Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vasa Ladacki
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Vasa Ladacki » 17 sep 2014, 18:43

Rekoh možda ja očekujem od Mirze previše, al' jednostavno nisam zadovoljan njegovim izdanjem u En Bi Ej ligi. Znam da može puno bolje i više, al' nije sve ni do njega, iako je imao potpunu slobodu kod Dječaka.
Nama je Željo svetinja jedina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 sep 2014, 18:46

Očekuj i to.

Odigrao je sasvim pristojnu sezonu iako sam ubjeđen da može biti na prosjeku od 12 - 13 poena po utakmici.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 sep 2014, 18:50

Vasa Ladacki je napisao/la:Rekoh možda ja očekujem od Mirze previše, al' jednostavno nisam zadovoljan njegovim izdanjem u En Bi Ej ligi. Znam da može puno bolje i više, al' nije sve ni do njega, iako je imao potpunu slobodu kod Dječaka.
Djecak ga je vratio u zivot ;) Mislim da se prvi shuter lige ima nekih 41,2%..Moze on puno bolje,ali mora malo i kos napadati,a znam da mu je zadatak bio da ceka gore na trci.Mozda kod novog trenera bude nova uloga i zadatak.
Edit,moramo biti zadovoljni izdrzao je ,mnogi prije njega su bili pa pobjegli,Spanulis,Navarro,Rudy itd,itd....

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 sep 2014, 19:23

Jesu ovo Netsi potpisali Senegalca Hamady Ndiayea kao slobodnog igraca? Izgleda da ipak nemaju toliko povjerenja u Plamlija, mada je ovaj jos veci coban. :D
Mislim da njegov dolazak nema nikakve veze s Mirzom, da ce on u svakoj utakmici imati oko 20 minuta najmanje, ostalo ce sve zavisiti od njegovog raspolozenja na utakmici (prvenstveno pucackog). Malo se bojim tog forsiranja odbrane od strane novog trenera, jer nam je svima jasno da je Mirza tu najtanji, pogotovo kad ga igrac napada licem. Ja od njega ove godine ocekujem bas mnogo, jer ne vidim razloga zasto ne bi napravio malo veci iskorak. Mislim da su sklonjene sve barijere koje bi ga sprijecile da ima neki dvocifren poenterski ucinak na kraju sezone, samo da bude potpuno zdrav, ako Bog da. Navikao se na ligu, na grad, na saigrace (barem ove koji cine okosnicu tima), naviknut je bukvalno na sve i mislim da je realno ocekivati nekih 12-14 poena u prosjeku u nadolazecoj sezoni. Ocekujem da u ovoj sezoni igra bez ikakvog straha, treme, pritiska i svakako bez prevelikog respekta prema najvecim kosarkasima danasnjice.
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 17 sep 2014, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 sep 2014, 19:25

statistika je neumoljiva. posljednja reprezentativna takmicenja:

http://www.fiba.com/basketballworldcup/ ... BOGDANOVIC

36,1% za tri poena

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _2602.html

35,7%

naravno, cak ni djeci poput nekolicine ovdje, ne treba objasnjavati da li je lakse sutirati protiv francuske i grcke ili protiv islanda i velike britanije..
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 sep 2014, 19:27

i da, ne vidim da je iko napisao - sretan rodjendan nasem kapitenu! :salut:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 17 sep 2014, 19:49

@kk_bosna, tako je doktore, ti sam sebe pobi u svom postu :D
http://www.euroleague.net/competition/ ... urn false;

Bogdanović 29.8%

http://stats.nba.com/playerStats.html?PlayerID=203141

Doktor 39.0%

naravno ne treba ni pojašnjavati, kao što kažeš da li je teže šutirati pored jamesa, duranta i sličnih u usporedbi sa euroligaškim igračima...

Helem, ja se uopšte ne hvatam za statistiku, nego za ono što sam gledao kroz ove godine.
Mirza je po meni, sigurno najbolji europski šuter, i top10 šutera u NBA.
pa čovjek nije klasični spot up šuter, on pogađa iz kretnje poslije bloka, fadeawayom, sa 10-12 metara, a uz sve to je 2.06 sa nekih 110+ kg :o

Bojan ne zaslužuje da dođe u raspravu sa Mirzom kada je u pitanju šut.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 sep 2014, 19:51

KK_Bosna je napisao/la:statistika je neumoljiva. posljednja reprezentativna takmicenja:

http://www.fiba.com/basketballworldcup/ ... BOGDANOVIC

36,1% za tri poena

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _2602.html

35,7%

naravno, cak ni djeci poput nekolicine ovdje, ne treba objasnjavati da li je lakse sutirati protiv francuske i grcke ili protiv islanda i velike britanije..

Ovaj je drugi igrao u nba ,pa sutirao 39,1%...ne znam o cemu pricas...

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 17 sep 2014, 19:51

pa ne znam ni ja da li je lakse sutirati protiv najboljih igraca na svijetu ili protiv neke amaterske ekipe u Euroligi a zaboravili smo i vece repke koje je Mirza rasetao...... KKBOSNA koliko ti imas godina jer imas razmisljanje kao jedno dijete od 14 godina ;)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 sep 2014, 23:40

Sta kaze Bojan bolji suter od Mirze :rol: :rol:
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 18 sep 2014, 01:09

Ako nije bolji, nije ni lošiji. Tu su negdje, u 5 deka. Ne vidim čemu toliko ismijavanje i čuđenje kad se spomene da je neko bolji šuter od Mirze. Sad subjektivnost dolazi do izražaja i naravno da ćemo svi reći kako je Mirza top.. Maksimalno sam objektivan i reći ću da Bojan ništa nije lošiji šuter od Mirze, ako ne čak i bolji.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 sep 2014, 01:13

Vaso, drž' se ti kafane :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 sep 2014, 01:23

Dobro procentualno i jesu tu negdje ali isto tako treba reci i je li lakse izgraditi napad i sut sa Ukicem, Simonom i Lafajetom ili sa Gordicem i Pasalicem. :hmmmmm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 18 sep 2014, 01:27

Cuj poredit Mirzu i Bojana,i uz to reci da je ovaj drugi bolji suter :lol: :nene:
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 18 sep 2014, 08:41

mirzatele je napisao/la:
Vasa Ladacki je napisao/la:Mirza do sada ne pokazuje kvalitete vrhunskog šutera (izuzev 3-4 tekme)
slika
:rol:

ne znam, stvarno, zar ima potrebe dokazivat kao je mirza izmislio svaki dio kosarkaske igre za bojana ukljucujuci i taj sut za tri poena, ono wtf ljudi moji, medju njima je tolika razlika da bojan komotno moze u sobi imat mirzin poster ;)
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 sep 2014, 11:34

Mah ,nista novo kada je Mirza tema..Prvo su Savanovic,Velickovic i slicni bili bolji,posle toga su stavili Berzansa a sada smo pronasli Bojana Bogdanovica ..P.s Do sada 0,00% pogodeno.Bojan je spot up shooter,ponekad je opali iz driblinga,a da ima akcija da trci iz bloka :nene: :nene: :nene:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 sep 2014, 11:59

lumani je napisao/la:Mah ,nista novo kada je Mirza tema..Prvo su Savanovic,Velickovic i slicni bili bolji,posle toga su stavili Berzansa a sada smo pronasli Bojana Bogdanovica ..P.s Do sada 0,00% pogodeno.Bojan je spot up shooter,ponekad je opali iz driblinga,a da ima akcija da trci iz bloka :nene: :nene: :nene:
+1

Dobro, Bojan zna da izbori poziciju, ali to ce u NBA malo teze ici, ali nije bas ni spot up shooter. Kvalitet ima, ali Mirzinom znanju jos nije ni blizu. Pogotovo sto je ovaj vec 2 godine u NBA ligi. Ja ipak od Bojana ocekujem da napravi dobru NBA karijeru, cuo sam koliko trenira, a dugo nisam cuo da neko sa ovih prostora toliko moze da trenira. A i ne mozemo ih porediti osim po tom sutu, razlicite pozicije igraju, razliciti ce ih igraci vecinom cuvati. Bojan ce morati strasno da u odbrani radi, bude li zelio uopste da dobije minutu ove sezone.
Sport je lijek za tijelo i duh.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 18 sep 2014, 13:51

jbg Lene brate uvijek se nadje neki pametan kao Vasa ili abraham u vakat dok ih Mirza ne usuti svojim igrama pa se povuku...Al neka i takvih bar se covjek nasmije ponekad

i :thumbup: za avatar

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 18 sep 2014, 18:03

Dok si ti veoma mudar i objektivan, pa smatraš Teletovića najvećim/najboljim bh. košarkašem svih vremena. Gud for ju Glen Koko.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 18 sep 2014, 18:21

ne kosarkasem,nego uz njegovog imenjaka najvecim sportistom BiH ;) :kafa:

Bojan bolji suter :rol:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.