FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Babilon
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Babilon » 08 mar 2010, 00:07

tatamata je napisao/la:Ma ljudi,ocigledno je da nasi igraci nisu zasluzili pobjedu!Tu nema dileme...Igrali su lose,ali je i sudija bio na strani Leotara,uz nekoliko ociglednih previda.Ali to u stvari vise nije ni bitno...Izgubili smo,sta sad,nije smak svijeta.

Danasnji rezultati nam mozda odgovaraju,ali isto tako nisu bas idealni.Pozitivno je,sto smo prvi,imamo 2 boda vise od Sirokog,i utakmicu vise kod kuce!Negativno je to sto se jos jedan klub ukljucio u borbu za vrh.Tako da ce biti guzva.

Zna li iko kad je izvlacenje za kup?Bilo bi fino kad bi Zrinjski izvukli,a onda sa Zeljeznicarom u finalu! ;)
Izvlacenje je kolega 9.3,vjeruj da i mi vas prizeljkujemo :mrgreen: ,sto zbog neugranosti novog kadra sto zbog dobrog skora u povjesti,a evo nasi polako hvataju formu,inace Slavija i Zeljo dosta dobro izgledaju u ova dva kola!
MA vama prvenstvo,nama kup,JEL POŠTENO?! :lol: :lol:
HSK Zrinjski Mostar

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 08 mar 2010, 00:11

stefantb je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Dobro seljacicu. Sad mozemo zavrsiti ovu "raspravu"! :mrgreen:
Odlike seljaka su da je posten, cedan, radan. Zapitaj se koje su odlike idiota kad si vec prihvatio da si to...
Ti si bas rijesio da jedes g.vna na ovoj temi. :mrgreen:
Nazvao si me idiotom a onda jadikujes kada te neko nazove seljacicem?! Nisi ti seljak vec seljacic! Mozda sam te trebao nazvati seljacinom, ali sam htio da ti tepam. :mrgreen:

A sad otkamenjaj! :mrgreen:

opustenoBL
Kontakt:

Post Postao/la opustenoBL » 08 mar 2010, 00:12

Babilon je napisao/la:
tatamata je napisao/la:Ma ljudi,ocigledno je da nasi igraci nisu zasluzili pobjedu!Tu nema dileme...Igrali su lose,ali je i sudija bio na strani Leotara,uz nekoliko ociglednih previda.Ali to u stvari vise nije ni bitno...Izgubili smo,sta sad,nije smak svijeta.

Danasnji rezultati nam mozda odgovaraju,ali isto tako nisu bas idealni.Pozitivno je,sto smo prvi,imamo 2 boda vise od Sirokog,i utakmicu vise kod kuce!Negativno je to sto se jos jedan klub ukljucio u borbu za vrh.Tako da ce biti guzva.

Zna li iko kad je izvlacenje za kup?Bilo bi fino kad bi Zrinjski izvukli,a onda sa Zeljeznicarom u finalu! ;)
Izvlacenje je kolega 9.3,vjeruj da i mi vas prizeljkujemo :mrgreen: ,sto zbog neugranosti novog kadra sto zbog dobrog skora u povjesti,a evo nasi polako hvataju formu,inace Slavija i Zeljo dosta dobro izgledaju u ova dva kola!
MA vama prvenstvo,nama kup,JEL POŠTENO?! :lol: :lol:
POSTENO nema dalje,,ajd' ruka ruci :D
DUPLA MAJSTORE

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 08 mar 2010, 00:13

Sutra bi potpisao za taj scenarij,sretno u prvenstvu!
HSK Zrinjski Mostar

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 08 mar 2010, 00:22

vidim vi ovdje nesto djelite :mrgreen: ..
nece moci tako dupla kruna stize u dolinu...sljedeci ste naredu vi pod brijegom :mrgreen:
1921-2011

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 08 mar 2010, 08:21

Sinoc sam gledao BHT sport,i moram priznati da sam se zacudio,jer sam mislio da nece prikazati kako smo pokradeni...a oni prikazase.Njihov penal nisam dobro vidio,tako da ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da je bio ili nije bio.Medjutim rusenje Vukelje,cist penal kao suza,znaci osteceni smo strasno,jos su usporili snimak skroz,da se bolje vidi...Vjerujem da je sudija napravio,jos par gresaka,ali ni igra nije bila bajna,tako da se nemamo sta buniti.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 mar 2010, 09:27

Prestrogi smo prema treneru i igračima. Odmah da kažem da ja nisam bio ni za smjene ni Odovića ni Jagodića ni Stojnića,a isto tako mislim da bismo bili više nego neozbiljan klub kad bi sad odmah smijenili ovog Marića.

Stvaranje igre je proces. Kad bi vam neko dao da proberete najboljih 16 igrača iz Premijer Lige BiH i najboljeg trenera,vjerujte mi da igra tog tima u prvih par mjeseci ne bi ličila ni na šta.Pogledajte kakav nepovezani antifudbal je igrao Željezničar u prvim kolima jeseni kad je došao Amar Osim i neki novi igrači. Ali već kako je jesen odmicala,igra tog tima je dobijala konture,da bi to sad postao vjerovatno najkompaktniji tim u BiH.Naša najveća prednost jesenas je bila upravo to-uigranost,a ne neki extra pojedinci.Ne treba zaboraviti da smo sa većinom tih igrača od jesenas koje sad kujemo u zvijezde,mi prije tri godine ispali u drugu ligu! Tu prije svih mislim na oba Vranješa,Žarića,Puzigaću,Jandrića i ostale...Ali ti momci su se uigravali,i jesenas eksplodirali....

Ja sam ljut na upravu što je tako na ho-ruk rasprodala kostur tima koji je godinama uigravan,a na novog trenera i nove igrače zaista još ne mogu biti ljut.

Uostalom,pričamo o Borcu koji je prvi na tabeli,sa tendencijom da tu ostane još poprilično dugo,zahvaljujući dobrom rasporedu.Neko bi čitajući komentare ovdje pomislio da se borimo za opstanak.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 08 mar 2010, 09:47

Schlager je napisao/la:Prestrogi smo prema treneru i igračima. Odmah da kažem da ja nisam bio ni za smjene ni Odovića ni Jagodića ni Stojnića,a isto tako mislim da bismo bili više nego neozbiljan klub kad bi sad odmah smijenili ovog Marića.

Stvaranje igre je proces. Kad bi vam neko dao da proberete najboljih 16 igrača iz Premijer Lige BiH i najboljeg trenera,vjerujte mi da igra tog tima u prvih par mjeseci ne bi ličila ni na šta.Pogledajte kakav nepovezani antifudbal je igrao Željezničar u prvim kolima jeseni kad je došao Amar Osim i neki novi igrači. Ali već kako je jesen odmicala,igra tog tima je dobijala konture,da bi to sad postao vjerovatno najkompaktniji tim u BiH.Naša najveća prednost jesenas je bila upravo to-uigranost,a ne neki extra pojedinci.Ne treba zaboraviti da smo sa većinom tih igrača od jesenas koje sad kujemo u zvijezde,mi prije tri godine ispali u drugu ligu! Tu prije svih mislim na oba Vranješa,Žarića,Puzigaću,Jandrića i ostale...Ali ti momci su se uigravali,i jesenas eksplodirali....

Ja sam ljut na upravu što je tako na ho-ruk rasprodala kostur tima koji je godinama uigravan,a na novog trenera i nove igrače zaista još ne mogu biti ljut.

Uostalom,pričamo o Borcu koji je prvi na tabeli,sa tendencijom da tu ostane još poprilično dugo,zahvaljujući dobrom rasporedu.Neko bi čitajući komentare ovdje pomislio da se borimo za opstanak.
upravo o tom sam i ja pričao.

još samo da dodam, kad nas neko pokrade, kako god da smo igrali, to mora da se tjera do kraja , ne toliko zbog onog što je bilo nego zbog onog što će biti, zato ja podržavam ove najavljene žalbe.
Nismo mi neki bezvezni klub koji može da se potkrada a da mi ćutimo i kažemo , ma dobro svakako smo loše igrali, igrali smo kako smo igrali, ali imamo pravo da tražimo pošteno.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 08 mar 2010, 09:59

Ma sad mozete samo kukati, isto kao sto je i Sarajevo kukalo sto su direktno pokradeni od zrinjskog, i to pred ocima nacije...i sta samo dobili...nista...
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 08 mar 2010, 10:04

Naravno, treba da bude pošteni i to jetačno, ali ako si ti dovoljno jak, onda je teško da te neko pokrade, sjetite se utakmice sa Širokim u Banjaluci, nadalje ja samo kritikujem način igre, ali ne i igrače, jer trener igru ekipe mora da postavi prema onima igračima sa kojima raspolaže, a ne da igrače navikava na novi sistem igre, to je poenta svega, dakle mi nemamo igrače koj se mogu uklopiti u sistem igre sa ofanzivnim polutkama i to je činjenica, nadalje moje nezadovoljstvo prema njemu kao čovjeku je eksplodiralo nakon intervjua u kojem je rekao da nije on kriv što je uprava rasprodala a najbolje igrače i da on nezna koliko sada ovaj tim može te da njega ne treba pitati kakav će uspjeh biti iz čega sam ja zaključio da je uprava njega "zajebala", ali onda je on kao dosljedan čovjek trebao da spakuje stvari i ode kući a da javno progovori kako su ga izigrali i da on neće da učestvuje u tome... Pa ako je on trener takvog formata, ne treba on da se brine za posao, sam je rekao da je igrao i trenirao po čitavom svijetu, pa zašto mu treba da se neka bezvezna uprava poigrava sa njim kao trenerskom veličinom, još jedna stvar koja mi je tek sada sinula u glavi je i ta da je on dao otkaz i kondicionom treneru Borca koji je tamo bio već nekoliko sezona, čini mi se još od vremena Pece Rakojevića, a što može za posledicu da ima to da je on znao da su igrači koje dovodi fizički ruinirani te mu treba neko podoban ko će o tome da ćuti... Pogledajte izjavu Stepija za ekipu Laktaša i kome se čovjek zahvalio i zbog čega, svaki komentar nakon ovoga je suvišan...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 08 mar 2010, 10:08

Gledam sinoc izvjestaj iz Trebinja ne da nije bilo krade vec je sudija osvirao posteno,a gledam da je dobio jako dobru ocjenu(7).

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 08 mar 2010, 10:16

Prvo kao bivsi fudbaler moram reci da ce problem Borca biti uigranost ekipe. Upravo je cinjenica da je ekipa kod Vlade i Baje igrala gotovo u istom sastavu, da je bio prisutan sto bi treneri rekli timski duh donio rezultate prosle godine.
Sad toga nazalost nema. Igracima je potrebno vrijeme da se priviknu jedni na druge . Ove dvije utakmice ne daju preveliku nadu, ali nadam se da ce Maric ipak pronaci rjesenja. Prije svega mora iskristalisati tim. Tu mislim da pod hitno mora Dzoa i Zaru preseliti na klupu i vratiti Stupara i Puzu na njihove pozicije. Zatim na domacem terenu mora igrati sa dva spica ako zeli da dodje do gola.
I da upravo sad im treba pruziti podrsku, jer im je potrebna, nastavi li Borac da pobjedjuje kod kuce, Evropa je sigurna. Ovim igracima je potrebno samopouzdanje i podrska svih ... Za kritiku uvijek ima vremena
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 08 mar 2010, 13:19

Bezveze je da tu ulazu zalbe nekakve,jer realno od toga nista nece dobiti...Taj sudija ce mozda biti "kaznjen" nesudjenjem par kola ili tako nesto u najboljem slucaju...Samo trening :roll:
" " " & СВЕ,ЈА НЕ ' & &,ПРВА / " " У " ', " & СА &

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 08 mar 2010, 13:38

vi kako hoćete,

ja ipak mislim da ćemo mi uzeti tu titulu ove godine!!!

možda će većina od vas reći da sam lud, gdje su mi oči, da sam neobjektivan, pristrasan, ili da sam fudbalska neznalica.... i možda će ti biti u pravu, jer jesam sve to ( nadam se samo da lud nisam :) )

ali ja nekako čvrsto vjerujem da uzimamo titulu ove godine i da će ova ekipa proraditi
TREĆI PUT ČASTIMO !

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 mar 2010, 14:35

I ja sam više za tu varijantu....maximalna podrška u svakom pogledu,a račune ćemo svoditi na kraju sezone.

Igraču najviše treba podrška kad mu ne ide...pričajte sa bilo koji igračem,svi će vam reći isto,kad vodim 3-0,ne treba mi podrška,pobjediću i bez nje.....

Nikad neću zaboraviti scenu od prije dve godine,zadnje kolo španske lige...Athletic Bilbao ostaje u ligi isključivo ako pobjedi Levante u zadnjem kolu,u suprotnom,po prvi put u istoriji ispada u segundu (jedini klub uz Real i Barcu koji nikad nije ispao)...Pošto imam te Taquilla kanale gledap sam tu utakmicu,i to u životu nisam doživio...Cijeli stadion na nogama od prve do zadnje minute,nešto poput Pionira kad igra Partizan,i staro i mlado,i muško i žensko,ludilo od navijanja....Elem,Athletic je dobio 2-0,ostao u ligi,ali onog trenutka kad je sudija odsvirao kraj,sva ona pozitivna energija se pretvorila u jednu neviđenu salvu zvižduka koja je trajala punih 15 minuta!

Znači,pouka je bila,moramo navijati da uradimo danas najbolje što se može,ali na kraju ćemo iznijeti svoje mišljenje o tome što smo morali strijepiti do zadnjeg minuta i zadnjeg kola,hoćemo li ispasti ili ne....nešto stvarno neviđeno i jako poučno...odmah sam zamislio naše Marakane,Poljude Maksimire i slične situacije...to bi već od 15-og minuta počelo sa "Uprava napolje" i uvredama na račun trenera i igrača,i vjerovatno bi se igračima oduzele noge i izgubili bi pod tim pritiskom....

Борац БЛ
Kontakt:

Post Postao/la Борац БЛ » 08 mar 2010, 15:05

[quote="Schlager"]I ja sam više za tu varijantu....maximalna podrška u svakom pogledu,a račune ćemo svoditi na kraju sezone.

Igraču najviše treba podrška kad mu ne ide...pričajte sa bilo koji igračem,svi će vam reći isto,kad vodim 3-0,ne treba mi podrška,pobjediću i bez nje.....

to bi bilo odlicno kada bi svi podrzavali igrace i maksimalno ih bodrili ali cisto sumljam da ce tako biti.Doce primitivci sa strane koji ce zvizdati i psovati igracima sve redom i za najmanju gresku :evil:
sjecam se prosle polusezone kad smo igrali protiv sarajeva i oko 8o. minute borac gubi 1-0 kada je bilo ocigledno da necemo stici do pobjede oni tamo na istoku (ne lesinari nego obicni navijaci)krenuli zvizdati i psovati sve redom,kad se nisu potukli lesinari s njima,a borac kako je odigrao tu polusezonu da su izgubili 5-0 nije im se trebalo zvizdati.Zato cisto sumljam da ce sa tribina u subotu biti maksimalna podrska navijaca

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 mar 2010, 16:36

Znam i ja da neće,zato i pišem sve ovo.....

opustenoBL
Kontakt:

Post Postao/la opustenoBL » 08 mar 2010, 16:42

& ? je napisao/la:
Schlager je napisao/la:I ja sam više za tu varijantu....maximalna podrška u svakom pogledu,a račune ćemo svoditi na kraju sezone.

to bi bilo odlicno kada bi svi podrzavali igrace i maksimalno ih bodrili ali cisto sumljam da ce tako biti.Doce primitivci sa strane koji ce zvizdati i psovati igracima sve redom i za najmanju gresku :evil:
sjecam se prosle polusezone kad smo igrali protiv sarajeva i oko 8o. minute borac gubi 1-0 kada je bilo ocigledno da necemo stici do pobjede oni tamo na istoku (ne lesinari nego obicni navijaci)krenuli zvizdati i psovati sve redom,kad se nisu potukli lesinari s njima,a borac kako je odigrao tu polusezonu da su izgubili 5-0 nije im se trebalo zvizdati.Zato cisto sumljam da ce sa tribina u subotu biti maksimalna podrska navijaca
ma nisu to ni simpatizeri kluba a kamoli neki navijaci,vise volim da na stadionu vidim max pet hiljada ali istinskih simpatizera i navijaca borca,a ne kao protiv sarajeva dvanaest hiljada ljudi koji su culi da nesto zanimaljivo ima na stadionu pa ajmo kao da se nesto dijeli...i naravno da su nezadovoljni prate samo ligu petice ili LŠ...od takvih se najezim i pravo mi dodje da im kazem koju,al bojim se ima ih vise dobicu batina :D
DUPLA MAJSTORE

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 mar 2010, 16:58

Moja životna želja je da Borac u pretkolu Lige Uefa ili LŠ dobije npr Crvenu Zvezdu ili Hajduk ....

Kada bi naši ljudi ovdje vidjeli da su to dve maltene potpuno ravnopravne ekipe,mislim da bi konačno prestalo omalovažavanje našeg kluba i s druge strane nerealno veličanje nekih klubova koji više nisu ni 2% što su nekad bili....

Ovako obični ljudi misle da su to još uvijek neke veličine u evropskim okvirima a da ovdje igraju totalni amateri i neznalice....

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 08 mar 2010, 17:02

možda je vrijeme da se okrenemo sledećoj utakmici sa čelikom kod kuće.
Po izvještajima čelik je dobro odigrao u sarajevu protiv želje premda je izgubio, a razvalio rudar u zenici.
Ekipa u borbi za opstanak, sasvim sigurno vrlo neugodan protivnik.
Ovdje jednostavno nemamo šta taktizirati, tri boda su nam neophodno potrebna ovdje ih moramo uzeti, igru postaviti puno ofanzivnije nego protiv laktaša, i igrati bez ikakvih ziherašenja.

nadam se da će se kajkut i stupar i petrić oporaviti , olja je odradio kaznu.

moj tim protiv čelika:

------------------------------Knežević-----------------------------------

stupar-----------ćorić (trivunović)------petrić------------puzigaća

--------------------------grahovac(vukobratović)-----------------------

stančeski-----------------------stevanović----------------------------jandrić

---------------vukelja------------------------------------

-----------------------------------------kajkut

Znači igrao bi postavu 4-1-3-2 , sa polušpicom vukeljom i špicom kajkutom, u odbrani bi ćoriću dao prednsot nad trivunovićem , a petrić svakako mora biti unutra ( jer ne mogu igrati zajedno dva spora stopera)

Nadam se da će navijači toga dana na stadionu baviti se podrškom borcu a ne pljuvanjem naših igrača
TREĆI PUT ČASTIMO !

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.