FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nedo Turković nakon prvijenca za Želju: Sretan i ponosan, sada se mogu i oprostiti
Nedo Turković jedan je od igrača koji je dijete Željezničara, ali koji je zaobilaznim putem stigao na Grbavicu. Nekadašnji junior plavog tima igrao je u Travniku, Lovćenu, te nekim kazahstanskim timovima, a onda je obukao plavi dres.
Na pobjedu u Mrkonjić-Grad
San o debiju za Želju je ispunio u utakmici protiv Lovćena u Evropskoj ligi, a protiv Viteza je ispunio još jedan dječački san - da postigne pogodak pred Manijacima, čiji je i sam član bio do prije nekoliko mjeseci.
"Možda je bilo suđeno da baš prvijenac postignem na Grbavici. Imao sam prilika i u Bijeljini i Zvorniku, ali sad mi je još draže što sam prvi put u voljenom dresu pogodio baš pred Manijacima", kaže nam ushićeni Turković, koji je ponosan i sretan, a koliko mu znači pogodak, najbolje opisuje slijedeća rečenica.
"Sada slobodno mogu okačiti kopačke o klin", kroz smijeh kaže devetka Želje, nakon čega se uozbiljio.
"Ne živi se od slave, pogotovo jer već u utorak (danas, op. a) imamo utakmicu Kupa protiv Slobode iz Mrkonjić-Grada, a onda nam sliejdi Sloboda u Tuzli. U oba susreta idemo po pobjede, ali prvo je na redu Kup. U ovom takmičenju imamo velike ambicije i nećemo kalkulisati, već ćemo pitanje prolaza dalje pokušati riješiti u ranoj fazi meča."
Nakon prvijenca, Turković se nada kako će još češće pogađati protivničke mreže, a prva prilika je upravo utakmica Kupa.
"Bitno je da je krenulo i da je pao pritisak sa leđa i nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama i golovima. Nema stajanja sada", riječi su dobro raspoloženog napadača Želje, koji je ujedno imao i debi u početnoj postavi na Grbavici, baš kao i Varea.
Saradnja sa Vareom i Bajićem
"Sve nam se poklopilo. Trener Admir Adžem je ubilježio prvu domaću pobjedu, a Varea i ja debi od prve minute na Grbavici. Uz to, igrali smo u nešto drugačijoj formaciji, koja je izrazito napadačka. Publika je bila zadovoljna i to je najbitnije, a u narednim mečevima ćemo se truditi i da poboljšamo efikasnost. Uz to, saradnja sa Vareom i Bajićem je izvanredna i mislim da ne postoji ekipa, kojoj ne možemo postići pogodak", kazao je Turković, koji je od novinarskog žirija proglašen i za najboljeg igrača utakmice protiv Viteza.
"Ta nagrada mi je samo podstrek da pružam još bolje partije", dodao je napadač tima sa Grbavice.
Nedo Turković jedan je od igrača koji je dijete Željezničara, ali koji je zaobilaznim putem stigao na Grbavicu. Nekadašnji junior plavog tima igrao je u Travniku, Lovćenu, te nekim kazahstanskim timovima, a onda je obukao plavi dres.
Na pobjedu u Mrkonjić-Grad
San o debiju za Želju je ispunio u utakmici protiv Lovćena u Evropskoj ligi, a protiv Viteza je ispunio još jedan dječački san - da postigne pogodak pred Manijacima, čiji je i sam član bio do prije nekoliko mjeseci.
"Možda je bilo suđeno da baš prvijenac postignem na Grbavici. Imao sam prilika i u Bijeljini i Zvorniku, ali sad mi je još draže što sam prvi put u voljenom dresu pogodio baš pred Manijacima", kaže nam ushićeni Turković, koji je ponosan i sretan, a koliko mu znači pogodak, najbolje opisuje slijedeća rečenica.
"Sada slobodno mogu okačiti kopačke o klin", kroz smijeh kaže devetka Želje, nakon čega se uozbiljio.
"Ne živi se od slave, pogotovo jer već u utorak (danas, op. a) imamo utakmicu Kupa protiv Slobode iz Mrkonjić-Grada, a onda nam sliejdi Sloboda u Tuzli. U oba susreta idemo po pobjede, ali prvo je na redu Kup. U ovom takmičenju imamo velike ambicije i nećemo kalkulisati, već ćemo pitanje prolaza dalje pokušati riješiti u ranoj fazi meča."
Nakon prvijenca, Turković se nada kako će još češće pogađati protivničke mreže, a prva prilika je upravo utakmica Kupa.
"Bitno je da je krenulo i da je pao pritisak sa leđa i nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama i golovima. Nema stajanja sada", riječi su dobro raspoloženog napadača Želje, koji je ujedno imao i debi u početnoj postavi na Grbavici, baš kao i Varea.
Saradnja sa Vareom i Bajićem
"Sve nam se poklopilo. Trener Admir Adžem je ubilježio prvu domaću pobjedu, a Varea i ja debi od prve minute na Grbavici. Uz to, igrali smo u nešto drugačijoj formaciji, koja je izrazito napadačka. Publika je bila zadovoljna i to je najbitnije, a u narednim mečevima ćemo se truditi i da poboljšamo efikasnost. Uz to, saradnja sa Vareom i Bajićem je izvanredna i mislim da ne postoji ekipa, kojoj ne možemo postići pogodak", kazao je Turković, koji je od novinarskog žirija proglašen i za najboljeg igrača utakmice protiv Viteza.
"Ta nagrada mi je samo podstrek da pružam još bolje partije", dodao je napadač tima sa Grbavice.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
Hajde Željkane, očekujem rutinski danas sa pola snage pa se koncentrisati na jarčeve
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ovi tuzlaci se razmahali ko muda na kosidbi!!

- ZeljoSampioneGo
- Kontakt:
-
samoposmatram
- Kontakt:
Adzem odlazi! Da Bog da ti sljedeci klub bude Borusija iz Dortmunda. Osim da Bog da zamijenio Valentina Inzka!
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
za kup nema, za tuzlu imaZeljoSampioneGo je napisao/la:Zna li iko ima li prenos na moja tv!???
- champions1921
Ja slušam BHR1, sad su pričali o kupu, mislim da će se javljati sa ove dvije utakmice.champions1921 je napisao/la:Hoce li biti bar radio prenos?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Imal gdje textualni prenos ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Prilika za Colica, Memiju i nadam se Nuspahica ako je spreman, ako ne onda Basa. Idemo ovo rutinski odradit.bagrcavi je napisao/la:Danas bez Stanića, Bajića, Sadikovića i Bučana .
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
1921.ba FB stranicaMinjore je napisao/la:Imal gdje textualni prenos ?
Jesi li siguran? Još uvijek im stoji vijest od jučer.fedeltafrotta je napisao/la:1921.ba FB stranica
EDIT: Nema na BHR1.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 16 sep 2014, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
100%Virtu4l je napisao/la:Jesi li siguran? Još uvijek im stoji vijest od jučer.fedeltafrotta je napisao/la:1921.ba FB stranica
Odlično, tamo sam pratio protiv Viteza i bili su najbržifedeltafrotta je napisao/la:100%
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ima tekstuailni i na sc.
Željezničar: Kjosevski, Kvesić, Kosorić, Memija, Turković, Baša, Varea, Hadžiahmetović, Sadiković, Bogdanović i Hasanović.
Na klupi su: Ćutahija, Nuspahić, Čolić, Zeljković, Tomić, Mekić i Kašić.
Željezničar: Kjosevski, Kvesić, Kosorić, Memija, Turković, Baša, Varea, Hadžiahmetović, Sadiković, Bogdanović i Hasanović.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
svidja mi se ekipa pravoBLU SKY je napisao/la:Ima tekstuailni i na sc.
Kjosevski
Memija Bogdanovic Kosoric Kvesic
Hasanovic Hadziahmetovic
Sadikovic
Baša Turkovic Varea
Baša 
Početna inicijativa našeg tima i jedna propuštena prilika u 2. minuti (Varea) kao i jedan žuti karton.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.