Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

Clutch
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la Clutch » 13 sep 2014, 01:16

AlfredBorden je napisao/la:u zadnjoj je samo bogdan igro, kratko i jasno, maksum moro bit mudonja i drzat srbe, ne znam sta vam je tu tolko tesko priznat, ne smije se il sta?
Pa pogodio je čovjek tricu kad se lomila utakmicu, ja ne znam koliko moraš biti slijep da to ne vidiš, ili ti to jednostavno ignorišeš?
Glupa rasprava..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 13 sep 2014, 01:17

Clutch je napisao/la:
AlfredBorden je napisao/la:u zadnjoj je samo bogdan igro, kratko i jasno, maksum moro bit mudonja i drzat srbe, ne znam sta vam je tu tolko tesko priznat, ne smije se il sta?
Pa pogodio je čovjek tricu kad se lomila utakmicu, ja ne znam koliko moraš biti slijep da to ne vidiš, ili ti to jednostavno ignorišeš?
Glupa rasprava..
Ma nije on pogodio, u zadnjoj je samo Bogdan igr'o. ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 sep 2014, 01:18

Belmin6 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Shta vam je ljudi - nije ovo nikakav rezultat. Dok to @skyisthelimit i ekipa sa ss.ba ne odobre, nekakav tamo FIBA World Cup/Championship je zapravo nebitno takmichenje. :kafa:
Magicni zvani vatra, šta se ložiš odmah :?: :nene:

Ovo je vrhunski rezultat za ekipu Srbije, trebate biti ponosni na ove momke.

Ali je momak u pravu kada kaže da je ovo Amerkinacima B/C ekipa i da im je olimpijada iznad SP.

Ili :?:
A Srbija mora da je dosla u najjacem sastavu? Pa i oni su imali dosta ozljeda, Nedovica nema, Milosavljevica, ima ih jos zaboravim...
Ovakav sastav sto je @Magica rekao drze 5 igraca i oni odu u finale sa fantasticno kosarkom - to je prije svega za :tokralju: . Jer, ne budimo licemjerni, nije neki lik upao na ovu temu i napisao onakav komentar da cestita Srbij ivec da podbode malo. Ali zapravo nema sta. Francuska je bez dvojice igraca, ali i dalje europski prvak sto znaci da ne ovise o njima. SAD je normalno prejaka momcad i ovako, ali sad da je to C momcad, jbemu nije.

EDIT: Kakav Bogdan crni? Koliko je imao poena na kraju, desetak? Ubacio 2 trojke i to je to. Teo razvalio utakmicu i kad su dosli Francuzi na -5 sastavi lik trojku iz bloka i pogodi. Nije mozda odlucilo utakmicu jer je Batum odma na drugoj strani pogodio isto, ali eto...
Zadnja izmjena: Lillard, dana/u 13 sep 2014, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 13 sep 2014, 01:19

Clutch je napisao/la:
Glupa rasprava..
rasprava?
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 13 sep 2014, 01:21

Kakav put Srbije do finala :clap: O Teu neću više ružne reći,ni o Batumu :tokralju:
Sljedeće godine bi mogli u finalu Eurobasketa s još jačim ekipama igrat :ljepota:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 sep 2014, 01:22

AlfredBorden je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
Glupa rasprava..
rasprava?
A dobro, nije rasprava ali je glupo o tome pričati u svakom slučaju. Miloš je uvijek bio mudonja, pogledaj pod Eurobasket 2009, pa Mundobasket tekma sa Špancima..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 13 sep 2014, 01:24

bas tako al nije bio veceras, upravo moja poenta, cisto postovanje bogdanu, kontas sad?

UMRI SAFETE SUSICU!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 sep 2014, 01:25

vrati se na pocetak teme i pogledaj moje komentare o timu USA i ostalim timovima na samom pocetku SP ;)

Jebote ne mozes ni imati svoj stav u sportu da nisi nacionalista :roll: Eto ovaj tim je zajebo i Dream Team iz '92, zadovoljan sada ? :shifty:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 01:27

Belmin6 je napisao/la: Ali je momak u pravu kada kaže da je ovo Amerkinacima B/C ekipa i da im je olimpijada iznad SP.

Ili :?:
I shta sa tim shto je Amerima ovo 3. ili 5. ili 10. ekipa :?: Ljudi imaju 80-90 od 100 najboljih igracha na svetu i mogu da izvedu i 7. ekipu i bice konkurentni.

Francuzi su doshli bez 5-6 ljudi koji su kvalitetom za repku, ali nemojmo se praviti i ludi da je ovo najboljih 12 u Srbiji. Znamo svi da nije. A chak i da jesu to najboljih 12, glupo je porediti zemlje poput Litvanije ili Srbije sa Francuskom, Shpanijom ili tek SAD. Koliko vishe igracha pomenuti imaju i koliko veci pool da izaberu kvalitet :?: To ne mozhe da se poredi. Kad ljudi sa ESPNa skidaju kapu na ovom rezultatu, a nekakvi skyisthelimit-i ovog foruma to relativizuju - ostaje mi samo da im se nasmejem u facu. :wave:

Valja se nekima ovde malo ugledati na @pumu, @Adnana_sa, @dubravu i slichne neopterecene likove i bice pricha mnogo zdravija. Sigurno je da Ameri ne dozhivljavaju SP kao OI, ali ostali savezi su uradili sve da dodju u najjachim mogucim sastavima (e.g. Shpanci, Hrvati, Australijanci, Brazilci, itd.), tako da je glupo potencirati dobrovoljnu "oslabljenost" SAD, jer su oni tek 1 od 24 ekipe na prvenstvu - ma koliko jaki ili vazhni bili za svetsku kosharku.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 sep 2014, 01:28

AlfredBorden je napisao/la:bas tako al nije bio veceras, upravo moja poenta, cisto postovanje bogdanu, kontas sad?
Poštovanje Bogdanu, ali bio je i večeras. Dobro, ne slažemo se i to je to. :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 01:29

Ma nea veze koji je tim, nea sanse da Ameri izgube finale, Srbija nea nijednog NBA igraca (Raduljicu ne racunam), Ameri ce uzet 15 razlike minimum samim atleticizmom.

Ali bez obzira veliki uspjeh
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 13 sep 2014, 01:31, ukupno mijenjano 1 put.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 13 sep 2014, 01:31

Citam i pisem, dakle lazem.
Samo nastavi sa propagandom. :arrow:
15.10 - 15.06 ...

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 13 sep 2014, 01:33

Ma u ovaj sastav malo ko je verovao, jednostavno ovaj tim je individualno slabiji od onog iz 2009,10 itd, koliko tu igraca fali i kakav ovaj tim tek moze da bude, ali kako ih je Sale uklopio, to je zaista nestvarno, veliki sam bio skeptik kada je on seo na kormilo, ali sada vidim kakav je posao uradio. I kako je samo Teo odigrao ovaj turnir je nesto sto se treba pamtiti, i na sta je opet Sale uticao, kao i na sve igrace.

Sjajni procenti u ovom mecu i opet egal zavrsnica, neverovatni Batum, kakvo sutersko vece za njega, ali ume on to itekako da radi u Blazerima. Njegov napad i pre svega strasna odbrana koju su Francuzi poceli igrati u 3. cetvrtini, je dovela do ovakve zavrsnice, Collet je znao koga da zatvori, strasan presing i konstantni double timovi na Milosu, cak i Bogdana u jednom momentu, ali na kraju smo ipak izdrzali i ostali prisebni do samog kraja.

Medalja u dzepu, napravljen je uspeh po meni vec u 1/2 finalu, ali ovo je zaista sjajno. Sada idu Ameri, ne znam kako ce se tu Sale postaviti, kako ce ih motivisati, jednostavno moraju da odigraju najbolje u zivotu, i da se opet pitaju hoce li to biti dovoljno za pobedu. Za mene su oni veliki junaci, sta god da urade u finalu. :tokralju:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 sep 2014, 01:34

koga boli Q koja je ovo ekipa amera :shock: taman da 10-ta

oni su poslali- to što poslali i to je sva prica....a došli su samo po zlato, kako su sami najavili (njih srebro ne zanima)

eh sad...ako srbi uvedu utakmicu u sporiji tempo (što je jako teško protiv jenkija) ili u neku neizvjesnost u zadnjoj četvrtini, mogli bi biti svega - pa i pobjeda komšija..racunam da bi tad i psiha postala faktor....ali ovo su sve namaštavanja i neka SF scenarija.
valja zaustaviti mrcine u njihovom ritmu koji nemetnu (posebno u drugom poluvremenu), valja zaustaviti tu njihovu tranziciju...lako je mlatiti priču po forumu
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 sep 2014, 01:37, ukupno mijenjano 2 puta.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 13 sep 2014, 01:35

@Magicni

Ja ti opet ponavljam, niko ovdje (koliko sam ja vidio) ne osporava uspjeh Srbije. Upravu si, i oni su došli u krnjavom sastavu i opet ponavljam da je ovo veeelikii uspjeh za samu reprezentaciju.

Ali opet, cinjenica je da ovo nije najjaca Amerika, jer imaju i boljih igraca.

Tacno je i ono tvoje, da i ako dodju s desetom ekipom, opet bi bili konkurentni.

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 13 sep 2014, 01:36

ubice ih ameri nekih 25-30 razlike ako bude i naznake ozbiljnosti

UMRI SAFETE SUSICU!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 01:38

Belmin6 je napisao/la:@Magicni

Ja ti opet ponavljam, niko ovdje (koliko sam ja vidio) ne osporava uspjeh Srbije. Upravu si, i oni su došli u krnjavom sastavu i opet ponavljam da je ovo veeelikii uspjeh za samu reprezentaciju.

Ali opet, cinjenica je da ovo nije najjaca Amerika, jer imaju i boljih igraca.

Tacno je i ono tvoje, da i ako dodju s desetom ekipom, opet bi bili konkurentni.
Pa sta?

Ti stvarno mislis da Srbija moze uzet ovaj sastav Amerike? Pa to bi bilo vece iznenadnjenje od Tyson vs Douglas i to duplo vece.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 13 sep 2014, 01:41

Pa kad sam to napisao ? :crazy:

Naravno da mislim da ih ne mogu dobiti, to je jasno.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 13 sep 2014, 01:45

Ja samtram da Srbija može dobiti Amere.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.