FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

PEP
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la PEP » 01 sep 2014, 20:15

Omerbavarac je napisao/la:slika

:njanjanja: :njanjanja:

omerbeze sto se tice ovog kurta ocel on biti uvrsten medju ove seniore ili...ide umladi pogod na jos kaljenja :?
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2014, 20:19

Najvjerovatnije ide u drugu ekipu Bayerna gdje ce se jos malo kaliti a vremenom ce on doci i do prve ekipe.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 sep 2014, 22:02

Ovi Francuzi su stvarno postali "poglupi" što se tiče reprezentacije... Nakon Blattera i Deschamp počeo da prijeti u vezi Riberya i opraštanja od repke. Navodno će ga pozvati a ako se ne odazove ima ban ... Ja nezz tačno kako ova procedura opraštanja-pozivanja funkcioniše ali Francuzi su izgleda pravo zapeli oko njegovog igranja...

Zar im treba još jedan nezadovoljan igrač u reprezentaciji koji će igrati sa nekakvim duplim aršinima a tamam se riješili Nasrija...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 sep 2014, 22:11

thulkazal je napisao/la:Ovi Francuzi su stvarno postali "poglupi" što se tiče reprezentacije... Nakon Blattera i Deschamp počeo da prijeti u vezi Riberya i opraštanja od repke. Navodno će ga pozvati a ako se ne odazove ima ban ... Ja nezz tačno kako ova procedura opraštanja-pozivanja funkcioniše ali Francuzi su izgleda pravo zapeli oko njegovog igranja...

Zar im treba još jedan nezadovoljan igrač u reprezentaciji koji će igrati sa nekakvim duplim aršinima a tamam se riješili Nasrija...
A gdje si to vidio? I šta kao prema tom izvoru hoće da ga natjeraju da igra za reprezentaciju ili šta? Gdje si to opšte vidio, pročitao???
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 sep 2014, 22:45

effe_sa je napisao/la: A gdje si to vidio? I šta kao prema tom izvoru hoće da ga natjeraju da igra za reprezentaciju ili šta? Gdje si to opšte vidio, pročitao???
A dobro moguće da je novinarska patka i izvrtanje Deshampove izjave ... Vidio sam na tz.de još su oni stavili provokativan naslov...

Opet Blatter na izvlačenju grupa za LP je faktički rekao da povlačnje Riberya je neshvatljivo i da on ne može odlučiti da li hoće ili ne da igra za reprezentaciju ali ajd nisam ga shvatao ozbiljno... Ali sad i Deshamp izjavio da ako pozove igrača on mora doći pa tako i Ribery...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 sep 2014, 22:50

thulkazal je napisao/la:
Opet Blatter na izvlačenju grupa za LP je faktički rekao da povlačnje Riberya je neshvatljivo i da on ne može odlučiti da li hoće ili ne da igra za reprezentaciju ali ajd nisam ga shvatao ozbiljno... Ali sad i Deshamp izjavio da ako pozove igrača on mora doći pa tako i Ribery...
Ma vjerovatno glupost, jer ne mogu ga natjerat da igra za reprezentaciju..... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 sep 2014, 22:53

effe_sa je napisao/la: Ma vjerovatno glupost, jer ne mogu ga natjerat da igra za reprezentaciju..... :)
A nisam ja dobro upoznat sa tom procedurom i zato sam gore i pitao kako to ide kad igrač ne želi tj. oprostio se od repke jer glupo je da neko nekoga tjera ... Uostalom Francuze u neku ruku mogu i razumiti jer nemaju dostojnu zamjenu za Riberya ali ovo je očajno ...

Prema onome što znam i što je poznato mogu oni biti mutavi i uputiti poziv, igrač se mora odazvati ili suspenzija ide ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 sep 2014, 22:59

thulkazal je napisao/la:
A nisam ja dobro upoznat sa tom procedurom i zato sam gore i pitao kako to ide kad igrač ne želi tj. oprostio se od repke jer glupo je da neko nekoga tjera ... Uostalom Francuze u neku ruku mogu i razumiti jer nemaju dostojnu zamjenu za Riberya ali ovo je očajno ...

Prema onome što znam i što je poznato mogu oni biti mutavi i uputiti poziv, igrač se mora odazvati ili suspenzija ide ...
Malo sam sada gledao taj tekst na tz-u i baš vidim da su Francuzi poludili, ali zbog EP u svojoj državi, pa hoće sada baš da im svi najbolji igrači igraju. Pa sada bi to bila specifična situacija, po pravilima FIFA-e i UEFA-e bi se morao odazvat (bio bi jedinstven slučaj da selektor šalje poziv igraču koji se oprostio od reprezentacije :D ), a on bi se putem suda mogao izboriti da ne igra. Naime ne veže ga ugovor za reprezentaciju, tako da onda i ta pravila pred sudom mogu postati nevažna, pasti u vodu.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 sep 2014, 23:24

Ionako nije omiljen zbog Rabije (Zahije) u Francuskoj a i raznih drugi stvari :D ... To bi ga učinilo još omraženijim ...

Kako god ne bi valjalo radi samog igrača povlačenje po sudu a i mediji jedva čekaju da se raspišu ... Valjda ovi Francuzi pokažu kakvo dostojanstvo ...

Edit: gore sam mislio na Platinija a ne Blattera, oko tih izjava ...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 sep 2014, 01:41

Napokon se zavrsio i ovaj prelazni rok. Nasu politiku dovodjenja igraca bih podijelio na dva dijela, igrace koje je dovela uprava i igrace koje je doveo Pep.

Prvi su doveli Lewu sto je fenomenalan posao i veliki upgrade ali nisam nesto siguran da je to bas igrac koji preferira Pep i da ga je bas zelio. Ali eto kad je djaba onda moze. Takodje mislim isto i za Rodea.

Pep je trazio Benatiu, Bernata, Rejnu i Xabija sto mu je uprava i omogucila. Nisam siguran da bi doveli Benatiu da nismo imali ove ovolik povrede a Xabija bi, jer za ove novce i taj kvalitet se nije smjela propustiti prilika.

Transfer mladoh Sinana Kurta isto tako pogodak.

Odlasci su manje vise ocekivani i dobro odradjeni osim mozda Kroosa jer da je ostao nas prelazni rok bi dobio ocjenu 10. Ovako izmedju 9 i 10. :-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 sep 2014, 01:56

Da je ostao Kroos ne bi doveli Xabija, cak sam siguran da se Javi nije povrijedio da ne bi ni Mehdija doveli. Ovako smo odradili dva dobra transfera s kojima smo kako vidim svi zadovoljni.

Ja cu ovo ocijeniti kao perfektan posao, pogotovo sto se dovelo vise igraca nego sto je ostalo i to za manje para nego se zaradilo od njihove prodaje. Dakako da stiming svemu daje cinjenica da se nije izgubilo na kvaliteti, cak stavise kvalitet se poboljsao za jednu stepenicu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 sep 2014, 09:41

muamerc je napisao/la:U Moskvi cemo cuti povike Pepa u toku utakmice, mozda i razumimo koji jer je izgleda CSKA kaznjen sa jednom utaakmicom bez navijaca. Ban je od prosle godine. Jos ne idemo relativno u zimu tako da nam se dosta stvari poklopilo.
znaci ne smiju ni navijaci bayerna ici na tekmu?
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 02 sep 2014, 09:48

Znači izašla je knjiga "herr Guardiola" koju navodno mi svi trebamo imati kako bi bolje shvatili neke stvari.

Knjigu je napisao novinar koji je non stop bio uz PEPA. O vjerodojstojnosti činjenica u knjigi neću pričati, jer sve je moguće objasniti na par načina i donjeti različite zaključke, kao što radimo sa informacijama koje dobijemo iz dnevnih medija.

Ovo je zasad najzanimljiviji dio knjige di se piše o taktici prije domaće tekme sa Realom di su igrači nagovorili pepa na drugu taktiku i gdje to pep opisuje kao najveću glupost koju je napravio kao trener te je popizditis dobio :D

https://magazin.spiegel.de/digital/inde ... -128977601" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Ovaj mali dio texta sa komentarima nemre nam reči previše i moremo donjeti krive zaključke. Bolje bi bilo cijelu knjigu pročitati kako bi znali sve kaj se tamo piše. No zato moremo predpostavljati 3 različite stvari.

1.) Pep je podlegao javnosti i igračima i odlučio otići tim putem jer tako žele igrači, a to je ono što su htjeli "kritičari" Pepa - sad je to napravio i dokazalo se da ti dečki pojma nemaju

2.) Kakav je to Pep trener da podlaže takvom pritisku i dopušta igračima da mu određuju taktiku

3.) Koji je najbolji način da se sprijateljiš sa igračima i daš im na važnosti nego baš ovaj. Još da su i uspjeli morti bi suradnja bila još bolja, a "kritičari" bi malo popustili...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 02 sep 2014, 10:52

e baš mi je drago što Ronaldo udara po klupskoj politici transfera.nek vidi malo Krosonja kako je a nije to ništa biće i situacija kad će svi listom pa i naša bivša zvijezda morati igati za Kristijana, a u Bajernu je mogo biti mali *og ali neka osjećam da ćemo ove sezone pozitivno eksplodirati...

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 02 sep 2014, 12:51

Basti novi kapiten Elfa. Čestitke. :clap:

Trebao je i Lewa kao Klose :mrgreen:
slika

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 sep 2014, 13:42

Cestitke Svajniju, zamjena je Nojer. Nije da nismo navikli. :-) jos i Gecea na nagrade pocasnim kapitenom :-)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 sep 2014, 17:51

Stefan Effenberg je napisao/la: Vidim da se nikako ne možeš pomiriti sa Levatom u napadu. Ha, iako se često slažemo u velikoj većini, ovdje se nećemo nikad složiti.

Smatram Lewu za klasu boljim igračem od Manđe.
Ma mogu se ja pomiriti s Lewom u napadu, zabit će on dosta golova i bit će koristi od njega. Prije sam obrazlagao da se on možda previše uzdiže, a prije nego što je bilo šta još dokazao u Bayernu. I govorio o nekim manama. A evo usput kad smo kod njega, jel ti poznato da je u subotu imao nešto manje od 30 % dobivenih duela? Ne misliš da Mandžo tu sigurno ne bi uvijek bio bolji.
I kažem ti ok je to s Poljakom, samo Mandžina vatra, borba mi nedostaju. I smatram da se nekako brzo prelazi preko njegovih zasluga. Neki znaju to cijenit, a neki su to brzo zaboravili. Lewa tek sve to treba klubu da da.

A drago mi je što smo sada dobili jednog lidera, borca, prznicu, a u isto vrijeme i diregenta, predvodnika kakav je Xabi Alonso. Zato sam prezadovoljan ovim transferom.
Stefan Effenberg je napisao/la: Također smatram da mogu Rode, Gaudino i PEH mnogo pružiti. Ali realno oni ne mogu nositi igru Bayerna još neko dulje vrijeme.
Pa gledaj Rode je po meni dosta pokazao već i ima šansi za veliku minutažu ako ovako nastavi. Dosta mi se svidio u subotu, a i u nekim nastupima prije. Gaudino je protiv Wolfsburga bio sjajan, ali je izrazito mlad i njega treba polako uhodavat i prilagođavat timu i igri. Iskreno , nakon sjajne partije protiv Vukova, volio bi da je dobio priliku i u subotu protiv Schalkea. Ali onda ne bi Rode igrao.
A Hojbjerg je već tu neko vrijeme s ovim timom, ima tu veću jednu utakmicu protiv Dortmunda u timu, tako da od njega očekujem brži napredak. Ali opet sve zavisi od personalne situacije, jer ovim momcima će biti posebno teško kada se vrate Thiago i Schweini. Javi će duže odsustvovati, pa se tu otvara prostor.
Stefan Effenberg je napisao/la: Ne zaboravljam ja da smo upravo s tom taktikom dobili Dortmund koji je onda izgledao totalno izgubljeno u prvom poluvremenu i tek kasnije su došli sebi jer nisu očekivali tako nešto od Bayerna i Pepa. Klopp se dao iznenaditi potpuno i nisu se nimalo snašli protiv te taktike. Već onda sam ja pisao o majstorskoj postavci Pepa ali isto tako sam jasno rekao da ne želim gledati tu formaciju u Bayernu nikako.

Ja nikako ne mogu prihvatiti ovu taktiku. Ne znam koliko se sjećaš da je Barcelona sa Pepom igrala 3-6-1 potkraj njegovog mandata u Barceloni. Znaš kako je to izgledalo? Potpuno kruženje i dodavanje loptom u sredini terena bez ikakve ambicije da se krene naprijed i to je još gore od one standardne Pepove zamisli sa velikim posjedom. To je bilo odvratno za gledati, u najmanju ruku.
Ma dobro ja ovdje više vidim da je tebi problem to gledati, nego što sumnjaš u njenu uspješnost. Mislim da to kod nas može varijabilnije i ljepše izgledati. Baš iz tog finala se sjećam da smo brzo stvorili prvu priliku i u početku je bilo čak i okomitosti i dinamike u igri. Meni se te transformacije sviđaju kod te formacije: iz 3 u 5 pozada i iz 5 u 3...A naravno da treba često i praktikovati onu sa 4 igrača pozada...Treba kombinovati, zavisno od protivnika...

E sad još vezano za diskusiju koja se vodila ovih dana ovdje oko Goetzea.....Mene nekako Goetze ne brine, mislim da će on samo odjednom eksplodirati. A moje mišljenje u posmatranju njegovih igara prošle sezone se drastično razlikuje od pojedinih, jer je on meni bio solidan (a vidim neki ga i tada smatraju katastrofalnim).
Međutim, definitivno je da je njegov ulazak u novu sezonu loš, ali i on je kasnio s pripremama i igra pod pritiskom. Taj pritisak mora s njega spasti. Trebat će nam možda s njim još par utakmica strpljenja. Ali ne sumnjam u njegov apsolutni uspjeh u Bayernu.
Slažem se s Thulkazalom, on je čini mi se rekao da Goetze treba koji kg skinut.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 02 sep 2014, 21:57

slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 02 sep 2014, 22:05

Nisam ovako čekao SP kao što čekam da se Thiago vrati. OČekujem da će on biti naš najbolji igrač u narednih , ni manje ni više, 7-8 godina.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.