Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 10:11

Kobe Bryant je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
isx je napisao/la:Ubi ih Preldzic bosnjo. :)
kakav bosnjo on je poturica
ja ne znam kako se neko moze veseliti njegovim kosevima
u stvari kada bolje razmislim to su isti oni koji prizivaju tursku, a ona kao svaki okupator
Turska jeste bila okupator i agresor prije 500 god i sada je vrlo prijateljska zemlja .
Srbija je izvrsila agresiju i genocid prije 20 god i dan danas rovari i pravi nered putem politike.
Hrvatska je izvrsila manju agresiju i pojedinacni genocid i prisvaja sve sto joj trbeba putem politike i putem konzuma i sl.

Molim te ne nameci vecini da navija i podrzava agresore i genocidase koji ni dan danas ne misle dobro Bosni i Hercegovini nego je iznutra urusavaju.
ovdije nisam moderator, ali bi volio da mi pokazes gdje i kada sam boldovano nametao pogotovu sto je moj stav veoma poznat i jos samo ovaj off topic za koji se duboko izvinjavam - kazu da se prijatelji poznaju u nevolji pa ako hoces poslaji mi na pp sta je to turska uradila za BiH u ratu, a sto nije daleko vise uradilo cc 10-tak zemalja koje nisu smatrane nekim prijateljima BiH
:bih:
a sada nam redovno kradu igrace kao veliki prijatelji pa sinoc imali 2 bosanca - pizdoglua i osmana :thumbdown:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 sep 2014, 10:35

Papalukas je napisao/la:
To nema veze sa sportom meni je licno Sasa Djordjevic bi jedan od idola , ja sam 1995 i pored sto sam bio u opsadi Sarajeva kada sam igrao basket na metalcu iza I Gimnazije sa svojih 17 g. posilije EP u kosarci pa kad postignem tricu govorio Sasa Djordjeviccccccccccc , ali kad vidis 4-S i zastavu i himnu covjek jednostano nemoze , onda bi pljunuo na sve sto mi je sveto. :bih:
A sad i vidim zasto ti smeta zrijeb,jer jednostavno mrzis Srbe,zaboravi moj prethodni post,tvoji postovi nemaju veze sa kosarkom......
Kod mene nema mrznje vjeruj mi , kazem ti Djordjevic mi je bio idol , recimo u tenisu Djokovic, Ivanisevic , u skijanju sam uvijek bio za Janicu Kostelic glupo mi sad da nabrajam. Sad za timske sportove ne navijam (lazem kada igraju srbija i hrvatska uvijek navijam za srbiju , iz cistog razloga sto su hrvati vise nafurani).

A zrijeb je malo rec glup , znaci Srbija A4 ako je pobjedila Grcku B1 , morala ici u 1/4 finale na C2/D3 ili D2/C2 pa u 1/2 finalu na A1 ......zmaci nisam uopste kritikovao srbiju za zrijeb nego FIBA organizaciju , a za one silne postove i pljuvanje po Spancima ste vi radili isto , flopali ste znaci onaj jadni Nigerijac "Olampuko....." 3-4 licne u napadu nidje veze Krstic se baca kao da ga je snajper pogodio , onda onaj faul i unosenje u lice Bjelice kada je sve bilo gotovo isto primitivno , sve i jedna odluka sudija je otisla na vasu stranu , sto ne umanjuje pobjedu , sto sam rekao nikad bolja tekma Srbije u zadnjih par godina tako efikasna i timska da je bila bas ljepota gledati osim par ovih simuliranja na sta onda nemate pravo nista reci Spancima isti ste kao i oni ako ne i gori :!:

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 08 sep 2014, 10:49

A zrijeb je malo rec glup , znaci Srbija A4 ako je pobjedila Grcku B1 , morala ici u 1/4 finale na C2/D3 ili D2/C2 pa u 1/2 finalu na A1 ......zmaci nisam uopste kritikovao srbiju za zrijeb nego FIBA organizaciju , a za one silne postove i pljuvanje po Spancima ste vi radili isto , flopali ste znaci onaj jadni Nigerijac "Olampuko....." 3-4 licne u napadu nidje veze Krstic se baca kao da ga je snajper pogodio , onda onaj faul i unosenje u lice Bjelice kada je sve bilo gotovo isto primitivno , sve i jedna odluka sudija je otisla na vasu stranu , sto ne umanjuje pobjedu , sto sam rekao nikad bolja tekma Srbije u zadnjih par godina tako efikasna i timska da je bila bas ljepota gledati osim par ovih simuliranja na sta onda nemate pravo nista reci Spancima isti ste kao i oni ako ne i gori
Ti si maloprije rekao da je Srbija trebala sa Spanijom igrati u cetvrtfinalu,po tebi znaci pobjednici grupa su trebalo igrati u cetvrt,i kazes Srbija bila cetvrta i sada ima laksi put prema polufinalu nego Francuska koja je bila treca....
Ovo za poredjenje sa Spancima cu samo reci vazi,a za ovo unosenje u lice Bjelice cu se nasmijati sa grohotom :D :D .
Za koga ces navijati sad u cetvrtfinalu za Brazil ili Srbiju?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 sep 2014, 11:02

Papalukas je napisao/la:
A zrijeb je malo rec glup , znaci Srbija A4 ako je pobjedila Grcku B1 , morala ici u 1/4 finale na C2/D3 ili D2/C2 pa u 1/2 finalu na A1 ......zmaci nisam uopste kritikovao srbiju za zrijeb nego FIBA organizaciju , a za one silne postove i pljuvanje po Spancima ste vi radili isto , flopali ste znaci onaj jadni Nigerijac "Olampuko....." 3-4 licne u napadu nidje veze Krstic se baca kao da ga je snajper pogodio , onda onaj faul i unosenje u lice Bjelice kada je sve bilo gotovo isto primitivno , sve i jedna odluka sudija je otisla na vasu stranu , sto ne umanjuje pobjedu , sto sam rekao nikad bolja tekma Srbije u zadnjih par godina tako efikasna i timska da je bila bas ljepota gledati osim par ovih simuliranja na sta onda nemate pravo nista reci Spancima isti ste kao i oni ako ne i gori
Ti si maloprije rekao da je Srbija trebala sa Spanijom igrati u cetvrtfinalu,po tebi znaci pobjednici grupa su trebalo igrati u cetvrt,i kazes Srbija bila cetvrta i sada ima laksi put prema polufinalu nego Francuska koja je bila treca....
Ovo za poredjenje sa Spancima cu samo reci vazi,a za ovo unosenje u lice Bjelice cu se nasmijati sa grohotom :D :D .
Za koga ces navijati sad u cetvretfinalu za Brazil ili Srbiju?
Znaci nisu dobro delegirali grupe cim su svi iz grupe A prosli , pa onda se se trebali ukrstati sa drugim grupama , pa gdje je logika da igraju ponovo A1-A3 i A2-A4 :roll:

Necu navijati ni za koga vec za dobru kosarku , vjeruj mi da nisam navijao za Grcku , oni su mi bas antipaticni , tako da su uzivao gledajuci tekmu koja je od strane Srbije bila vrhunska sto se tice egzekucije cijela tekma kao i odbrane kraj 3/4 i pocetak 4/4 .

Kad ne igra moj klub ili moja reprezenatcija uvijek navijam za autsidera , tako da ce mi drago biti ako u 1/2 finalu budu Brazil / Spanija (Francuska je odigrala bas ruzno protiv Hrvatske gdje navijati za tu antipropagandu kosarke, a Brazil nema bas uspijeha u kosarci) a na drugom kraju bi volio Slovenija/Turska (Litvanija i USA su dosadne, doduse ima u americi par igraca koje bas simpatisem Curry, Davids, Faried)

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 08 sep 2014, 11:57

slika
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 sep 2014, 12:08

australiji se fino vratilo njihovo taktiziranje
@kobi vidiš sine uopšte nisi objektivan poredis španiju i srbiju, i tu navodiš nigerijca, mladog i.neiskusnog koji je pravio greške na koje su ga navlačili srbi onako iskusno... i šta je tu problem to ako pratiš košarku radi ama baš svaka ekipa na svijetu.. počev od gospodina na tvom niku do ekipa u trećoj ligi južnog sudana...
ali ono što španci rade nema veze sa tim, oni to rade očigledno, hinjski, na očigled svih i još se time ponose, odvale kez pun cinizma i samozadovoljstva, u fazonu jesmo ih zayebali...
kažeš unošenje bjelice u facu, nije tačno, bjelica je načinio nesportski i za to je dobio nesportsku ličnu, a bjelica se njemu unosio u lice, još nakon utakmice u mix zoni hoće nešto da se razjašnjava, a zisis koji je skontao kameru brani im da snimaju...
prati malo više košarku,gledaj utakmice pogotovo one bitnije pa ćeš nešto i naučiti, a ako ti smeta opšte prihvaćeno igranje ti piši peticiju pa mijenjaj pravila, uvodi nova.
e ako nisi znao ako igrač proba da odglumi faul u napadu ili u sutu za tri poena dobija tehničku
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 08 sep 2014, 13:10

NeverGiveUp je napisao/la:slika
oba su smrde smrdljive i daleko nek su od nas, tacaka kolko ti volja
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 sep 2014, 13:12

AlfredBorden je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:slika
oba su smrde smrdljive i daleko nek su od nas, tacaka kolko ti volja
Nijedan nije naš...

Naš može biti Zack Wright, Domencart...

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 08 sep 2014, 13:16

Naravno da niste u pravu.

Marin je već igrao pod našom zastavom, međutim naš savez kako njemu tako ni mnogim mladim sportašima u ovoj napaćenoj zemlji nije mogao pružiti adekvatne uslove za rad.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 sep 2014, 13:20

ma ajde molim te,momak je jedva docekao da igra za Hrvatsku kao i jos mnogo sportista kojima su susjedi mnogo blizi srcu nego li zemlja u kojoj su rodjeni :stop:
Zadnja izmjena: L-Train, dana/u 08 sep 2014, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 sep 2014, 13:21

Pa i Danis Tanovic je dobio samo smijanje u facu kada je trazio sponzore u BiH. Sta je uradio? Pronasao takve u Francuskoj, a na dodjeli oskara je ponosno rekao da je ovo za njegovu Bosnu i Hercegovinu. Dakle, razlike postoje. Danis Tanovic je nas, Cilic i Preldzic nisu. Ko to pokusava drugacije predstaviti - taj sigurno nije dobar u glavi.

Usput, nisam iznenadjen sto Titova-Juga ucestvuje u istim raspravama po hiljaditi put. I onda se cudi kad bude banovan. :clap:

:bih:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 08 sep 2014, 13:22

Aha, znači ovaj je automatski loš zato što je izabrao bolje uvjete u Hrvatskoj koja mu je opet bliža nego Francuskoj kao u tom primjeru. Sad je već sve mnogo kristalnije pa i oni svi banovi.

Pozdravljeni budite.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 sep 2014, 13:24

Čekaj, Monolože, znači Marin Čilić, tada dječak, je trebao sam tražiti sponzore, trenere,.. ? Momak je odabrao ono što je dobro za njegovu karijeru i nije pogriješio.
Hajde razumijem ove kritike za Preldžića, ali za Čilića :crazy:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 sep 2014, 13:29

Priznaj da ne citas tudje postove. Jer, da ih citas - vjerujem da se ne bi provaljivao kao sto to cinis u ovom slucaju. Dovoljno je samo malo ukljuciti mozak i sve bude kristalno jasno. Probaj, nece ti naskoditi.

Poenta - nisu nasi.

Je l' Cilic igra za Bosnu ili za Hrvatsku? Za Hrvatsku. Sta to govori? Samo ukljuci mozak.

Ja njeg ne krivim sto je izabrao nesto zbog svoje karijere (i ja bih uradio isto), ali velicati ga kao naseg - ne pada mi na pamet. Jednostavno - ne igra pod zastavom moje drzave i tu sva prica staje.

Uostalom, zar bismo nekog trebali svojatati, a lik ni u jednom trenutku ne spominje Bosnu? Pa vise Djokovic dobrog govori, a nema nikakve veze sa nasom drzavom. Zato je jedan Novak x puta veci od Cilica.

Budi mi pozdravljen, Titofilu. :thumbup:

@Clucth,

Cilic je odradio najbolji moguci potez za svoju karijeru. Rekoh da bih vjerovatno i ja uradio isto. Ali, ja ga ne smatram nasim i ne gledam ga kao na neki bosanskohercegovacki produkt, jer to i nije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 sep 2014, 13:31

Nisam te prvi put dobro shvatio. :thumbup:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 sep 2014, 13:32

Ma, Cilicu se nema sta zamjeriti. Vidjelo se a i on je vidio na primjeru Dodiga koja je to razlika. Dodig je probao, nije islo- covjek napravio logican potez. Cilic samo nije htio gubiti vrijeme. Naravno, niko ne ocekuje da se za njega navija odavde, ali ne treba ga ni pljuvati previse

Preldzic je druga prica, jer u nas reprezentativna kosarka nije B-liga pa da neko ima izgovor da ode u jacu Tursku repku.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 sep 2014, 13:33

ama **** vas i Preldzic i Cilic i svi oni koji su rodjeni ovdje a igraju za druge drzave,boli kita Cilica za Bosnom isto onoliko koliko mene boli kita za njim.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 08 sep 2014, 13:34

Monolog je napisao/la:
Budi mi pozdravljen, Titofilu. :thumbup:
Kljućno u bilo kojim raspravama. Ko piše, a ne šta.

Ne, nisi u pravu za Čilića i ne može se taj primjer nikako porediti sa primjerom Preldžića.

Consigliere je napisao/la:Ma, Cilicu se nema sta zamjeriti. Vidjelo se a i on je vidio na primjeru Dodiga koja je to razlika. Dodig je probao, nije islo- covjek napravio logican potez. Cilic samo nije htio gubiti vrijeme. Naravno, niko ne ocekuje da se za njega navija odavde, ali ne treba ga ni pljuvati previse

Preldzic je druga prica, jer u nas reprezentativna kosarka nije B-liga pa da neko ima izgovor da ode u jacu Tursku repku.
BelminM23 je napisao/la:Bitno je da je Felix Sturm naš. :urnebes:

:clap:
Zadnja izmjena: NeverGiveUp, dana/u 08 sep 2014, 13:36, ukupno mijenjano 2 puta.

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 08 sep 2014, 13:34

Monolog je napisao/la:Pa i Danis Tanovic je dobio samo smijanje u facu kada je trazio sponzore u BiH. Sta je uradio? Pronasao takve u Francuskoj, a na dodjeli oskara je ponosno rekao da je ovo za njegovu Bosnu i Hercegovinu. Dakle, razlike postoje. Danis Tanovic je nas, Cilic i Preldzic nisu. Ko to pokusava drugacije predstaviti - taj sigurno nije dobar u glavi.
:thumbup:

svako ko odustane od ove drzave, zaigra za drugu il nesto slicno prestaje da bude "moj" i "nas" pa i da mi je brat rodjeni, kratko i jasno
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 sep 2014, 13:35

Bitno je da je Felix Sturm naš. :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.