FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 08 mar 2010, 20:07

Sajoni je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:Ne znam,nisam bas za to da Ribery dodje.Ima boljih rjesenja.
Ni ja nisam za Bilala,naročito što je rovit .Moja želja je na krilu vijdet Navasa ili Di Mariu,u sredinu dovest Fabregasa i onog momka iz Osasune kao zamjena Alvesu i to je to!!!
Da,Azpilicueta je taj iz Osasune,i ja sam za njega,fin igrac,ne bi nas puno kostao.Ja bi volio kad bi se doveo Silva.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 08 mar 2010, 20:17

ma kakav ribery,sta ce nam on,moje zelje su fabregas za vezni red,silva,di maria il navas za lijevo krilo i taj momak iz osasune il rafinha za beka.........
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 08 mar 2010, 20:32

Ma dovedete Navasa ili Silvu.Di Maria je dobar ali ova dvojica su već provjereni 100% i bolji igrači.Što se tiče beka hmm... teško pitanje :mrgreen: .
FK Pjetlovi

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 08 mar 2010, 20:43

Silva,ja bi najvise volio da se od dovede,a Azpilicueta je dobar igrac,ne bi puno kostao i naravno da sam za njega.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 08 mar 2010, 20:44

ja bi aguera volio vidjet u barci.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 08 mar 2010, 21:20

Wolverine je napisao/la:ja bi aguera volio vidjet u barci.
puno trazis, sto jest jest

p.s. real madrid je prvi zapikao silvu :D eto vam di maria
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 08 mar 2010, 22:14

budimo realni, ne bi kostao mnogo vise nego silva, ili rcimo ribery. a kamoli ne kao fabregas.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 08 mar 2010, 22:35

Wolverine je napisao/la:budimo realni, ne bi kostao mnogo vise nego silva, ili rcimo ribery. a kamoli ne kao fabregas.
nije pitanje koliko bi kostao nego pitanje je hoce li ga atl. mad. pustiti
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 mar 2010, 22:38

Ja sam citao da ste opasno zagrizli za Lukakua i trenutno mi se to cini kao glavni pik,bio bi odlican tandem sa Pedrom.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 08 mar 2010, 22:40

nekad mi je barcelona bila drag klub dok nisu preuzeli politiku real madrida. samo trosenje i trosenje

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 08 mar 2010, 22:52

Ma nista Lukaku,imamo mi igrace iz svoje skole.

Damirko,nemoj bit lud.Cuj Barca samo trosi ?! Nidje veze...

Blaugrana

Mes Que Un Club

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 08 mar 2010, 22:59

nidjo_barca je napisao/la:Ma nista Lukaku,imamo mi igrace iz svoje skole.

pa trose puno vise nego prije. koliko su samo potrosili zadnji ljetni prijelazni rok? i u planovima su im igraci koji kostaju jako puno novca

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 08 mar 2010, 23:04

damirko je napisao/la:

pa trose puno vise nego prije. koliko su samo potrosili zadnji ljetni prijelazni rok? i u planovima su im igraci koji kostaju jako puno novca
Za Ibrahimovica dali dosta love i ? Maxvella doveli za sicu,a odlican igrac,mozda je Chingrinskiy malo vise placen,ali eto,nista strasno.A i ti igraci koji su u planu,ne misle se svi dovesti naravno.Ekipa se mora pojacat,i za to je potrebno jedno jako pojacanje.

Blaugrana

Mes Que Un Club

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 08 mar 2010, 23:10

nidjo_barca je napisao/la:
damirko je napisao/la:

Za Ibrahimovica dali dosta love i ? Maxvella doveli za sicu,a odlican igrac,mozda je Chingrinskiy malo vise placen,ali eto,nista strasno.A i ti igraci koji su u planu,ne misle se svi dovesti naravno.Ekipa se mora pojacat,i za to je potrebno jedno jako pojacanje.
za ibrahimovica ste dali previse love. i pored reala i citija ste najvise trosili. ne kazem da ne treba trositi ali barcelona ima jaku omladinsku skolu i vjerovatno se bezveze daju tolike pare

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 08 mar 2010, 23:17

Mladi igraci stalno dobivaju sanse i mnogi od njih imaju potencijal da budu vrhunski igraci i da nose igru Barcu za nekoliko godina.

Politika kluba je odlicna i uopste se ne trose veliki novci.

Blaugrana

Mes Que Un Club

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 08 mar 2010, 23:22

nidjo_barca je napisao/la:Mladi igraci stalno dobivaju sanse i mnogi od njih imaju potencijal da budu vrhunski igraci i da nose igru Barcu za nekoliko godina.

izvini onda :D

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 08 mar 2010, 23:25

damirko je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:Mladi igraci stalno dobivaju sanse i mnogi od njih imaju potencijal da budu vrhunski igraci i da nose igru Barcu za nekoliko godina.

izvini onda :D
:D :D

Blaugrana

Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 08 mar 2010, 23:36

-Barca ce uloziti zalbu na crveni karton Ibrahimovica i Guardiole.

Igraci trenirali po dosta hladnom vremenu,a i snijeg je prekrio teren.

slika

Blaugrana

Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 09 mar 2010, 00:03

damirko je napisao/la:nekad mi je barcelona bila drag klub dok nisu preuzeli politiku real madrida. samo trosenje i trosenje
Neki stvarno pišete postove, ko da imate IQ u visini sobne temperature. Neznam jesil uistinu išta pomislio šta si napisao, jedno je razlika kad su ti u klubu glavni igrači, koje si kupio za velike novce(Real M. - CR9, Kaka, Higuain, Ramos,...) a na drugoj strani Barca, koja osvaja 6 trofeja sa ekipom za koju je potrošila skoro pa toliko ko što je ove godine Real dao za Kristinu(tu ne računam Ibru zato što je doveden ove godine). Valjda da ako bar malo pomisliš glavom vidiš da nemoreš biti najbolji na svijetu ako imaš igrače koje si sam napravio(Athletic Bilbao je odličan primjer - koji imaju odličnu školu ali da bi bili u vrhu BBVA lige jih koči upravo njihova politika). Zato Barca čini glavu svoje ekipe svojim igračima iz La Masije a oko njih navuče igrače, koji su najbolji na svijetu na svojim pozicijama(Ibrahimović, Alves, Abidal, Henry,...). Politika mladih i talentiranih igrača se je kroz godine u Barci pokazala neuspješnim(Geovanni, F.Rochemback, Quaresma Saviola, Maxi Lopez, Keirrison,...) zato je valjda jedina logična poteza gornja i hvala bogu da zasad Laporta, Guardiola i ostali stručni štab osim Txikija(taj je izgleda prolupo sa svojim dovedjenjem igrača na koje Guardiola ni ne računa - Keirrison, Henrique, Caceres) razmišljaju drugačije od tebe. A i dovodjenje takvih mladih igrača bi samo uzelo i ono malo igračko vrijeme za naše buduče zvijezde i usporilo njihov napredak(Thiago, Gai, J2S, Montoya, Muniesa, Rochina,...).

Šta reči o zadnjoj utakmici i formi Barce. Mislim da igra nit nije toliko loša, več puno više Ibra zadnje utakmice koči Barcinu brzinu igre sa svojom statikom. Nema više brzine u igri, nema dubinskih lopti, Ibra se sve više i više izvlači i želi loptu hoče da igra umjesto da radi ono zašto je doveden i zadužen a to je biti glavna opasnost za protivnički gol. Puno mu je palo samopouzdanje i tu se nadam da če Pep uraditi posao i vratiti mu pobjedničku mentalitetu. Messi želi da kao najbolji igrač digne tempo Barcine igre, a više puta i sam pomalo nekad pretjeruje u driblinzima. Povratkom Alvesa je desna strana opet puno aktivnija i puno bolja, ali Pep kako kaže isprobava neke nove taktičke varijante sa Pedrom na desnoj strani i Messijem izza Ibre. Zasad se to nije pokazalo najboljim potezom, ali bili bi puno jači kad bi bili malo nepredvidljivi za sve ove bunkeraše u BBVA ligi. A največe vjerovatno razočaranje u zadnjoj utakmici i uopšte u ovoj sezoni mi je Maxwell. Sječam se ga kao igrača još iz vremena Ajaxa, da je bio solidan obrambeni igrača i vrlo dobar u napadačkom smislu igre, ali ove godine je pravi avtoput na njegovoj strani dok u napadu od njega nemamo nikakve koristi. Mislim da bi čak i mladi Muniesa odradio bolji posao od njega. Abidal nam puno fali, i ko bi rekao kad sam ga 2 godine nazad još toliko puno kleo, ali ove godine mislim da je bio naš najbolji obrambeni igrač. Ali opet pokazali smo i prošle i ove sezone, da smo najbolji kad je najteže. A najteže utakmice tek dolaze, več u nedelju na NC dolazi Valencija i vjerujem da če Pep uskoro posložiti sve kocke i da čemo iduče utakmice pokazati svoj pravi obraz.

Šta se tiče iduče sezone i novim transferima, vjerovatno je još prerano govoriti o tome. Najprije moramo završiti sezonu i odabrati novog predsjednika a tek onda tražiti nova pojačanja.Ali špekulacije i žuti tisak su uvijek prisutni zato se može i nekoliko riječi potrošiti na to. Šta se tiče Cesca, mi je potpuno svejedno, znam da če novi predsjednik sve učiniti da ga dovede ali sam stvarno neznam jer nam je več sad potreban, bojim se da bi Iniesta onda sve više i više igrao na ljevoj strani. Imamo Iniestu, Xavija, Keitu, Busquetsa, Yayu a dolaze mladi Thiago(koji ima sve predispozicije da se razvije u igrača sličnom kao što je bio Deco) i J2S. Sam mislim da je jedino must buy pozicija ljevog krila, jer mladi Gai još nije potpuno zreo za prvu ekipu Barce, Pedro još nije igrač na kojeg bi mogli položiti sve adute za ljevo krilo, Jeffren je izuzetno talentovan, ali ne dobija puno prilika, dok bi Bojan se mi čini mogao zasijati na ljevom krilu, ali kako kaže mu Pep još ne vjeruje najviše. Istina je da smo potrebni kao Sahara vode adekvatne zamjene za Alvesa. Jer nije ni Alves robot da čitavu sezonu odigra na istom nivoju. Tu bi mogao upasti mladi Azpilizcueta, koji je odličan igrač i mislim da bi se dobro uklopio u naš sistem igre.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 09 mar 2010, 00:08

damirko je napisao/la:nekad mi je barcelona bila drag klub dok nisu preuzeli politiku real madrida. samo trosenje i trosenje
a i ovo sam jednom morao cut. :roll:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.