Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

sekerbay
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la sekerbay » 04 sep 2014, 07:14

Et kaj se desi kad pustis domuzare da igraju :mrgreen: :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 sep 2014, 11:55

Skroz nepotrebna i nebitna utakmica. Svjetsko tek što je završilo, i ja sam zasićen koji sam gledao a kamoli oni koji su igrali. A prvenstvo još nije pravo ni počelo, igrači se nisu stigli ni pošteno zagrijat. Izvlačiti sad neke zaključke bila bi totalna debilana.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 04 sep 2014, 12:01

Bez Khedirine cvrstine u sredini i Ozilovih ociju naprijed su 30% slabiji.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 04 sep 2014, 12:20

Pa sta bi sinoc od moje voljene repke sa SP? :cry:

Sem rezultata kojeg znam, a nisam bio u prilici da gledam tekmu kako je stojala ekipa na terenu neka mi neko kaze u par teza ;)
04.10.2009 !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 sep 2014, 12:30

sarajlija je napisao/la:Pa sta bi sinoc od moje voljene repke sa SP? :cry:

Sem rezultata kojeg znam, a nisam bio u prilici da gledam tekmu kako je stojala ekipa na terenu neka mi neko kaze u par teza ;)
I ja sam gledao samo drugo poluvrijeme, i ne znam sta bih ti rekao. Nije bilo neke smislene igre, sve je bilo nekako na silu. Vidi se da su igraci totalno nespremni a i falilo je dosta kljucnih igraca.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 04 sep 2014, 12:32

muamerc je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:Pa sta bi sinoc od moje voljene repke sa SP? :cry:

I ja sam gledao samo drugo poluvrijeme, i ne znam sta bih ti rekao. Nije bilo neke smislene igre, sve je bilo nekako na silu. Vidi se da su igraci totalno nespremni a i falilo je dosta kljucnih igraca.
Aha hvala ti drug na infu ;) , pa sta da ti kazem vjerovatno je to sto ti kazes, nema veze i dalje se vole jos vise ! ELF <3 :)
04.10.2009 !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 sep 2014, 13:01

Ko da ste prizvali, @gero i effe, da dadne odgovor na eventualni comeback :D

Lahm: "Nie mehr DFB, für immer FCB!" :twisted:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 sep 2014, 11:50

thulkazal je napisao/la:Ko da ste prizvali, @gero i effe, da dadne odgovor na eventualni comeback :D

Ma za sad tako priča, ali nikad ne reci nikad.... :)

Njemačka U-21 reprezentacija savladala Irsku i već prijevremeno se plasirala u doigravanje za EURO 2015. A cilj je plasirati se na EURO, a onda izboriti i Olimpijske igre. Strijelci za Njemačku su bili Philipp i Jonas Hoffman.

A njemačka javnost je i dalje podijeljena oko Gomeza. Tako da su se prema anketi BILD-a 46 % izjasnili za njegov nastup i protiv Škotske, 54 % su protiv. I dosta se generalno o Mariju diskutuje u medijima i govori kako ga je zapravo uvijek polovica javnosti, fanova dizalo u nebo, a polovica ga posmatrala dosta kritički.
Loew i dalje stoji iza Gome i izgleda da ga namjerava i dalje podržavat.
I Reus je osudio zviždanje Gomezu od strane publike u Dusseldorfu.
E baš da vidimo hoće li sutra početi i kako će ga dočekat Dortmundska publika, u slučaju i uspješnijeg nastupa ili u slučaju da ga opet ne krene.... :D

U svakom slučaju je on i dalje zaslužio priliku i zna se šta mislim o njemu kao napadaču, jedino sam skeptičan po pitanju njegovog uklapanja u sistem igre reprezentacije. Vidjet ćemo kako će to sve Jogi probat uklopit... ;) Bitno je da Loew ima čvrst stav i ne da se poljuljat od strane javnosti... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2014, 12:57

effe_sa je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:Ko da ste prizvali, @gero i effe, da dadne odgovor na eventualni comeback :D

Ma za sad tako priča, ali nikad ne reci nikad.... :)

Njemačka U-21 reprezentacija savladala Irsku i već prijevremeno se plasirala u doigravanje za EURO 2015. A cilj je plasirati se na EURO, a onda izboriti i Olimpijske igre. Strijelci za Njemačku su bili Philipp i Jonas Hoffman.

A njemačka javnost je i dalje podijeljena oko Gomeza. Tako da su se prema anketi BILD-a 46 % izjasnili za njegov nastup i protiv Škotske, 54 % su protiv. I dosta se generalno o Mariju diskutuje u medijima i govori kako ga je zapravo uvijek polovica javnosti, fanova dizalo u nebo, a polovica ga posmatrala dosta kritički.
Loew i dalje stoji iza Gome i izgleda da ga namjerava i dalje podržavat.
I Reus je osudio zviždanje Gomezu od strane publike u Dusseldorfu.
E baš da vidimo hoće li sutra početi i kako će ga dočekat Dortmundska publika, u slučaju i uspješnijeg nastupa ili u slučaju da ga opet ne krene.... :D

U svakom slučaju je on i dalje zaslužio priliku i zna se šta mislim o njemu kao napadaču, jedino sam skeptičan po pitanju njegovog uklapanja u sistem igre reprezentacije. Vidjet ćemo kako će to sve Jogi probat uklopit... ;) Bitno je da Loew ima čvrst stav i ne da se poljuljat od strane javnosti... ;)
ja i ti se uglavnom nikad ne slažemo, ali poštujem tvoje stavove i informisanost prije svega, ali majke ti šta vidiš u Gomezu?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 sep 2014, 13:18

http://www.bild.de/sport/fussball/mario ... .bild.html

Da nije smijesno bilo bi zalosno...

Dakle iz intervijua se da zakljuciti sljedece:

1. da mu ljudi zvizde zato sto je lijep
2. da njegovi roditelji ne mogu spavati zbog zvizduka
3. kao i da on ne moze igrati na najvecem nivou kada mu ljudi zvizde

Gomez je ovim intervijuom pokazao zasto ga Nijemci ne cijene. Umjesto da je pokazao velicinu i rekao da je trebao dati dva gola iz tri mrtva zicera, on trazi neke izgovore.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 sep 2014, 15:07

DANTES je napisao/la: ja i ti se uglavnom nikad ne slažemo, ali poštujem tvoje stavove i informisanost prije svega, ali majke ti šta vidiš u Gomezu?
Ma nije baš u svemu, eto složio sam se s tobom ovdje oko Klosea. Kada sam napisao onaj post o Kloseu, ti si poslije potvrdio da se tu slažemo....I tad htjedoh prokomentarisat, ali ne stigoh. :D

E sad, kod Gomeza vidim njegove golove (brojne), ubitačnost pred golom, vidim ga strašnog pakera. Čovjek zna zabiti gol i elegenantno i neelegantno, ali ga zabije. Ima sjajnu kvotu, dobro u šesnaestercu koristi svoju snagu.

E sada ovo što sam ja napisao tebi sada i nekim drugima koji to vide na drugi način ništa ne znači. Milion se argumenata nađe protiv Gomeza, jer njegovi kritičari neće da priznaju njegove golove, a vide samo njegove fule. Oni opet koji ga vole, više gledaju njegove golove , nego njegove fule. A istina je često na sredini (zapravo to je uvijek tako :D ). Ima Gomez tehničkih nedostataka, ali prije svega je čudna pojava što se nekad stekne utisak da se on spušta (od strane kritičara njegovih) na razinu jednog Croucha ili sličnih.
A dosta se diskusija o Gomez vodilo, pa mi nekad bude o tome zamorno pisati više. I brojne stvari bi se i ponovile.
Ali u prilog Gomezu ide to, što je imao sjajnu kvotu u Stuttgartu, pa onda sjajnu kvotu u Bayernu. A i pored povrede za ovo malo utakmica par golova je već zabio i u Fiorentini. A ako ostane zdrav, pa naniže dosta utakmica u Fiorentini siguran sam da će i tamo zabiti veliki broj golova.
A jedan dobar primjer kako se nekad nefer postupa s Gomezom je njegov gol protiv Holandije na EURO 2012.Jedan od 2 gola koja je tada postigao u toj utakmici je bio izuzetno tehnički dobro izveden i opet je tada Mario dobio manje pohvala, nego što bi to bio slučaj kod nekog drugog napadača.
Kod njega vidim samo problem što jedan dio ljudi uopšte ne posmatra Gomeza realno. Nije sada problem u tome da li ima boljih ili lošijih napadača od njega, tehnički potkovanih ili manje potkovanih, precizniji pred golom ili manje precizniji....
amerosm je napisao/la:
Gomez je ovim intervijuom pokazao zasto ga Nijemci ne cijene. Umjesto da je pokazao velicinu i rekao da je trebao dati dva gola iz tri mrtva zicera, on trazi neke izgovore.
On je neposredno nakon utakmice staloženo reagovao na te zvižduke, a i rekao da je trebao realizovati te šanse.
On se trudio, donekle i izborio za te prilike i nakon duže ozljede dođu magarci s tribina i zbog svoje frustriranosti jer su od svjetskog prvaka očekivali spektakl, izaberu jednog igrača i njemu zvižde. I gle ironije baš onom igraču koji je toliko pauzirao zbog ozljede. Pa koliki tu kreten moraš biti?? :? Zviždat se može igraču koji se ne trudi, a ne igraču koji je ušao motivisano u utakmicu, ali zbog nedostatka Spielpraxis nije sve prošlo najbolje... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2014, 15:19

@effe sa ja gomeza gledam kroz prizmu reprezentacije u kojoj trenutno igra, a koja je uz Španiju u periodu 2006-2008, Brazil 1998-2006, te Francusku 1998-2006 najkompletnija i najbolja ekipa ikad..
toliko klase, tehnike znanja... on mi je uvijek bio kao neka spetrlja... jeste on za Njemačku ali onu prosječnu u periodu 1996-2006...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2014, 15:26

Gomez je polovnjak kome trebaju tri šanse da postigne gol. Kao što rekoh, njemačka verzija Higuain-a koji je mnogo obećavao, a na kraju je ostao preplaćeni fudbaler koji je poznat po promašivanju 100% šansi.

Klose je bolji sa 36 godina od ovog Gomez-a. Da je dobar ostao bi u Bundesligi, a ne bi igrao u Fiorentini koja ne može izboriti Ligu prvaka.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 sep 2014, 15:45

Jedina svijetla tačka u meču protiv Argentine

[youtube][/youtube]

Kakvu samo fudbalsku priču piše ovaj dečko to je za filmove :tokralju:

Ubrzo će postati i udarni član prve postave Elfa, u to sam siguran :kafa: ... A neki su se smijali njegovom pozivanju i smatrali da on nije niti blizu kalibra za repke :stop:

Gomez je flop i ne zaslužuje da bude u blizini Elfa ... :beba:
Agieren statt reagieren

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2014, 18:42

Neutral je napisao/la:Gomez je polovnjak kome trebaju tri šanse da postigne gol. Kao što rekoh, njemačka verzija Higuain-a koji je mnogo obećavao, a na kraju je ostao preplaćeni fudbaler koji je poznat po promašivanju 100% šansi.

Klose je bolji sa 36 godina od ovog Gomez-a. Da je dobar ostao bi u Bundesligi, a ne bi igrao u Fiorentini koja ne može izboriti Ligu prvaka.
nije on loš igrač, ali nije ni nivo reprezentacije za koju igra... ja mu ni u bih ne bi dao da igra prvu... ustvari ne bi ni mogao
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 sep 2014, 22:02

Hahaha, za Gomeza ne važi statistika. On maši redovno, odnosno zabija iz 3 u 1. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 06 sep 2014, 22:24

geronimo je napisao/la:Hahaha, za Gomeza ne važi statistika. On maši redovno, odnosno zabija iz 3 u 1. :lol:
Gomez je igrac koji je veca klada i od Arsenalovog Girouda :D
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 sep 2014, 22:26

Gomez je Tito za sve njih

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 06 sep 2014, 22:33

don_burza je napisao/la:Gomez je Tito za sve njih

Sent from my iPhone using Tapatalk
:urnebes: :urnebes: to sto ga mozda ti gotivis,ili si samo sarkastican ;)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 sep 2014, 18:46

Da li ce nam ovi nasi su.pci pustiti RTL veceras za vrijeme tekme ? Bilo bi lijepo od njih kad vec ne uvedu Sportklub.
P.S. Ocekujem bar doppelpack Gomeza.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.