Koliko košta? Ne želim sad neku preskupu.OnlyUnited je napisao/la:Imam istu, za nekih 40-ak KM.. Sto se preporuke tice, tu je RADEON HD 5400 2 GIGE (64 bitna) itd...
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Mislim max 90-100 KM u servisu.. Potrazi na piku, mozda i jeftinije prodjes..
- Ed Woodward for Prime Minister !
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ja mislio to košta 300 KMOnlyUnited je napisao/la:Mislim max 90-100 KM u servisu.. Potrazi na piku, mozda i jeftinije prodjes..
EDIT: Imam pitanje, šta znači ovo RAM 2 GB? Našao na piku i tako piše, nije zar to RAM ovaj obični
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Nisu sve skupe, npr. Radeon R7 240 4GB (128 bit), nova dodje nekih 170 KM...
RAM graficke sluzi za pohranjivanje podataka... Količina memorije nije presudna iako igra ulogu u mogućnostima jedne grafičke kartice. Grafa ti sluzi za obradjivanje slike i po meni RAM nije toliko bitan, samo sto jace grafe napucaju i sa vise rama...
RAM graficke sluzi za pohranjivanje podataka... Količina memorije nije presudna iako igra ulogu u mogućnostima jedne grafičke kartice. Grafa ti sluzi za obradjivanje slike i po meni RAM nije toliko bitan, samo sto jace grafe napucaju i sa vise rama...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ima li ovo veze sa RAM-om na računaru?OnlyUnited je napisao/la:Nisu sve skupe, npr. Radeon R7 240 4GB (128 bit), nova dodje nekih 170 KM...
RAM graficke sluzi za pohranjivanje podataka... Količina memorije nije presudna iako igra ulogu u mogućnostima jedne grafičke kartice.
Moram kupit novu zbog FIFE.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Evo objasnjeno u vezi rama..
http://www.bozzabench.com/Tests/TestVie ... unara.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Pored ove preporucene trazi neku jacu od NVIDIE, te ATI marke..
http://www.bozzabench.com/Tests/TestVie ... unara.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Pored ove preporucene trazi neku jacu od NVIDIE, te ATI marke..
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 16 sep 2014, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Onda nema logike da sa 4GB RAM-a prelazim na 2 GB. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
To ti je sistemski ram, ovo je ram grafe...Unofficialpage je napisao/la:Onda nema logike da sa 4GB RAM-a prelazim na 2 GB.
Evo da ti pojasnim, sa solidnim procesorom npr. 2.8 dual core plus 4 gige rama, mozes dosta toga pokrenuti cak i sa slabijom integrisanom grafom. ALi vecina novijih igara, trazi i jacu grafu.. Znaci zbog karakteristika te igre ili programa, zahtjevaju jacu grafu (a u jace ugradjuju i vise rama za pohranjivanje).. Ja sam pokretao neke strateske igre sa slabijom, pokrene se, ali kvalitet slike jako los... I to je ono sto unaprijedi jaca grafa...
- JoseMourinho
- Kontakt:
ram graficke i ram kompjutera nisu ista stvar, graficka ima svoj ram a tvoj pc u sebi posebno svoj ram 
ne znam oko tih graficki je uvijek tesko izbrat, al po meni je bolje uzet 1gb ddr5 rama nego 2-4gb ddr3, ja bi prije uzo r7 250 sa 1gb ddr5 rama da biram (bas sam nesto nedavno uporedjivo 2gb ddr3 i 1gb ddr5 i definitivno su bolje sa ddr5)
novije graficke imaju i noviji gpu tako da automatski i tu su u prednosti
ne znam oko tih graficki je uvijek tesko izbrat, al po meni je bolje uzet 1gb ddr5 rama nego 2-4gb ddr3, ja bi prije uzo r7 250 sa 1gb ddr5 rama da biram (bas sam nesto nedavno uporedjivo 2gb ddr3 i 1gb ddr5 i definitivno su bolje sa ddr5)
novije graficke imaju i noviji gpu tako da automatski i tu su u prednosti
- OnlyUnited
- Kontakt:
Samo sto su skuplje.. Npr... VGA GeForce GTX750 1 GB DDR5 dodje oko 240 KM, NVIDIA GTX 650 1 GB DDR5 oko 215 KM, pa onda Gainward slicnih karakteristika skoro 300 KM, itd...
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Ma čini mi se da sam dvije bas fine vidio na piku oko dvije stoje, jbg neznam ono sto sam ja procito na netu je da je bolje u svakom slučaju uzet ddr5 jbg brzi, a i giga njega nije losa sve može pokrenut 
Sve zavisi od budjeta uvijek
Sve zavisi od budjeta uvijek
Koristim Iphone 4 , zanima me kako da koristim internet da mi uzima kredit ? BH Telekom ...
jer mogu na internet preko wi-fi a ne mogu ako nema negdje wi-fi
pa kako nastimat da mogu imat internet a da mi odbija kredit s kartice ...
jer mogu na internet preko wi-fi a ne mogu ako nema negdje wi-fi
Kupi Buy&Surf paket (googlaj kako se kupuje i koliko kosta), isplativije ti je nego da aktiviras net megabajt po megabajt...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
To mi nije bilo jasno. Znači sistem ima svoj RAM a grafička svoj.
Ovu prvu što mi je @OnlyUnited preporučio sam našao na piku za 70 KM. Meni sad treba da mogu pokrenuti ove novije igre, da barem mogu 2-3 godine pokretat igre.
Ovu prvu što mi je @OnlyUnited preporučio sam našao na piku za 70 KM. Meni sad treba da mogu pokrenuti ove novije igre, da barem mogu 2-3 godine pokretat igre.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
??marcelo12 je napisao/la:Belaj sa mailom -.-. Ne mogu ući jer traže kod koji su poslali na alternativnu adresu, od koje sam zaboravio šifru. Postoji li neko rješenje?? Hitnooo
Re: Odg:
Pa probas probit taj stari mail. Ides da si zaboravio sifru i nekako udjes. Ja sam imao problem s tim kodom na tri maila koji su bili povezani 1-2 2-3 3-1, lancano sto bi se reklo. Sreca pa sam nakon pola sata pokusavanja skuzio da na jednom imam upisan broj mobitela pa su mi kod poslali na mobitel i tako sam uspio uc.marcelo12 je napisao/la:??marcelo12 je napisao/la:Belaj sa mailom -.-. Ne mogu ući jer traže kod koji su poslali na alternativnu adresu, od koje sam zaboravio šifru. Postoji li neko rješenje?? Hitnooo
Nema meni spasa, broj koji sam stavio više ne koristim, nemam ni karticu :/Signore je napisao/la:Pa probas probit taj stari mail. Ides da si zaboravio sifru i nekako udjes. Ja sam imao problem s tim kodom na tri maila koji su bili povezani 1-2 2-3 3-1, lancano sto bi se reklo. Sreca pa sam nakon pola sata pokusavanja skuzio da na jednom imam upisan broj mobitela pa su mi kod poslali na mobitel i tako sam uspio uc.marcelo12 je napisao/la:??marcelo12 je napisao/la:Belaj sa mailom -.-. Ne mogu ući jer traže kod koji su poslali na alternativnu adresu, od koje sam zaboravio šifru. Postoji li neko rješenje?? Hitnooo
Pa provali nekako na taj drugi mail od kojeg si zaboravio sifru. Imas tajno pitanje il sta vec.
- champions1921
E ovako.
maticna: http://www.asus.com/Motherboards/M2V/" onclick="window.open(this.href);return false;
Procesor: AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
Grafička: NVIDIA GeForce 8400 GS
Ram; 2GB ddr2
Napajanje:MS PLATINUM-400ATX 2.03, 400W
Komjuter mi je slab.. Jos sluzi svrsi ali ne vjerujem da ce dugo.. Razmisljam da promjenim procesor i graficku.. Treba mi savjet sta mogu staviti na ovu maticnu uz ovu napojnu?
Razmisljam da stavim ovaj procesor http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-At ... OBOX).html
Te ovu graficku http://www.geforce.com/hardware/desktop ... uct-images" onclick="window.open(this.href);return false;
Koliko bi dobio sa ovim promjenama uz napomenu da bi se komp najvise koristio za gledanje full HD filmova? Isplati li se ovaj procesor uzimati polovan?
Volio bih cuti i vas prijedlog za neku nadogradnju ali da nije nista skupo, tj. da me sve dodje oko 120-150KM..
maticna: http://www.asus.com/Motherboards/M2V/" onclick="window.open(this.href);return false;
Procesor: AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
Grafička: NVIDIA GeForce 8400 GS
Ram; 2GB ddr2
Napajanje:MS PLATINUM-400ATX 2.03, 400W
Komjuter mi je slab.. Jos sluzi svrsi ali ne vjerujem da ce dugo.. Razmisljam da promjenim procesor i graficku.. Treba mi savjet sta mogu staviti na ovu maticnu uz ovu napojnu?
Razmisljam da stavim ovaj procesor http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-At ... OBOX).html
Te ovu graficku http://www.geforce.com/hardware/desktop ... uct-images" onclick="window.open(this.href);return false;
Koliko bi dobio sa ovim promjenama uz napomenu da bi se komp najvise koristio za gledanje full HD filmova? Isplati li se ovaj procesor uzimati polovan?
Volio bih cuti i vas prijedlog za neku nadogradnju ali da nije nista skupo, tj. da me sve dodje oko 120-150KM..
BUDI ŽELJO !!!
Gdje najeftinije uzeti djojstik sa analogom?