Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2014, 23:56

lumani je napisao/la:Moze li neko staviti brojke Hezonje,Bendera sa S.P da bolje shvatimo Avdica. :?: ili je pricao o bucnosti :?: nekako mi je tu Srbija opasnija :)
Ma Edin već 2 ili 3 put dokazuje da van enciklopedije košarke nije baš toliki stručnjak ipak je i dalje najbolji košarkaški tv voditelj u regiji

A što se tiče Šarića on jeste dobar igrač ali on na poziciji 4 neće nikada biti ono što npr. jeste Bojan Bogdanović na poziciji 3
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2014, 00:00

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Moze li neko staviti brojke Hezonje,Bendera sa S.P da bolje shvatimo Avdica. :?: ili je pricao o bucnosti :?: nekako mi je tu Srbija opasnija :)
Ma Edin već 2 ili 3 put dokazuje da van enciklopedije košarke nije baš toliki stručnjak ipak je i dalje najbolji košarkaški tv voditelj u regiji

A što se tiče Šarića on jeste dobar igrač ali on na poziciji 4 neće nikada biti ono što npr. jeste Bojan Bogdanović na poziciji 3

Sarica na stranu,dokazao je znanje.Ali sta je očekivao od djece. :?: To za voditelja se slazem.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 07 sep 2014, 00:00

slika

slika

1/4F

USA-Slovenia
Spain-France
(Litv/N.Z-Turk/Aus)
(Gre-Srb-Bra/Argen)

(07.09.)
16:00 Lithuania-New Zealand
18:00 Greece-Serbia
20:00 Turkey-Australia
22:00 Brasil-Argentina
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 07 sep 2014, 00:23

Neko pomenu Oralnda Antiqua-u, ne samo da je bio clan 'Harlem-a' vec je prvi necrnac (moze li se tako rec' :) ) i latinoamerikanac koji je zaigrao u toj ekipi. Eh dominikanci nisu razocarali ali realno slaba igra i cista sreca da nisu nastradali i Garcia je izgleda premoren tako da je ovo sami maksimum ;)
Sutra me zanima kako ce odigrat Australija jer do sada nisu se pokazali kao ozbiljna ekipa iako imaju odlican roster (u nekoj diskusiji sam ih naveo kao nekog ko bi mogao namucit SAD ali...) i sto je najzanimljivije u ovom krizanju bi cak i Novi Zeland mogao dalje
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2014, 08:00

Avdic je puno puta sam priznao da je los prognozer

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 07 sep 2014, 10:00

nerminh74 je napisao/la:

Bas tako, fulao je cesto, ali sto se tice znanja i komentarisanja tu je neprikosnoven.

Za Sarica se ne bih slozio, uz njegovu etiku rada i ako ga povrede zaobidju moze mnogo u zivotu uraditi, zaista mnogo.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 07 sep 2014, 12:16

Ja sam čekao da vidim šta će Hrvati uraditi na prvenstvu pa da onda komentarišem. Glupo mi je bilo da najavljujem neki preporod hrvatske košarke na osnovu jednog polufinala, gde je ''prokletstvo četvrtfinala'' razbijeno protiv najlakšeg mogućeg protivnika. A zatim su usledila dva poraza od 15 i više razlike u mečevima za medalju.

I evo, vidimo da je to bio samo bljesak. Mučenje sa Filipinima koji su imali šut za pobedu, pobeda nad oslabljenom i matorom (kako je mnogi nazivaju) Argentinom, poraz od Senegala, bez šanse protiv Grka, pobeda protiv slabog (na ovom prvenstvu) Portorika i na kraju jako loša utakmica protiv Francuza.

Na prvenstvo su otišli (kao i svaki put u poslednjih 15 godina) po medalju. Za razliku od prethodnih prvenstava, za pritisak (koji su sigurno imali) nisu krivi samo mediji nego i igrači (čak više nego mediji, koji su ovaj put mogli da pišu šta su hteli zbog polufinala u Sloveniji).

Ali ne može jedan j..... Markota izjaviti ''U Madridu ćemo pokazati da smo j..... momčad'' i onda onako odigraju. :rol: Za 30 minuta - 34 poena ili za 28 minuta - 27 poena, kako vam draže.

Bogdanoviću svaka čast ali ne može čovek sam, Tomić konačno odigrao dobar meč za reprezentaciju ali ga Rotirka zarotirao na klupu, Šarić izdominirao protiv ABA ligaša (ali ruku na srce svirali su me sve i svašta), Andrić, Hezonja i Babić su valjda nešto pojebali jer ne vidim zašto ih je Rotirka vodio, Markota, Ukić, Žorić, zar tu trojku uopšte vredi komentarisati ? Amer nije zadovoljio, treba tražiti novog ili dati šansu nekom mladom igraču pa šta bude neka bude.

Ostale mečeve ne vredi komentarisati, možda jedino da je Rudi **** ali to smo valjda već naučili.
I think I'm a pussy one.

Tasko
Kontakt:

Post Postao/la Tasko » 07 sep 2014, 12:44

filip13 je napisao/la:Avdic je puno puta sam priznao da je los prognozer
Upravo.
No sta fali. Covjek je tata za kosarku, ljepse mi je njega slusati dvije minute nego sve ostale komentatore sa ovih prostora. On i onaj celo sa Arene, kojem uvijek zaboravim ime, su najbolji u svom poslu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 sep 2014, 12:46

Texi je napisao/la:Ja sam čekao da vidim šta će Hrvati uraditi na prvenstvu pa da onda komentarišem. Glupo mi je bilo da najavljujem neki preporod hrvatske košarke na osnovu jednog polufinala, gde je ''prokletstvo četvrtfinala'' razbijeno protiv najlakšeg mogućeg protivnika. A zatim su usledila dva poraza od 15 i više razlike u mečevima za medalju.

I evo, vidimo da je to bio samo bljesak. Mučenje sa Filipinima koji su imali šut za pobedu, pobeda nad oslabljenom i matorom (kako je mnogi nazivaju) Argentinom, poraz od Senegala, bez šanse protiv Grka, pobeda protiv slabog (na ovom prvenstvu) Portorika i na kraju jako loša utakmica protiv Francuza.

Na prvenstvo su otišli (kao i svaki put u poslednjih 15 godina) po medalju. Za razliku od prethodnih prvenstava, za pritisak (koji su sigurno imali) nisu krivi samo mediji nego i igrači (čak više nego mediji, koji su ovaj put mogli da pišu šta su hteli zbog polufinala u Sloveniji).

Ali ne može jedan j..... Markota izjaviti ''U Madridu ćemo pokazati da smo j..... momčad'' i onda onako odigraju. :rol: Za 30 minuta - 34 poena ili za 28 minuta - 27 poena, kako vam draže.

Bogdanoviću svaka čast ali ne može čovek sam, Tomić konačno odigrao dobar meč za reprezentaciju ali ga Rotirka zarotirao na klupu, Šarić izdominirao protiv ABA ligaša (ali ruku na srce svirali su me sve i svašta), Andrić, Hezonja i Babić su valjda nešto pojebali jer ne vidim zašto ih je Rotirka vodio, Markota, Ukić, Žorić, zar tu trojku uopšte vredi komentarisati ? Amer nije zadovoljio, treba tražiti novog ili dati šansu nekom mladom igraču pa šta bude neka bude.

Ostale mečeve ne vredi komentarisati, možda jedino da je Rudi **** ali to smo valjda već naučili.
Ma u njihovoj igri ne postoji ništa što ih izdvaja od ostalih. I dalje zavise od Bogdanovićevog raspoloženja, kojem svakako treba skinuti kapu za nastupe. Šarić je vrhunski potencijal, ali treba još dosta raditi na sebi. Tomić, koji je jedno od najzvučnijih imena u ekipi godinama unazad, tek je proradio u drugom poluvremenu protiv Francuza. Priključi se tu i tamo Simon, ali sve to je nedovoljno za medalju.

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 07 sep 2014, 12:48

dosta se saric treba hljeba najest da bude nivo za koji dosta hrvata govori da je trenutno i to je bez ikakvog preuvelicavanja tj degradiranja sarica, dug je put pred njim, moze on to izgurat al namucit se treba
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 sep 2014, 12:51

Tko je gledao Šarića u zadnjih 3 godine, ma u zadnjih godinu i pol dana, dovoljno je osvrnuti s na period od proljeća prošle godine do danas, zna koliko je napredovao. Nevjerojatan napredak. A ima još i za ići samo dalje i više. Tako da...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 sep 2014, 12:52

Prvenstveno treba bolji trener. Onda bolji play. Imamo jbenog Antu Tomica i ne znamo ga iskoristit kako treba. Yebo to. Lik dominira u Barceloni jer se razumije sa suigracima, ima sistem, ima Marchelinha sto je najbitnije. Ulazak u 8 najboljih je realnost nase kosarke. Nije trebalo nista vise. Al' jbga. Uvjeren sam da nemamo rotirku za trenera ispalo bi puno bolje.
2 minute prije kraja vadi Tomica (dobro, umoran pa razumijem), ali problem je sto ga ne vraca. I onda normalno neko mora preuzet, a to je bio Bojan i nije se isplatilo nazalost.
S tim da su Babic i Hezonja morali imat puno vise minuta, a Andric nije uopce smio putovat na prvenstvu vec je na nejgovom mjestu trebao bit Radosevic. Al' to je tek neka druga prica, eh...

Danas cu gledat komsije i juznoamericki duel. Grci igraju strasnu momcadsku kosarku, dao bi im prednost, al' opet Srbija zna igrat ovakve utakmice i ako prodju ovo mogli bi cak i do polufinala.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Tasko
Kontakt:

Post Postao/la Tasko » 07 sep 2014, 12:55

http://www.****.com/vesti/sa-ov ... ideo/84168" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo guraj Spaniju.
Dabogda nista ne osvojili. Nevjerovatno koliko ih guraju, a djubrad se raduje i na ovakve koseve, protiv jednog Senegala.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 sep 2014, 13:01

Tasko je napisao/la:http://www.****.com/vesti/sa-ov ... ideo/84168
Samo guraj Spaniju.
Dabogda nista ne osvojili. Nevjerovatno koliko ih guraju, a djubrad se raduje i na ovakve koseve, protiv jednog Senegala.
Ha cuj, ne volim ni Amere, al' bi volio da ih naguze samo tako. Nema vecih cigana od kosarkaske selekcije Spanjolske. Bez obzira na sudacku pomoc koja je cesta, ne samo na ovom prvenstvu. Zato je Batum moj covjek :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 sep 2014, 13:11

Smorište sa Španjolcima.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 sep 2014, 13:13

Bilo bi zanimljivo vidjeti na šta bi tema ličila kada bi Španci u finalu pobijedili Amerikance i podigli trofej. :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 sep 2014, 13:13

Šarić će već dogodine kod Dude u Efesu pokazat da je već sad među najboljim četvorkama u Evropi a kroz par godina on, Hezonja, Valanciunas i možda Nurkić će bit najbolji evropski igrači s tim da Hezonja ima najveći potencijal zbog nestvarnih fizikalija i killer instikta a Šarić ima uvjerljivo najviši košarkaški IQ od svih njih i u NBA mu predviđam da bude minimalno novi Lamar Odom

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2014, 13:25

Tasko je napisao/la:
filip13 je napisao/la:Avdic je puno puta sam priznao da je los prognozer
Upravo.
No sta fali. Covjek je tata za kosarku, ljepse mi je njega slusati dvije minute nego sve ostale komentatore sa ovih prostora. On i onaj celo sa Arene, kojem uvijek zaboravim ime, su najbolji u svom poslu.

Taj celo komentarise takodje kosarku?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 07 sep 2014, 13:28

Epidaurus je napisao/la:Šarić će već dogodine kod Dude u Efesu pokazat da je već sad među najboljim četvorkama u Evropi a kroz par godina on, Hezonja, Valanciunas i možda Nurkić će bit najbolji evropski igrači s tim da Hezonja ima najveći potencijal zbog nestvarnih fizikalija i killer instikta a Šarić ima uvjerljivo najviši košarkaški IQ od svih njih i u NBA mu predviđam da bude minimalno novi Lamar Odom
Pretjerano druze, da bi bio u rangu Kukoca , to mora dokazati , da bi igrao 4 u NBA mora mase nabaciti i to dosta , kada je jedan Kukoc morao...., da bi igrao tu strach cetvorku trba mu puno bolji sut , nekazem da ga moze razviti , ali sacekajmo jedno 3-4 godine ;)
Hezonja, Arapovic i Bender su hrvatska buducnost , ali potencijal je jedno a karijera drugo , ko bi rekao da ce sta biti od Dragica , kada je za mene veci potencijal bio Vujacic , ali run and gun kosarka i mentor Nash i ubitacno treniranje pretovrise u igraca ;)

Ko je bio Stojakovic ??? jedan od niza talenata iz bivse Juge recimo kao sto je nas Djedovic ili Saric ili Bogdanovic , ali trenirao kao budala kada je bio dokumentarac o Sacramentu , kaze Adelman da Stojakovic poslije SVAKOG treninga ostane jos 2 sata sam i puca trice :!: :!: :!:

Talenat je jedno a rad je drugo ... Musa Dzenan ima talenat , na njemu i njegovim roditeljima i njegovim nastavnicima i njegovim trenerima j ebuducnost njegova , milioni sklekova i milijarde suteva ;)
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 07 sep 2014, 13:30, ukupno mijenjano 2 puta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2014, 13:29

Epidaurus je napisao/la:Šarić će već dogodine kod Dude u Efesu pokazat da je već sad među najboljim četvorkama u Evropi a kroz par godina on, Hezonja, Valanciunas i možda Nurkić će bit najbolji evropski igrači s tim da Hezonja ima najveći potencijal zbog nestvarnih fizikalija i killer instikta a Šarić ima uvjerljivo najviši košarkaški IQ od svih njih i u NBA mu predviđam da bude minimalno novi Lamar Odom

E bas odom,vidicemo,neće mu to biti lako dostici

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.