Safet Sušić - Pape

chily-rz
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la chily-rz » 10 sep 2014, 15:12

MoR je napisao/la:

Zato što u savezu sjede potpuno identični go.vnari poput njega:

nesposobni, glupi, nepotisti, manipulanti i lažovi.
Bitno da su karte protiv strasnog Kipra na Evropskom nivou,cak i vise od toga.,20,30 i 40 KM je uvreda za zdrav razum i direktan samar navijacima koji su kao i uvjek najmanje bitni u ovoj prici ali istina je da bez njih sve ovo ne bi imalo smisla,.

Treba reci da su navijaci jednako zasluzni za ovaj plasman kao i igraci,svako gostovanje su napravili domacom utakmicom i ko zna kako bi prosli da je u Slovackoj bilo 10 milja Slovaka a ne Bosnja ili u Litvaniji zadnju utakmicu..

Naravno,premije se podjele a navijace ko hebe,ce da ih ogulimo i protiv prosjecnog Kipra,.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 10 sep 2014, 15:14

revan je napisao/la:Kad vidim da mladi momak poput Pjanića ima više principa i izađe pred javnost sa izjavom da je odigrao najgori susret i da snosi odgovornost za poraz, shvatim kakav je (ne)čovjek Safet Sušić. Dečko od 24. godine ga može učiti šta znači imati obraz pa preuzeti odgovornost za svoje postupke. I Pjaniću ništa ne zamjerim. Penal je nebitan.

@NeverGiveUp ovdje je apsolutna većina bila da Safet ide i da Bajević preuzme ako Vaha neće. Tako je bilo i na anketama po drugim portalima, sa pozamašnim statističkim uzorcima. Ali problem je što u našoj državi ko god da ima neke ovlasti, nije naučio da sluša i odgovara javnosti za svoj (ne)rad. Dok se dočepaju neke funkcije, utuve sebi u glavu da je to njihova privatna prčija i da niko ne smije da traži objašnjene od njih.

Pa ništa čudno za Safeta bola, to je nečovjek koji je već bezbroj puta to i potvrdio svima nama.
Njemu su džon i obraz jedan te isti qurac.

Slažem se da je većina bila da Sajo ode, ali ne i da Bajević preuzme nakon što nas je Vaha odbio (iz po meni opravdanih razloga, jer je gospodin i ne želi da se petlja sa bagrom)!
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 sep 2014, 15:14

Pa ako izgubimo iducu protiv Velsana, te odigramo lose protiv Belgije, otkaz se automacki namece.. Mogao bi imati vecinu tima, navijaca te javnosti protiv sebe. Bila bi mat pozicija i to je potpuno realan scenarij...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 15:14

Jao Zametice i "kritike" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 10 sep 2014, 15:16

OnlyUnited je napisao/la:Pa ako izgubimo iducu protiv Velsana, te odigramo lose protiv Belgije, otkaz se automacki namece.. Mogao bi imati vecinu tima, navijaca te javnosti protiv sebe. Bila bi mat pozicija i to je potpuno realan scenarij...

U takvom scenariu bi bojim se za otkaz već bilo kasno.
Teško bi nas tada i Mourinho izvadio. :plac:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 sep 2014, 15:17

NeverGiveUp je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Pa ako izgubimo iducu protiv Velsana, te odigramo lose protiv Belgije, otkaz se automacki namece.. Mogao bi imati vecinu tima, navijaca te javnosti protiv sebe. Bila bi mat pozicija i to je potpuno realan scenarij...

Ne vidim drugi nacin da se situacija "povoljno" rijesi...
- Ed Woodward for Prime Minister !

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 sep 2014, 15:19

Bravo @ficobahtic,isti sam majkemi.Zalibo me taki za Papeta i njegove nebulozne postavke.Zao mi raje,bzv se nerviraju,zao mi starog,sinoc me covjek 2 put zove posle tekme,jutros mi jaran prica nije mogo spavati,u usta te yebem Pape,koji si ti **** u nasim zivotima,seljak Bosanski sin koji se ispod svijetla Pariza krijo godinama,bolio ga racku za Bosnu i za nas.MARS SUPCINO
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 10 sep 2014, 15:21

Zajebi EP sa Safetom , idemo na SP sa Vahom ako Bog da.
1921 !
05.06.1998

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 10 sep 2014, 15:22

Ako ostane pape a ostat ce i ako izgubimo od velsa i belgije (a bale ce nam sigurno dat barem jedan gol i belgija nas dobit sa papetom) to ce znacit da cemo zavrsit cetvrti i sezdesti na svijetu i u iducim kvalama za SP gdje ide osam repki na SP i jedna iz baraza ako se ne varam u grupi cemo imati tri jake ekipe tipa holandija, engleska i danska. To cak i nije najgora kombinacija koja nam moze doci, uz to ce biti jos jedan nezgodni tim i u prevodu iz ovih govana se necemo izvucj narednih 10g
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 10 sep 2014, 15:22

OnlyUnited je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:

Ne vidim drugi nacin da se situacija "povoljno" rijesi...

Za nadati se da ima dovoljno ljudskog razuma u savezu prije svega prema navijačima širom zemlje i šire pa da mu dadnu nogu!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 10 sep 2014, 15:23

ficobahtic je napisao/la:Ne znam sto se nervirate uopste, da je raja pametna pa da niko ne ode na utakmicu i time jasno stavi do znanja da nece da gleda papetove bravure sa guranjem familije i amaterskih igraca. Vjerovali ili ne ja sam prestao pratiti repku nakon objevljivanja spiska za SP i pozivanja Amidzinog zlata i afere Zukanovic (mada sam i prije svega ovoga znao kakva su trenerska umijeca selektora "Igrat cemo sa dva ili 3 napadaca cijele kvalifikacije"). :roll:

Zasto da svoje zivce gubim zbog nekoga kome uopste nije bitno da li gubimo ili dobijamo, ko nema ni trunke patriotizma i postovanja prema vlastitoj domovini i njenom narodu?

Zao mi je jedino sto mozda necu dozivjeti da na klupu sjedne neko provjereno veliko trenersko ime (Bajevic, Magath, Halilhodzic,) i da pozove najbolje i najspremnije igrace i da postavi neku normalnu FUDBALSKU formaciju pa da se mirne duse pofajtamo sa englezima, svabama ili spancima....

Moje misljenje je da imamo kadar koji je spreman za takvo nesto samo treba odabrati pravih i najboljih 11 i postaviti ih na terenu da u svakom trenutku znaju sta je njihov zadatak a ne da oni sami moraju da improvizuju dok utakmica traje...

Neka Susica jos malo, ne zbog nas koji odavno vidimo sta ne stima, vec zbog ovih koji su ga zdusno podrzavali, cak i onda kad je i slijepcu bilo jasno da je selektor jedan obicni trenerski amater. Neka jos sroza i onako upitan kredibilitet, pa kad se pojavi na Izacicu, Gradisci, ili Orasju da ga granicna policija izvrne naopacke prilikom neke od rijetkih posjeta domovini...

Mozda bih se moglo naci i opravdanje za papeta jer je tehnologija strasno napredovala a on ostao na VHS kasetama, pa ga to stavlja u neravnopravan polozaj u odnosu na druge selektore, gdje je tu Uefa i Fifa da donesu neki fair play u pracenju utakmica protivnika??? U stvari zasto i da gleda druge ekipe kad on poslije zavrsetka sinosnje utakmice vec zna ko ce igrati i sljedecu...

Mogao bih ovako do sutra ali ne vrijedi...Mene vise ne nervira ni taktika ni novinari ni njegove izjave, meni je sve to smijesno jer ako bih dopustio sebi da se nerviram zbog njega, to bi znacilo da je on pobjedio...E pa nece moci Safete!
Prijatelju,ni ja sinoc nisam isao na utakmicu poslije boga pitaj koliko vremena ali to nije rijesenje.Ja mogu da ne odem na utakmicu ali ne mogu da prestanem,ne da navijam,nego da disem za ovu reprezentaciju ,skoro jedinu svijetlu tacku u ovoj jadnoj drzavi.
Mi svi skupa moramo uraditi sve,svako koliko je u njegovoj moci,da ovog kriminalca otjeramo vec ovih dana a onda da se svi skupa pregrupisemo i da idemo pobijediti Vels i Belgiju i tako se vratimo na pravi put sa kojeg smo vec davno skrenuli.
Ako tako ne uradimo nasa reprezentacija, ne da nece na evropsko prvenstvo,vec ce se potpuno raspasti a da je ponovo vratimo na pravi kolosjek trebace godine.
Isplati se boriti i ja, bez obzira sto ne mogu uraditi puno,necu nikad odustati.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 15:26

Plasman na SP vec sad mozemo zaboraviti, a ako izvucemo barem 4 bobe iz ovog dvomeca opasno ce nam visiti i plasman na EP, gdje ce biti pola Europe.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2014, 15:26

Ljiljani87 je napisao/la:Zajebi EP sa Safetom , idemo na SP sa Vahom ako Bog da.
Kad mu osiguramo 3. mil € godisnje kao sto sad prima u klubu.

Samo mi ga zao unaprijed jer cete i njega na dno spustit ako uradi nesto sto nije vama po volji.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 sep 2014, 15:27

Onda ne treba ni otici jer ce se repka raspasti. Neka u tom trenutku i sluzbeno postanemo Germanija. Ovo bi mu trebao biti zadnji ples. Svaki naredni prijeti da ce biti zadnji i repki u ovom sastavu. Zapita li se iko kako nema protiv Ivanovica ovakvih protesta. Nismo nesto bog zna odigrali u kvalifikacijama za EP u kosarci a svi mole boga da ostane. Dobar dio ljudi ipak moze razluciti gdje je maximum u datom momentu. Ovom je maximum ono sinoc. Realnost mu je ona reklama gdje pastir postroji ovce negdje u planini. Tu je on mogao glavnu ulogu igrati.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 sep 2014, 15:30

Koliko ovaj čovjek nema obraza kad može krivicu prebacivati na igrače..sramota.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 10 sep 2014, 15:32

"Hajrović je napadač. " :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 10 sep 2014, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 10 sep 2014, 15:33

@rodjenisa; Da se pitam ja bih samo krenuo u kontru i optuzio Safeta da ne igramo dovoljno napadacki, te da mora u ekipu ubaciti jos nekog ofanzivnog veznjaka ili krilo. Sta ce nam u odbrani spori Sunjic i Bicakcic kad mozemo umjesto njih ubaciti Medunjanina i Hajrovica koji ce biti konstantna opasnost po protivnicki gol. ;)

Naravno da mi je najvise zao raje koja poraz repke dozivljavaju kao svoj vlastiti poraz, ali sigurno da ce biti sve manje i manje onih koji se nerviraju a sve vise onih koji ce ravnodusno pratiti safetove majstorije u postavci igre i nenadjebivom napadanju protivnika.

@Rusilac, Cijenim tvoje razmisljanje ali problem Safeta je u stvari problem NSBiH, ja sam prvi za to da odemo pred savez i da ih izbacimo sa noge na nogu sve do jednog... Bojim se da je to jedino rjesenje jer "trenerski mag" na klupi repke sigurno nece za mjesec dana nauciti sve ono sto nije za prethodne 3-4 godine.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 sep 2014, 15:34

Elegant je napisao/la:
Ljiljani87 je napisao/la: Zajebi EP sa Safetom , idemo na SP sa Vahom ako Bog da.
Kad mu osiguramo 3. mil € godisnje kao sto sad prima u klubu.

Samo mi ga zao unaprijed jer cete i njega na dno spustit ako uradi nesto sto nije vama po volji.
Normalno,ako izgubi od ispodprosjecnog Kipra na domacem terenu(sto nikom nije po volji) da ce ljudi i njega popljuvati,takav mu je posao sam po sebi,.

Ljudi ba platili ulaznice za spektakl a dobili qrc u dupe i ovaj šošon kaže da su ga njegovi igraci iznenadili :lol:

Mora ba neko snositi odgovornost za neuspjeh ali da bi to kod nas proslo moramo prvo odrediti cilj i ambicije,.

U Brazilu smo bili turisti,kvalifikacije otvaramo porazom od Kipra i sta sad ? Sve ok jel ? Da slavimo plasman na SP jos bar deset godina pa da onda razsmiljamo sta i kako dalje :cool:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 sep 2014, 15:35

Eventualni neplasman na EP ( a fino smo krenuli, izgubili 3 boda od druge najnekvalitetnije ekipe u grupi) bio bi katastrofalan za nas reprezenativni fudbal. Unazadio bi nas odmah 10 godina :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 sep 2014, 15:37

Svaka cast na tekstu.
Jasno, otvoreno, a ne uvlacenje u *upak i mlako kruzenje okolo srzi problema.

NYKnicks Fan je napisao/la:Stariji i iskusniji često će reći da je jutro pametnije od noći. Nije dobro zaključivati na prvu, dopustiti da emocije i adrenalin utiču na moć rasuđivanja. Stvari treba staviti na papir, izanalizirati, pustiti da se slegnu i tek onda donijeti sud. I takvi, stariji i iskusniji, potpuno su u pravu.

Tako danas, dvanaest sati nakon prve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, nakon prespavane noći, dva puta odgledane utakmice, u pametno jutro ili još pametnije podne, možemo donijeti jasan zaključak.

Poraz od Kipra najsramotniji je i najgori u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine.

To je ništa drugo nego činjenica. Naravno, i ranije smo mi gubili i prosipali bodove protiv fudbalskih patuljaka, ali kada u obziro uzmemo sve faktore, pogotovo naš današnji kvalitet i renome, onda je jasno da je ovo surova činjenica. Argumentatovanja radi, pogled u arhivu ne samo naše, nego i kiparske reprezentacije, dovoljno govori.

Kipar, trenutno 140. zemlja po FIFA-inom rankingu na kojem smo mi na 19. mjestu, nije postigao gol u posljednjih devet utakmica. Nama je zabio dva. Kipar, koji nikada nije igrao na nekom velikom takmičenju, u kvalifikacijama je do sada ostvario sedam gostujućih pobjeda. Sedam. U historiji. Kipar, koji je u drugom poluvremenu taktički razbio Sušićevu BiH, u svojoj pedeset i četiri godine dugoj takmičarskoj historiji, na gostovanjima je pobjedio Farska Ostrva dva puta (1992, 2005), Luksemburg (1997), San Marino dva puta (1998, 2007) Andoru (2000) i Maltu (2003).

Udahnite duboko i pustite da se slegne.

Selektor Safet Sušić, na primjer, to nije uradio. On je sinoć izašao pred naciju u TV prenosu, pa na prvu, onako vruć i emotivan, zaključio da “ne zna” šta je razlog poraza. Ponio je selektora adrenalin, lupnuo je i lošu (valjda?) šalu o jedanaestercu Pjanića, svog kapitena gurnuo pod autobus zaključivši da “nije bio zainteresovan da puca penal”. Nešto kasnije Sušić je izašao pred novinare, ali očito i dalje emotivan, ponovio ono što jedan trener sebi ne bi smio dozvoliti – da ne zna zašto je njegova ekipa izgubila. Onda se, negdje u pola iste rečenice, predomislio, pa shvatio da zna. Krivi su – igrači.

I prirodno, igrači snose veliki dio krivice za ovaj poraz, kao i one ranije, od Sjedinjenih Američkih Država, preko Slovačke i Egipta, do Argentine i Nigerije. Odigrali su loše, gotovo od prvog do posljednjeg, i jednako zaslužuju kritike i analize. Međutim, oni su pred Bosance i Hercegovce izašli i stoički podnijeli zaslužene udarce – od Asmira Begovića koji se posuo pepelom zbog istrčavanja kod prvog gola, preko Miralema Pjanića koji je sa svoje 24 godine preuzeo odgovornost za poraz (!?), do kapitena Edina Džeke i strijelca jedinog gola Vedada Ibiševića koji su priznali da nisu bili pravi.

U isto vrijeme selektor Safet Sušić još jednom je pred osramoćenu naciju izašao sa osmjehom na licu, sa ignorantskim i indeferentnim stavom, kao da ga nije briga za gomilu popijenih ranisana i apaurina i to što smo upravo posramljeni kao nikada ranije u fudbalskoj historiji. Sušić je potpuno zanemario i to da bi, ako je već nezadovoljan svojim igračima, to trebao ostaviti za svlačionicu i sljedeći spisak. Štaviše, selektor Safet Sušić svoje je igrače – opet – iskoristio kao alibi i sa sebe, besramno i bestidno, skinuo i najmanji dio krivice za najsramotniji poraz u historiji naše zemlje.

Nakon utakmice Senad Lulić otvoreno je rekao ono što su njegovi saigrači govorili između redova i u rukavicama. “Vrijeme je da se svi zapitamo, pa i selektor, je li ovo prava postava.”

Vrijeme je – ova nacija je to zaslužila – da napokon Safet Sušić duboko udahne, pusti da se sve činjenice slegnu, a onda je pogleda u oči i kaže – I ja sam kriv.

I nije najveći problem to što je Pape u utorak poslao na teren ekipu koja je bila sve samo ne najboljih jedanaest koje Bosna i Hercegovina ima. Realno, protiv ovakvog Kipra imena i ne bi smjela biti pretjerano važna. Mnogo veći problem – koji se već godinama ponavlja, ali je često bio zamaskiran rezultatima – je selektorov amaterski pristup utakmici, pretumbavanje i eksperimentisanje s formacijama i sistemima, njegovo ignorisanje i potpuni izostanak bilo kakvih reakcija na razvoj situacije na terenu.

Safet Sušić još jednom jednom je eksperimentisao s formacijom. Safet Sušić još jednom je na teren poslao potpuno nebalansiranu ekipu, bez jasnog glavnog, a kamoli rezervnog plana. Safet Sušić još jednom je u sastav uvrstio igrače koji kvalitetom nisu dorasli zadatku. Safet Sušić još jednom je propustio vidjeti da mu – i to kod pozitivnog rezultata – stvari izmiču kontroli i da ekipa ne izgleda dobro. Safet Sušić još jednom je propustio skautirati protivnika i svojim igračima ukazati na njegove mane ali i prednosti. Safet Sušić još jednom je dobio lekciju iz moderne fudbalske taktike, ovaj put od Pambosa Christodouloua koji je promjenama na poluvremenu doslovno slomio našu selekciju. Safet Sušić još jednom je krivicu svalio na igrače i odbio prihvatiti odgovornost.

Ovo su činjenice. Udahnite duboko i pustite da se slegnu.

Safet Sušić je još jednom, nakon Sjedinjenih Država, Slovačke, Egipta, Argentine i Nigerije, svojim odlukama pokazao da nije dorastao ovom poslu.

Ili kako je Zvjezdan Misimović, nakon tridesetak minuta jedne ranije taktičke agonije, u nevjerici viknuo prema selektoru.

“Ne možemo ovako”.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.