GNK Dinamo Zagreb

Tko je najbolji igrač Dinama

- Livakovic
3
8%
- Ademi
9
25%
- Ivanusec
4
11%
- Majer
0
Nema glasova.
- Orsic
15
42%
- Petkovic
5
14%

Ukupno glasova: 36

Signore
Kontakt:

Re: Dinamo Zagreb

Post Postao/la Signore » 05 sep 2014, 10:10

Nebi bas rekao da se igrac ne mora pitat. Potpises ugovor s klubom na pet sezona i obe strane moraju ispostovati taj ugovor. Javlja se problem u tome sto ni jedan klub ne zeli da se ugovor odradi do kraja nego proda ranije igraca da bi nesto zaradio. To ima pravo, ali nebi rekao da imaju pravo na svoju ruku ponistiti ugovor i igraca proslijediti dalje.

I logicno da se svaki igrac zasiti, da zeli dalje, al mora bit neka iznimka, mora bit neki Drazen Ladic ili barem neki koji nece sa 18 van. Kako nitko nema toliku zelju za igranjem u Dinamu da ostane barem do 24. godine.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 sep 2014, 10:20

Ne znam bas da se mora pitati. Klub je taj koji je NJEMU dao sansu, klub je taj koji NJEGA placa i koji je ulozio u njegovo nogometno obrazovanje i usavrsavanje, i klub je taj koji prima ponude za njega. OK, korektno bi bilo i upitati igraca zeli li ici, u idealnom svijetu, ali mislim da je PUNO cesca opcija da recimo klub dobije ponudu za igraca (naravno, podrazumijevam da je rijec o nekom jednako dobrom ili boljem klubu, napretkom u karijeri) i taj igrac sam zeli ici, a ukoliko ga klub ne pusti, riskiras da dobijes igraca koji je nezadovoljan.

Pa valjda je zelja i tih klubova prodati igraca prije kraja ugovora, unovciti ga makar, a ne da ide besplatno. Ne opravdavam kad tko treba biti prodan, ali to su jasne stvari, zaista mislim da se nema sta tu posebno pitati igrac hoce li ili nece ici dalje ako je klub zadovoljan zaprimljenom ponudom za njega.
Budimo realni, Dinamo, iako jak klub za nase pojmove, NISTA nema za ponuditi takvim igracima u smislu igrackog i financijskog napretka i rasta u odnosu na klubove poput Intera i slicnih i jasna stvar da ce igrac ici dalje. I neka ide. Razumijem navijace i simpatizere Dinama, medjutim ja to gledam ISKLJUCIVO kroz prizmu da zelim igraca sto prije i sto bolje spremnog za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 sep 2014, 10:34

Shvatam ja sta ti pricas, ali mene cudi da nema neka iznimka. Mene taj napredak za reprezentaciju i ne zanima bas toliko. Nisam miljenik reprezentativnog nogometa, a i jedan sam od onih ludjaka koji bi navijali za Dinamo kad bi igrao protiv Hrvatske. Naravno, volim i podrzavam Hrvatsku, al nije mi toliko nuzno da bas svaki reprezentativac igra u ligi petice.

I sad dolazim do pitanja. Sta ako se igracu ne svidja u novom klubu? Sta ako mu ne odgovaraju uvjeti? Ako zeli da ostane u Dinamu onda ovim novim jednostavno treba zadat glavobolju sa svojim zahtjevima i ostat u Dinamu. Mislim da ne trazim puno, samo jednog koji ce odje*at sve i ostat koju godinu duze u Dinamu. Mozda je upravo Coric taj. Igrao je vani, dosao u Dinamo i sad prica da mu je to bila jedina zelja. Vidjet cemo kolika je ta zelja.

Naravno, zbog atmosfere koja posljednjih godina vlada u i oko kluba lakse mi je shvatit zasto svi zele otici.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 sep 2014, 10:46

Sasvim je normalna situacija da se igrac transferira u drugi klub. Mislim da bi svaki igrac trebao toga biti vise nego svjestan u svojoj profesionalnoj karijeri, tu, sto se mene osobno tice, nema nikakvog govora. Nece tu nijedan igrac plakati sto ga iz Dinama transferirase u Barcelonu. Mislim, bu-fuckin'-hu. Da hoce netko moj profesionalni ugovor na neodredjeno otkupiti iz Svicarske, znas koliko bi mi k.urac pucao za postojecim poslom. Naravno, usporedjujem razlicite stvari, ali shvacas poantu.
Dinamo se ne moze nositi sa izdasnim ponudama izvana, a isto tako ne moze igracu pruziti sto mu moze pruziti igranje u ligi petice. To je cinjenica. Moze on igrati citav zivot u Dinamu i zeljeti ostati tu do kraja karijere, ali to su rijetki izuzeci.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 sep 2014, 03:30

BurningLegion je napisao/la:Jebga, stoji to sve, ali opet, i klub zivi od prodaje (necu sad ulaziti u to koliko Dinamu treba novac i koliko moze dobiti za koga jos za godinu, dvije, tri), odnosno ako si ugovorom vezan za neki klub, klub te ima pravo prodati ako dodje, po klupskom vodstvu, dovoljno dobra ponuda. Pa ne moze se sada tu jos i igrac pitati hoce li ici ili nece, mislim, ne bi da ga prodaje negdje u Rumunjsku ili Bugarsku ligu, to je Inter, hej, Inter, pa meni da sutra tako kaze, pa brate da igram za Dinamo, Hajduk, Široki, stotinu puta, mislim da bi me proslo do sutra kad bi shvatio sta to za mene znaci.

:roll: :roll: :roll:
U normalnom svjetu se igrac upravo pita prvi pa onda dalje.U velikim klubovima je to rijetko problem.Nije jednom Xabi Alonsu problem iz Reala preci u Bayern, ili Di Mari iz Reala u Manchester za istu ili vecu platu, ali generalno igrač moze odbiti transfer i ostati u klubu do kraja ugovora, prvo se on pita pa ako hoce onda dogovaraju odstete i slicno, ako nece mozes mu zaprijetiti klupom do kraja ugovora isl, to je tema za neku drugu emisiju ali on moze odbiti transfer hladno!

Sad da je malom problem bio preci iz DInama u Inter sumnjam.... :mrgreen:

bazero
Kontakt:

Post Postao/la bazero » 06 sep 2014, 13:54

To je taj osjećaj koji je toliko nedostajao sve ovo vrijeme :D

Danas samo jako i pametno...
slika
Dinamo!
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 06 sep 2014, 16:34

47 godina od Dinamovog europskog naslova

NA današnji dan, prije točno 47 godina, Dinamo je u uzvratnoj utakmici finala Kupa velesajamskih gradova odigrao 0:0 s slavnim Leedsom te je tako, sačuvavši prednost od 2:0 iz prve zagrebačke utakmice, osvojio jedini hrvatski europski nogometni kup.

Bilo je to tada veliko iznenađenje. Leeds, predvođen svjetskim prvakom Jackijem Charltonom, bio je apsolutni favorit, a ni sami Englezi nisu previše marili niti se previše opterećivali za njih anonimnim zagrebačkim klubom.

Kad su novinari uoči prve utakmice pitali Charltona kako će izaći na kraj s Zambatom, Englez je odgovorio tipično bahato engleski:

''A tko je to?''

Arogancija je Engleze skupo koštala. Marijan Čerček i Krasnodar Rora dva su puta matirali Leedsova golmana na Maksimiru, a fanatičnom borbenošću, u uzvratu su sačuvali praznu mrežu i slavlje je moglo početi.

[youtube][/youtube]

Ipak, malo je falilo da se ta prekrasna bajka nikad ne ispriča. Već u prvom kolu Dinamo je preživio pravu dramu protiv Spartaka iz Brna. Prvu utakmicu u Brnu, češki je predstavnik dobio s 2:0. No, u uzvratu Dinamo golovima Zambate i Jukića slavi identičnim rezultatom.

U produžecima mreže su mirovale, a kako tada nije postojalo pravilo ruleta s bijele točke, pobjednik se morao odlučiti bacanjem novčića. I tada se dogodila jedna od najopjevanijih priča iz Dinamove povijesti, legenda koja se i dan danas naziva ''prokletstvom Zambatinog novčića'', te je u tekstovima pojedinih kroničara kluba iz Maksimirske, najveći krivac što Dinamo već 40 godina ne uspijeva izboriti proljeće u Europi.

Što se dogodilo? Sudac Menning je pozvao kapetane obiju momčadi na centar. Kapetani su rekli koju stranu novčića žele i sudac je novčić bacio u zrak. Što se dalje dogodilo nikada nikome neće biti jasno, no nakon što su Jukić i Zambata jedan drugome poletjeli u zagrljaj (navodno, čak i prije nego je novčić pao), zbunjeni sudac je samo potvrdio da Dinamo ide dalje. Sve ostalo je povijest.

Put Dinama prema naslovu:

28.9.1966. Spartak Brno 2-0 Dinamo

5.10.1966. Dinamo 2-0 Spartak Brno
(Zambata, Jukić)

26.10.1966. Dunfermline 4-2 Dinamo
(Zambata, Gucmirtl)

2.11.1966. Dinamo 2-0 Dunfermline
(Zambata 2)

19.2.1967. Dynamo Pitesti 0-1 Dinamo
(Zambata)

1.3.1967. Dinamo 0-0 Dynamo Pitesti

29.3.1967. Juventus 2-2 Dinamo
(Jukić 2)

19.4.1967. Dinamo 3-0 Juventus
(Belin, Novak, Mesić)

7.6.1967. Eintracht Frankfurt 3-0 Dinamo

14.6.1967. Dinamo 4-0 Eintracht Frankfurt
(Zambata, Gucmirtl, Novak, Belin)

30.8.1967. Dinamo 2-0 Leeds
(Čerček, Rora)

6.9.1967. Leeds 0-0 Dinamo

:tokralju:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 sep 2014, 18:47

Slažem se sa Signoretom u svemu. Isto tako razmišljam.
Ja da igram za Hajduka, nek me plaćaju tisuću eura, ja zadovoljan, igrao bi čitav život tamo. Malo je onih, gotovo da ih nema, da bi ostali u klubu veći dio svoje karijere ili čitavu karijeru.

Čuj, dobio ponudu od Intera? Neš ti kluba :urnebes: :urnebes:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 sep 2014, 18:49

BurningLegion je napisao/la: Pa ne moze se sada tu jos i igrac pitati hoce li ici ili nece, mislim, ne bi da ga prodaje negdje u Rumunjsku ili Bugarsku ligu, to je Inter, hej, Inter, pa meni da sutra tako kaze, pa brate da igram za Dinamo, Hajduk, Široki, stotinu puta, mislim da bi me proslo do sutra kad bi shvatio sta to za mene znaci.
Ovo ti sad nema smisla. Naravno da se pita igrač. Pa tko potpisuje ugovor nego igrač? Neće ga potpisati menadžer ili ćaća...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 sep 2014, 19:58

dubrava je napisao/la:
BurningLegion je napisao/la: Pa ne moze se sada tu jos i igrac pitati hoce li ici ili nece, mislim, ne bi da ga prodaje negdje u Rumunjsku ili Bugarsku ligu, to je Inter, hej, Inter, pa meni da sutra tako kaze, pa brate da igram za Dinamo, Hajduk, Široki, stotinu puta, mislim da bi me proslo do sutra kad bi shvatio sta to za mene znaci.
Ovo ti sad nema smisla. Naravno da se pita igrač. Pa tko potpisuje ugovor nego igrač? Neće ga potpisati menadžer ili ćaća...
:?:

Pa sjecas se i sam da je Kovacic kad je presao u Inter izjavio da ga je Zdravko nazvao kad su bili u Međugorju u rekao da ga je prodao u Inter...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 sep 2014, 20:02

ne znam za to.

Ali nema šanse da se igrač proda, a bez da ne potpiše ugovor..ma nema šanse, to mi ne može nitko suprotno tvrditi...

ti se zaposlis u xy firmi, i da bi stupio u radni odnos moras potpisati ugovor o radu...nece ni caca ni mater ni menadžer ni susjed...ovdje ista stvar, ako je ugovor u pitanju, ne bitno kako se taj ugovor zove, mora ga potpisati onaj koji ce ga i ispunjavati...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 sep 2014, 20:04

DINAMO!

slika

zlockob
Kontakt:

Post Postao/la zlockob » 06 sep 2014, 21:02

Lillard je napisao/la:DINAMO!

slika
Neke stvari se ne mogu kupiti novcem..svaka čast svima :cool:
...to je više od ljubavi...
...i opet sanjam tisuće te bodre...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 06 sep 2014, 21:40

" onclick="window.open(this.href);return false;
Korteo

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 sep 2014, 22:30

:tokralju:

slika

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 06 sep 2014, 22:51

Kad je čempions liga ne dođete na utakmicu,razumiješ ti mene... A tako mučki iza leđa kad vas ja ne vidim,ići na utakmice i gledat futsal,to znate,to vam dobro ide!
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 sep 2014, 23:55

Gledam ove klipove sa Salate i stvarno je odlicno. Nadam se da ce se na utakmicama isto tako nastavit

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 sep 2014, 00:30

MI SMO DINAMO!

" onclick="window.open(this.href);return false;

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 sep 2014, 00:37

slika
slika
slika
http://www.vecernji.hr/nogomet/salata-s ... aca-959543" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.jutarnji.hr/odgovor-bbb-ovac ... v/1218112/" onclick="window.open(this.href);return false;

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 07 sep 2014, 00:49

Ima li kakav video?
Bravo Dinamo.....
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.