u prvom poluvremenu je igrao nekako povuceno i imao je cesto duele sa Kakom, a nije se niko naigrao pored kake.eric_cantona je napisao/la:super se Miralem snašao u šansi, našao se na pravom mjestu i reagirao ko pravi majstor. nema su tu šta reći.
no, sve osim tog poteza je odigrao katastrofalno. da nije dao gol, imao bi ocjenu možda 5 od 10. ne više. gol ga je izvukao. dakle, ne računajući taj trenutak, ono što sam ja gledao, a vjerujem i svi ostali, pjanić je gubio svaki duel, promašio svaki pas, i općenito izgledao izgubljen u prostoru.
ponavljam, svaka mu čast za gol, Lyon je odlično odigrao drugo poluvrijeme, preuzeo igru malo po malo, i zasluženo prošao na kraju, al ta euforija oko pjanića je još uvijek samo to - euforija.
nogomet se igra 90 minuta. 1 minuta i 1 odličan potez nikad nisu činili vrhunske igrače.
pokazao je da ima talent, a da li ima volju, snagu i borbenost da stvarno i postane nešto više, to je ipak na njemu da dokaže.
Lyon je imao dva stvarna heroja koji nisu prestajali ubadati u real čak i kad ih nije išlo, a to su Lisandro Lopez i Cesar Delgado. na kraju je gol djelom i njihovo maslo, a Pjanić je samo "ubrao vrhnje".
Cim ga je trener gurnuo malo naprijed, kad su zaigrali ofanzivnije imao je nekoliko dobrih pasova, i kao slag na tortu, taj pogodak.
prvo poluvrijeme 5
drugo poluvrijeme bez gola - 6,5
drugo poluvrijeme sa golom - 8,5
Mada je ovaj gol punoo vrijedniji od samog umjetnickog dojma mireta na terenu, ovaj gol je unistio tim koji vrijedi nekih 400 miliona, i ovaj gol je nabio samom miretu cijenu da se ne bi cudio da na ljeto bude potraznja za njim (Chelsea, Barca, pa i sam Real)