Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

Besic
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la Besic » 03 sep 2014, 22:41

Šteta što Gotze i Reus nisu duže igrali zajedno
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 03 sep 2014, 22:47

Treba isprobat igrace, uigravat ali ne 7 igraca, vec po 2ili 3..

Recimo koliko sam ja mogao da vidim, Rudiger ovaj fino igra, treba ga forsirat, dok Ginter,Durm,Goskrojc ta plejada dortmunda nazalost, nula, zasad je tako..

Gundogan kad bude dobar kad se vrati, njemu treba dat sansu, ovo ostalo nula
FC Bayern !!!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 sep 2014, 22:48

Na kraju ipak podnosljiv poraz...
Nadam se da je Löw uvidio da nekim igracima nije mjesto u prvih 11, a isto tako smatram da Argentina nije nadigrala Nijemce (iako to rezultat govori), jer treba imati na umu da je panj promasio tri zicera i da je Reus pogodio stativu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 03 sep 2014, 22:50

Neigranje Turčina se osjeti i u prijateljskim utakmica!
A.F.C. Bournemouth!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 sep 2014, 22:51

Prvo poluvrijeme nisam gledo al baš me zanima kakve je prilike fulo Panj :D

Mislim da je Gotze pogodio stativu
rambo16 je napisao/la:Neigranje Turčina se osjeti i u prijateljskim utakmica!
Više nedostaje Gundogan nego taj Turčin na kojeg ti misliš :lol: :lol:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 03 sep 2014, 22:52

Pa eto. Ja ti kažem da je Ezel duša ove repke,a vi nastavite da živite u zabludi!
A.F.C. Bournemouth!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 sep 2014, 23:00

prijateljska je utakmica,Emerik je dao priliku i mnogi to nisu iskoristili.Sada idu kvalifikacije i tu ce biti sasvim druga prica.Svi su se veceras uvjerili da panj Gomez moze samo grijati klupu zajedno sa defanzivcima Borusije.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 sep 2014, 23:04

Dobro, vrijedilo je probati nesto novo pogotovo nakon odlazaka Lahma i Mertesackera.
Evidentno je bilo da je veceras falilo puno igraca, od odbrane koja je definitivno bila rak rana pa do napada gdje je potrebno samo malo poboljsati realizaciju.

Iskreno se nadam da ce Njemacka izroditi boljeg desnog beka od Groskonja koji ni u Dortmundu nema mjesta a pogotovo u Elfu.
Jung je najblizi i mislim da bi on uskoro mogao uskociti na tu poziciju.

Gotze-Reus, vidi se da su igrali zajedno a uskoro ih opet ocekujem u istom dresu ali u nesto drecavijoj boji. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 sep 2014, 23:05

Vom Düsseldorfer Publikum bin ich echt enttäuscht. Einen Mario Gomez auszupfeifen, obwohl dieser keinerlei Spielpraxis hat, ist, wie ich finde, nicht in Ordnung. Wenn man sieht wie die Abwehrspieler agiert haben, dann hätten diese die Pfiffe eher verdient. Natürlich spielen sie das erste Mal in dieser Konstellation, aber ein Ginter, ein Großkreutz, ein Durm und ein Höwedes hatten die letzte Saison viel mehr Einsatzzeiten als ein Gomez. Klar hat Gomez drei gute Chancen vergeben, aber auch nur weil der Torwart der Argentinier zweimal sehr gut gehalten hat und das dritte Mal unglücklich aussah, weil er den Ball nicht richtig trifft. Das kann jedem Mal passieren. Und ein schlechtes Spiel hat Gomez jetzt wirklich nicht gemacht. Aber da sein Ruf mittlerweile so schlecht ist, muss er ja jede Chance verwerten. Wenn er das nicht tut, ist er der Buhmann.

Wenn man damals die EM 2012 verfolgt hat, sieht man auch wie gut Gomez ist. Das Ausbuhen hätte wirklich nicht sein müssen. Er braucht Zeit. Genauso wie Reus, der heute auch super gespielt hat, aber die Tore nicht gemacht hat.

Mit meinem Kommentar kommen wieder hundert Leute, die mir wahrscheinlich sagen wollen, wie schlecht Gomez doch ist. Aber wenn ihr Mal die Werte der Top-Stürmer der letzten Jahre vergleicht, dann werdet ihr sehen, dass Gomez einer der besten Stürmer und der effektivste Stürmer ist.

Die Reaktionen ihm gegenüber nerven einfach nur noch. Man kann ja jemanden nicht mögen, aber das einem Spieler dauerhaft so zu zeigen, der für unser Team aufläuft, ist einfach nur respektlos.
Šta kea ovaj ?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 sep 2014, 23:09

Gotze-Reus, vidi se da su igrali zajedno a uskoro ih opet ocekujem u istom dresu ali u nesto drecavijoj boji. :salut:
Ocam ono kad oni počnu kombinovat je perverzija

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 sep 2014, 23:09

Gomez svakako nije za reprezentacije, ali koga postaviti nakon Mirinog odlaska?
Ne slažem se da Šurle djeluje iritantno, lik je non-stop agilan i stalna prijetnja.
Ginter i Groskonj su više podbacili, uslovno rečeno, od tog malog Durma.

I da, jako mi je drago da (nakon Gomeza) i Kroos nije više član Bayerna. :puke:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 sep 2014, 23:16

geronimo je napisao/la:Gomez svakako nije za reprezentacije, ali koga postaviti nakon Mirinog odlaska?
Mislim da bi odlicno rijesenje bio Volland i stvarno ne znam koji je razlog zasto isti nije pozvan.
geronimo je napisao/la:Ginter i Groskonj su više podbacili, uslovno rečeno, od tog malog Durma.
Argentina je postigla tri gola preko lijeve strane i mislim da je time sve receno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2014, 23:26

Uvijek kritika po Gomezu, on je uvijek krivac, a kad zaista je heroj, onda ti isti ga smatraju samo običnim sretnikom. :D :D Samo malo je previše golova postigao da bi se samo o sreći govorilo.
Naravno da je one večeras 3 prilike trebao realizovati, ali koliko čovjek nije igrao? Hajmo tako malo realno pogledati. Znači ovi drugi su večeras trebali biti 3 puta bolji od Gomeza. Ako bi išli tim načinom posmatranja, onda jedino bi Gomez i Reus mogli imati ispriku. Ostali su svi trebali biti 3 puta bolji od ove dvojice. Reus je odigrao dobro, Gomez je bio loš. Ali u budućnosti će mislim i dalje imati priliku i zabit će Gomez dosta golova... ;)
Veći je problem što Gomez u ovaj sistem reprezentacije se manje uklapa. Znači pitanje je hoće li Loew njemu dati povjerenje i biti strpljiv ili će probavati druge kombinacije. U tom slučaju bi morao onda pozvati i Vollanda, ako s Gomezom to ne bi išlo. To je onda jedna opcija.

Sa svojim načinom igre i zbog svoje univerzalnosti Grosskreutz bi trebao dobiti prostor, jer takve igrače treba jedna ekipa, pogotovo njemačka ekipa. S mali Durmom, kao i sa Ginterom treba imati strpljenja, pa niste valjda mislili da će oni sad istog trena nositi igru.

Na kraju se DFB-team spasio blamaže. Što je najvažnije ona bitnija utakmica protiv Argentine je dobivena, a večeras nije trebalo izgubiti, ali ovo nije ništa tragično. Što je jako bitno u ofanzivi je pružena sjajna igra. Ali ne treba loptu peljat i vrtit okolo, nego treba biti konkretan u završnici. Defanziva cijela je bila katastrofalna, cijeli taj rad prema nazad. A ne čudi toliko jer je odbrana skroz nova sastavljena. S Hummelsom i Boatengom to drugačije izgleda.

I nekako imam osjećaj da bi se ipak nekad tokom kvalifikacija ili pred EURO mogao Lahm vratit. Možda bude na beku puno škripalo, pa ga Jogi ipak zovne u pomoć...... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 sep 2014, 23:32

amerosm je napisao/la: Mislim da bi odlicno rijesenje bio Volland i stvarno ne znam koji je razlog zasto isti nije pozvan.
Vjerujem da je momak bolji napadač od MG33 :mrgreen: ali ne ide to tako brzo. Kad već nije bio nominovan za WM, zar očekuješ da na početku sezone dobije šansu prije (tek oporavljenog) Gomeza. :?
Ima tu nekih starih zasluga, hijerarhija je bitna...
Dobro, Di Maria je stalno mjenjao strane tako da je i ostale dovodio do ludila. Ginter je defiitivno imao loš nastup i uopšte mi se nije dopao.
Nebitno sad, aliiii kako je ovaj Kroos lijen :oops: Pa jbmu, i Pirlo više trči u ovim godinama od njega. Strahota je gledati njegov 'sprint' prema svom golu kada upravo on loptu izgubi.
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 sep 2014, 23:33

Greuskreutz je kriminalan na pocetku ove sezone...i protiv Augsburga je bio grozan.Za ocekivati je ipak da se popravi u nastavku...
Durm je talentovan momak,neko na koga def. treba racunati a to sto ga je Low ostavio da se trka sa Di Mariom je trenerov problem jer on da je to u stanju ne bi bio rezerva Schmelzeru.

I ne znam cemu tolika paznja ovoj utakmici.. ljudi igraju prvu utakmicu poslije osvojenog svjetskog i to u daleko najglupljem terminu gdje 99% igraca nije u formi.Nije Low nista isprobavao,samo je odradio utakmicu.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 03 sep 2014, 23:40

Rezultat uopste nije realan,Njemacka je imala odlicne prilike,ali Mario... :facepalm:
Kroos vec dugo van forme,a i ovaj Ginter je truba :thumbdown:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 sep 2014, 23:42

effe_sa je napisao/la: I nekako imam osjećaj da bi se ipak nekad tokom kvalifikacija ili pred EURO mogao Lahm vratit. Možda bude na beku puno škripalo, pa ga Jogi ipak zovne u pomoć...... :)
Ipak nisam jedini. :P
Isto mi se vrzmalo po glavi i ne mogu se oteti utisku da ovdje nije rečena posljednja riječ. Sem što Fićo ima izuzetnu fizičku spremu i nije sklon povredama, nema ni neke adekvatne zamjene iliti nasljednika pa da i to bude razlog zašto 'rojmeni' svoje mjesto.
Ovo za mladu čeljad i malo lošije predstavljanje si u pravu i ja to znam. Ali ono što se desilo večeras i što su pojedini pokazali, mora se i prokomentarisati. ;)
Naše razglabanje je daleko od osude ili konačnog suda, jer svi znamo u kakvom su sastavu istrčali i kako će to približno u budućnosti izgledati.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2014, 23:49

geronimo je napisao/la:
Isto mi se vrzmalo po glavi i ne mogu se oteti utisku da ovdje nije rečena posljednja riječ. Sem što Fićo ima izuzetnu fizičku spremu i nije sklon povredama, nema ni neke adekvatne zamjene iliti nasljednika pa da i to bude razlog zašto 'rojmeni' svoje mjesto.
Pa da.....Npr kvale će oni proći i bez njega. Bit će ko da vidim par onih poganih utakmica koje će se tijesno završiti.... :D Par opet ubjedljivijih (možda i više). Ali moguće da se ipak bude primjetilo kako tu pozadi, tu na beku ipak nešto fali, pa se ipak desi ova naša opcija.....
geronimo je napisao/la:Ovo za mladu čeljad i malo lošije predstavljanje si u pravu i ja to znam. Ali ono što se desilo večeras i što su pojedini pokazali, mora se i prokomentarisati. ;)
Moglo je bolje s njihove strane, ali mnogi su generalno igrali malo pod ručnom, sa zadrškom. Ušli su ono opušteno u utakmicu kao WELTMEISTER, pa hajd neka bude party, već ćemo mi to nekako regulisat. Ali onda krenuše kola dobro niz brdo, pa se onda na sreću napravila kozmetička korekcija.... :D

A ovo što govoriš za Kroosa, pa to je ono što me najviše nervira kod njega. Ali na SP je većinom bio dobar, ali je počeo malo u finalu brljavit. Ali da je onakav Kroos uvijek, ko na Mundijalu, onda bi sada i žalio i dalje što nas je napustio...A ovako, teško ću suzu pustit.... :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 sep 2014, 00:54

ovako kad covjek gleda, za argentinu bi bilo bolje da se na sp povrijedio mesi nego anhel...
jbt koliki uticaj na igru(ustvari kako se on povrijedio oni nisu više ni dali gol)
što se njemačke tiče ma dajte gomez je smiješan napadač, nekako kad pogledaš sastav ekipe prosto on bode oči jer je za klasu najmanje ispod. ali možda se njemačka okrene sistemu ko španija bez klasičnog špica. doduše ja ni dan danas ne znam šta tu dođe miler(špic, polušpic, krilni)...
e sad nisam pratio gdje je seleke, igra li ikako u verderu?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2014, 04:23

@Effe

Mario Gomez je njemački Gonzalo Higuain.

Prijateljska utakmica na kojoj je Njemačka nastupala u b sastavu. Utješna pobjeda Argentinaca.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.