ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Fiorentina

Post Postao/la Omerbavarac » 09 mar 2010, 23:02

Cestitke na ispadanju. :D :D
Respect za vecerasnu igru, ali realno ste slabiji od nas, i bolji tim je zasluzio da prodje.
@C.Ronaldo:Cekamo da vidimo tvog idola na djelu. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 09 mar 2010, 23:14

Šteta...Viole nisu zaslužile da ispadnu,sad se ispostavilo da je presudio je onaj poklon gol iz dubokog ofsajda iz prvog meca.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2010, 23:26

Ma zabila je i Fiorentina drugi gol iz ofsajda,tacnije Gillardino je bio u ofsajdu,ne bas onoliko kolko je Klose bio u prvom mecu ali ofsajd je ofsajd :) ..po meni Gillardinom promasaj sa par metara je koban bio da je tad zabio mislim da bi i prosli...

U svakom slucaju mogu biti ponosi na ove dvije tekme koje su odigrali,s obzirom u kolko su losoj formi u Talijanskoj ligi
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 09 mar 2010, 23:53

Steta.
Mogli smo puno bolje,ali sta je tu je...Pod hitno treba dovesti jos jednog napadaca...
Ipak je ja mislim presudio onaj offside iz prve utakmice.Ocekivao sam rezultat 2:0,tvrdju igru,nekakvu bas talijansku...
Steta. Okrenimo se Seriji A i Kupu...
Bayernu svaka cast,ali ruku na srce Fiore je trebala proci.
NON MOLLARE MAI

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 10 mar 2010, 00:51

Steta za Fiorentinu,stvarno su odigrali dobro i hrabro, i kad su imali rezultat za prolaz dalje nisu se povuklu i culvali svoj goli...!!!!

Dobar onaj Jovetic...bice igracina...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 mar 2010, 06:31

Alen Škoro je napisao/la:Vasa ocekivanja,progonoza rezultata,strijelci ovoono ?

Sasvim realan rezultat bi bio 3:1 ili 2:0 za Fiore ...
Strijelci Jovetic 2x,Vargas 1x ili samo Jovetic 2x...
Od Bayerna ocekujem lijepu,tvrdu igru,ali ne i dovoljno dobru da bi se Fiorentina prosla :mrgreen:
:lol:

sve pogodi :mrgreen:

steta :(
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 10 mar 2010, 13:33

daffy je napisao/la:
Alen Škoro je napisao/la:Vasa ocekivanja,progonoza rezultata,strijelci ovoono ?

Sasvim realan rezultat bi bio 3:1 ili 2:0 za Fiore ...
Strijelci Jovetic 2x,Vargas 1x ili samo Jovetic 2x...
Od Bayerna ocekujem lijepu,tvrdu igru,ali ne i dovoljno dobru da bi se Fiorentina prosla :mrgreen:
:lol:

sve pogodi :mrgreen:

steta :(

Steta brate,steta.
NON MOLLARE MAI

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 10 mar 2010, 15:59

prošle godine chelsea teško oštećen, ove godine fiorentina, ko je sljedeći na hit listi 'sjajnog' sudije øvrebø-a? nedao Bog da je koji italijanski klub ovako prošao sasuli bi i drvlje i kamenje na italijane. sada postoji realna šansa da se italijanima ukine jedno mjesto koje vodi u ligu prvaka nauštrb bundeslige. tako ti je to u fudbalu kada para i beckenbauer vrte gdje burgija ne može.
inače i fiorentina i bayern su odigrali meč za pamćenje, možda i najljepši meč ove sezone u ligi prvaka.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 mar 2010, 16:02

logicno je..

Barca ce vise para donjeti od Chelsea
Francuska od Irske
Bayern od Viola.. duplo vise..

ali ne!! italijani su lopovi!! a nikog u fifi i uefi od glavnih da je italijan.. bem ti ove naftase i tajkune.. slavu stekli preko noci..

FORZA ITALIA!!

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 10 mar 2010, 16:19

Solidarisem se sa navijacima Fiorentine :twisted:
Gledajte ovo sa pozitivne strane, bar sam ja zgotivila neki italijanski klub 8-)

Sve sto mogu reci za neprolazenje je - steta :| Robbenu se nije nista moglo.
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 mar 2010, 16:26

lejla je napisao/la:Solidarisem se sa navijacima Fiorentine :twisted:
Gledajte ovo sa pozitivne strane, bar sam ja zgotivila neki italijanski klub 8-)

Sve sto mogu reci za neprolazenje je - steta :| Robbenu se nije nista moglo.
Da je bio Fiorentino mozda bi i prosli.Ovako Fiorentina nije bila emancipovana i ovi ih ''grubijani'' iz Bavarske nesvrstane drzave ono ko biva stavili ''in the middle of nowhere'' :mrgreen:
Jedino sto mi se ovaj ljubicasti ljiljan kod njih svidja. :lol: ;)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 10 mar 2010, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 mar 2010, 16:26

da su imali Mutua koji bi igrao tamo gdje je igrao Vargas, a Vargas igrao kao bek.. tesko bi sta uradio Robben..

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 mar 2010, 16:40

_forzamilan_ je napisao/la:prošle godine chelsea teško oštećen, ove godine fiorentina, ko je sljedeći na hit listi 'sjajnog' sudije øvrebø-a? nedao Bog da je koji italijanski klub ovako prošao sasuli bi i drvlje i kamenje na italijane. sada postoji realna šansa da se italijanima ukine jedno mjesto koje vodi u ligu prvaka nauštrb bundeslige. tako ti je to u fudbalu kada para i beckenbauer vrte gdje burgija ne može.
inače i fiorentina i bayern su odigrali meč za pamćenje, možda i najljepši meč ove sezone u ligi prvaka.
Ovi navijaci Talijanskih klubova stalno sire neke konspiracijske teorije, samo da bi opravdali neuspjeh njihovih klubova zadnjih godina. Istina je samo jedna, Talijanski klubovi prolaze losije iz sezone u sezonu zato sto evidentno manje ulazu u fudbal, a bgm dobro ih protresla afera calciopoli. Nije to nikakav uticaj Beckenbauera i Platinia, jer da je tako, stimalo bi se i Francuskim klubovima.
#divovi

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 mar 2010, 16:43

Talijanski klubovi prolaze losije iz sezone u sezonu zato sto evidentno manje ulazu u fudbal, a bgm dobro ih protresla afera calciopoli.
- mozda zato sto u Italiji zabranjen strani kapital? i normalno da imaju manje para nego naftasi i tajkuni

- ovdje si upravu.. prvak italije je uvijek isao do kraja ili polufinala lige prvaka dok inter nije odlucio pomesti konkurenciju.. cinjenica da se ne sjecaju kada su zadnji put uradili nesto bitnije u LP.. makar polufinale.. :(

MERDA INTER

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 10 mar 2010, 16:58

kazu bundesliga jaca od serije a. smijesno. realno 5 po jacini klub u seriji a je razbio lidera bundeslige. sve je jasno.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 mar 2010, 17:03

tako ne mozes porediti.. jer isti taj Bayern je razbio Juvea, a Juve ponistio Viole..

Bayern se moze kako tako mjeriti sa Talijanskom elitom.. ali Schalke? Leverkusen? i ko je 4.. Werder, Borusija? kakvi su to timovi..

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 10 mar 2010, 17:04

moustapha je napisao/la:
Ovi navijaci Talijanskih klubova stalno sire neke konspiracijske teorije, samo da bi opravdali neuspjeh njihovih klubova zadnjih godina. Istina je samo jedna, Talijanski klubovi prolaze losije iz sezone u sezonu zato sto evidentno manje ulazu u fudbal, a bgm dobro ih protresla afera calciopoli. Nije to nikakav uticaj Beckenbauera i Platinia, jer da je tako, stimalo bi se i Francuskim klubovima.
Boga ti kakve veze ima calciopoli sa trenutnim stanjem u italijanskom fudbalu,ako mozes objasniti :?:
Ne ulažu oni manje.Ulažu isto kao i predhodnih godina, al to nije dovoljno da se ide u korak sa ovim putujucim cirkusima,kojima se oprastaju enormni dugovi , i privatnim prcijama cijim vlasnicima nije problem istresti kesu, i jednostavno racunica je, da ih je nemoguce pratiti finansijski.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 10 mar 2010, 17:16

Evo da ja nesto kazem sto se tice Serije A,jer sam zivio 7 godina u Italiji,i znam hvala Bogu mnogo o Seriji A,ne samo Seriji A,vec i drzavi...

Talijani su takva nacija,gledaju samo sebe,prate samo svoje i tome slicno.Sto je po meni pametno...
Njih ne interesuje sta drugi misle o njima,njima je bitno da je njima dobro.
Tako je isto sa Serijom A,talijanski fudbal je takav defanzivnije se igra...Ali ne moze niko reci da se u Italiji igra los fudbal...Misljenja sam da se u Italiji igra jako kvalitetan fudbal,sve zavisi kako to neko gleda,prati itd.
Eto Fiore je pokazala puno vise od Bayerna,koji je boss u BundesLigi.Takodjer utakmice Inter-Chelsea,Milan-Manchester United su pokazale da su ravnopravni.Tako da je kvaliteta liga ocigledno slicna.
U Spaniji jedino valjaju Real i Barca,sto po meni nije nimalo interesantno.
O Francuskoj i da ne govorim...

8-)
NON MOLLARE MAI

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 mar 2010, 17:20

ispadanje Juventusa, oduzimanje Juventusu pare, odlazak sponzora, igraca: Ibrahimovic, Viera, Emerson, Zambrotta, Thuram, Cannavaro.. igraci koji su u to vrijeme bili najbolji na svojim pozicijama na svijetu..

znaci oslabljivanje pola italije.. a druga polovica ( Milan ) je oslabila radi Berlusconija koji vise i nema volju da ulaze u Milan.. Italija moze pratiti, ali ne zeli.. Juve je ljetos bio 4. ekipa po redu koja je potrosila najvise.. i to u ovoj recesiji.. a sta je najvise recesija pogodila? automobilsku industriju.. ko je vlasnik Juventusa? isti oni sto su vlasnici Fiata.. ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 mar 2010, 17:28

neko_iz_mase je napisao/la:
moustapha je napisao/la:
Boga ti kakve veze ima calciopoli sa trenutnim stanjem u italijanskom fudbalu,ako mozes objasniti :?:
Ne ulažu oni manje.Ulažu isto kao i predhodnih godina, al to nije dovoljno da se ide u korak sa ovim putujucim cirkusima,kojima se oprastaju enormni dugovi , i privatnim prcijama, cijim vlasnicima nije problem istresti kesu, i jednostavno racunica je da ih je nemoguce pratiti finansijski.
Odgovor se sam namece, ali eto ako bas insistiras.
U vrijeme afere, Juventus je bio nabolji Talijanski klub, uzimajuci u obzir igracki kadar i finansijsku situaciju. Poslije afere, Juve zavrsava u drugoj ligi, rasprodaje neke od glavnih igraca i trpi veliku finansijsku stetu, jer Serie B donosi mnogo manje prihoda od TV prava, te postaje manje interesantan sponzorima. Medjutim, Juve nije jedini koji izvukao deblji kraj u toj aferi, ja koliko se sjecam i Milanu je te godine oduzeto bodova, ali su poslije nekoliko zalbi uspjeli zadrzati cetvrto mjesto koje vodi u ligu prvaka, a poznato je da su tada i osvojili lp. Dalje, nisam siguran, oduzeti su bodovi Laziu i Firentini, koliko se dobro sjecam.
Prije toga svjedoci smo kako je Lazio propao finansijski. Sve to zbog bankrota nekakve tvornice hrane CIRIO. Tada su Nesta i Crespo napustili ovaj rimski klub, noc prije isteka prelaznog roka. Fiorentina je jednom bankrotirala, zavrsila cak u cetvrtoj ligi. Sve su to klubovi koji su jedno vrijeme bili dominantni u evropskom fudbalu.
Danas Milan ne moze da dovede igraca koij im se sam namece, da ne spominjem Lazio, Parmu, Fiorentinu, kad su oni zadnji put ulozili vise para u pojacanja.

Izostaju takodjer ulaganja u stadione. Veliki broj stadiona u Italiji nije dozivio ozbiljnije izmjene jos od svjetskog prvenstva 1990. godine, koje se odrzalo u ovoj zemlji. Jedino je Juventus rekonstruise svoj Delle Alpi, koji je jedno vrijeme bio vrlo nepopularan kod njihovih navijaca.

Sad ti meni reci da se u Talijanskom fudbalu ulaze isto kao i prije. Mozda je to tako, ali su ostali klubovi otisli daleko, a cifre se sada placaju u eurima.
#divovi

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.