Bas tako, jarane! U toj formaciji 4-5-1 smo imali bukvalno sve i svakom igracu je odgovarala pozicija na kojoj je igrao. Osim toga, na klupi smo imali dostojne zamjene za gotovo svaku poziciju na terenu. Igra nevjerovatno trpi kad igraci ne igraju poziciju koja im odgovara i na kojoj su godinama. Ne mogu Tino i Sanjin biti krila, kad su sporiji od Misimovica! Pa jedan Kavani se sav pogubio u Parizu, jer ne moze da igra klasicnog centarfora pored Ibrahimovica, a da to ne bude slucaj s nasim osrednjim igracima, ma daaaj!Donnie Darko je napisao/la:Ne mogu da vjerujem šta je Safet uspio napraviti od reprezentacije u svega nekoliko mjeseci. Od nikada bolje reprezentacije sa priprema za SP, savršene 4-5-1 formacije sa Ibiševićem kao super-izmjenom ako stvari krenu po zlu. Daj Meksiko, daj Obalu Slonovače, boli nas ****. We're sexy and we know it. I onda dolazi Argentina, u toj formaciji odigramo odlično i nesretno izgubimo, i Safet paničari i rješava se te formacije ekspresno i počinje da izmišlja toplu vodu kao krajem kvalifikacija za SP, samo što ovaj puta umjesto igre bez zadnjeg veznog pokušava igrati bez bekova ili bez krila, kako god, već nekom međupozicijom koja odbranu čini 10 puta slabijom. Zbog poraza protiv **** finaliste Svjetskog Prvenstva, odbacio je najbolju formaciju koju smo ikada imali, i generalno najbolju formaciju koju moderni fudbal može ponuditi.
Dakle, sa savršene 4-5-1 gdje imaš i krila i bekove i sredinu i SVE, na 3-6-1 gdje je ostavio lijevu stranu na jednog jedinog igrača, da bi završio na 2-6-2, gdje je kompletne obje strane ostavio po jednom igraču, dok je u sredinu nagurao ostatak ekipe.
I od "we're sexy and we know it" ekipe iz priprema za SP, najozbiljnije i najsavršenije ekipe koju smo ikada imali, spali smo na to da se tresemo od straha pred utakmicu sa jednim Walesom.
Vels - BiH / BiH - Belgija
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Vels - BiH / BiH - Belgija
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
I pored činjenice da nas ništa nije išlo, poraz ništa ne može opravdati.
Dva stopera ostaju na vjetrometini, dva beka (koji to nisu) zaduženi da špartaju cijelu tekmu gore-dole, čast njima ali ni mnogo bolji igrači od njih ne mogu to...
U vezu nagurani Pjanić, Prcić i amidžino zlato i ova zadnja dvojica se nikako ne snalaze tako...
Protiv Velsa daj Bože da ne bude eksperimentisao i tjerao inat sa ovim izmišljenim postavama i postavkom koja odgovara 1982 godini kad sam se ja rodio.
Selektor očito još živi u tom folu i konta da može tako, slabašni Kipar je pokazao da ne može, da li će naučiti lekciju ostaje da se vidi!
Po meni je on direktni krivac za poraz.
Dva stopera ostaju na vjetrometini, dva beka (koji to nisu) zaduženi da špartaju cijelu tekmu gore-dole, čast njima ali ni mnogo bolji igrači od njih ne mogu to...
U vezu nagurani Pjanić, Prcić i amidžino zlato i ova zadnja dvojica se nikako ne snalaze tako...
Protiv Velsa daj Bože da ne bude eksperimentisao i tjerao inat sa ovim izmišljenim postavama i postavkom koja odgovara 1982 godini kad sam se ja rodio.
Selektor očito još živi u tom folu i konta da može tako, slabašni Kipar je pokazao da ne može, da li će naučiti lekciju ostaje da se vidi!
Po meni je on direktni krivac za poraz.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Slazem se sa mnogima uvezi formacije, da je 4-2-3-1 ili 4-5-1 kako hocete, nasa ubitacna formacija.
Medjutim postoji jedan ogroman problem sa tom formacijom a to je da taj usamljeni spic mora se vracati kolko tolko. Mora se kretati puno visa i oslobodjavati se svojih cuvara.
Dzeko, kolika je on god svijetska klasa nije taj tip igraca. On je dosta statican i tu nastaje problem onda.
Ali kako god, od utakme Obale Slonovace do Argentina je bilo divota gledati nasu reprezentaciju. Jer smo tad imali i glavu i rep.
Ovo sad je goli kostur.
Medjutim postoji jedan ogroman problem sa tom formacijom a to je da taj usamljeni spic mora se vracati kolko tolko. Mora se kretati puno visa i oslobodjavati se svojih cuvara.
Dzeko, kolika je on god svijetska klasa nije taj tip igraca. On je dosta statican i tu nastaje problem onda.
Ali kako god, od utakme Obale Slonovace do Argentina je bilo divota gledati nasu reprezentaciju. Jer smo tad imali i glavu i rep.
Ovo sad je goli kostur.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
- Kontakt:
begovic
mujdza bicakcic zukanovic salihovic
hajrovic pjanic besic medunjanin lulic
djeko
klupa ibisevic.sunjic,prcic,fejzic,visca,mahmutovic,i kolasinac kada se oporavi mjenjati njega i salihovica....najjaca postava koju mozemo izvesti...zar je tako tesko safete susicu
namjerno sam izostavio tinu i vrsija,nisu kalibar za repku
mujdza bicakcic zukanovic salihovic
hajrovic pjanic besic medunjanin lulic
djeko
klupa ibisevic.sunjic,prcic,fejzic,visca,mahmutovic,i kolasinac kada se oporavi mjenjati njega i salihovica....najjaca postava koju mozemo izvesti...zar je tako tesko safete susicu

namjerno sam izostavio tinu i vrsija,nisu kalibar za repku

i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- Ponos Torina
- Kontakt:
Treba igrati 3-5-2 ili 3-1-4-2 u ovoj situaciji kada smo losi na bekovskim pozicijama...Nema Kolasinca.Mujdza nije u takmicarskoj formi.....

Stavio bi Zukanovica lijevo ali ga takticki mag i veliki trener nije ni pozvao...

Stavio bi Zukanovica lijevo ali ga takticki mag i veliki trener nije ni pozvao...

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Bas treba i ovo pokusati, ionako nismo dovoljno eksperimentisali.Ponos Torina je napisao/la:Treba igrati 3-5-2 ili 3-1-4-2 u ovoj situaciji kada smo losi na bekovskim pozicijama...Nema Kolasinca.Mujdza nije u takmicarskoj formi.....

Mujdza je bez jedne noge dva puta bolji od Avdije i on mora igrati! Momak je sam drzao desnu stranu s Francuzima kad smo igrali, u dzep strpao i Maludu i Evru. Ja se nadam da ce se on vratiti u startnu postavu Freiburga.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Ponos Torina
- Kontakt:
Mujdza posle te utakmice sa Francuzima i povrede koju je dobio na toj utakmici nije ni 20% tog igraca sa te utakmice,ta povreda mu je unistila dalji napredak...Stalno je povrijedjen i to je nas veliki problem,tu se mora traziti drugo rijesenje jer nam treba neko stabilan i dobar na desnoj strani,Avdija moze igrati za Reprezentaciju Malte ili Luxenburga ali kod nas ne,samo neozbiljan trener i idiot ga moze staviti u prvih 11 Reprezentacije BIH....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Slazem se ja da treba, ali mi jednostavno nemamo koga. Ova tvoja formacija se meni donekle i svidja, jer realno ima smisla, ali bi bio preveliki rizik pokusavati opet nesto novo (mada i ti tu imas Seju, koji jednako kao i Mensur sjedi na klupi u Hofenhajmu). Dosta nas je Safet ukopavao sa svojim glupostima i eksperimentisanjem. Valjda mu dodje u glavu da se Zukanovic i jos neki moraju zvat', da neki igraci jednostavno nemaju mjesta u prvih 11, da neki nemaju mjesta nikako na spisku... Ervin moze igrati i lijevog beka, pa onda uigravati njega ili Salihovica tu, dok se Seo aBd ne vrati. Dugo cemo mi zaliti za Spahicem, jer je on jednostavno bio dirigent i odbrane i svih ostalih igraca kad se branimo. Ja iskreno strepim na pomisao kako se spori i tromi Sunjic brani protiv brzih igraca Belgije (Hazar, Martens...).Ponos Torina je napisao/la:Mujdza posle te utakmice sa Francuzima i povrede koju je dobio na toj utakmici nije ni 20% tog igraca sa te utakmice,ta povreda mu je unistila dalji napredak...Stalno je povrijedjen i to je nas veliki problem,tu se mora traziti drugo rijesenje jer nam treba neko stabilan i dobar na desnoj strani,Avdija moze igrati za Reprezentaciju Malte ili Luxenburga ali kod nas ne,samo neozbiljan trener i idiot ga moze staviti u prvih 11 Reprezentacije BIH....
- Ponos Torina
- Kontakt:
Susic je stavio Bicakcica,Sunjica,Avdiju da zajedno brane prostor ispred Begovica i oni nisu progovorili 2-3 u toku cijele utakmice i kako oni da igraju zajedno,kako da se nadopunjuju,kako da tim funkcionise....
Kaze Susic nemam obicaja da igracima govorim ista posle utakmice u slacionici
Ja u svom zivotu nisam vidio goreg trenera i glupljeg sportskog radnika od Safeta Susica,obukao ono odijelo na silu tu nesto udavio se onom kravatom,ispod odjela sigurno obukao šuškavac u to sam ubjedjen.zato se onako naduo ispod odijela.....
Susica i Sredojevica u paketu nogirati i naci prave ljude za ovaj posao.....Ovako jednostavno necemo daleko dogurati,bice jos patnje kroz ove kvalifikacije a sigurno i jos neka blamaza...
Njemu ne treba psiholog i kondicioni trener zato sto Safet sve to ima u malom prstu..

Sto se tice Salihovica on koliko god da sjedi na klupi Hoffenhaima on je iskusniji od 80% igraca u Repki i treba da igra sigurno se moze vratiti u formu i sigurno da ima veliku zelju,vise bi volio da se on nadopunjuje sa Besicem u veznom redu da bude osigurac i da igra svoju prirodnu poziciju,moze i zatvoriti lijevu stranu nadopuniti Lulica itd....

Kaze Susic nemam obicaja da igracima govorim ista posle utakmice u slacionici

Ja u svom zivotu nisam vidio goreg trenera i glupljeg sportskog radnika od Safeta Susica,obukao ono odijelo na silu tu nesto udavio se onom kravatom,ispod odjela sigurno obukao šuškavac u to sam ubjedjen.zato se onako naduo ispod odijela.....
Susica i Sredojevica u paketu nogirati i naci prave ljude za ovaj posao.....Ovako jednostavno necemo daleko dogurati,bice jos patnje kroz ove kvalifikacije a sigurno i jos neka blamaza...
Njemu ne treba psiholog i kondicioni trener zato sto Safet sve to ima u malom prstu..

Sto se tice Salihovica on koliko god da sjedi na klupi Hoffenhaima on je iskusniji od 80% igraca u Repki i treba da igra sigurno se moze vratiti u formu i sigurno da ima veliku zelju,vise bi volio da se on nadopunjuje sa Besicem u veznom redu da bude osigurac i da igra svoju prirodnu poziciju,moze i zatvoriti lijevu stranu nadopuniti Lulica itd....
Znaci sad mi trebamo povjerovati da smo ustvari kvalitetom u rangu Kipra, i da Safet uopste nema ekipu za plasman na EP. Mi u ovoj grupi treba da budemo drugi bez ikakvih problema.
Druga stvar, pricamo o stoperima. Ne postoji stoperski par na svijetu koji je dobar na 40-50 metara od svog gola.
Stoperi zavise od sistema. Pogledajmo stopere Barcelone ili Bayerna, u vrijeme kad je Barcelona dominirala fudbalom, njihovi stoperi su stajali na 40-50 metara, prakticno bez posla, jer je vezna linija i napad radio presing i protivnicka ekipa nije mogla iznijeti loptu uopste, a kamoli organizovati neki ozibljan napad.
Do problema dolazi kad stoperi visoko izadju, a veza i napad ne prave presing. Tada protivnik moze iznijeti loptu, napraviti dobru kontru, jer danas na svijetu gotovo da ne postoji stoper koji brzinom moze odgovoriti napadacima. a pogotovo to nisu Bicakcic, Sunjic ili Vranjes.
Prije je bilo lakse jer je drugaciji tip napadaca bio cijenjen, napadaci tipa Raula, Dzeke ili Van Nistelrooija. Danas su cijenjeniji napadaci tipa Aguero, Messi, Alexis, koji su brzi od bilo kojeg stopera svijeta, zato su stoperi u problemima ako ne postoji dobar sistem.
Sto smo bili u problemima u Slovackoj, iako smo imali Spahica, i preko njegove strane je organizovana kontra. Zato sto nije bilo sistema odbrane i dva stopera su bili na streljani. Cak su nam i Egipat i Litavnija napravili nekoliko kontri, koje nisu uspjeli realozovati jer nisu imali potrebnu kvlaitetu.
Protiv Meksika, Obale, Argentine smo imali sistem. Dobri bekovi Mujdza i Kolasinac i defanzivno odgovorna krila Hajrovic i Lulic koja su duplala stranu, te Besic i defanzivno odgovorni Pjanic. Argentinci nisu napravili prilike iz igre do 65. minute, kad smo se mi otvorili u pokusaju da stignemo do izjednacenja.
Vidjeli smo protiv Nigerije sta znaci jedan izbacen tocak iz sistema, u ovom slucaju odsustvo Kolasinca. Sve sto su Nigerijci napravili bilo je preko te suplje lijeve strane, preko desne, gdje su Hajrovic i Mujdza duplali stranu uopste nisu pokusavali.
Znaci sve je do sistema.
Druga stvar, pricamo o stoperima. Ne postoji stoperski par na svijetu koji je dobar na 40-50 metara od svog gola.
Stoperi zavise od sistema. Pogledajmo stopere Barcelone ili Bayerna, u vrijeme kad je Barcelona dominirala fudbalom, njihovi stoperi su stajali na 40-50 metara, prakticno bez posla, jer je vezna linija i napad radio presing i protivnicka ekipa nije mogla iznijeti loptu uopste, a kamoli organizovati neki ozibljan napad.
Do problema dolazi kad stoperi visoko izadju, a veza i napad ne prave presing. Tada protivnik moze iznijeti loptu, napraviti dobru kontru, jer danas na svijetu gotovo da ne postoji stoper koji brzinom moze odgovoriti napadacima. a pogotovo to nisu Bicakcic, Sunjic ili Vranjes.
Prije je bilo lakse jer je drugaciji tip napadaca bio cijenjen, napadaci tipa Raula, Dzeke ili Van Nistelrooija. Danas su cijenjeniji napadaci tipa Aguero, Messi, Alexis, koji su brzi od bilo kojeg stopera svijeta, zato su stoperi u problemima ako ne postoji dobar sistem.
Sto smo bili u problemima u Slovackoj, iako smo imali Spahica, i preko njegove strane je organizovana kontra. Zato sto nije bilo sistema odbrane i dva stopera su bili na streljani. Cak su nam i Egipat i Litavnija napravili nekoliko kontri, koje nisu uspjeli realozovati jer nisu imali potrebnu kvlaitetu.
Protiv Meksika, Obale, Argentine smo imali sistem. Dobri bekovi Mujdza i Kolasinac i defanzivno odgovorna krila Hajrovic i Lulic koja su duplala stranu, te Besic i defanzivno odgovorni Pjanic. Argentinci nisu napravili prilike iz igre do 65. minute, kad smo se mi otvorili u pokusaju da stignemo do izjednacenja.
Vidjeli smo protiv Nigerije sta znaci jedan izbacen tocak iz sistema, u ovom slucaju odsustvo Kolasinca. Sve sto su Nigerijci napravili bilo je preko te suplje lijeve strane, preko desne, gdje su Hajrovic i Mujdza duplali stranu uopste nisu pokusavali.
Znaci sve je do sistema.
ObjasnioDonnie Darko je napisao/la:Ne mogu da vjerujem šta je Safet uspio napraviti od reprezentacije u svega nekoliko mjeseci. Od nikada bolje reprezentacije sa priprema za SP, savršene 4-5-1 formacije sa Ibiševićem kao super-izmjenom ako stvari krenu po zlu. Daj Meksiko, daj Obalu Slonovače, boli nas ****. We're sexy and we know it. I onda dolazi Argentina, u toj formaciji odigramo odlično i nesretno izgubimo, i Safet paničari i rješava se te formacije ekspresno i počinje da izmišlja toplu vodu kao krajem kvalifikacija za SP, samo što ovaj puta umjesto igre bez zadnjeg veznog pokušava igrati bez bekova ili bez krila, kako god, već nekom međupozicijom koja odbranu čini 10 puta slabijom. Zbog poraza protiv **** finaliste Svjetskog Prvenstva, odbacio je najbolju formaciju koju smo ikada imali, i generalno najbolju formaciju koju moderni fudbal može ponuditi.
Dakle, sa savršene 4-5-1 gdje imaš i krila i bekove i sredinu i SVE, na 3-6-1 gdje je ostavio lijevu stranu na jednog jedinog igrača, da bi završio na 2-6-2, gdje je kompletne obje strane ostavio po jednom igraču, dok je u sredinu nagurao ostatak ekipe.
I od "we're sexy and we know it" ekipe iz priprema za SP, najozbiljnije i najsavršenije ekipe koju smo ikada imali, spali smo na to da se tresemo od straha pred utakmicu sa jednim Walesom.

Mozambik dobra analiza i kazem hajmo sacekati Vels i Belgiju da vidimo je li Pape shvatio greske koje je napravio.
Neka Salihovic i Lulic drze lijevu a Mujdza i Izet desnu stranu pa cemo vidjeti. Stilica ili Medu staviti iza Dzeke i uz disciplinu do 4boda. Nadam se da ce selektor ovaj put bolje pripremiti ekipu.
Neka Salihovic i Lulic drze lijevu a Mujdza i Izet desnu stranu pa cemo vidjeti. Stilica ili Medu staviti iza Dzeke i uz disciplinu do 4boda. Nadam se da ce selektor ovaj put bolje pripremiti ekipu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Goalgetter
- Kontakt:
On vec 4 godine grijesi, i ne uci na njima. Nije vise nijednu sansu zasluzio. Uvijek kad se ponadas da je naucio iz prethodne greske, on opet ucini isto, ili jos gore.Sabinho je napisao/la:Mozambik dobra analiza i kazem hajmo sacekati Vels i Belgiju da vidimo je li Pape shvatio greske koje je napravio.
Zar mi stvarno mozemo dozvoliti sebi taj luksuz da se Pape igra sa repkom, uci na njoj, i sprda se, i da zivimo u nadi da ce on jednog dana postati dobar trener? Taj film necemo gledati.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 11 sep 2014, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.
- Principatus
- Kontakt:
Protiv Wales moramo pobijediti, posebno jer nam treba nazad to samopouzdanje. Toga se najvise bojim, jer su igraci osramljeni, nemaju povjerenje u saigrace, nemaju povjerenje u selektora (bar ne Lulic i Dzeko). A Susic je zadnji covjek na planeti koji zna motivisati i dati hrabrost. On ce im odrzat vatreni govor tipa: Dobro bi bilo da ne izgubimo.
Velika steta sto Vrancica nismo oprobali u nekoj prijateljskoj, jer bi sad imali siriji izbor igraca.Velika steta sto nemamo Kolasinca i Spahica protiv Bale. Isto tako nam se stalno rotira ova zadnja linija. Wales sad nije neka supersila, ali mogu nam zadati velike probleme. Posebno ako Susic nastavi sa svojim glupostima, a do sada je to uvjek radio.
Kada smo ih porazili, igrali smo sa dva napadaca, i to bi bilo moguce ponovo odigrati.
Ovo bi bila jedna opcija:
-----------------------Begovic-----------------------
---Mujdza-----Bicakcic----Vranjes----Salihovic
------------------Besic------Medunjanin----------
----Hajrovic---------Pjanic----------------Lulic---
------------------------Dzeko-----------------------
Velika steta sto Vrancica nismo oprobali u nekoj prijateljskoj, jer bi sad imali siriji izbor igraca.Velika steta sto nemamo Kolasinca i Spahica protiv Bale. Isto tako nam se stalno rotira ova zadnja linija. Wales sad nije neka supersila, ali mogu nam zadati velike probleme. Posebno ako Susic nastavi sa svojim glupostima, a do sada je to uvjek radio.
Kada smo ih porazili, igrali smo sa dva napadaca, i to bi bilo moguce ponovo odigrati.
Ovo bi bila jedna opcija:
-----------------------Begovic-----------------------
---Mujdza-----Bicakcic----Vranjes----Salihovic
------------------Besic------Medunjanin----------
----Hajrovic---------Pjanic----------------Lulic---
------------------------Dzeko-----------------------
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Slovacka prva utakmica- zajeboSabinho je napisao/la:Mozambik dobra analiza i kazem hajmo sacekati Vels i Belgiju da vidimo je li Pape shvatio greske koje je napravio.
Slovacka druga utakmica- opet isti zajeb napravio, vile nas pronosale
Pripremene i Argentina- ok sastav
Nigerija- mrtva nebuloza od taktike
Sve utakmice od tad ukljucujuci i onu neki dan smrt taktika
Pa ako ovo nisu pokazatelji sizofrenije ja ne znam sta su. Je li tebi jasno da mi vise nemamo vremena? Ako nekim cudom nebeskim izvucemo tri pa i 4 boda i te.dvije utakmice i on ostane opet ce negdje kasnije napravit nekos sranje tipa Kipar ili Nigerija jednostavno nije vrijedno kocke. Bolju generaciju od ove dugo necemo imat, mladi su losi i slabo igraju pa cak i u prosjecnim timovima, dijaspora je iscrpljena EP nam je jedina sansa za boljitak fudbala.
Sent from my GT-S6102 using Tapatalk 2
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Pazi, ja sam odmah nakon prijateljskih utakmica u okviru priprema za SP rekao da je to sto Pape na pripremama radi dobro, i to je izgledalo da se urazumio nakon svih belaja sto je uradio protiv Slovacke.Sabinho je napisao/la:Mozambik dobra analiza i kazem hajmo sacekati Vels i Belgiju da vidimo je li Pape shvatio greske koje je napravio.
I kad smo svi mislili da je konacno shvatio sta treba, on u najvaznijoj utakmici u historiji reprezentacije, izvede taktiku bez lijevog krila. Pa da mi je rahmetli babo objesio bi ga za muda bez imalo razmisljanja.
Sta sad treba, strepiti sat vremena pred svaku slijedecu utakmicu hocel se budala odluciti igrat bez stopera, ili sa jednim stoperom, bez bekova?
Uzmimo za primjer da protiv Velsa i Belgije postavi normalnu taktiku, i da mi izvucemo ta yebena 4 boda. Ko nama garantuje da idiot nece u Izraelu postaviti opet nakaradnu taktiku bez odbrane i da ce nas ljudi pobjediti i time ostavili bez sansi za EP?
Kod njega nista nije sigrurno, i treba zavrsiti sa njim cim prije tim bolje. Sta znas sta budala moze izvesti na nekoj slijedecoj, mozda odlucujucoj, utakmici.
Ja mislim da je sad stvarno shvatio pogreske i da je naucio ogromnu lekciju i da nema sanse da vise eksperimentise ukoliko uspije ta 4 boda izganjat'. Jos jedna stvar, nemoguce je naci boljeg od nkega za te pare i za tako kratak period do utakmica sa Velsom i Belgijom tako da tu pricu treba odbaciti.Mozambik je napisao/la:Pazi, ja sam odmah nakon prijateljskih utakmica u okviru priprema za SP rekao da je to sto Pape na pripremama radi dobro, i to je izgledalo da se urazumio nakon svih belaja sto je uradio protiv Slovacke.Sabinho je napisao/la:Mozambik dobra analiza i kazem hajmo sacekati Vels i Belgiju da vidimo je li Pape shvatio greske koje je napravio.
I kad smo svi mislili da je konacno shvatio sta treba, on u najvaznijoj utakmici u historiji reprezentacije, izvede taktiku bez lijevog krila. Pa da mi je rahmetli babo objesio bi ga za muda bez imalo razmisljanja.
Sta sad treba, strepiti sat vremena pred svaku slijedecu utakmicu hocel se budala odluciti igrat bez stopera, ili sa jednim stoperom, bez bekova?
Uzmimo za primjer da protiv Velsa i Belgije postavi normalnu taktiku, i da mi izvucemo ta yebena 4 boda. Ko nama garantuje da idiot nece u Izraelu postaviti opet nakaradnu taktiku bez odbrane i da ce nas ljudi pobjediti i time ostavili bez sansi za EP?
Kod njega nista nije sigrurno, i treba zavrsiti sa njim cim prije tim bolje. Sta znas sta budala moze izvesti na nekoj slijedecoj, mozda odlucujucoj, utakmici.
Ja sam isto to mislio nakon priprema za SP i Argentine, ali nakon one nadri taktike protiv Nijerije, sve je bilo kristalno jasno.Sabinho je napisao/la: Ja mislim da je sad stvarno shvatio pogreske i da je naucio ogromnu lekciju i da nema sanse da vise eksperimentise ukoliko uspije ta 4 boda izganjat'. Jos jedna stvar, nemoguce je naci boljeg od nkega za te pare i za tako kratak period do utakmica sa Velsom i Belgijom tako da tu pricu treba odbaciti.
I oni koji su mu vjerovali nakon Nigerije, mislili su da ce se opametit u ovim kvlaifikacijama, al sad nakon ove vratolomije protiv 140. reprezentacije svijeta, meni nije jasno da postoji jos neko ko vjeruje tom idiotu.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Stavio sam da ocekujem 4 boda; 3 iz Welsa i bod protiv Belgije.
Ocekujem da igramo sa 4-2-3-1 formacijom, jer su protivnici jaci: Bega - Mujdza, Bico, Sunjic, Salihovic - Besic, Medo - Hajro, Pjana, Lula - Dzeko. Mislim da ovako mogu slomiti Wels na sredini terena (igrati presing te drzati loptu u posjedu), sto bi trebalo da bude dovoljno da se koji put nadje Dzeko naprijed.
Protiv Belgije racunam na "grotlo" Bilinog polja i 110%, koliko ce igraci dati od sebe da se iskupe za Kipar. Ipak dva poraza kuci zaredom, i ne bi valjalo...pa budemo vidjeli.
Ocekujem da igramo sa 4-2-3-1 formacijom, jer su protivnici jaci: Bega - Mujdza, Bico, Sunjic, Salihovic - Besic, Medo - Hajro, Pjana, Lula - Dzeko. Mislim da ovako mogu slomiti Wels na sredini terena (igrati presing te drzati loptu u posjedu), sto bi trebalo da bude dovoljno da se koji put nadje Dzeko naprijed.

Protiv Belgije racunam na "grotlo" Bilinog polja i 110%, koliko ce igraci dati od sebe da se iskupe za Kipar. Ipak dva poraza kuci zaredom, i ne bi valjalo...pa budemo vidjeli.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Pa dosta je povjerenja izgubio i ima jos taj dvomec kao kredit. I ja cu licno ga prestati podrzavati ukoliko ne izbori minimalno 3 boda, a 4 ili 6 bi bilo vrh i dokaz da je shvatio. Jos uzmimo u obzir snagu Belgije, uz Argentinu, Portugal i Francusku najtezi izazov.Mozambik je napisao/la:Ja sam isto to mislio nakon priprema za SP i Argentine, ali nakon one nadri taktike protiv Nijerije, jve je bilo kristalno jasno.Sabinho je napisao/la: Ja mislim da je sad stvarno shvatio pogreske i da je naucio ogromnu lekciju i da nema sanse da vise eksperimentise ukoliko uspije ta 4 boda izganjat'. Jos jedna stvar, nemoguce je naci boljeg od nkega za te pare i za tako kratak period do utakmica sa Velsom i Belgijom tako da tu pricu treba odbaciti.
I oni koji su mu vjerovali nakon Nigerije, mislili su da ce se opametit u ovim kvlaifikacijama, al sad nakon ove vratolomije protiv 140. reprezentacije svijeta, meni nije jasno da postoji jos neko ko vjeruje tom idiotu.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 24 gosta.