Ma sve je jasno, također sam mišljenja nema još uvijek tu hladnokrvnost kao npr. Elber i Makaay. Eto, možda nije niti najbrži na svijetu, i to je istina. Ali ostalo sve ima, suradnja, tehnika, znanje, mekoća primanja i odigravanja lopte ( iako i ovdje ima prostora za napredak ), igra glavom, agilnost, udarac, mah ne mogu drukčije nego okarakterizirat ga kao ipak za klasu boljim igračem od Manđe. Iako ja i Manđukiću skidam kapu na svemu što je pružio za Bayern.effe_sa je napisao/la:Ma mogu se ja pomiriti s Lewom u napadu, zabit će on dosta golova i bit će koristi od njega. Prije sam obrazlagao da se on možda previše uzdiže, a prije nego što je bilo šta još dokazao u Bayernu. I govorio o nekim manama. A evo usput kad smo kod njega, jel ti poznato da je u subotu imao nešto manje od 30 % dobivenih duela? Ne misliš da Mandžo tu sigurno ne bi uvijek bio bolji.
I kažem ti ok je to s Poljakom, samo Mandžina vatra, borba mi nedostaju. I smatram da se nekako brzo prelazi preko njegovih zasluga. Neki znaju to cijenit, a neki su to brzo zaboravili. Lewa tek sve to treba klubu da da.
A drago mi je što smo sada dobili jednog lidera, borca, prznicu, a u isto vrijeme i diregenta, predvodnika kakav je Xabi Alonso. Zato sam prezadovoljan ovim transferom.
Da se mene pita ja bi Manđu ostavio jer budimo realni, prostora za igru ima napretek s obzirom na sve frontove na kojima se borimo. Ok, Manđo ne bi podnio sjedenje na klupi, sigurno ne bi niti Lewa ali upravo u tim nekim tvrdim utakmicama bi do izražaja došla Manđukićeva snaga, borba i robusnost. I još uvijek smatram Manđukića uz Martineza vrhunskim pojačanjima koja smo doveli u ljeto 2012. Manđo je bio prevaga u mnogim utakmicama i to se nikad neće zaboraviti u pohodu na naslov Lige Prvaka. Pa i prošle sezone je Pepu donio mnogo pobjeda upravo svojim golovima. Ali očito se Pepu nisu svidjele njegove nogometne sposobnosti.
Znam da je imao manje od 30% posto dobivenih duela. Iskreno, on drugo poluvrijeme protiv Schaleka nije postojao na terenu.
Što se tiče Alonsa, ma svakako je on jako dobar transfer. Imam osjećaj da bi ljudi htjeli osvojiti naslov sa Rodeom, Gaudinom i PEH-om u sredini terena. Ne ide to tako, možda se jedan može "prešvercati" kao npr. Owen Hargreaves 2001. godine ali on je donio odmah kvalitetu koja se tražila. Nije ga se trebalo dugo čekati, ako me pamćenje dobro služi. Oni malo stariji sigurno to znaju bolje nego ja.
A Alonso će nam donijeti sve potrebno da sa Švajnijem čini stvarno bedem u veznom redu a istodobno i kreaciju prema naprijed. Bio nam je potreban jedan zadnji vezni i mislim da smo napravili jedan jako dobar transfer, unatoč Xabijevim godinama. Ali, nije bitno koliko si star, ili imaš kvalitetu ili nemaš.
Ma kažem da Rode ima potencijala svakako, pokazao je neke dobre odlike u ovim utakmicama do sada. Gaudino mi se od prve svidio kako igra, znanje i tehnika na vrhunskom nivou, naravno da još on treba raditi na svim segmentima igre ali ovo do sada izgleda fenomenalno. Samo neka nastavi tako i imat ćemo odličnog igrača ponovno iz omladinske škole. Hoibjerg također odličan samo sam ja očekivao da će do sada dobivati više prilika da igra na poziciji zadnjeg veznog igrača koja mu je prirodna.effe_sa je napisao/la:Pa gledaj Rode je po meni dosta pokazao već i ima šansi za veliku minutažu ako ovako nastavi. Dosta mi se svidio u subotu, a i u nekim nastupima prije. Gaudino je protiv Wolfsburga bio sjajan, ali je izrazito mlad i njega treba polako uhodavat i prilagođavat timu i igri. Iskreno , nakon sjajne partije protiv Vukova, volio bi da je dobio priliku i u subotu protiv Schalkea. Ali onda ne bi Rode igrao.
A Hojbjerg je već tu neko vrijeme s ovim timom, ima tu veću jednu utakmicu protiv Dortmunda u timu, tako da od njega očekujem brži napredak. Ali opet sve zavisi od personalne situacije, jer ovim momcima će biti posebno teško kada se vrate Thiago i Schweini. Javi će duže odsustvovati, pa se tu otvara prostor.
Ma to sve štima. Nemam tu ništa protiv za reći što se tiče potencijala i talenata. No, kažem da treba pogledati i to da ti igrači nemaju iskustva da iznesu teret u veznom redu na svojim leđima ako želimo iči daleko ove sezone.
Kao primjer, Alonso je kao i cijeli Bayern pao fizički u drugom poluvremenu protiv Schalkea. Tada Rode nije preuzeo konce igre i povezao redove znalački. Da ne pričam kako je to još lošije izgledalo dok je zamijennjen Alonso. Tada je Rode trebao preuzeti još veću ulogu u kreaciji igre i razigravanju momčadi ali to se nije dogodilo. Mišljenja sam da Rodeu treba iskustva ali se slažem i s vama da bi mogao biti jako dobar zadnji vezni, ali eto tek nakon ove sezone.
Iskreno, ne mogu ju gledati niti jednu minutu. Kad vidim 3 igrača pozadi dođe mi da plačem. Pa jbmu, u današnje moderno doba mi igramo prastaru formaciju. Problem je u tome što ta formacija nema nikakve šanse protiv 4-3-3 ili 4-2-3-1. To je problem. Nema potrebe za vraćanjem na preteče današnjih formacija. To je kao da se vratiš 15-20 godina unazad. I onda dok vidim da mi tako igramo puknem od bijesa.effe_sa je napisao/la:Ma dobro ja ovdje više vidim da je tebi problem to gledati, nego što sumnjaš u njenu uspješnost. Mislim da to kod nas može varijabilnije i ljepše izgledati. Baš iz tog finala se sjećam da smo brzo stvorili prvu priliku i u početku je bilo čak i okomitosti i dinamike u igri. Meni se te transformacije sviđaju kod te formacije: iz 3 u 5 pozada i iz 5 u 3...A naravno da treba često i praktikovati onu sa 4 igrača pozada...Treba kombinovati, zavisno od protivnika...
Znači ne samo da ju ne mogu gledati nego tu taktiku smatram minimalno 2 koraka unazad naspram ovih novih. Može se kombinirati na razne načine i sa ovim modernim formacijama i to je sasvim dovoljno.
Ma zasad se niti ja ne brinem za Gotzea. On još uživa u svim čarima noćnog života u Munchenu i raznoraznim mcdonaldsima i kebabima. Djeluje spor, trom i nezainteresiran. Ali svejedno se ne brinem oko toga jer znam da tu fazu očito mora proći koja će mu pomoći da sazrije. Kad se to dogodi i kad ga stave na playmakera onda ga očekujem u top formi.effe_sa je napisao/la:E sad još vezano za diskusiju koja se vodila ovih dana ovdje oko Goetzea.....Mene nekako Goetze ne brine, mislim da će on samo odjednom eksplodirati. A moje mišljenje u posmatranju njegovih igara prošle sezone se drastično razlikuje od pojedinih, jer je on meni bio solidan (a vidim neki ga i tada smatraju katastrofalnim).
Međutim, definitivno je da je njegov ulazak u novu sezonu loš, ali i on je kasnio s pripremama i igra pod pritiskom. Taj pritisak mora s njega spasti. Trebat će nam možda s njim još par utakmica strpljenja. Ali ne sumnjam u njegov apsolutni uspjeh u Bayernu.
Slažem se s Thulkazalom, on je čini mi se rekao da Goetze treba koji kg skinut.
I moram ovo napomenuti, vidim ga isključivo na polušpici. E tu je Gotze doma. Nigdje drugdje. Nikakvo krilo. A on non stop igra krilo. Nikad u sredini. Smatram da je na polušpici daleko najjači. Zašto? Zato jer tu sva njegova agilnost, inteligencija, kreativnost, traumpass i dribling na "sitno" dolaze do izražaja. A on u tome uživa. U tom "igranju" sa protivnicima. Zato je došao u Bayern jer ga je takav način igranja nogometa doveo ovdje. I to mu je sad uskraćeno. Nadam se da će se to ubrzo promijeniti.