Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

Virtu4l
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2014, 08:50

DANTES je napisao/la: vidiš ja to nisam znao za te incidente, jbt ko da sam juče došao na forum
Ovo ti je već drugi put, uozbilji se :tralala:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

IB2000
Kontakt:

Post Postao/la IB2000 » 14 sep 2014, 08:56

Docek kosarkasa je u ponedeljak u 20:00h :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 sep 2014, 10:21

Treba malo spustiti loptu na zemlju.
Mi smo sa Francima igrali 6x od 2009e, koliko se meni chini. Izgubili smo 3x, pobedili 3x. Sve utakmice su bile neizvesne, sem one sa proshlogodishnjeg EP, kad su nas Francuzi namestili da poginemo protiv Shpanaca.
Realno, igrachki su Francuzi jachi, ali to H2H ne pokazuje.
Isto tako, niko im nije kriv shto im se igrachi povredjuju ili otkazuju. I kod nas se to deshava neprekidno od 2002e, pa nikom nishta... To je velika nacija, ima ih 60+ milja, imaju gomilu igracha africhkog porekla, superiorniji su fizichki, itd. Glupo je braniti ih parolama "otkazalo im 2, 3 ili 5 igracha" kad imaju vecu bazu kosharkasha nego Srbija svih sportista. ;)

Glede mecha sa Amerima: ljudi, opustite se. Nemamo chime da im pretimo, jachi su na svakojoj poziciji, odmorniji, spremniji i atletski dominantni. Ali, kozhu im treba skupo prodati i nikako se predati u svlachionici. Koji god rezultat da bude, i da nas prospu sa 40+ razlike, to ne mozhe da umanji ovaj epski rezultat.
Shto neko reche, kradja u Istanbulu mozhe da se arhivira, jer su momci vratili ono shto im je pripadalo pre 4 godine.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 14 sep 2014, 10:51

Jedva cekam gang bang :D uhh
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 14 sep 2014, 10:55

Jbt neće san na oči pa to ti je. Vidim ljude od ranog jutra sa zastavama u kafićima, euforija level 300.

Favorit se zna, ali zna se i ko ima veći motiv. Presudiće psiha i to je definitivno. Kao što Sale reče da bi se dobio američki tim igra mora biti perfektna. Nešto kao protiv Brazila. S takvom igrom šanse su veće.
Kako god, ogroman uspjeh je napravljen. I to sa timom bez dvojice najboljih defanzivaca koje zemlja ima. S kapitenom bez priprema i Teom koji je bio upitan do 3 pred prvenstvo. S igračima iz Superlige i igračima bez ugovora.

Jedna značajna stvar: Amerikanci realno na ovom prvenstvu nisu igrali utakmicu s onim najjačim ekipama: Španija, Francuska, Srbija, Brazil. Nimalo nebitan detalj. Bez da se iko uvrijedi, ali Turska i Slovenija, pa i ovakva Litvanija su ipak slabije ekipe.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 sep 2014, 10:55

Pa ljudi taman da sebija izgubi 50 razlike nema im ko sta reci napravili su ogroman uspjeh i oni odlaze sa prvenstva kao pobjedjici vec nebitno kako ce proci vcrs

Treba cestitati ljudima i to je to;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 sep 2014, 11:18

NeshaFCB je napisao/la:Jbt neće san na oči pa to ti je. Vidim ljude od ranog jutra sa zastavama u kafićima, euforija level 300.

Favorit se zna, ali zna se i ko ima veći motiv. Presudiće psiha i to je definitivno. Kao što Sale reče da bi se dobio američki tim igra mora biti perfektna. Nešto kao protiv Brazila. S takvom igrom šanse su veće.
Kako god, ogroman uspjeh je napravljen. I to sa timom bez dvojice najboljih defanzivaca koje zemlja ima. S kapitenom bez priprema i Teom koji je bio upitan do 3 pred prvenstvo. S igračima iz Superlige i igračima bez ugovora.

Jedna značajna stvar: Amerikanci realno na ovom prvenstvu nisu igrali utakmicu s onim najjačim ekipama: Španija, Francuska, Srbija, Brazil. Nimalo nebitan detalj. Bez da se iko uvrijedi, ali Turska i Slovenija, pa i ovakva Litvanija su ipak slabije ekipe.

Znaci Litvanija koja zavrsi prije Brazila,Spanije je dosta losija ekipa ;) .Sve ispod - 25 je uspjeh za Srbiju :!:

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 14 sep 2014, 11:22

I Kosta Rika je u fudbalu otišla dalje od Španije, to ne znači da je bolja.

Litvanci bez Kalnietisa su za 10 razlike slabiji od svih navedenih.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 14 sep 2014, 11:24

Prosto je neverovatno kako balavurdija uvek izdominira temom... :kafa:

Francuska 3x jača od Srbije, bolja u najjačem sastavu, Parker i Noah 50% ekipe, da je Španija dobila Francusku ne bi Srbija videla finala... :lol:

**** je ta ekipa kojoj igraju Parker i Noah i koja je 3x jača (na papiru jelte ili u nečijoj glavi) a dobije meč poenom razlike + protivnik ima zicer za pobedu.

Još je **** i jača ekipa sa Parkerom koja izgubi 12 razlike od tima u kom igraju Štimac, Katić, Gagić, Krstić (Nemanja), Anđušić, Micić, osporavani debitant Kalinić i onaj mali iz razvojne lige što nikad neće značiti Srbiji koliko Parker Francuzima. :hmmmmm: A za drugi tim ne igra igrač koji valjda sam čini 50% Srbije.

I sad opet imamo primer ekipe sa Borisom i Batumom koja ima 1-1 sa timom u čijem sastavu su opet Štimac, Katić i opet osporavani Jović, Birčević, Simonović... I to tako što u oba meča ima -10 (-18) pa jednom nekako preokrene uz mali poguranac (red je jelte, prvak Evrope) a drugi put jok. Ostavimo po strani nebitan pripremni meč koji izgubiše na domaćem terenu nedavno.

I onda dođemo u situaciju da je 2-2 ili 3-3 (kako MaGiCa reče) u međusobnim duelima, samo nekako se stiče utisak da ta jača ekipa uvek teškom mukom dođe do pobede.

Neko misli da je Francuska 3x jača ekipa, to je ok. Svako ima pravo da misli. Ali misliti i srati nije isto, i treba sebi nekad postaviti pitanje ''Na osnovu čega ja mislim da je ovo ovako ili onako ?''

Lepo Sale iracionale reče pre dan-dva, nikome ne priznajem da je bolji dok ne dokaže na terenu.

Ostavimo po strani Ercega, Micova, Lučića, Milosavljevića, Mačvana, Savanovića, Kuzmića ili Marjanovića koji su svakako korisniji od Katića ili Štimca...

Morao sam dati svoj doprinos, kad se već neki pametnjaković setio da ''misli'' o Francuzima i Srbima kad mu vreme nije. Lakše mu je bilo da napiše kako će Srbija izgubiti 40+ u finalu ili kako večeras uopšte ne bi igrala finale da su ''gospoda'' pronašla muda protiv Francuza. :kafa:
I think I'm a pussy one.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 sep 2014, 11:29

NeshaFCB je napisao/la:I Kosta Rika je u fudbalu otišla dalje od Španije, to ne znači da je bolja.

na tom Turniru su bili bolji od Spanije :) u fudbalu zna jedan udarac da presudi,kosarka je druga prica...

Prije tekme sa Grckom sam rekao, ne vidim nacin na koji Grcka moze dobiti Srbe ;) Sada ti kazem, ne vidim nacin na koji Srbija moze ozbiljno ugroziti Amere i drzati se ispod -20,25...Nadam se da grijesim i vi dobijete nekih 15 razlike :)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 14 sep 2014, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 14 sep 2014, 11:33

Sve ispod 120 i 40 je veliki rezultat za Srbiju.
15.10 - 15.06 ...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 sep 2014, 11:38

lumani je napisao/la:
NeshaFCB je napisao/la:I Kosta Rika je u fudbalu otišla dalje od Španije, to ne znači da je bolja.

na tom Turniru su bili bolji od Spanije :) u fudbalu zna jedan udarac da presudi,kosarka je druga prica...

Prije tekme sa Grckom sam rekao, ne vidim nacin na koji Grcka moze dobiti Srbe ;) Sada ti kazem, ne vidim nacin na koji Srbija moze ozbiljno ugroziti Amere i drzati se ispod -20,25...Nadam se dacu fulati i vi dobijete nekih 15 razlike :)
Prijatelju, ja ocekujem veceras do 4/4 razliku za Ameriku od 10tak poena i da ce se dobro potuci sa Srbijom u posljednjoj cetvrtini. Mene raduje duel Teo - Kyrie/Rose, a i to kako ce Teo morati da svede svoje zabijanje na minimum. Mene raduje to sto ce se Katic morati potuci sa Cousinsom. Ocekujem 2-3 prekida i par tehnickih. Amerika jeste kvalitetnija za dva koplja i to niko ziv ne moze osporiti, ali ovi americki kosarkasi osim sto su veliki sportisti nemaju taj neki "fakinluk", sto krasi Srbe. Ne znam, mozda grijesim, ali nazovi to osjecajem. U svakom slucaju navijam za dobru kosarku, jaku odbranu i jos jaci napad i nekih 200+ poena, pa neka u tom dvosatnom uraganu pobijedi bolji. Ne ocekujem poraze od 25+ razlike. Opet, kazem - osjecaj... pa neka bude samo dobra kosarka.
Sport je lijek za tijelo i duh.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 14 sep 2014, 11:49

lumani je napisao/la:

Prije tekme sa Grckom sam rekao, ne vidim nacin na koji Grcka moze dobiti Srbe ;) Sada ti kazem, ne vidim nacin na koji Srbija moze ozbiljno ugroziti Amere i drzati se ispod -20,25...Nadam se da grijesim i vi dobijete nekih 15 razlike :)
To je tvoj osjećaj. Nigdje nisam rekao da će Srbija dobiti ili izgubiti na jednu loptu.
Govorim ti o tome da Amerika na ovom takmičenju nije igrala ni sa jednom ekipom iz TOP 5 ovog prvenstva do finala. Srbija sa svima, osim Španije.

Za samu utakmicu bez obzira ko za koga navijao je bolje da bude neizvjesno. Svako ima pravo navijati za koga hoće, ali za samo finale je bolja neizvjesnost. Osim Saleta u stručnom štabu imamo nekoliko izvrsnih stručnjaka, vrhunskog skauta koga cijeni cijeli svijet. Sve ostalo je istorija. Vidjećemo, Amerika je favorit, Srbija je tim koji ima ogroman motiv.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 14 sep 2014, 11:50

Šta god da se desi, košarka se vratila kući. Tenis, tenis, tenis, j... vas tenis. :D

[youtube][/youtube]
I think I'm a pussy one.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2014, 12:02

Virtu4l je napisao/la:
DANTES je napisao/la: vidiš ja to nisam znao za te incidente, jbt ko da sam juče došao na forum
Ovo ti je već drugi put, uozbilji se :tralala:
ti trolovi ne hode istim stazama kao ja, sem možda fkkrajine(kojeg usput pozdravljam jer vidim nema ga na temi)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2014, 12:41

Nek večeras u braću uđe duh Dražena, Kukoča, Divca, Rađe, Danilovića, Bodiroge, Savića, Paspalja, Slavnića, Kićanovića, Delibašića, Čosića, Koraća, Peđe, Daneua, Zdovca i svih ostalih velikih legendi jugoslavenske košarke i da braća vrate titulu prvaka svijeta u košarci na Balkan gdje joj je i mjesto :opaopa:

Sa srećom braćo :ljepota:

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 14 sep 2014, 12:44

kraj amerike tituli prvaka svijeta mjesto na balkanu :facepalm:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2014, 12:49

Epidaurus je napisao/la:Nek večeras u braću uđe duh Dražena, Kukoča, Divca, Rađe, Danilovića, Bodiroge, Savića, Paspalja, Slavnića, Kićanovića, Delibašića, Čosića, Koraća, Peđe, Daneua, Zdovca i svih ostalih velikih legendi jugoslavenske košarke i da braća vrate titulu prvaka svijeta u košarci na Balkan gdje joj je i mjesto :opaopa:

Sa srećom braćo :ljepota:

Nikakve veze sa Srbijom nema bar pola nabrojanih

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2014, 12:50

AlfredBorden je napisao/la:kraj amerike tituli prvaka svijeta mjesto na balkanu :facepalm:
jeste

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.