FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 12 sep 2014, 12:58

Favoriti smo u narednom mecu i normalno je da treba ocekivati prve pobjednicke bodove na Grbavici. To svakako moramo uraditi sa puno opreza, jer nemamo pravo biti nonsalantni i odnositi se na bilo koji nacin potcjenjivacki naspram bilo koje ekipe u ovoj ligi. Razlog je prost i jasan. Igracki kadar.

Odlicna je stvar sto smo postigli uspjehe na dva zadnja gostovanja kod uistinu losijih protivnika, ali i to je vrijednost i dokaz da imamo ekipu koja posjeduje kvalitet i stabilnost za pobjede protiv slabijih ekipa, bez obzira gdje igrali, kuci ili na strani. Ohrabruje me ta cinjenica.
Ipak, stalno mi je u glavi taj oprez, jer mi izgleda da smo mi u stanju ove godine odigrati i dobro i katastrofalno lose, bez obzira na protivnika. Znaci kako nam se zalomi. Stoga trebamo biti strpljivi u ovoj utakmici, bez pretjerane nervoze na tribinama, ako rezultat odmah ne bude isao u nasu korist. Utakmica se igra 90 minuta, treba pobijediti sa jednim golom viska da bi dobili tri boda. Mi moramo i trebamo gledati stvari na taj nacin. Dati podrsku. Ne davati rezultatski pritisak iako se to svakako ocekuje. Ja uvijek ocekujem da mi budemo prvaci, jer smo takav klub.

No moramo biti realni da je nama do pocetka ove sezone otislo mnogo igraca ( Loncaric, Svraka, Kerla, Jamak, Selimovic, Hodzic, Dedic, Brkovic, Hasanhodzic itd. ), te da su mnogi od njih bili pocetna postava u prosloj sezoni, a zavrsili smo kao 4. na tabeli.
Dosli su neki novi igraci, ali do sada, uglavnom silom prilike, nisu jos uvijek pokazali da su pojacanja. Potencijal imamo, ali ga slijedi neiskustvo. Ovi sto su otisli, nekom su uigranoscu i iskustvom, posto su dugo bili zajedno, uspijevali da prolaze kroz ligu prilicno dobro, osim zadnje sezone u kojoj je ipak osvojen evropski nastup.
Nasi novi igraci kao sto su Basa, Nuspahic, Hadziahmetovic, imaju potencijal da postanu odlicni igraci, ali im treba vremena da dobiju na rutini i iskustvu na terenu, a i malo srece da povrede zaobilaze takve igrace. Rekonvalescenti se pomalo vracaju, ne treba ocekivati prije polusezone da dodju u neku optimalnu fazu, neki mladici poput Memije,Bajica,Sadikovica guraju solidno i oni nam dodju kao nosioci igre, a ovi stariji meljaju od utakmice do utakmice. Znaci sve skupa, ima tu mnogo za raditi, od podizanja snage, do psihicke stabilnosti ekipe, i rada na takticko tehnickom planu.
Prednost, bar po meni, ove nase nove ekipe je mozda taj novi val entuzijazma, mladost ako se okurazi, pa spoji svoju hrabrost sa talentom, moze doci do odlicnih stvari u skorijoj buducnosti. Tu im treba nasa bezrezervna podrska.
Mene nece iznenaditi ako ovu sljedecu utakmicu pobijedimo sa pet razlike, ali nece me iznenaditi niti cu se ljutiti ako bude nerijeseno na kraju utakmice. Takva nam je sezona. Moramo vjerovati u ovaj prvi rezultat, ali i biti razumni ako bude ovaj drugi rezultat.
Nase se mogucnosti jos uvijek ne mogu prepoznati i razumijem Adzema sto gotovo svaku utakmicu trazi pocetni sastav i nesto mijenja i igracki i takticki. Zbog stabilnosti ekipe to mozda nije dobra stvar, ali zbog naspanovanosti ekipe, gdje svaki igrac trazi svoju sansu u odredjenom sistemu igre, moze biti i jako dobra varijanta.
Dobijati ove "manje" ekipe je dobra prica u kojoj ekipa dobija i bodove i psihicku stabilnost, kao dokaz o kvaliteti. No za sada se ne provodimo dobro igrajuci sa ekipama iz vrha. Tu smo mi negdje, samo treba puno raditi i ostaviti ih na miru, da bez trzavica i pritiska napreduju, a po meni svaki igrac ima potencijal da napreduje za prilicno dobar postotak na licnom nivou. To je ono sto je odlicno. Ocekujem Vareu i njegov veliki doprinos, posto smo generalno ostali bez iskusnih nosioca igre, pa bi neke njegove lopte mogle mozda unaprijediti ovu mladost. On je jedan od igraca uz kojeg bi se neki omladinac mogao nauciti nekoj finoj rutini.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 12 sep 2014, 12:59

jedva cekam na vidim nuspahica opet na djelu, nesto mi na viscu baca :tokralju:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 sep 2014, 13:06

ali nije kepec k'o on, što može biti samo dobro.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 12 sep 2014, 13:10

fedeltafrotta je napisao/la:jedva cekam na vidim nuspahica opet na djelu, nesto mi na viscu baca :tokralju:
Ma car od igraca znam kad je igrao u Jedinstvu, samo ste pogrijesili sto ste sa njim potpisali na 1 godinu za 1 god. neko ce vam ga ukrasti...

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 12 sep 2014, 13:10

ChWilla je napisao/la:ali nije kepec k'o on, što može biti samo dobro.
mislim da Anes nije puno ni sebičan kao što je Višća bio..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

asko75

Post Postao/la asko75 » 12 sep 2014, 13:13

Iceplayer je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:jedva cekam na vidim nuspahica opet na djelu, nesto mi na viscu baca :tokralju:
Ma car od igraca znam kad je igrao u Jedinstvu, samo ste pogrijesili sto ste sa njim potpisali na 1 godinu za 1 god. neko ce vam ga ukrasti...
Ma ko će ga ukrasti nema šansi ko dođe da igra u Želju taj nigdje drugo ne neće igrati nit želi, ako mi tog igrača još želimo šta ti pada na pamet to je prava ljubav i časna ne vještačka, lovatorska nema toga kod nas.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 12 sep 2014, 13:14

@Iceplayer,ugovor 1 + 1 je potpisan iz razloga ako ne pokaže svoj potencijal da može ići iz kluba da nije na platnoj listi,jer nam se dešavalo da potpišemo te duge ugovore pa igrač uopšte ne igra a ima veliku platu,a najmanji problem je potpisati novi ugovor..
Anes je pokazao da je zaista veliki potencijal i samo da ga povrede zaobiđu napravit će veliku karijeru..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 12 sep 2014, 13:14

Iceplayer je napisao/la:
ma ako odigra par dobrih tekmi i skrene pozornost sigurno ce se produziti ugovor... hvala vama sto ste stvorili ovako kvalitetnog igraca
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

benjamin1997
Kontakt:

Post Postao/la benjamin1997 » 12 sep 2014, 13:19

Željooooo je napisao/la:
Nije visca bio sebican nego ga osim nije prvo dao Dinamo Zagrebu za mnogo veće pare od onih kijih je dobio od Istanbula a na finalu kupa nije me dao priliku a na tribinama su bili ljudi iz CSKA koji su ga pratili.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 12 sep 2014, 13:21

benjamin1997, Višća je i prije toga bio sebičan,prođe po strani i šuta umjesto da odigra pas,al da je bio dobar dok je igrao u Želji bio je,mnogo važnih golova je zabio i hvala mu na tome..

benjamin1997
Kontakt:

Post Postao/la benjamin1997 » 12 sep 2014, 13:27

Željooooo je napisao/la:benjamin1997, Višća je i prije toga bio sebičan,prođe po strani i šuta umjesto da odigra pas,al da je bio dobar dok je igrao u Želji bio je,mnogo važnih golova je zabio i hvala mu na tome..
Nisam mislio na sebicnost u igri nego za transfet

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 sep 2014, 13:55

ima on lošu procjenu u nekim stvarima i sad kad je standardni reprezentativac. eto ako ste gledali prijateljsku dijaspora-lihtenštajn mogli ste vidjeti kako napadnut od beka lihtenštajna sam odlazi sve sa loptom u gol aut, umjesto da se zagradi, stane, vrati, pokuša centrirati...bilo šta.

skripta
Kontakt:

Post Postao/la skripta » 12 sep 2014, 14:07

Željooooo je napisao/la:
Ono što sam gledao u evropi ja mislim baš suprotno a to je da je mali baš sebičan. Na Koševu protiv Makedonaca par puta je imao šansu da gurne, a on nastavlja dalje sam do faula.
Da li je to dobro ili nije vidjet ćemo tek ali je sigurno da je momak potencijal, ako ga zaobiđu povrede mogli bi dobiti odličnog igrača. Što je najvažnije srčan je i ne boji se krenuti.
Mene podsječa na Višću ali više škrtiji. ;)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 sep 2014, 14:08

Jedva čekam tekmu, svi na Grbavicu, svi na Juuuuuuuuug :opaopa:
Ja te volim, volim Željo..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 sep 2014, 14:31

Razbićemo ih 1:0
DRUG NEBI TI PUNCA

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 12 sep 2014, 14:40

bagrcavi je napisao/la:Razbićemo ih 1:0
Ocekujem nerviranje :crazy:
Željeznicar za život cijeli !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 sep 2014, 14:45

pametnom dovoljno i 1-0.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 12 sep 2014, 14:54

Ma ovakve utakmice znaju biti najgore ne bi bilo prvi put. Nadam se da su nasi zeljni igre i pobjeda jer red je da pobjedimo kuci.Nadam se da je respekt prema protivniku tu i da ima zelje za dokazivanjem prvenstveno mislim na Vareu i Nuspahica jer je vrijeme da vidimo nesto i od njih.
Kako kazu zadnje informacije dobicemo jos jednog stopera na polusezoni, mada bi ja volio vidjeti i jednog zadnjeg veznog ali cini mi se da u strucnom stabu imaju drugacije planove.Jer ce izgleda pomjeriti Tomu nazad a u sredinu gurnuti nekog od ovih mladjih.Sto i ne znaci nista lose jer sva djeca koja su dobila priliku opravdala su je.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

skripta
Kontakt:

Post Postao/la skripta » 12 sep 2014, 15:19

Dokle smo mi dogurali da na Grbavici igramo s Vitezom kojem Slavija zabila pet golova i da ta utakmica može biti opasna i najgora..
Kad se sjetim prije ekipe dolazila da prođu što manje a sad nam s Vitezom moze biti problem.. :oops: :oops:

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 12 sep 2014, 15:21

likusa je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Razbićemo ih 1:0
Ocekujem nerviranje :crazy:

ma ove cemo mlatnut bar 2 razlike
Varea i Nedo po prvijenac :3
1921 !
05.06.1998

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bvsic, knoa i 50 gostiju.