Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 585

Neutral
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la Neutral » 15 sep 2014, 18:47

Destiny kao i fifa 15, 64.99 eura, :)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 sep 2014, 19:13

:opaopa:

[youtube][/youtube]
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 15 sep 2014, 19:44

kad izlazi pes 2015 demo ?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 sep 2014, 20:02

za pc izlazi 2-3 dana prije pune verzije

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 15 sep 2014, 20:08

moze li neko kakav dobar patch za pes 14-ku, moze link na pp... nesto me spucalo da odigram koju.... patch, bar imena klubova da su uredu......

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 15 sep 2014, 20:43

QUARESMA 18<<< je napisao/la:na sve se covjek navikne, i ja sam takav, i znam kako je biti u toj dilemi, ali trebas misliti o buducnosti, neces valjda propustati uncharted, metal gear, gta V, destiny... :hmmmmm:
Isplativost isključivo ovisi o tome koji žanr ko voli igrati. Lično najviše igram strategije i RPG, tako da mi se recimo
ne isplati uzimati konzolu. Imam PS3 (uzeo zbog Heavy Rain :D ) i Xbox 360. Obje nisam upalio više od godinu dana.
Treba također uračunati i koliko igre koštaju. Za PC non-stop imaju neke rasprodaje, tako da se može uzeti za par dolara ili jednostavno Torrent trpi sve. :) Za konzole je to malo teže. Jest lijepo što uzmeš jednom konzolu i rahat si pet i više godina.

Sve u svemu, važna odluka i treba dobro odvagati svako individualno šta mu više odgovara.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 sep 2014, 21:44

sve je to lijepo ali pc brzo pregazi vrijeme

ja sam pc fanboy, slabo ja igram na consoleshitu
ps3 ne znam imam li jos onaj slim ako ga stari nije prodao, xbox 360 imao i dobio rrod kasnije uzeo isti s rrod greskom iz znatizelje da rasklopim console i da popravim
popravio sam radilo je kratko vrijeme i opet rrod
ploca je xenon mislim bila tj prva, uspio sam opet fixat rrod a li samo ako je console otvorena a ne sklopita

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 sep 2014, 21:51

Neutral je napisao/la:Mi previše razmišljamo i žalimo oko nekih stvari. Kupiš konzolu i rahat si par godina, ionako idu pare na mobitele, kredit, cigare, alkohol, pizze, čevape, itd, luksuz.

Eto uzmite papir i olovku i pratite sve gdje trošite svoj novac u jednom mjesecu.

slika
Kupio bih ja PS4 ali neće stari, jedva mi kupio ovaj računar pa sad ću morat još i ovaj nadograđivt, procesor, ram i grafička. :mrgreen: Da ja imam svoje, kupio bih PS4, mislim da ima mogučnost da spoji na komp bar sam nešto tako čitao i igram preko kompa :urnebes:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 15 sep 2014, 22:02

QUARESMA 18<<< je napisao/la:sve je to lijepo ali pc brzo pregazi vrijeme

ja sam pc fanboy, slabo ja igram na consoleshitu
ps3 ne znam imam li jos onaj slim ako ga stari nije prodao, xbox 360 imao i dobio rrod kasnije uzeo isti s rrod greskom iz znatizelje da rasklopim console i da popravim
popravio sam radilo je kratko vrijeme i opet rrod
ploca je xenon mislim bila tj prva, uspio sam opet fixat rrod a li samo ako je console otvorena a ne sklopita
Za divno čudo ja nikada nisam imao rrod problema. Konzolu sam kupio tamo negdje još 2007. Možda što je slabo koristim. Inače sam svakakvih kvarovao doživio i popravio sa hardwareom, ali rrod mi se nije desio. Ne ureklo se.

Što se tiče toga da PC pregazi brzo vrijeme. Sa ovom posljednjom generacijom konzola (PS3 i Xbox 360) to i nije toliko izraženo, ako se uzme neki mid-end PC kao minimum. Prije je bilo katastrofa. Godina dana i već možeš mijenjati. PC za gaming jeste svakako investicija. Kod mene je prvenstveno zbog posla PC potreba pa onda usput i za igre.

Klare

Post Postao/la Klare » 15 sep 2014, 22:12

Kad kupujete pc trebate znati sta kupujete i nauciti o tim specifikacijama.

Ne mozete se zaleteti i reci za pc 1500KM u rangu konzole.

To moze neko ko ne zna, te ga pljackaju nase prodavnice koje su preskupe.

Za 1500 se uzima masina koja je duplo bolja od konzole i koja ce trajati neke 3 godine i jesti sve sto joj postavite.

Ali recimo mozete biti pametni i uzeti pc za 800-900KM, koji ce sluziti godinu dana, samo treba pazljivo birati specifikacije.

Recimo trenutno, uzecete dosta jak procesor koji je medju i najjacim i koji ce trajati dosta dugo bez zastarjevanja,
a ram i grafu cete traziti jeftino koji su rjesenje za narednu godinu.

I onda lagano te cijene opadaju, stara grafa se prodaje nova uzima itd, itd.

Ovo se nikako sa konzolom porediti ne moze :arrow:

http://www.pi.k.ba/artikal/13869467/bla ... -0-4-4ghz/" onclick="window.open(this.href);return false;

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 15 sep 2014, 22:33

Ja se ne mogu zamislit da igram na konzoli neki fps ili tps nikako :crazy: . Mogu jedino gonjat auta ili fudbala oplest sa rajom ništa više. :think: PC mi je više za gaming i bolji mi je gušt igrat sa mišom i tastaturom. :kafa: Ali računar kupit u današnje vrijeme je pravo zahebano. Kako samo tehnologija napreduje to nije normalno :eh: Kupiš računar, dok ti ga isporuče već je zastario. :damn: Kad se sjetim da sam otreso 1500 KM za pentium 4 prije 7-8 godina, a sad ga ne mogu za joju prodat. :crazy: :facepalm:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 15 sep 2014, 23:36

Klare je napisao/la:Kad kupujete pc trebate znati sta kupujete i nauciti o tim specifikacijama.

Ne mozete se zaleteti i reci za pc 1500KM u rangu konzole.

To moze neko ko ne zna, te ga pljackaju nase prodavnice koje su preskupe.

Za 1500 se uzima masina koja je duplo bolja od konzole i koja ce trajati neke 3 godine i jesti sve sto joj postavite.

Ali recimo mozete biti pametni i uzeti pc za 800-900KM, koji ce sluziti godinu dana, samo treba pazljivo birati specifikacije.

Recimo trenutno, uzecete dosta jak procesor koji je medju i najjacim i koji ce trajati dosta dugo bez zastarjevanja,
a ram i grafu cete traziti jeftino koji su rjesenje za narednu godinu.

I onda lagano te cijene opadaju, stara grafa se prodaje nova uzima itd, itd.

Ovo se nikako sa konzolom porediti ne moze :arrow:

http://www.pi.k.ba/artikal/13869467/bla ... -0-4-4ghz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo je jako dobar savjet. Još ako znate sami sebi sastaviti PC pa možete kupovati komponente pojedinačno. Može se fino uštediti a sastaviti odličan PC. Također po inozemnim site-ovima imate često razne akcije na komponente. Naravno ufakturišite i poštarinu prilikom takve kupovine. Naše prodavnice deru kupce na hardware-u.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 sep 2014, 05:32

Lijepo rečeno. Najeftinije se prođe ako kupujute posebno sve dijelove. Tako sam ja sastavio svoj drugi pc, a kod trećeg sam imao i sreće. Uglavnom za male pare sam dobio mašinu koja pokreće neke stvari koje nekad i odigram sa rajom (fifa). Testirao sam još neke igre i sve je moglo bez problema.

U Saturn-u, PS4 sa Destiny igrom 399 eura. Sama igra košta 64.99 eura, tako da je to idealno za kupnju, no daleko je Saturn iz BiH, :silent:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 16 sep 2014, 08:12

Licno nikad nebi mjenjao PC za Konzolu :cool: :cool: nije mi gust igrati na konzoli i konzolakosta troduplo nego pc kad se uzmu u obzir cijene igrica itd....

Pored toga Pc nudi mnogo vise stvari od konzole bar je meni tako.....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 16 sep 2014, 09:06

Vozdra raja.

Nisam kuci i na laptopu sam na koji ne smijem dosta stvari lijepiti, pa imate li mi kakve online mini igre preporuciti ubih se od dosade vjerujte mi. :?

PS: Gledam ovaj Poll na temi koja izdavacka kuca ima najbolje igre i uhvatio me trip koliko ljudi kod nas veze nemaju o igrama, ok razumijem EA, ali Konami da je bolji od Activision Blizzard ili recimo Square Enix. Dajte ljudi uozbiljite se. :D
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 16 sep 2014, 09:18

Pa, Square da ostane samo na Final Fantasy serijalu je bolji od svih ostalih gore u anketi lagano. :) Da ne dodajem uopce ostale genijalne naslove. Pao bih u nesvijest nekad davno kad vidim novu igru, a Square Enix intro.

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 16 sep 2014, 09:30

BurningLegion je napisao/la:Pa, Square da ostane samo na Final Fantasy serijalu je bolji od svih ostalih gore u anketi lagano. :) Da ne dodajem uopce ostale genijalne naslove. Pao bih u nesvijest nekad davno kad vidim novu igru, a Square Enix intro.
Upravo to ti i govorim, i onda jedan Konami koji ima PES koji btw i nije vodeci u svom poslu (i Yu Gi Oh :D ) da je u anketi bolji od izdavaca Final Fantasy-a ili Activision (Call of Duty Serial) Blizzard (hebeni WoW) meni iskreno ne ide u glavu, ali eto to ti je objektivnost nasih forumasa ^^ ;)
Zeljeznicar 1921

- Leonardo da Vinci

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 16 sep 2014, 09:36

Ma to je konzumerizam. Upali tisucu puta PES, uvuce mu se u glavu Konami, a vecina ni ne zna ostale naslove, iako su meni bolji (Silent Hill, Suikoden, Metal Gear Solid).
Cast svima u gore navedenoj anketi, ali Square je od svih njih tu nesto posebno meni osobno.
Evo jos jedan segment : nevjerojatni originalni soundtrackovi Nobua Uematsua.

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 16 sep 2014, 09:42

BurningLegion je napisao/la:Ma to je konzumerizam. Upali tisucu puta PES, uvuce mu se u glavu Konami, a vecina ni ne zna ostale naslove, iako su meni bolji (Silent Hill, Suikoden, Metal Gear Solid).
Cast svima u gore navedenoj anketi, ali Square je od svih njih tu nesto posebno meni osobno.
Evo jos jedan segment : nevjerojatni originalni soundtrackovi Nobua Uematsua.
Meni je Activision zivot uzeo sa Call of Duty serialom da se razumijemo :D dok uglavnom obojica spominjemo sigurno daleko daleko bolje izdavace od Konamija za koje nasa raja jedino i zna.
Evo ja iskreno Final Fantasy nisam nesto dosta igrao, znas ono kad ti nesto ne pase i to je tako, malo na pocetku one neke prve questove i poslije se ohladio, ali znam sigurno upravo to da na ovoj listi ne zauzimaju mjesto koje im je dodjeljeno nego treba biti realan, sa Final Fantasy i Dragon Quest je izmisljen RPG zanr, i za to je zasluzan upravo Square Enix.
Zeljeznicar 1921

- Leonardo da Vinci

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 16 sep 2014, 11:17

flwz je napisao/la:Vozdra raja.

PS: Gledam ovaj Poll na temi koja izdavacka kuca ima najbolje igre i uhvatio me trip koliko ljudi kod nas veze nemaju o igrama, ok razumijem EA, ali Konami da je bolji od Activision Blizzard ili recimo Square Enix. Dajte ljudi uozbiljite se. :D
Sve ovisi šta voliš igrati. Mene uhvati više trip što kod nas ljudi iz nekog razloga misle da je njihovo mišljenje jedino ispravno i ako ga neko ne dijeli, taj nema pojma. Meni je Squeenix bolji zbog Deus Ex HR, Tomb Raider i još nekih igara koje izdaju. Activision me ne zanima (COD, COD, COD, dosta više) Blizzard ( ja ovo dvoje i danas gledam odvojeno) ima Starcraft 2, Diablo 3 i WoW od aktualnih igara. Bio sam veliki poklonik Starcrafta, ali je postao prejednostavan i previše okrenut MP-u. Diablo me nikada previše nije zanimao jer ne volim hack & slash RPG. WoW sam igrao kada je tek izašao i zasitio se.

EA ne izdaje igre koje ja pretjerano igram, plus te sile da koristiš Origin, tako da i ono što bih igrao njihovo, ne igram. Ubisoft radi isto sa Uplay platformom. Kupim preko Steama i moram instalirati i Uplay da bih igrao.

Trenutno najviše igram SEGA naslova, posebno Total War i odabrao bih njih da je bila opcija. CD Projekt Red također. Bethesda je ok izdavač, posebno kada daju razvojnom timu poput Obsidian da im napravi igru. Naravno tu je i Paradox. Njihove igre jedu život.
Zadnja izmjena: revan, dana/u 16 sep 2014, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.