FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

drop
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la drop » 09 mar 2010, 00:11

damirko je napisao/la:nekad mi je barcelona bila drag klub dok nisu preuzeli politiku real madrida. samo trosenje i trosenje
:o :o Buraz , prenosi te opasno vjeruj mi
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 mar 2010, 00:12

@ omgmessi

Odlican post,bravo,slicno razmisljamo.Fabregas mozda i nije potreban toliko,kazem,ja bi najvise volio Silvu vidjet u Barci.Po meni,Maxvell i nije los kao sto kazes,sasvim solidno igra,ali istina,Abidal je daleko bolji.

Azpilicuetu bi i ja volio,kao sto sam vec rekao,dosta dobar igrac,a i ne bi puno kostao.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 mar 2010, 00:16

Barca je uvijek trosila veliki novac za pojacanja i o tome je mislim apsurdno raspravljati, medjutim isto tako je i prodavala dosta mnogo, i to za velike cak i rekordne sume (Ronaldo, Figo). Sad situacija dosta drugacija, jer vise od pola prvog tima cine domaci igraci, cak imali bi extra jak tim i samo od svojih igraca (falili bi nam samo bekovi). Ono sto nas ralikuje od drugi najjacih svjetskih klubova jeste cinjecica da su nama potrebna jos samo tri igraca da bi imali neku vrstu idealnog dream tima, a za sto je potrebno uloziti ne vise od 100 miliona. Real je recimo ulozio 350 miliona i opet mu fali jos 5 igraca, tj. jos jedno 200 miliona.
Po mom misljenju u ovom prelaznom roku idealna pojacanja bi bila Fabregas, Di Maria i Philip Lahm, i to bi se moglo kupiti za jedno 100 miliona, a ne treba zaboraviti da ako dovedemo ove asove mozemo prodati Anrija, Keitu, Hleba, Caceresa, Marquesa ili Milita, Kiersona, i taj bi novac raspolovio ovih 100 miliona ulaganja pa na kraju 50 miliona manjka za ekipu koju bi u tom slucaju imali bilo bi mizeran trosak.
Realno onako gledajuci, Fabregasa bi mogli dobiti za 40 milionceka plus jos neki igrac, Di Marija jedno 35 miliona i Lahm za jedno 25 miliona.
Ja sam protiv dovodjenja Riberija, zbog godina i povreda, cak bi na toj poziciji radije vidio Vilju, a Di Marija mi je prvi izbor, zato sto je frajer extra jako krilo sto nam treba, ali ujedno i extra golgeter. S druge strane odlicni su i Silva ili Navas, ali oni su vise igraci srednjeg reda i nisu neki realizatori. S njima bi bojim se igrali nesto kao Arsenal, puno ljepote i oblijetanja, al malo golovaJednostavno tu nam treba proslogodisnji Anri. Pedro je tu dobar i sad, al mislim da jos uvijek nije izrastao u svjetsku klasu, iako ne kazem da moze to postati u naredne 2 ili 3 godine.
Nesto mi sve vuce na ovog Di Mariju majke mi, isti osjecaj kad sam molio boga da kupimo tad relaivno nepoznatog Ronaldinha, kad su svi bili za to da dovedemo Bekama, kad sam govorio da ce bit najbolji igrac svijeta pravili su me budalom hehe. Isto tako i za Messija, cim je ono poceo pomalo ulaziti kao zamjena Ziliju odmah sam stekao utisak da ce biti igracina, iako su mnogi govorili gdje ce taj nejač biti igračina, a sad gledam ovog Di Mariju i majke mi imam isti osjecaj, frajer ima ono nesto u sebi iako je mlad i igra u relativno slabijoj ligi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 09 mar 2010, 00:17

drop je napisao/la:
damirko je napisao/la:nekad mi je barcelona bila drag klub dok nisu preuzeli politiku real madrida. samo trosenje i trosenje
:o :o Buraz , prenosi te opasno vjeruj mi
sta prenosi :D

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 mar 2010, 00:23

Hmm,nesto mi se ne svidja ovaj Lahm,oslabio je skroz,a i ne treba nam uopste.Bolje rjesenje je Azpilicueta,a i manje love bi dali.

A Di Maria,nema sta,odlican igrac,ali da li je dovoljno dobar da bude onaj igrac koji je potreban Barci ?!
Nadam se da znate na sta mislim.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 09 mar 2010, 00:30

jaoooooooooo
nemojte ovako duge postove pisati
slomi se citajuci :D :mrgreen: :D
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 mar 2010, 00:33

T-MAC je napisao/la:jaoooooooooo
nemojte ovako duge postove pisati
slomi se citajuci :D :mrgreen: :D
Heheh :D

Blaugrana

Mes Que Un Club

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 09 mar 2010, 00:37

jooj romario sjecam se tog doba kad treba doci ronaldinho, svaki dan ulazio na neku hrvatsku stranicu i pratio sport ono najvise pisali o transferima i molim boga da dodje ronnie, kad jedan dan on sa dresom a ja staroj mati danas mi je najdrazi dan kaze zena sto, reko doso ronaldinhp u barcu... tad me je opalila samarom da taj dan jos manje zaboravim... eto jedne i dogodovsstine navijanja za fcb :D
a za messija s esjecam drutsvu govorim kako ce biti novi ronaldinho i kolko se jsecam igrali smo u kupu sa juveom joan gamper trofej i on je ko usao i bio strasan, a capello izjavio da ce biti vrhunski igrac... nek si me malo prisjetio tih dana kad sam bio siigurno veci fan barce, valjda kako staris fudbal manje vise ostavljas po strani, iako i dan danas svaku tekmu gledam sve transfere pratim ali nemam vise one doze straha kad protivnik ide prema nasem golu ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 mar 2010, 00:45

nidjo_barca je napisao/la:Hmm,nesto mi se ne svidja ovaj Lahm,oslabio je skroz,a i ne treba nam uopste.Bolje rjesenje je Azpilicueta,a i manje love bi dali.

A Di Maria,nema sta,odlican igrac,ali da li je dovoljno dobar da bude onaj igrac koji je potreban Barci ?!
Nadam se da znate na sta mislim.

Istina da je ove sezone lahm nesto slabiji, ali to je vjerujem vise do Bayerna nego do njega. Dosta puta je on pokazao i u Bayernu i reprezentacija da je jedan od najbolji ofanzivnih bekova svijeta. Razlog zbog kojeg bi ga ja rado vidio u Barci je taj sto je on podjednako dobar i lijevo i desno, a takvih je igraca malo u svijetu. Znaci da bi pokrili pozicije bekova trebaju nam tri igraca Alves, Abidal i Lahm, ne treba cetvrti koji ce grijati klupu stalno. U ofanzivnom dijelu bilo bi mocno da imamo Lahma lijevo i Alvesa desno, Fabregasa na poziciji zadnjeg veznog i Di Mariju na krilu. Ovo izgleda mozda preofanzivno, ali moramo biti realni i reci da je najmanje 90 posto nasih utakmica uglavnom viktorija protiv bunkeraša, gdje bekovi fakticki igraju kao krila. Kad treba malo opreznije igrati tu su Yaya i Abidal i problem rijesen, a najvaznije je da se dosta igraca moze rotirati na vise pozicija, tako da opet ima mjesta za sve, a kad se neko povrijedi opet ga mijenja extra jak igrac.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 mar 2010, 09:02

http://www.fcbarcelonabih.com/

Ovo je oficijelna stranica Barsinih simpatizera u BiH. S obzirom da je tek u nedelju pocelo da se ozbiljno radi na njoj odlicno izgleda. Ko se nije pridruzio, ima jos vremena .. :)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 09 mar 2010, 09:50

nidjo_barca je napisao/la:-Barca ce uloziti zalbu na crveni karton Ibrahimovica i Guardiole.

Igraci trenirali po dosta hladnom vremenu,a i snijeg je prekrio teren.

slika
a ljepote :D 8-) barca kao velik klub mora trositi i velike pare ali opet i svom timu ima pola igraca iz vlastitog pogona sto drugi velikani samo mogu sanjat. 8-) vidim neko je spominjao aguera ,chelsea je davao 40 miliona ali Atleti je odbio jer trazi 55 miliona sto i vrijedi momak kad vidim da je baletan kaka placen 65 more i aguero 55. 8-)
Zadnja izmjena: CRNI_SA, dana/u 09 mar 2010, 12:00, ukupno mijenjano 1 put.
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 09 mar 2010, 11:25

Stole iz Bora je napisao/la:http://www.fcbarcelonabih.com/

Ovo je oficijelna stranica Barsinih simpatizera u BiH. S obzirom da je tek u nedelju pocelo da se ozbiljno radi na njoj odlicno izgleda. Ko se nije pridruzio, ima jos vremena .. :)
ne izgleda lose...napokon nek je i ovo doslo
jos samo da ovaj forum malo ozivi...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2010, 14:39

Lionel Messi ambasador UNICEF-a

Napadač Barcelone, Argentinac Lionel Messi, u četvrtak će zvanično postati ambasador UNICEF-a, objavio je španski nogometni velikan na svojoj web stranici.

Messi će biti uključen u niz aktivnosti kojima je cilj isticanje prava djece.

Logo UNICEF-a "krasi" dres Barcelole od 2006., a Messi će postati prvi igrač katalonskog kluba koji je postao ambasador te organizacije.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2010, 18:24

Ibrahimovic i Guardiola dobili po jednu tekmu kazne
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 mar 2010, 23:40

CRNI_SA je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:-Barca ce uloziti zalbu na crveni karton Ibrahimovica i Guardiole.

Igraci trenirali po dosta hladnom vremenu,a i snijeg je prekrio teren.

slika
a ljepote :D 8-) barca kao velik klub mora trositi i velike pare ali opet i svom timu ima pola igraca iz vlastitog pogona sto drugi velikani samo mogu sanjat. 8-) vidim neko je spominjao aguera ,chelsea je davao 40 miliona ali Atleti je odbio jer trazi 55 miliona sto i vrijedi momak kad vidim da je baletan kaka placen 65 more i aguero 55. 8-)
Baletan Kaka :o :o :o :o :?: :?: :?: Aguera 55 mil platit :o :o :o :o :( :( :( :( Kaka u nas igra solidno odrađuje ono što se od njega traži ne treba da bude glavni u ekipi pored CR9 i Pipite,dobro asistira samo je nekad u duelima slab to mi se ne sviđa nekako neozbiljno izgleda,ali je sigurno među 10 najboljih fudbalera na svijetu,a šta je to Aguero uradio pa da ga neko 55 mil plati ne može pored Forlana biti prvi strijelac ekipe još mu sad Reyes i Simao kolo vode
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 10 mar 2010, 18:55

ovo moram postavit sa stranice fcbarcelonabih.com
[youtube][/youtube]

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 10 mar 2010, 19:06

Ovako se fudbal treba igrati ,eto zašto je Barca škola fudbala za sve ostale.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 10 mar 2010, 22:22

Baletan Kaka :o :o :o :o :?: :?: :?: Aguera 55 mil platit :o :o :o :o :( :( :( :( Kaka u nas igra solidno odrađuje ono što se od njega traži ne treba da bude glavni u ekipi pored CR9 i Pipite,dobro asistira samo je nekad u duelima slab to mi se ne sviđa nekako neozbiljno izgleda,ali je sigurno među 10 najboljih fudbalera na svijetu,a šta je to Aguero uradio pa da ga neko 55 mil plati ne može pored Forlana biti prvi strijelac ekipe još mu sad Reyes i Simao kolo vode
eto ti kaka frajer pojma nema jos jednom dokazuje ;) 8-)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 10 mar 2010, 22:35

Putuj Evropo nemoj više računati na frankovce!!! :D :mrgreen: Pa moji frankovci mi ćemo ako Bog da igrati finale na vašem Bernabeu,al vi naravno nam nećete biti protivnici :geek:
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 10 mar 2010, 22:43

ajmo mal na temu reala da im cestitamo hahahahhaha :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.