sanlituncay je napisao/la:Glupo je reći da naša djeca nisu talentovana! Jer da nisu talentovana ne bi nigdje mogli uspjet,gdje god da se rode na kugli zemaljskoj! ISTINA JE DA MI nemamo stručne ljude,jer djeca treniraju,da je antitalenat za 10 godina treniranja bi naučio neke stvari! Ne može me niko ubijediti da Hrvatska ili Srbija ima veće talente,samo je stvar stručnosti a toga u našim klubovima nema!
Vjerovatno si mislio na moj post,kada sam rekao nismo zemlja talenata.Naravno nisam mislio bukvalno da nema talenata,nego da se u zadnjih 20 god,promjenio naš mentalitet.Igrališta su prazna,kafići puni..itd..itd...Mladi nam žive nezdrav život..talenat nije genetski materijal da se posjeduje 1000 godina,on se istopi kako se mijenja društvo,kako se mjenjaju navike u društvu.Naravno sistemski nerad,a ako ima i rad veoma je zaostao ,što neko reče kod nas se odmah ruši igrač i imaš 1432 prekršaja na utakmici.Veoma malo se uči ,istražuje i prate savremeni tokovi u svim sferama života..i to je otprilike to..