U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kevin
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Kevin » 09 sep 2014, 07:50

LukavacBHF je napisao/la: Ali mi govorimo o stadionima gdje bi nam repka mogla igrati a koji imaju licencu ;)
napisano je zenica ili koševo, drugi u drzavi nemaju licencu, što nije istina..
ako ste mislili za reprezentaciju, onda ste trebali napisati drugi stadioni u drzavi gdje repka moze igrati, iako ne nam zasto ne moze igrat na pecari? ili npr pod bb..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 sep 2014, 09:24

Kevin je napisao/la:
LukavacBHF je napisao/la: Ali mi govorimo o stadionima gdje bi nam repka mogla igrati a koji imaju licencu ;)
napisano je zenica ili koševo, drugi u drzavi nemaju licencu, što nije istina..
ako ste mislili za reprezentaciju, onda ste trebali napisati drugi stadioni u drzavi gdje repka moze igrati, iako ne nam zasto ne moze igrat na pecari? ili npr pod bb..
Mislim da bi sasvim bilo korektno i bez problema na utakmicama reprezentacije i na Pecari i pod BB. Vjerujem da bi bilo normala, a i ne zelim da vjerujem drugacije.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 sep 2014, 09:29

Cuj ne znas sto ne igramo na Pecari ili pod BB ? Pa vjerovatno zato sto bi na susretu izmedju, recimo BiH i Madjarske, vecu podrsku imao recimo Gibraltar nego BiH...sto bi nam himna bila izvizdana, zastava ona na "stangi" bila okrenuta naopako, i sto bi se naslusali svakakvih uzvika od malobrojne publike na stadionu, mahom nacionalista...i zasto nam to treba ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 sep 2014, 09:36

Papastathopoulos je napisao/la:Cuj ne znas sto ne igramo na Pecari ili pod BB ? Pa vjerovatno zato sto bi na susretu izmedju, recimo BiH i Madjarske, vecu podrsku imao recimo Gibraltar nego BiH...sto bi nam himna bila izvizdana, zastava ona na "stangi" bila okrenuta naopako, i sto bi se naslusali svakakvih uzvika od malobrojne publike na stadionu, mahom nacionalista...i zasto nam to treba ?
ti pričaš o tome šta bi bilo kad bi bilo i nagađaš..a ja govorim o tome da nije istina da samo koševo i bp imaju licencu u državi..

.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 sep 2014, 10:08

Kevin je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Cuj ne znas sto ne igramo na Pecari ili pod BB ? Pa vjerovatno zato sto bi na susretu izmedju, recimo BiH i Madjarske, vecu podrsku imao recimo Gibraltar nego BiH...sto bi nam himna bila izvizdana, zastava ona na "stangi" bila okrenuta naopako, i sto bi se naslusali svakakvih uzvika od malobrojne publike na stadionu, mahom nacionalista...i zasto nam to treba ?
ti pričaš o tome šta bi bilo kad bi bilo i nagađaš..a ja govorim o tome da nije istina da samo koševo i bp imaju licencu u državi..

.
Ovo su nagadjanja koja bi se obistinila 99,99% , a toga si i ti svjestan jako dobro ;)

I shvatam ja tebe sta govoris, i nek ostane samo na tome da i Pecara ima licencu kao i Kosevo i Bilino Polje..

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 09 sep 2014, 12:34

Hajde Pecara i nekako (mada vjerujem da bi došlo širokobriježana da ispoštuju svoju djecu tj. omladince), al' otkud BB da bi bila takva atmosfera ? Ne žive u Mostaru samo hrvatski nacionalisti.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 sep 2014, 12:51

Coraco je napisao/la:
Hajde Pecara i nekako (mada vjerujem da bi došlo širokobriježana da ispoštuju svoju djecu tj. omladince), al' otkud BB da bi bila takva atmosfera ? Ne žive u Mostaru samo hrvatski nacionalisti.
Ne zive, ali bi igrali na stadionu kluba ciji je prefiks u imenu "hrvatski sportski klub", i samim tim bi doslo vise maloljetnika zeljnih incidenata koji bi "uljepsali" tribine sahovnicama i cim sve ne, a sto nema nikakve veze sa nasom drzavom...dajte molim vas, pa jel fakat mislite da bi reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla igrati normalno, bez incidenata na jednom od ova dva stadiona ? Ja ne, a vase misljenje je vase, i to postujem...uostalom, igrali smo na Kosevu, Grbavici, BP, Tusnju, u Vrapcicima, igrali bi i na ta dva stadiona da se unaprijed sve ne zna ;)

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 09 sep 2014, 13:02

Ova generacija je katastrofa ispala. Na pocetku kvalifikacija su to bili izuzetno talentovani igraci koji su imali dosta visoke domete, ali ogranicenost nase lige i slab rad sa mladim igracima nas je kostao jos jedne propale generacije.

Grahovac je u proslim kvalifiikacijama bio u najmanju ruku na nivou Radovca (imali su isto godina otprilike) a u godinama kada treba napraviti iskorak u karijeri i pretvoriti talent u kvalitet, on je stagnirao u Borcu i presao u Austrijsku ligu gdje grije klupu.

Zolotic-ista situacija. Mesanovic je bio zvijer, i trenutno je nas najbolji mladi napadac ma koliko ga pljuvali, momak je sa 18 godina bio najbolji igrac Slobode i u Celiku je bio najbolji uz Sasu ali su ga isti problemi kao i Grahovca shebali.

Radovac, Gojak, Kuzmanovic i jos par igraca u nasoj ligi pokazuje strasan potencijal, samo me strah da u narednim godinama ne propadnu zbog loseg razvoja u klubovima i ogranicenosti nase lige.

Za iduci ciklus, u startu odmah mozemo reci da imamo dosta bolju generaciju od ove.

Golmani: Raif Husic se namece kao idealan golman mladog tima, mada ce tesko promjeniti drzavljanstvo sve dok ne postane senior. Od ostalih su tu Vasilj i Piric koji ce biti za nijansu bolji nego sad zbog samog iskustva.

Odbrana: Edin Sehic je od 18. godine prvotimac Zagreba i mislim da je on buducnost reprezentacije na desnom beku, vidjet cemo kako ce teci oporavak Adisa Omerbasica. Stoperske pozicije ce, pretpostavljam, drzati ovaj Metalsi, Gojkovic i Spikic. Vremenom ce se jos neko isprofilirati i nametnuti na toj poziciji. Lijevi bek bi mogao biti drugi kapiten Celika, Dzenan Burekovic.

Vezni red: Veza bi trebala biti najbolji dio ekipe a ujedno i najmladji. Samir Radovac i Andrej Modic su dvije velike nade naseg fudbala i dobra je stvar sto vec neko vrijeme igraju zajedno u mladjim selekcijama. Amer Gojak bi mogao biti ispred njih ukoliko bude igrao poziciju prednjeg veznog, a ni ostale ofanzivne pozicije nisu iskljucive za njega. Od ostalih igraca u vezi, treba pratiti tog Hadziahmetovica koji je bio na probi u Sitiju (ako se ne varam). Za krilne pozicije konkurisu: Cerimagic, Kuzmanovic, Predragovic, Govedarica...

Napad: Armin Hodzic, Riad Bajic, Namir Alispahic

To je to sto sam se mogao sjetiti i ta generacija je dosta bolja od ove sto prolazi. Mada od pocetka do kraja kvalifikacija se svi ovi igraci trebaju afirmisati u svojim klubovima i napraviti iskorak od talenta do igraca.

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 09 sep 2014, 13:08

I meni je ovaj Alispahic strasan igrac najbolji od ovih Celikovih juniora hvalili su vazda Burekovica i Popovica al realno on je sasvim druga klasa u usporedbu sa ovom dvojicom ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 sep 2014, 18:54

Kako niste mogli otkinuti koji bod ovim Austrijancima?! :) Sad moramo da strepimo da ih Španci veceras ne puste... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 sep 2014, 19:01

EDIT: Koga boli qrac za vašu selekciju i vaše rezultate? :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 09 sep 2014, 19:04

Zapamtite ! Amer Kadrić 20 god. igra u RW Erfurt (1.tim) .. Nit' ko zove nit' ista cccc :oops: :twisted:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 09 sep 2014, 19:08

uglavnom vise sjedi na klupi, nego sto igra.

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 09 sep 2014, 19:19

dino-92 je napisao/la:uglavnom vise sjedi na klupi, nego sto igra.
" onclick="window.open(this.href);return false;

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 sep 2014, 19:50

samo neka ima prezime na "ic",neka igra van BIH i odmah je Ronaldo.Obavezno se mora zvati u reprezentaciju inace je selektor lopov,kriminalac itd.
Ovaj do prije dva mjeseca igrao u petoj ligi i sad ga treba zvati u reprezentaciju.Trenutno vise sjedi na klupi,nego sto igra,ali ne treba njega zvati.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2014, 19:04

Evo vidim U-19 reprezentacija na gostovanju u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske odigrala 1-1.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 10 sep 2014, 19:20

[quote="kimbo"]Rezultat je nekada u zivotu relativan. U biti je jedini mjerodavan rezultat kako u sportu i u zivotu da u dusi i srcu znas da si da maksimum i izvukao onoliko oliko se moze.

Zato mene ubijaju ova dva covjeka u repci ona neznalica i oportunista na celu A selekcije i ova lopina Jagodic. Ljudi umjesto da rade stvaraju natovarili se kao tumur. Cisti primjer kako jedan covjek moze da upropasti 50-60 igraca top mladih igraca iz nase zemlje.

Nemojte da crnite bas nasu ligu i ovakva kakva je ima talenata. Daje tu jedan pravi trener mladih. Da aktivno vrsi izbor igraca iz vana a istovremeno obilazi ove nase momke u BH. Prati razvoj igraca kako tehnicki tako i fizicki . Daje individualni program rada izmedju skupljanja.
Pravi taktiku koju ce momci nastaviti i u repki. Vrsi aktivno skeniranje svih nasih ligaa trazeci brze fizicki stamene igrace i tehnicki ih nadogradjuje.
Ima konstantaan kriterij i jasnu fudbalsku viziju.

Moj kimbo za ovo što si ti napisao nama treba stučnjak koji je školovan,a takvi trnutno nisu u modi u našem savezu.Svugdj u svijetu sa mlađim kategorijama rade stručnjaci koji su pored toga što su fudbalski/nogometni treneri,i pedagozi.A ne kao naši dilberi dođu na trening podbuhli i mamurni,ma da vi znate šta oni rade u Jablanici na tom nazovi školovanju plakali li bi od muke(čast izuzetcima)
Zadnja izmjena: emil02in, dana/u 10 sep 2014, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 10 sep 2014, 19:23

Papastathopoulos je napisao/la:
Kevin je napisao/la:

.
Ovo su nagadjanja koja bi se obistinila 99,99% , a toga si i ti svjestan jako dobro ;)

I shvatam ja tebe sta govoris, i nek ostane samo na tome da i Pecara ima licencu kao i Kosevo i Bilino Polje..
Nisu nagađanja,sjetite se utakmice mladih BiH-Hr kada je navodno nestalo struje?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 sep 2014, 19:32

BH JUNIORI REMIZIRALI SA HRVATSKOM

Juniorska reprezentacija BiH odigrala je danas neriješeno 1:1 u Slavonskom Brodu sa odgovarajućom selekcijom Hrvatske.

Domaći tim je poveo u 37' golom Elvira Malokua, a izjednačenje izabranicima Tonija Karačića donio je Amar Burović u 82'.

Iste selekcije će odigrati još jedan meč, 12. septembra u 16 sati u Orašju.

Pa zar stvarno nisu mogli nista vise napisati? Ko je igro, ko je otkazao. Kako je se mec odvijao... :puke: :puke:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 sep 2014, 19:55

emil02in je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
Kevin je napisao/la: ti pričaš o tome šta bi bilo kad bi bilo i nagađaš..a ja govorim o tome da nije istina da samo koševo i bp imaju licencu u državi..

.

Nisu nagađanja,sjetite se utakmice mladih BiH-Hr kada je navodno nestalo struje?
Pa za mene nisu nagadjanja neg ciste cinjenice, ali eto, neki se i dalje tjese, a vidim neki i ne zele vjerovati da bi tu bilo svega osim fudbalske atmosfere ;) ali otom potom..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, denza, HariTz, Paromlinac i 47 gostiju.