Mislim da ce se poslije ovih utakmica desiti nesto dobro za nas. Ili cemo ostati u utrci za EP ili cemo ostati bez selektora.
Racunica je bila jasna. Za jedno od prva 3 mjesta smo morali uzeti 18 bodova iz utakmica sa Kiprom, Izraelom i Andorom, kao sto ce to vjerovatno uraditi Belgija i Wales. Nama ostaje da se nadamo nekom kiksu ove dvije reprezentacije protiv ostalih, a mi protiv njih barem da izvucemo nerijeseno. Naravno uz 15 bodova protiv Kipra, Izraela i Andore to bi bilo dovoljno da zavrsimo na mjestima koje nam daju sansu da idemo na EP.
Sada nam slijede dvije jako teske utakmice i od njih ce zavisiti cijeli tok kvalifikacija. Susic ce se morati prestati igrati menadzera i na teren slati formacije bez bekova i slicno. U ove dvije utakmice odigrati 4-2-3-1, nesto slicno kao sto smo igrali u Brazilu. Begovic-Mujdza, Bicakcic, Sunjic, Salihovic- Besic, Pjanic- Lulic, Medunjanin, Hajrovic- Dzeko. S obzirom da cemo biti bez Kolasinca, onda Salihovica staviti na lijevi bek iako mu to nije primarna pozicija (mislim da ustvari niko ne zna koja mu je primarna pozicija). U odbrani ce opet skripati, ali sta da se radi, tesko da nesto bolje mozemo iskombinovati. Jedino da se opet pozove Zukanovic i gurne u vatru, nebitno da li kao stoper ili lijevi bek. Sto se tice sredine, Besic i Pjanic bi to trebali dobro pokrivati, jer su i u Brazilu trcali jako puno. Lulic i Hajrovic se vise moraju upustati u prodore i pokusaje ubacivanja u 16 na Dzeku. Iza sebe ce imati bekove i tako ce se sprijeciti eventualna kontra u slucaju izgubljene lopte. Medunjanin iza Dzeke kao poluspic (ili mozda Prcic, mada se ja nebi kockao sa njim). Mislim da je ovo trenutno najjace sto mozemo poslati na teren.
U slucaju da izgubimo obje utakmice, a hocemo sigurno ako budemo igrali kao protiv Kipra, mislim da ce definitivno doci do smjene selektora. Ponekad pomislim da bi to bilo i dobro, ali opet bi bila velika steta da ova generacija reprezentativaca ne ode na EP.
P.S. Citam nesto da kao postoji mogucnost da se Walesu oduzmu bodovi zbog ulaska navijaca na teren. Bilo bi dobro za nas, ali mislim da nece biti nista od toga.