Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

biskitt
Kontakt:

Re: Miralem Pjanic

Post Postao/la biskitt » 11 mar 2010, 00:14

eric_cantona je napisao/la:super se Miralem snašao u šansi, našao se na pravom mjestu i reagirao ko pravi majstor. nema su tu šta reći.

no, sve osim tog poteza je odigrao katastrofalno. da nije dao gol, imao bi ocjenu možda 5 od 10. ne više. gol ga je izvukao. dakle, ne računajući taj trenutak, ono što sam ja gledao, a vjerujem i svi ostali, pjanić je gubio svaki duel, promašio svaki pas, i općenito izgledao izgubljen u prostoru.

ponavljam, svaka mu čast za gol, Lyon je odlično odigrao drugo poluvrijeme, preuzeo igru malo po malo, i zasluženo prošao na kraju, al ta euforija oko pjanića je još uvijek samo to - euforija.

nogomet se igra 90 minuta. 1 minuta i 1 odličan potez nikad nisu činili vrhunske igrače.

pokazao je da ima talent, a da li ima volju, snagu i borbenost da stvarno i postane nešto više, to je ipak na njemu da dokaže.

Lyon je imao dva stvarna heroja koji nisu prestajali ubadati u real čak i kad ih nije išlo, a to su Lisandro Lopez i Cesar Delgado. na kraju je gol djelom i njihovo maslo, a Pjanić je samo "ubrao vrhnje".
u prvom poluvremenu je igrao nekako povuceno i imao je cesto duele sa Kakom, a nije se niko naigrao pored kake.
Cim ga je trener gurnuo malo naprijed, kad su zaigrali ofanzivnije imao je nekoliko dobrih pasova, i kao slag na tortu, taj pogodak.
prvo poluvrijeme 5
drugo poluvrijeme bez gola - 6,5
drugo poluvrijeme sa golom - 8,5
Mada je ovaj gol punoo vrijedniji od samog umjetnickog dojma mireta na terenu, ovaj gol je unistio tim koji vrijedi nekih 400 miliona, i ovaj gol je nabio samom miretu cijenu da se ne bi cudio da na ljeto bude potraznja za njim (Chelsea, Barca, pa i sam Real)

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 11 mar 2010, 00:14

Citizen-X je napisao/la:[youtube][/youtube]

Ooooooooooooooo oooooo 8-) :D :)

Komentator veli - Pjanic unistio 400milionski klub :mrgreen:
Da se naježiš... Hajmo svi pred Žerlan da doćekamo pjanića....

Ponosan sam, što sam Bosanac...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 mar 2010, 00:15

eric_cantona je napisao/la:super se Miralem snašao u šansi, našao se na pravom mjestu i reagirao ko pravi majstor. nema su tu šta reći.

no, sve osim tog poteza je odigrao katastrofalno. da nije dao gol, imao bi ocjenu možda 5 od 10. ne više. gol ga je izvukao. dakle, ne računajući taj trenutak, ono što sam ja gledao, a vjerujem i svi ostali, pjanić je gubio svaki duel, promašio svaki pas, i općenito izgledao izgubljen u prostoru.

ponavljam, svaka mu čast za gol, Lyon je odlično odigrao drugo poluvrijeme, preuzeo igru malo po malo, i zasluženo prošao na kraju, al ta euforija oko pjanića je još uvijek samo to - euforija.

nogomet se igra 90 minuta. 1 minuta i 1 odličan potez nikad nisu činili vrhunske igrače.

pokazao je da ima talent, a da li ima volju, snagu i borbenost da stvarno i postane nešto više, to je ipak na njemu da dokaže.

Lyon je imao dva stvarna heroja koji nisu prestajali ubadati u real čak i kad ih nije išlo, a to su Lisandro Lopez i Cesar Delgado. na kraju je gol djelom i njihovo maslo, a Pjanić je samo "ubrao vrhnje".
Jedna minuta moze jako puno srece i nesrece da donese.
Jedna minuta moze da stvori novog insana na svjet kao i da odnese.
Jedna minuta je dovoljna da razhebe 250 miliona eura.
A ti Ericaga uzivaj i dalje. :mrgreen: :lol: ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 mar 2010, 00:19

Miraleme nemoj sam, Miraleme!!! :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 mar 2010, 00:19

eric_cantona je napisao/la:
NoName je napisao/la: Podcjenjivački. Velike utakmice su uvijek odlučivali potezi majstora, ali onih istinskih. Ne zaboravi da Mire ima 19 godina i da još mora pure da jede da bi bio u top formi konstantno ali on je uradio svoje.

Ne bih ti odgovorio na ovu tvoju, recimo provokaciju, ali baš ovu dvojicu navede koji su na kraju utakmice pokazali kako se ubada, nema šta.
pročitaj još jednom moj post i vidit ćeš da sam rekao da je reagirao majstorski.

no moderni nogomet je moderni nogomet. lisandro lopez i cesar delgado su promašili šanse na kraju kad je sve bilo gotovo. no, oni su 90 minuta, neprestano, jurišali na realovu obranu čak i kad nije bilo nikakvih izgleda da je prođu, to je ono što svaki navijač cijeni. na kraju je cesar dodao, lopez vratio, i pjanic pogodio. ne moze se reci da nisu sudjelovali.

a pjanić sigurno ne bi bio u prvoj ekipi lyona da je loš. no, danas nije igrao baš najbolje. samo to kažem
Imaj na umu jedno, prijatelju. Problem je što mi uvijek gledamo šta rade ovi naši, pratimo svaki njihov potez i to rezultira malo lošijim dojmom. Hajde da ni ja ni ti ne budemo stručnjaci, prepustimo taj posao onima koji ga rade svakodnevno. Uzmimo npr. sve relevantnije medije:

B92: Miralem Pjanić izbacio Real
Dnevnik(.)hr: Miralem Pjanić izbacio Real
Index(.)hr: Galacticosi, tko? Bosanski adut Pjanić zabio za šesto uzastopno ispadanje Reala u osmini LP-a
goal.com: Blancos Out Of Champions League As Miralem Pjanic Stuns Bernabeu
uefa.com: Pjanić puts paid to Madrid dreams

itd itd.

Nigdje ne piše o tome ko je koliko držao loptu, napravio faulova i sl. nego ko je odveo Lyon dalje protiv moćnog Reala. Dakle, moramo slaviti Mireta a aBd, za koju godinu, on će biti to što ti od njega očekuješ danas.
Zadnja izmjena: NoName, dana/u 11 mar 2010, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

nesho906
Kontakt:

Post Postao/la nesho906 » 11 mar 2010, 00:19

gospodin je pokazao wcrs ko je kakwe realowe zwjezdee :D
NeShO

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 11 mar 2010, 00:21

NoName je napisao/la:
NoName je napisao/la: Podcjenjivački. Velike utakmice su uvijek odlučivali potezi majstora, ali onih istinskih. Ne zaboravi da Mire ima 19 godina i da još mora pure da jede da bi bio u top formi konstantno ali on je uradio svoje.

Ne bih ti odgovorio na ovu tvoju, recimo provokaciju, ali baš ovu dvojicu navede koji su na kraju utakmice pokazali kako se ubada, nema šta.
pročitaj još jednom moj post i vidit ćeš da sam rekao da je reagirao majstorski.

no moderni nogomet je moderni nogomet. lisandro lopez i cesar delgado su promašili šanse na kraju kad je sve bilo gotovo. no, oni su 90 minuta, neprestano, jurišali na realovu obranu čak i kad nije bilo nikakvih izgleda da je prođu, to je ono što svaki navijač cijeni. na kraju je cesar dodao, lopez vratio, i pjanic pogodio. ne moze se reci da nisu sudjelovali.

a pjanić sigurno ne bi bio u prvoj ekipi lyona da je loš. no, danas nije igrao baš najbolje. samo to kažem
Imaj na umu jedno, prijatelju. Problem je što mi uvijek gledamo šta rade ovi naši, pratimo svaki njihov potez i to rezultira malo lošijim dojmom. Hajde da ni ja ni ti ne budemo stručnjaci, prepustimo taj posao onima koji ga rade svakodnevno. Uzmimo npr. sve relevantnije medije:

Index(.)hr: Galacticosi, tko? Bosanski adut Pjanić zabio za šesto uzastopno ispadanje Reala u osmini LP-a
itd itd.

Nigdje ne piše o tome ko je koliko držao loptu, napravio faulova i sl. nego ko je odveo Lyon dalje protiv moćnog Reala. Dakle, moramo slaviti Mireta a aBd, za koju godinu, on će biti to što ti od njega očekuješ danas.
Kicker: Pjanic wirft Real Madrid raus!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 mar 2010, 00:21

Zato sa i ja napisao da je odigrao noćas solida i to je to. Zabio je go, i moramo biti sretni zbog toga. No mislim da ima tu još mnogo mjesta za napredak.

Kako god, Džeko i Pjanić, ubitačan tandem ako Bog da u Evropi. Naši dragulji.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 11 mar 2010, 00:24

Ja nemrem namotat ovaj video koliko ga mogu gledat :mrgreen:

A da "kriticarima" porucim - najbolji su napadaci "spavaci" koji na sebe ne navuku odbranu, rek'o bi vuce se po terenu a hodajuci "dzoker" - da je drugacije ne bi mog'o ni da pihne do lopte :mrgreen: Ovako je sje+o odbranu ko obdaniste :mrgreen: Cijena mu je skocila na jedno najmanje 25-30 miliona ojersona.

Kako ga je zakuc'o majstorski u 2 sekunde shah-mat, kako se samo "djubre" promolio iz drugog plana - egzekutorski.... :mrgreen:

Pravi igraci su igraci odluke, stede energiju da bi se fokusirali na plijen bas kao sto je to Pjana uradio - a ne hajleselasi trkac koji nista ne postigne na terenu. To je Pjana pokaz'o u prosle 2-3 utakmice i ja zaista ne znam sta sada kvazikriticari pokusavaju da dokazu i pokazu :roll:
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 11 mar 2010, 00:31, ukupno mijenjano 3 puta.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

ReyHan
Kontakt:

Post Postao/la ReyHan » 11 mar 2010, 00:25

NoName je napisao/la:

uefa.com: Pjanić puts paid to Madrid dreams

itd itd.

morao sam se registrovati zbog tebe i takvih likova. pa sta je lose sto je covjek rekao istinu,gdje si ti vidio tu provokaciju. pjanic je do gola prodao vise lopti nego real dresova. treba biti realan i priznati da je bio najlosiji u lyonu veceras, maa je pogodio majstorski

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 mar 2010, 00:26

Ma dobro da je to ucinio Modric taj nam isti @eric cantona bi nam napisao jedan hvalospjev.
Ali posto je to samo jedan Bosnacic Pjanic SirokoBrijeska kultura mu nalaze da ako je moguce da se ''malo euforija'' stisa.Djeca spavaju. :roll:
Ja sam vec naveo u par navrata sta ce se desiti sa Realom i prije tekme.Imao suhu da ce ga zabiti i to sam naveo.
I sad neko naleti ovdje ono ta trane.Da bi nam objasnio kako to nije sve zbog Pjanica.
Nego vjerovatno od loseg vina. :shock:Ili mozda da nije vjetar ko' u Bayerna. :shock: :mrgreen:
Idi jarane skaci,dobili ste Hrgovica mozda i u Evropu odete.
A nas pusti da malo na miru proslavimo taj minut.koji mjenja neke stvari i to vrlo,vrlo opcenito kak bi vi rekli.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 mar 2010, 00:28

Neutral je napisao/la:Zato sa i ja napisao da je odigrao noćas solida i to je to. Zabio je go, i moramo biti sretni zbog toga. No mislim da ima tu još mnogo mjesta za napredak.

Neutral brate, nije čudno da ima mjesta za napredak obzirom na njegove godine. Pa hajde nek se neko pokuša sjetiti nekog velikog igrača, gdje je bio i šta je radio u njegovim godinama? Malo je onako lucidnih igrača, koji imaju muda zabiti realu na bernabeu i to da ih izbace iz daljeg takmičenja i to u godini kada su ovi uzeli sve kredite svijeta da bi osvojili tu LP. Pa vidjeli smo samo tog iskusnog vuka, Lisandra Lopeza, kako se zbunio pred golom, od 100 pokušaja bi zabio 99 ali zajebato je zabiti na bernabeu u tako velikoj i važnoj utakmici, to mogu samo najveći.

@ReyHan, baš mi je drago da je sportsport dobio još jednog člana. Topla dobrodošlica.
Zadnja izmjena: NoName, dana/u 11 mar 2010, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 11 mar 2010, 00:28

Ma polako, bezveze vam je rasprava obojica su u neku ruku upravu.

Pjanic, kao i ostatak ekipa su u prvom poluvremenu bili jako losi. U drugom su se digli i pjana je po meni solidno odigrao drugo poluvrijeme. Ipak je to real madrid, kako god da to zvuci.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 11 mar 2010, 00:30

REAL MADRID,VI STE NAJSLABIJA KARIKA,NAPUSTITE LIGU PRVAKA.HVALA MIRALEM PJANIC :D :D
Zadnja izmjena: mdss, dana/u 11 mar 2010, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 mar 2010, 00:32

NoName je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Zato sa i ja napisao da je odigrao noćas solida i to je to. Zabio je go, i moramo biti sretni zbog toga. No mislim da ima tu još mnogo mjesta za napredak.

Neutral brate, nije čudno da ima mjesta za napredak obzirom na njegove godine. Pa hajde nek se neko pokuša sjetiti nekog velikog igrača, gdje je bio i šta je radio u njegovim godinama? Malo je onako lucidnih igrača, koji imaju muda zabiti realu na bernabeu i to da ih izbace iz daljeg takmičenja i to u godini kada su ovi uzeli sve kredite svijeta da bi osvojili tu LP. Pa vidjeli smo samo tog iskusnog vuka, Lisandra Lopeza, kako se zbunio pred golom, od 100 pokušaja bi zabio 99 ali zajebato je zabiti na bernabeu u tako velikoj i važnoj utakmici, to mogu samo najveći.

@ReyHan, baš mi je drago da je sportsport dobio još jednog člana. Topla dobrodošlica.

Naravno, Miralem je i jedan od najboljih, ali mladih igrača. sa tendecijom prema najboljima. Imao sve karakteristike vrhunskog igrača osim jedne vrlo važne, ali siguran sam da će je steći ako Bog da vremeno-kontinuitet. Očekujm da makar 90% utakmice odigra na vrhunskom nivou, a sada je na pola toga.

Zaista sam umoran, lahko noć, sorry što morim ;)

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 11 mar 2010, 00:32

Vrijeme je bilo da promijenim potpis... :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 11 mar 2010, 00:37

Malo me sramota da tek sad čestitam našem miretu da golu i prolasku u Lp, nije on više talentovani mladi igrač, od danas je igračina jer pokazao je da u najvažnijoj utakmici u najvažnijem trenutku je smiren i 100% koncentrisan, a to mogu samo veliki igrači, plus ako neko ranije i nije čuo za njega od noćas sigurno jeste, svaka čast pjaniću i da još puno velikih utakmica odigraš i postigneš i namjestiš što više golova
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 mar 2010, 00:39

Pjanic sa svojih 19 godina je na drugom mjestu to jest dijeli drugo mjesto kao najbolji strelac LS sa cetiri gola.
Jos je u predkolu zabio jedan Anderlehtu koji ne racunaju.Tip uoste nije spic,ofanzivac a najbolji je strelac usvojoj ekipi. :shock:
Pa dobro sta jos vise koji klinac treba da ucini da bi dokazao svoj kvalitet.Ode od svog golmana provoda cijelu ekipu Reala i da se vrati nazad.Opet bi takvi rekli da nije ucinkovit.
Ljubomora je jedna jako losa osobina.Mogu cibuljice na guzu izrasti.Vjerujte mi. 8-)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 11 mar 2010, 00:48

Steta samo sto nije oprobao neki sut iz daljine,ali ne iz prekida..Imao je par prilika kad je mogao sutirati,medjutim on je probao uposliti nekog.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 mar 2010, 00:51

delija je napisao/la:Steta samo sto nije oprobao neki sut iz daljine,ali ne iz prekida..Imao je par prilika kad je mogao sutirati,medjutim on je probao uposliti nekog.
Casiljas je bio na golu a ne Mutombo Makeke :lol:
''Hotio'' je da ga vidi iz bliza,kako ce facu napraviti kad mu lopta drmne guz odbivsi se od mreze. :mrgreen:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 11 mar 2010, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], HariTz i 30 gostiju.