Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la L'Avvocato » 17 sep 2014, 07:50

Jbg žale se navijači na preskupe ulaznice. Realno, i jesu. Od 50 eura pa na više. Kakva je situacija u Italiji dobro dolaze ikako. A još je bio i radni dan. Čitao sam letimično na VS neke komentare vezane za to, i vidio da je ljudima koji su van Torina, a koji redovno dolaze, preteško izdvojiti minimalno 100 eura (karta, prevoz, hrana) za jednu ovakvu utakmicu.

Evo, možete pročitati zbog čega pojedni ne dolaze: Ali ovo je najbolje objašnjenje: "Era vuoto solo dove costava di più... Molto semplice"... prazno je tamo gdje je skupo, i to je to. Nek gospoda spusti cijene i dolaziće ljudi.

GDS - Naslovna, ocjene i detaljnija taktička analiza uloge Lichta i Evre u Maxovom sistemu.
slika

slika

slika
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 sep 2014, 09:21

:D

slika
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 sep 2014, 10:41

Allegriju se nema šta prigovoriti za dosadašnji rad. Išao je u sve tri utakmice na siguran i provjeren recept i pokazalo se kao pun pogodak. Tri dominantne utakmice, pet golova, 0 primljenih, odbrana vrlo sigurna, kao i čitava ekipa bez tri standardna prvotimca.

Sinoć možda nije bilo lijepo i 'lepršavo' kao u ligi, ali opet omjer udaraca 22-4, posjed lopte oko 70%, još jedan čist gol poništen, dosta govori, i sasvim dovoljno za početak. Znam da je dosta nas bilo nestrpljivo i u strahu zbog startova u prijašnje dvije godine, pa vjerovatno zbog toga i dodatna nervoza, ali sve je završilo kako treba. Nije ni igračima bilo lahko, zamislite pod kolikim su oni pritiskom bili i od talijanskih i od evropskih medija upravo zbog prijašnje dvije godine, a ostali su koncentrisani i priveli utakmicu kraju bez srljanja. Siguran sam da će već na Calderonu lakše igrati.

Tevez je pokidao, povukao ekipu kad je trebalo, kao prava '10-ka'. Licht nije imao svoj dan, ali i kao takav je bio glavni motor ekipe pored Teveza. Sinoć je dosta završnih pasova upropastio, drugi dan će imati tri asistencije, jbg. Što se Llorentea tiče, ne sekiram se. Razni Pokemoni su se gurali prije njega i prošle godine, pa je 'ladno izdominirao. Sinoć je zabio čist gol koji bi mu pomogao puno, ali i ovako će srušiti Milan na San Siru. :cool:

Što se tiče taktičke strane, par stvari mi je zapalo za oko:

1. Kad su stavili flastera na Marchisia, nije se išlo na bjesomučna 'proigravanja' Bonuccija, već se odgovornost prebacila ofanzivnije, na Teveza koji se izvlačio po loptu i Pogbu koji nije imao svoj dan.

2. Puno, puno više centriranja u igri, šutiranja iz daljine i manje kompliciranja. Kod Contea se u ovakvim utakmicama kružilo s jedne strane na drugu dok i protivniku ne dosadi, a sinoć su pokušavali iz svih mogućih oružja, i kroz sredinu (prvi gol), šutevi iz daljine, centriranja, ubacivanja iz drugog plana, ali dosta igrača nije imalo svoj dan, pa nije sve ni moglo proći.

3. Kontroliranje utakmice kod svakog rezultata. Svjedoci smo bili povlačenja nakon prvog gola zadnje tri godine, ali dosad Allegri to ne dopušta. Ne mora se napadati 100 na sat, ali moja ekipa će kontrolisati svoju sudbinu. :clap:

4. Kasne izmjene se ni meni nisu svidjele, ali nije da nismo navikli. Conte je to radio isto punom parom. Nadam se da neće svaki put tako završavati.

Moglo bi se protiv Milana preći na 4 u odbrani.

Buffon, Licht, Barzagli/Caceres, Chiellini, Asamoah, Marchisio, Pogba, Vidal, Tevez, Coman, Llorente. :kafa:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 sep 2014, 12:27

Ne vjerujem da je na Marchiziu igran flaster,kolko sam primjetio samo su oko Lorentea bila 2 igraca cim je lopta blizu a jedan mu je sjedio na ledjima cijelo vrijeme, vec je (vjerovatno) Marcha sinoc imao ulogu da kempira na centru i prekida kontre,sto je u par navrata i uradio.
A sto se povlacenja tice i meni je o smetalo kad uvalimo gol jednom Cagliariju i zatvaraj se,ali Conte ja manje vise bivao prisiljen na to kako se sezona odmicala zbog umora glavnih igraca i lose klupe,sada je stvar sto se klupe tice puno drugacija.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 sep 2014, 12:43

Možda nije bio flaster kakav stavljaju Pirlu, ali je uvijek bio jedan igrač zadužen striktno za njega i dvojica za Llorentea. Mislim da su oni pokušali prisiliti Allegrija da preda odgovornost u organizaciji igre Bonucciju kako je to mnogima u Evropi uspjevalo kod Contea, ali je on odlično iskoristio Teveza i Pogbu za to. A protiv ovakvih ekipa dovoljno je da jedan takav igrač ima svoj dan i riješiš utakmicu bez problema.

Što se povlačenja tiče, igrači se više umaraju kad se povuku i moraju ganjati protivnika po terenu da bi ih zatvorili. Puno je teže održati koncentraciju kad se braniš i čitava ekipa se mora kretati kao jedan, nego kad imaš loptu u svojim nogama i lagano privodiš utakmicu kraju.

Evo i Allegrijev intervju poslije utakmice:
“Ništa nije jednostavno u Ligi prvaka. Znali smo da će se Malmo zatvoriti, zato smo se fokusirali na brzu igru, ali po mom mišljenu večeras smo bili previše neorganizirani i propustili smo nekoliko šansi. U drugom poluvremenu smo bili bolji u kontroli lopte i zasluženo smo pobijedili.

Sve se zakompliciralo u skupini, trebat će nam puno bodova za prolazak. Europske utakmice su potpuno različite od Serie A. Vidjeli ste kako se Liverpool mučio s Ludogoretsom. To su više fizičke utakmice, ali morali smo ostati mirni i ne biti brzopleti u želji da se zabije gol, jer se mnogo toga riskira. Igrači dobro napreduju, ali imamo kvalitete napraviti puno više. Igrači su u dobroj formi, tako da u ovoj fazi još nema potrebe za velikim rotacijama. Kako vrijeme bude prolazilo igrači će se mentalno i fizički trošiti, tako da ćemo morati imati cijelu ekipu na raspolaganju da održe visoki intenzitet.”
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlGuerriero
Kontakt:

Post Postao/la IlGuerriero » 17 sep 2014, 12:46

Evri svaka čast, ali ne može mu se još dati prednost ispred Asamoaha, pa i par puta u odbrani je ispao kao dijete, sreća pa oni ne znaju, Chiellini i Marchisio ga krpili.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 sep 2014, 12:56

ma upitno je prvo koliko on moze sam drzat citavu stranu protiv ozbiljnih ekipa u ovim godinama, a drugo koliko hoce...bas to sto kazes, sinoc pogrijesi jednom i ispade kad ga je Markizio spasio... al sta me najvise iznerviralo citava ekipa trci da pokrije gresku, Markizio se spusti na beka presjece loptu, a Evra stoji kako stoji na mjestu gdje je pogrijesio i lagano prati razvoj dogadjaja
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 sep 2014, 13:27

Juče je Marchisio imao najveći broj presječenih lopti ako se ne varam. Ja sam izbrojao šest, presječeno/oduzeto/izbijeno ... nisam ni ja primjetio da je imao flastera, ali je bio dosta povučeniji u odnosu na Udinese.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 sep 2014, 13:42

L'Avvocato je napisao/la:Juče je Marchisio imao najveći broj presječenih lopti ako se ne varam. Ja sam izbrojao šest, presječeno/oduzeto/izbijeno ... nisam ni ja primjetio da je imao flastera, ali je bio dosta povučeniji u odnosu na Udinese.
Data mu je drugacija uloga, i kod Contea takodjer je imao metar defanzivnih zadataka ali ima momak tehniku i full je ok igrac i isturenije kad igra. Igrac zadatka.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 sep 2014, 14:37

njemu najvise godi ova pozicija zadnjeg veznog..takticki i tehnicki je zreo da igra na tom mjestu, a tu se ne moze "sakrit", cime donekle eliminises njegovu najvecu manu -nekonzistentnost i to sto ponekad nestane sa terena kad igra ofanzivnije
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 17 sep 2014, 19:44

7-0 protiv nekih amatera, Romulo, Gio, Coman i Morata 3x. :clap: Momak je u formi, protiv Milana ocekujem ozbiljnu minutazu.

Vidal mozda bude pozvan, ali tesko da ce igrati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 sep 2014, 19:56

Volio bih da Morata krene od pocetka, da vidimo sta moze konkretno, mozda i Romulo.Al eto ako se ne varam Alegri rece da ceka da se ovi umore kroz sezonu pa onda ozbiljnije rotacije.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 sep 2014, 20:16

Pogba je napisao/la:7-0 protiv nekih amatera, Romulo, Gio, Coman i Morata 3x. :clap: Momak je u formi, protiv Milana ocekujem ozbiljnu minutazu.

Vidal mozda bude pozvan, ali tesko da ce igrati.
Momak ce istisnuti Nanda imam osjecaj.

IlGuerriero
Kontakt:

Post Postao/la IlGuerriero » 17 sep 2014, 21:12

Ma protiv Milana baciti Moratu od prve minute, ima odličnu leđnu tehniku i prebrz je s loptom za štopere Milana, isto tako Pereyru baciti od početka, Asamoaha vratiti na beka.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 sep 2014, 21:46

IlGuerriero je napisao/la:Ma protiv Milana baciti Moratu od prve minute, ima odličnu leđnu tehniku i prebrz je s loptom za štopere Milana, isto tako Pereyru baciti od početka, Asamoaha vratiti na beka.
+1
Me like :thumbup:

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 17 sep 2014, 21:51

Buffon; Caseres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pereyra, Marchisio, Pogba, Asamoah; Tevez, Morata

Romulo/Licht i Morata/Llorente dvojbe. Ja bih krenuo sa Moratom i Lichtom. Romulu bih dao priliku da debitira protiv Cesene.

Bit će nezgodno gostovanje, Milan je u naletu, a i kad su bili katastrofalni imali smo mnogo problema na San Siru.

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 17 sep 2014, 22:29

Stara poslovica kaže: "ne sudi igrača prema youtube video clipovima ni prema 10 zadnjih minuta protiv smiješnog Malmea"
Nisu stari ljudi bili ludi kad su ovo rekli :D

Taj Morata još nikada nije bio prvotimac, treba vidjeti kako će se snaći kada treba energiju čuvati za svih 90 minuta i kada protivnik nema 80 minuta igre u nogama.
On je cijelu prošlu sezonu bio joker s klupe, i sigurno da dobro zna kako treba igrati kada dobivaš priliku samo zadnjih 20-30 minuta.
Meni se isto dopao, ali vidjet čemo :kafa:

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 17 sep 2014, 22:43

Upao bi isključivo da zamjeni Llorentea koji se hrvao sa onim anonimcima 80 i kusur minuta. Treba osvježenje.

Iznio sam već stav o Morati, ne bih da se ponavljam.

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 17 sep 2014, 22:58

Allegri je zasad dobar. I trener je koji je trenirao tim u kome je igrao Ibrahimović, koji je budimo realni bolji od svih naših napadača. Ako uspijemo kontrolisati igru protiv Milana, siguran sam da će Morata dobiti dosta više prilike. Pokazao je da je spreman, samo je pitanje da li se uklapa u Allegrijeve planove.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlGuerriero
Kontakt:

Post Postao/la IlGuerriero » 18 sep 2014, 00:16

Ma slažem se ja s vama da je prerano suditi, ali šta ja znam, ne treba puno vremena da se vidi da će neko biti pojačanje i igračina, kao što se vidjelo kad je Vidal ušao protiv Parme 2011., kao što se vidjelo kada je Asamaoh razvalio u Super kupu protiv Napolija, kao što se vidjelo kada je Llorente odmah zabio protiv Verone i slično.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.