Samo daj hljeba i igara.... Selektor nek ide zbog poraza od Kipra, zbog toga sto se na svom prvom svjetskom prvenstvu nismo kvalifikovali u osminu finala, zbog par poraza u prijateljskim utakmicama....
Ali to i nije toliko bitno... Frizura, nacin odijevanja i sklapanje recenica isto nisu po ukusu strucnjaka za fudbal, komunikologiju, i outfit....
Svakog cuda tri dana dosta...
Pape grijesi... Debelo grijesi u vodjenju utakmica, ali ni to nije razlog za ovoliko vrijedjanje....
Pa i protiv Kipra smo nametnuli svoju igru, dominirali, stvarali sanse, dali gol, i stali....... Nisu se snasli igraci u toj situaciji, nije se snasao Pape.... Zato smo i kaznjeni porazom.....
A kritike dijele fudbalski strucnjaci koji su zarobljeni u Play Station formacijama, pa im je Vedo cim pridje aut liniji automatski "krilo", cim Mujdza krene na protivnicku polovinu odmah je vezni igrac (isti slucaj sa Lulicem/Salihovicem)... Ne, mi nismo igrali 2-6-2 formaciju protiv Kipra, i to nije visa matematika.....
Nece Cocalic, Ljevakovic, Stilic niti bilo ko drugi donijeti prevagu u nasoj igri kao sto je donio prevagu Kolasinac svojim dolaskom...ili Begovic.... To je klasa, a ostali su samo "bolji jer nisu tu"?!....
Sto prije shvatimo da imamo Edina Dzeku kao vrhunskog fudbalera, Pjanica kao veliki potencijal koji se jos nije dokazao na vrhunskom nivou u kontinuitetu, Begovica kao dobrog golmana, a da su ostali prosjek i ispodprosjek evropskog fudbala, lakse cemo shvatiti neke stvari i prema tome bazirati svoja ocekivanja... Nasa ocekivanja treba da streme vecim ciljevima, i ja uvijek ocekujem pobjedu, ali sam svjestan limitiranosti ove ekipe.....
Safet Susic je od dolaska na kormilo reprezentacije pokusao da igru bazira na posjedu lopte sa tehnicki potkovanim igracima u sredini, ali i da nasi napadi budu raznovrsni pa smo tako napadali protivnike kroz sredinu i po bokovima, bili opasni iz prekida....
Safet Susic je isprobao 30-ak igraca kroz svoj mandat (prebrojao se u ovom poslednjem intervjuu jer su i Pjanic i Begovic bili tu prije njega, doduse tek pod njegovim vodstvom su se promovisali u prvotimce), i ne moze me niko ubijediti da je to malo i da je trebao probati jos 10 igraca....
Safet Susic je uspio sa ovim igracima da se plasira na Svjetsko prvenstvo i da tamo odigra 3 dobre utakmice, u kojima smo zabiljezili i prvu pobjedu....
Safet Susic jako lose vodi ekipu tokom utakmice, i kad se desi nesto nepredvidjeno tesko pravi rokade koje bi donijele zeljeni rezultat i to je stvar koju mu ja licno najvise zamjeram, ali je glupo pljuvati ga i vrijedjati zbog toga (ili kako to pojedinci pljunu po covjeku jer je obukao suskavac ili jer mu se ne svidja kako je sklopio recenicu)...
Ma ko da je selektor uvijek cu navijati za svoju reprezentaciju!!!