FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 03 sep 2014, 19:53

effe_sa je napisao/la:Ma mogu se ja pomiriti s Lewom u napadu, zabit će on dosta golova i bit će koristi od njega. Prije sam obrazlagao da se on možda previše uzdiže, a prije nego što je bilo šta još dokazao u Bayernu. I govorio o nekim manama. A evo usput kad smo kod njega, jel ti poznato da je u subotu imao nešto manje od 30 % dobivenih duela? Ne misliš da Mandžo tu sigurno ne bi uvijek bio bolji.
I kažem ti ok je to s Poljakom, samo Mandžina vatra, borba mi nedostaju. I smatram da se nekako brzo prelazi preko njegovih zasluga. Neki znaju to cijenit, a neki su to brzo zaboravili. Lewa tek sve to treba klubu da da.

A drago mi je što smo sada dobili jednog lidera, borca, prznicu, a u isto vrijeme i diregenta, predvodnika kakav je Xabi Alonso. Zato sam prezadovoljan ovim transferom.
Ma sve je jasno, također sam mišljenja nema još uvijek tu hladnokrvnost kao npr. Elber i Makaay. Eto, možda nije niti najbrži na svijetu, i to je istina. Ali ostalo sve ima, suradnja, tehnika, znanje, mekoća primanja i odigravanja lopte ( iako i ovdje ima prostora za napredak ), igra glavom, agilnost, udarac, mah ne mogu drukčije nego okarakterizirat ga kao ipak za klasu boljim igračem od Manđe. Iako ja i Manđukiću skidam kapu na svemu što je pružio za Bayern.

Da se mene pita ja bi Manđu ostavio jer budimo realni, prostora za igru ima napretek s obzirom na sve frontove na kojima se borimo. Ok, Manđo ne bi podnio sjedenje na klupi, sigurno ne bi niti Lewa ali upravo u tim nekim tvrdim utakmicama bi do izražaja došla Manđukićeva snaga, borba i robusnost. I još uvijek smatram Manđukića uz Martineza vrhunskim pojačanjima koja smo doveli u ljeto 2012. Manđo je bio prevaga u mnogim utakmicama i to se nikad neće zaboraviti u pohodu na naslov Lige Prvaka. Pa i prošle sezone je Pepu donio mnogo pobjeda upravo svojim golovima. Ali očito se Pepu nisu svidjele njegove nogometne sposobnosti.

Znam da je imao manje od 30% posto dobivenih duela. Iskreno, on drugo poluvrijeme protiv Schaleka nije postojao na terenu.

Što se tiče Alonsa, ma svakako je on jako dobar transfer. Imam osjećaj da bi ljudi htjeli osvojiti naslov sa Rodeom, Gaudinom i PEH-om u sredini terena. Ne ide to tako, možda se jedan može "prešvercati" kao npr. Owen Hargreaves 2001. godine ali on je donio odmah kvalitetu koja se tražila. Nije ga se trebalo dugo čekati, ako me pamćenje dobro služi. Oni malo stariji sigurno to znaju bolje nego ja.

A Alonso će nam donijeti sve potrebno da sa Švajnijem čini stvarno bedem u veznom redu a istodobno i kreaciju prema naprijed. Bio nam je potreban jedan zadnji vezni i mislim da smo napravili jedan jako dobar transfer, unatoč Xabijevim godinama. Ali, nije bitno koliko si star, ili imaš kvalitetu ili nemaš.
effe_sa je napisao/la:Pa gledaj Rode je po meni dosta pokazao već i ima šansi za veliku minutažu ako ovako nastavi. Dosta mi se svidio u subotu, a i u nekim nastupima prije. Gaudino je protiv Wolfsburga bio sjajan, ali je izrazito mlad i njega treba polako uhodavat i prilagođavat timu i igri. Iskreno , nakon sjajne partije protiv Vukova, volio bi da je dobio priliku i u subotu protiv Schalkea. Ali onda ne bi Rode igrao.
A Hojbjerg je već tu neko vrijeme s ovim timom, ima tu veću jednu utakmicu protiv Dortmunda u timu, tako da od njega očekujem brži napredak. Ali opet sve zavisi od personalne situacije, jer ovim momcima će biti posebno teško kada se vrate Thiago i Schweini. Javi će duže odsustvovati, pa se tu otvara prostor.
Ma kažem da Rode ima potencijala svakako, pokazao je neke dobre odlike u ovim utakmicama do sada. Gaudino mi se od prve svidio kako igra, znanje i tehnika na vrhunskom nivou, naravno da još on treba raditi na svim segmentima igre ali ovo do sada izgleda fenomenalno. Samo neka nastavi tako i imat ćemo odličnog igrača ponovno iz omladinske škole. Hoibjerg također odličan samo sam ja očekivao da će do sada dobivati više prilika da igra na poziciji zadnjeg veznog igrača koja mu je prirodna.

Ma to sve štima. Nemam tu ništa protiv za reći što se tiče potencijala i talenata. No, kažem da treba pogledati i to da ti igrači nemaju iskustva da iznesu teret u veznom redu na svojim leđima ako želimo iči daleko ove sezone.

Kao primjer, Alonso je kao i cijeli Bayern pao fizički u drugom poluvremenu protiv Schalkea. Tada Rode nije preuzeo konce igre i povezao redove znalački. Da ne pričam kako je to još lošije izgledalo dok je zamijennjen Alonso. Tada je Rode trebao preuzeti još veću ulogu u kreaciji igre i razigravanju momčadi ali to se nije dogodilo. Mišljenja sam da Rodeu treba iskustva ali se slažem i s vama da bi mogao biti jako dobar zadnji vezni, ali eto tek nakon ove sezone.
effe_sa je napisao/la:Ma dobro ja ovdje više vidim da je tebi problem to gledati, nego što sumnjaš u njenu uspješnost. Mislim da to kod nas može varijabilnije i ljepše izgledati. Baš iz tog finala se sjećam da smo brzo stvorili prvu priliku i u početku je bilo čak i okomitosti i dinamike u igri. Meni se te transformacije sviđaju kod te formacije: iz 3 u 5 pozada i iz 5 u 3...A naravno da treba često i praktikovati onu sa 4 igrača pozada...Treba kombinovati, zavisno od protivnika...
Iskreno, ne mogu ju gledati niti jednu minutu. Kad vidim 3 igrača pozadi dođe mi da plačem. Pa jbmu, u današnje moderno doba mi igramo prastaru formaciju. Problem je u tome što ta formacija nema nikakve šanse protiv 4-3-3 ili 4-2-3-1. To je problem. Nema potrebe za vraćanjem na preteče današnjih formacija. To je kao da se vratiš 15-20 godina unazad. I onda dok vidim da mi tako igramo puknem od bijesa.

Znači ne samo da ju ne mogu gledati nego tu taktiku smatram minimalno 2 koraka unazad naspram ovih novih. Može se kombinirati na razne načine i sa ovim modernim formacijama i to je sasvim dovoljno.

effe_sa je napisao/la:E sad još vezano za diskusiju koja se vodila ovih dana ovdje oko Goetzea.....Mene nekako Goetze ne brine, mislim da će on samo odjednom eksplodirati. A moje mišljenje u posmatranju njegovih igara prošle sezone se drastično razlikuje od pojedinih, jer je on meni bio solidan (a vidim neki ga i tada smatraju katastrofalnim).
Međutim, definitivno je da je njegov ulazak u novu sezonu loš, ali i on je kasnio s pripremama i igra pod pritiskom. Taj pritisak mora s njega spasti. Trebat će nam možda s njim još par utakmica strpljenja. Ali ne sumnjam u njegov apsolutni uspjeh u Bayernu.
Slažem se s Thulkazalom, on je čini mi se rekao da Goetze treba koji kg skinut.
Ma zasad se niti ja ne brinem za Gotzea. On još uživa u svim čarima noćnog života u Munchenu i raznoraznim mcdonaldsima i kebabima. Djeluje spor, trom i nezainteresiran. Ali svejedno se ne brinem oko toga jer znam da tu fazu očito mora proći koja će mu pomoći da sazrije. Kad se to dogodi i kad ga stave na playmakera onda ga očekujem u top formi.

I moram ovo napomenuti, vidim ga isključivo na polušpici. E tu je Gotze doma. Nigdje drugdje. Nikakvo krilo. A on non stop igra krilo. Nikad u sredini. Smatram da je na polušpici daleko najjači. Zašto? Zato jer tu sva njegova agilnost, inteligencija, kreativnost, traumpass i dribling na "sitno" dolaze do izražaja. A on u tome uživa. U tom "igranju" sa protivnicima. Zato je došao u Bayern jer ga je takav način igranja nogometa doveo ovdje. I to mu je sad uskraćeno. Nadam se da će se to ubrzo promijeniti.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 sep 2014, 12:01

Kaze Sammer da nisu jos sigurni oko datuma povratka 'Kantare. Sta se to desava sa njim?

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 sep 2014, 13:31

Izgleda da je Pep glumio doktora, pored Hans-Wilhelm Müller, pa poslao Thiaga u Barcelonu na liječenje gdje su mu valjda dali injekciju kortizola koji bi mu, da je uspjelo, omogućio nastup na WC ali ...

Sve se zakomplikovalo i sada novine bruje kako su Pep i glavni doktor u Bayernu, Hans-Wilhelm Muller u sukobu te kako je bila velika greška pored glavnog doktora Bayerna kojem dolaze zvijezde poput Bryanta, Bolta, Ronalda , da se Thiago šalje na liječnje u Barcelonu te da su šefovi Bayerna imenovali Hans-Wilhelma kao glavnog za pitanje medicinskog status igrača ...

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 04 sep 2014, 13:35

Konflikt novog trenera i doktora datira od samog pocetka. Ovaj je zelio doktore na treningu, u kamou, a ne u gradu u privatnoj klinici... tako je krenulo.

Drugo je to da Pep nema nista s ambicijama Thiaga oko odlaska na Mundijal, to je vec izmisljotina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2014, 13:35

Uz to će biti duže od očekivanog van terena. Dakle ništa od povratka 30.9 treninzima.

Trenutno samo lagano šeta.

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 04 sep 2014, 13:37

Rafinha se vratio treninzima.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 sep 2014, 13:42

rikimo je napisao/la:Konflikt novog trenera i doktora datira od samog pocetka. Ovaj je zelio doktore na treningu, u kamou, a ne u gradu u privatnoj klinici... tako je krenulo.

Drugo je to da Pep nema nista s ambicijama Thiaga oko odlaska na Mundijal, to je vec izmisljotina.
Pep nije imao ništa sa ambicijama oko odlaska na WC ali zato "španski doktori jesu" inače mu ne bi dali kortizol koji sada predstavlja veliki problem, kako sam ja razumio... Sve u svemu velika glupost i tvrdoglavost Pepa ponovo došla do izražaja te još jedan MINUS-stavka pored njegovog imena ...

Ali ajde valjda je problem riješen jer odbor je donio odluku i Pep više nema riječ po pitanju medicine...

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 04 sep 2014, 13:50

thulkazal je napisao/la:
rikimo je napisao/la:Konflikt novog trenera i doktora datira od samog pocetka. Ovaj je zelio doktore na treningu, u kamou, a ne u gradu u privatnoj klinici... tako je krenulo.

Pep nije imao ništa sa ambicijama oko odlaska na WC ali zato "španski doktori jesu" inače mu ne bi dali kortizol koji sada predstavlja veliki problem, kako sam ja razumio... Sve u svemu velika glupost i tvrdoglavost Pepa ponovo došla do izražaja te još jedan MINUS-stavka pored njegovog imena ...

Ali ajde valjda je problem riješen jer odbor je donio odluku i Pep više nema riječ po pitanju medicine...

ma nabijem pepa na neku stvar ,koji mu je ba vise ,imam osjecaj da se bayern dobro zajebo sto se tice ugovora sa guardiolom ,jer nikako se ne mogu oteti dojmu da on na neki nacin ucjenjuje na ne toliko javno primjetan nacin, raznorazne segmente u bayernu ,najverovatnije da je klauzula jako velika u slucaju prijevremenog odlaska ili nesto slicno i da bi dobro u tome slucaju odero naseg bayu ,a znamo sta su bayernu pare ,mozda grijesim ali to mi sve vise pocinje smrditi.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 sep 2014, 13:52

Izgleda kao slucaj sa Riberijem samo sto, ako sam dobro tada shvatio, Riberi nije na prijedlog naseg doce pristao da mu francuzi spice inekciju. Pa je ispao problem tada izmedju f.s. francuske i Bayerna.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 04 sep 2014, 14:03

Sta ima Guardiola sa spanskim doktorima? Gdje citate to?

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 sep 2014, 14:40

Čuj kakve veze ima ... Pep Guardiola predložio liječenje u Barceloni i valjda će ga liječiti španski doktori a ne njemački ... Uostalom Pep Guardiola kad bi mogao kako stavio bi da igrači se*u i špansko go*no, piju špansku vodu te pričaju španski...

"Denn auf Vorschlag Guardiolas ließ sich Thiago im April in Barcelona medizinisch behandeln, die spanischen Ärzte spritzten offenbar Kortison in das lädierte Knie, um eine Entzündung zu hemmen und Thiago mit dieser umstrittenen, aber manchmal wirksamen Therapie doch noch die Teilnahme an der WM zu ermöglichen.
Anfang Mai riss das Innenband allerdings erneut - ob die Injektionen daran schuld waren, kann nicht abschließend beantwortet werden.Doch für Thiago war damit das Turnier in Brasilien gestorben und die Ausfalldauer noch länger als geplant. Denn nach der Spritzenkur muss abgewartet werden, bis das Kortison wieder vollständig aus dem Knie gewichen ist." tz.de prenosi od kickera

Za nekoga ko razumije Pepovu taktiku očekuje se da poveže rečenice i neki logički slijed samih ... Ipak si ti iznad svih nas kojima ne leži Pep jer mi smo nepismeni po pitanju fudbala ...

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 04 sep 2014, 14:43

Ma nek se oporavi kako treba,jer sljedeca povreda znaci ili prodaja Thiaga ili penzija,nema mu trece :(

Ja vise prizeljkujem povratak Ribery-a,Svajnija i Robben-a :pray:

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 04 sep 2014, 15:49

thulkazal@ :clap: svaka cast majstore

autogol@salzem se u potpunosti ,po meni mnogo bitniji igraci nego stakleni cigo
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 04 sep 2014, 15:52

To je i onako rekla kazala priča, sa riječima navodno i sl. Guardiola nije ljekar niti mu je on dao neke injekcije, niti on radi diajgnozu, niti on lječi...

Smješan je kontekst, kao i činjenica da ako neko spomene čovjeka u tekst ne znači da je on kriv za nešto.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 sep 2014, 16:17

Poenta da je Thiago sa povredom otišao u Španiju i to mogu ja lično tvrditi jer se sjecam dobro da je izbacio neke slike na fb stranici u aprilu/maju u Španiji kako uživa itd. i to je lagano i provjeriti a vala i bilo je po novinama kako se ide liječiti tamo samo što se sad odmotaje klupko ... Ti ne čitaš moje postove, ne da mi se ponavljati ... Ali evo da ponovim jednu rečenicu "ZAŠTO SE PORED DOKTORA KOJI LIJEČI RONALDA; USEIN BOLTA; KOBE BRYANTA itd. znači jedan od najboljih za ligamente i mišiće šalje u BARCELONU da ga liječe neki doktori koji imaju sumnjive namjere" jel ti ovo dovoljno jasno???

Uostalom zar ti gore nisi napisao da je već bio sukob na relaciji doktor-Pepa oko lokacije ? Ne razumijem što sad ne bi mogao biti sukob oko Thiaga i zašto Pep ne bi mogao zahtjevati-predložiti da se Thiago liječi u Barceloni ? Koji su tvoji izvori ako ne novine ili da nisi neki insajder ? :D Ispadaš kontradiktoran ...

A vala šta da ti kažem, novinarstvo je veliki fenomen današnjice ... Isto ko tvoje zapažanje da neko nema pojma o fudbalu i taktici jer za nekoga Pep Guardiola nije pri sebi, tj. van svake pameti je, prilikom nekih taktika i taktičkih zamisli sa pojedinim pozicijama i igračima ... Drugim riječima odluke Pepa su suprotnost sa logičkim razmišljanjem...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 sep 2014, 16:25

@ Thulkazal
Svaka cast sto uvijek kazes ono sto mislis bez bespotrebnog uljepsavanja. Valjda je dosao vakat da se ne smije reci ono sto se misli, ne smije se reci nista protiv taktike koja ti se ne svidja jer odmah dolaze pojedinci da "brane" Guardiolu. Dobro je rekao neko kao da im se upali crvena lampica kada neko nesto kaze protiv Pepovih taktickih zamisli. Izlijecu kao crne macke u Matrixu :roll: Ne bi me cudilo ni da su se pojedini fanovi Barcelone infiltrirali medju Bavarce kako bi lakse "branili" Guardiolu. Cim kazes ono sto mislis odmah dobijas epitet nepismenog ili mentalno zaostalog. I na kraju treba reci da nije ni cudo sto stara garda poput Geronima, Secera, Klareta rijetko pise jer jednostavno ljudi ne zele da se bespotrebno raspravljaju.
Sto se tice Thiaga odlican je to igrac, samo treba pustiti Mullera Wohlfahrt da radi svoj posao jer je najbolji u svojoj struci.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 04 sep 2014, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 sep 2014, 16:29

Naš doc kad je mogao osposobiti Robbena onda će moći i Thiaga samo mu treba dati vremena i ne mješati se u posao.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 04 sep 2014, 16:44

Sve što sam napisao i dalje stojim iza toga. Po meni ko hejta Guardiolu pojma nema o fudbalu.

Niti ga doživljavam ozbiljno...

Drugo, to je samo moj stav, ništa više.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 04 sep 2014, 17:16

Obicno se nemjesam u ovakve rasprave iz razloga jer nevodi to hejtanje pepa i svega oko njega ama bas nigdje il sto bi rekli mlatite praznu slamu, cast pojedincima al stvarno od mrznje prema pepu nevidite o kakvim glupostima diskutujete, cuj zakljucka molim te, pep poslo tiaga da se lijeci u spaniju da bi ovaj mogo zaigrati na svjetskom, daj mi motiv sto bi to uradio pep, mozda iz razloga sto bi tiago igro ispred inijeste na prvenstvu. Onako od oka koliko ga pojedini mrze ovdje najbolje bi po vama bilo da bayo zavrsi 8 u ligi, ispadnu u grupi lige prvaka i pep dobije otkaz, ovdje bi vecina bila presretna ovakvim scenarijem.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 sep 2014, 17:33

Pep je haman sad preuzeo i ulogu glavnog hećima. :lolno: . Gubi se on polako, al' sigurno.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.