Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Miralem Pjanic

Post Postao/la Virtu4l » 11 mar 2010, 11:14

Fantastic' Lyon have Pjanić purring

Miralem Pjanić has his sights on a place in the semi-finals of the UEFA Champions League after scoring the goal that took Olympique Lyonnais through to the last eight at Real Madrid CF's expense. Midfielder Miralem Pjanić said Olympique Lyonnais' new goal was to reach the last four of the UEFA Champions League after the 19-year-old's second-half strike against Real Madrid CF helped Les Gones to a place in the quarter-finals.

Trailing 1-0 on the night to Cristiano Ronaldo's sixth-minute breakthrough, Lyon looked to be on the ropes in an opening 45 minutes dominated by the hosts at the Santiago Bernabéu. However, with the tie evenly poised at 1-1, Claude Puel's men emerged for the second period in determined mood and took an aggregate lead through Pjanić's powerful effort 15 minutes from time.

"I'm very happy for myself and of course for the team. This result is very important for the club and we hope we can now qualify for the next phase," the Bosnian and Herzegovinian international told UEFA.com. "The first half was very difficult for us. Madrid are a very good team and they created good chances but we also played well and what happened in the end was fantastic for us."

The former FC Metz player is revelling in the UEFA Champions League scene, having already registered goals against Debreceni VSC – twice – and ACF Fiorentina this term. Yet he is also taking each game as it comes. "We have a very good young team with a lot of quality," he explained. "We have a big game against St-Etienne at the weekend which we must turn our attention to. After that we know it won't be easy, but our ambition is to qualify for the semi-finals."

http://www.uefa.com
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 11 mar 2010, 11:17

Izgleda da je za neke ovdje fudbal preteska igra za shvatiti. Govore neki nije se vidio na terenu, pa pogledajte samo omjer suteva na gol ili posjeda lopte u prvom poluvremenu. Jednostavno na takvu se taktiku trener opredjelio na startu gdje pjanke nije mogao doci do izraza, ali je opt dobro odradio svoj posao. Pokusao se real napasti prekakanjem sredine terena(dugim loptama na usamljenog Lisandra, i nekim prodorima po krilu. U drugom poluvremenu skroz druga prica, drugaciji pristup igiri, i odmah Miralem pokazuje kakav je majstor, a kriticari nek se pojedu od ljubomore u svojim stioicama za tastaturom

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 mar 2010, 11:19

AYAN je napisao/la:Pjanić je u Madridu pokazao Mooda, a takva Mooda Cristina sigurno nema!!!
:roll: :roll: :roll:

Manchester United

* Premier League (3): 2006–07, 2007–08, 2008–09
* FA Cup (1): 2003–04
* League Cup (2): 2005–06, 2008–09
* FA Community Shield (1): 2007
* UEFA Champions League (1): 2007–08
* FIFA Club World Cup (1): 2008

Individual

* UEFA Euro 2004 Team of the Tournament
* FIFPro Special Young Player of the Year: 2004–05, 2005–06
* Portuguese Footballer of the Year: 2006–07
* UEFA Team of the Year: 2003–2004, 2006–07, 2007–08, 2008-09
* FIFPro World XI: 2006–07, 2007–08, 2008–09
* PFA Young Player of the Year: 2006–07
* PFA Players' Player of the Year: 2006–07, 2007–08
* PFA Fans' Player of the Year: 2006–07, 2007–08
* PFA Premier League Team of the Year: 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09
* FWA Footballer of the Year: 2006–07, 2007–08
* Premier League Player of the Season: 2006–07, 2007–08
* Premier League Player of the Month: November 2006, December 2006, January 2008, March 2008
* Premier League Golden Boot: 2007–08
* Barclays Merit Award: 2007–08
* European Golden Shoe: 2007–08
* UEFA Club Forward of the Year: 2007–08
* UEFA Club Footballer of the Year: 2007–08
* FIFPro World Player of the Year: 2007–08
* Ballon d'Or: 2008
* FIFA World Player of the Year: 2008
* FIFA Ferenc Puskás Award: 2009
* Onze d'Or: 2008
* Bravo Award: 2004
* FIFA World Player of the Year: 2009 Runner-up
* Ballon d'Or: 2009 Runner-up
* World Soccer Player of the Year: 2008
Miralemu od srca želim da nadmaši dostignuća C. Ronalda.

P.S. Niko njega ne kritikuje. Naravno da mu svi želimo najbolje, ali još uvijek nije najbolji na svijetu, spustite se malo na zemlju.
Voli te tvoje Sarajevo.

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 11 mar 2010, 11:28

Pa niko nije rekao da je najbolji na svijetu. Meni je C.Ronaldo najodvratnija licnost, ali i jedan od najboljih igraca koje sam gledao od kad znam za fudbal, tako da je to smjesno porediti. Ali iz ko zna kojeg razloga ljudi osporavaju uspjeh naseg momka. Vi nista ni svjesni izgleda kako je znacajna utakmica sinoc bila. Pa Perez se vec vidio u finalu, i kakav je to udar bio na jedan od najvecih klubovan a svijetu. A pjanic sinoc glavna uloga...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 mar 2010, 11:32

Kemo je napisao/la:Pa niko nije rekao da je najbolji na svijetu. Meni je C.Ronaldo najodvratnija licnost, ali i jedan od najboljih igraca koje sam gledao od kad znam za fudbal, tako da je to smjesno porediti. Ali iz ko zna kojeg razloga ljudi osporavaju uspjeh naseg momka. Vi nista ni svjesni izgleda kako je znacajna utakmica sinoc bila. Pa Perez se vec vidio u finalu, i kakav je to udar bio na jedan od najvecih klubovan a svijetu. A pjanic sinoc glavna uloga...
Kad kažu da je bolji od Ronalda, znači da je bolji od najboljeg.

Ko to osporava? Glavna uloga bio je Delgado, a Pjanić je hladnokrvno i rutinski riješio susret i nanio jedan od najbolnijih poraza (remi ravan porazu) Realu u njegovoj historiji.

Svi smo mi svjesni koliko je ova utakmica bila značajna, vjerovatno najbiniji potez Pjanića u njegovoj karijeri, ali mora ovako nastaviti...
Voli te tvoje Sarajevo.

gringo2
Kontakt:

Post Postao/la gringo2 » 11 mar 2010, 11:39

Po mom vidzenju fudbala Ronaldo je jedan sasvim prosjecan fudbaler sa fenomenalnalnim fizickim predispozicijama,jednostavno nije moj tip i mislim da ovo misljenje dijele iole ozbiljniji zaljubljenici u fudbal...
Svi ovi koji su "fascinirani" Ronaldom su sigurno balavci ili balavke koje padaju na jeftine poteze u bljestavim kopackama(nesto kao iz zvijezdanih staza) i kilom gela na kosi.
Jednostavno najskuplji je jer su sad u modi baletani i promoteri P.ederluka (gay) a znase i sa kojim ciljem ;)
E sad neka svi koji kazu ovako,onako neka gledaju Spansku primeru da bi vidjeli "Pauna" u kopackama a mi zaljubljenici u fudbal i Pjanica ce mo da gledamo "Ligu sampiona" da ga vidimo ;) ;)

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 11 mar 2010, 11:45

Pasha to ko da namjerno neces da shvatis. Ronaldo je veliki majstor i jedan je od najboljih igraca na svijetu u ovom trenutki. Covjek je skoro uvijek u centru paznje, ali sinoc nije bio, vec je to Miralem.
Niko ovdje ne pokusava dokazati da je Mire nenadjebivi, svemoguci, itd, vec samo, na temi za to predvidjenoj, slavimo njegovu veliku pobjedu od sinoc, i to da je bas on junak u pobjedi protiv reala.
Realno reci na bilo kojem sportskom portalu, svaki naslov vezan za sinocnju utakmicu pocinje sa "PJANIC", i valjda je to dovoljno da ga i mi ovdje dizemo u oblake.
I onda se nadju pametnjakovidi kao da spustaju euforiju, i nije to problem, nego jos neki nebulozni argumenti...

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 11 mar 2010, 11:51

gringo2 je napisao/la:Po mom vidzenju fudbala Ronaldo je jedan sasvim prosjecan fudbaler sa fenomenalnalnim fizickim predispozicijama,jednostavno nije moj tip i mislim da ovo misljenje dijele iole ozbiljniji zaljubljenici u fudbal...
Svi ovi koji su "fascinirani" Ronaldom su sigurno balavci ili balavke koje padaju na jeftine poteze u bljestavim kopackama(nesto kao iz zvijezdanih staza) i kilom gela na kosi.
Jednostavno najskuplji je jer su sad u modi baletani i promoteri P.ederluka (gay) a znase i sa kojim ciljem ;)
E sad neka svi koji kazu ovako,onako neka gledaju Spansku primeru da bi vidjeli "Pauna" u kopackama a mi zaljubljenici u fudbal i Pjanica ce mo da gledamo "Ligu sampiona" da ga vidimo ;) ;)
Ma na svaku njegovu grimasu ja povracam, ali covjek je nenormalno brz, tahnika predobra, zabija golove glavom, lijevom nogom, desnom nogom, sa svih udaljenosti, iz slobodnjak, osvojio skoro sve navaznije trofeje u klubskom fudbalu i individualno kao fudbaler, jos je i relativno mlad.
Ovo nije tema o njemu ali eto

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 mar 2010, 11:54

Miralem je nekoliko puta ponovio da mu igranje na Bernabeu predstavlja vrhunac. Ustvari, malo je igraca koji se ne osjecaju posebno kad igraju na tom stadionu. Ako tome dodamo da je Lyon protiv sebe imao ekipu u kojoj su neki igraci placeni rekordno. Da su pola tima najvece zvijezde, ne samo u svom timu, nego u citavom svijetu, onda se mora postaviti pitanje koliki je stvarno uspjeh napravio Lyon, a samim time i Pjanic.
Bez ikakve dileme, to je jedan od najvaznijih trenutaka u karijeri, a tek mu je 19 godina. Mislim da nema nikakve potrebe pisati kako se Pjanic nije vidio u prvom poluvremenu, ili kako je imao losih dodavanja ili bilo sta sto bi obezvrijedilo njegov uspjeh.
Samo treba reci, svaka cast Miraleme, svaka cast majstore!
#divovi

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 11 mar 2010, 11:57

stvarno se ne vrijedi raspravljati s nekima.

samo uzivajte

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 11 mar 2010, 12:02

Kako su ga ainoc ljubili saigraci, a on sav pocrvenio :D
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 11 mar 2010, 12:06

Bosnier je napisao/la:Kako su ga ainoc ljubili saigraci, a on sav pocrvenio :D
A natjera ga Lisandro da i pjanke njega poljubi hehehe

gringo2
Kontakt:

Post Postao/la gringo2 » 11 mar 2010, 12:07

Bosnier je napisao/la:Kako su ga ainoc ljubili saigraci, a on sav pocrvenio :D
A Ronaldu bi se sigurni digao poslije poljubaca saigraca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Modni guru,ne jede puru :mrgreen: :mrgreen:

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 mar 2010, 12:13

moustapha je napisao/la:Miralem je nekoliko puta ponovio da mu igranje na Bernabeu predstavlja vrhunac. Ustvari, malo je igraca koji se ne osjecaju posebno kad igraju na tom stadionu. Ako tome dodamo da je Lyon protiv sebe imao ekipu u kojoj su neki igraci placeni rekordno. Da su pola tima najvece zvijezde, ne samo u svom timu, nego u citavom svijetu, onda se mora postaviti pitanje koliki je stvarno uspjeh napravio Lyon, a samim time i Pjanic.
Bez ikakve dileme, to je jedan od najvaznijih trenutaka u karijeri, a tek mu je 19 godina. Mislim da nema nikakve potrebe pisati kako se Pjanic nije vidio u prvom poluvremenu, ili kako je imao losih dodavanja ili bilo sta sto bi obezvrijedilo njegov uspjeh.
Samo treba reci, svaka cast Miraleme, svaka cast majstore!
bas tako...smijesni su mi ovi koji ga blate, momak je igrao protiv najskuplje ekipe na svijetu, prvo poluvrijeme je kompletna momcad lyona igrala lose, pa tako i pjanic, ali je drugo bilo sasvim zadovoljavajuce, je da je u 2-3 situacije mogao bolje odigrati, i, nakon izjednacujuceg gola, par puta je napravio presing da su realovci vracali loptu skroz unatrag, cak i do casillasa, a to 'nasi fudbalski strucnjaci sa foruma' ne vide...Bosna treba biti sretna sto ima takvog igraca, a nama ostaje da se nadamo da ce postati jos bolji, i da ce cesce rjesavati utakmice svoga kluba...
Volim te Bosno!!!

gringo2
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la gringo2 » 11 mar 2010, 12:16

Sad sam gledajuci pogodak stopedesti put skonto da miralem se dere "Hebo vam ja mater" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ovo nadzoh na derneku :mrgreen: :mrgreen:
slika
Zadnja izmjena: gringo2, dana/u 11 mar 2010, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.

Lishche
Kontakt:

Post Postao/la Lishche » 11 mar 2010, 12:33

eric_cantona je napisao/la:stvarno se ne vrijedi raspravljati s nekima.

samo uzivajte
Stvarno su nemogući... :mrgreen: Otkuda im pravo da se ne slažu sa tvojim "mišljenjem"... :roll:

Mislim stvarno Miraleme, daš gol na Bernabeu, kojim se masno plaćena Realova momčad izbacuje iz daljnjeg takmičenja, i sad je to kao nešto... To pola forumaša napravi svako drugi dan...

Ronaldovo vrijeme... Djeco šta pušite, i gdje to nabavljate... :roll:
http://www.powerplaymanager.com/r219458

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 11 mar 2010, 12:41

Kemo je napisao/la:
gringo2 je napisao/la:Po mom vidzenju fudbala Ronaldo je jedan sasvim prosjecan fudbaler sa fenomenalnalnim fizickim predispozicijama,jednostavno nije moj tip i mislim da ovo misljenje dijele iole ozbiljniji zaljubljenici u fudbal...
Ma na svaku njegovu grimasu ja povracam, ali covjek je nenormalno brz, tahnika predobra, zabija golove glavom, lijevom nogom, desnom nogom, sa svih udaljenosti, iz slobodnjak, osvojio skoro sve navaznije trofeje u klubskom fudbalu i individualno kao fudbaler, jos je i relativno mlad.
Ovo nije tema o njemu ali eto
Pjanić ga je sinoć zabio Lijevom... :lol: :lol: :lol:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

moram_materemi
Kontakt:

Post Postao/la moram_materemi » 11 mar 2010, 13:20

Miralem Pjanic setzte den entscheidenden Stich ins Herz von Real Madrid und beförderte Olympique Lyon in den siebten Fußballhimmel. Für uns ist das Supertalent der Man of the Match!
Von Ramon RAM
10.03.2010 22:54:00

Madrid. Es gibt Tore, die können eine Karriere verändern. Miralem Pjanic könnte jenen Treffer am 10. März 2010 im Santiago-Bernabeu gegen Real Madrid erzielt haben. Der Jungstar von Olympique Lyon schoß die Franzosen ins Viertelfinale der Champions League und Real Madrid ins Tal der Tränen.

Kickstart für die Karriere

Nun, die Karriere von Miralem Pjanic war schon lange vorgezeichnet, doch mit dem heutigen Tage könnte sie einen Kickstart erlebt haben. In den Castrol Rankings muss der Bosnier, der in Luxemburg aufgewachsen ist und für deren Jugendauswahl spielte, zwar noch einen Platz im Mittelfeld hinnehmen, doch das dürfte nicht mehr lange so andauern.

Ruhe, Souveränität und immer eine Lösung

Mit Rang 599 ist er nur der neuntbeste Spieler seines Teams, gegen Madrid war er aber die überragende Persönlichkeit. Nicht nur weil er den Treffer erzielte. Der Teenager strahlte Ruhe aus und war nie um eine Lösung verlegen.

Investion für die Zukunft

Für Olympique Lyon hat sich die Investition in den Jungstar längst ausgezahlt, doch die Topklubs werden mehr denn je um das Supertalent buhlen. Besonders das unterlegene Real Madrid dürfte ein paar Millionen locker machen...

Eure Meinung: Wer war euer Man of the Match?

http://goal.com/de/news/955/champions-l ... lem-pjanic

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 11 mar 2010, 13:28

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:slika
UBICA DIJEČIJEG LICA!!!!

Sinoć su cijeli svijet i evropa čuli za jednog malca od 19 godina koji je srušio slavni Real Madrid, i za njegovu malu ali ponosnu Bosnu i Hercegovinu!Da Bog da ti se noge pozlatile Miraleme majstore!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: juka55, soxx i 39 gostiju.