RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 01 sep 2014, 18:11

NeverGiveUp je napisao/la:Neki kažu da ih ne zabrinjava toliko ovo prosipanje bodova, odnosno neriješeni rezultati, (mene itekako DA).
Može li se neko sjetiti kada smo zadnji put uvezali 2 ili pak 3 pobjede (ali da nisu bile zaredom domaće) ? Ja ne...

Dalje... Mi ako uopšte hoćemo da razmišljamo o tom izlasku na EU scenu a kamoli da izborimo istu moramo početi pobjeđivati utakmice u kojima se to od nas ne očekuje.
Na šta tačno mislim ? Jedan Željo kiksa kući protiv Zrinjskog, i to nadoknadi pobjedama sa strane. Zrinjski prošle sezone kiksa kod kuće protiv objektivno lošijeg protivnika i onda uzme neku jaču ekipu vani i zareda nekoliko pobjeda. Bojim se da mi to i dalje nemamo u sebi, da nismo toliko jaki! Široki nam je rak rana, mislim da tamo nikada nismo pobijedili. I to bi bilo čak i u redu da mi možemo uvezati nekoliko pobjeda kod kuće bez problema ali i to nam je postalo u rangu osmog svjetskog čuda.

ITEKAKO sam zabrinut jer se bojim totalnog kolapsa kako ono malo RA fanatika što je ostalo tako i generalno Veleža kao kluba ako ove sezone ne izborimo taj dugoočekivani ISKORAK!

Još jednom ponavljam, ovoj ekipi fali jedan izraziti KREATIVAC pored Blagojevića jer svi smo vidili na šta nam igra liči kada dotični nije na terenu i naravno taj špic igrač.
Kada su nas Sandžaklije upozoravale da dovodimo propalitet i lika koji je ZABIO ( nula ) golova, mi smo to olako zanemarili. Nije da se mi pitamo i da možemo uticati na odluku/e uprave kluba ali ne treba sebi davati lažnu nadu.

Ovo ne stoji. Zato što je pred sezonu rečeno da se ide pokušati izboriti ta Evropa ili preko kup, a ako se ne uspije, idemo daje, jer se klub iz godine u godinu diže. Nije ti ovo 2002 ili 2003 kada smo ispali. od tada pa na ovmo se dosta tog izmijenilo druže.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 sep 2014, 18:12

Vidit' ćeš (ne daj Bože ustvari da vidiš), ako ne izborimo ove sezone... na šta će tek onda ličiti tribina.
Gadan smo mi mentalitet.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 01 sep 2014, 18:13

Tolić novi član Veleža

Tin Andre Tolić (19) novi je član „Rođenih“. Riječ je o mladom fudbaleru rođenom 1995. godine, koji je prošao kompletnu omladinsku školu Dinama iz Zagreba. Tolić je u proteklom periodu boravio na probi u Veležu, gdje je pokazao da je riječ o izuzetno talentovanom mladom igraču, koji u budućnosti može, uz pravilan rad i zalaganje, predstavljati okosnicu tima. Tolić igra na poziciji veznog igrača, a alternativno i na bočnim pozicijama.

- Trebao sam sezonu početi u Dinamu B, koji se takmiči u 3. ligi Hrvatske i predviđen je kao tim iz koje će se selektirati igrači za Prvu ligu. Nešto slično kao Lokomotiva. Međutim, ja sam više želio da se zaista probam u jakoj konkurenciji u nekom poznatom i priznatom klubu. Velež to definitivno jeste, a na meni je da se nametnem radom. Teško je mladim igračima probiti se do prvih jedanaest, ali vjerujem u sebe, rekao je prilikom potpisa Tolić.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 01 sep 2014, 18:31

Kao da pravimo dobar posao sa pojačanjima i mladim igračima, prvo Barišić, pa ovaj dečko onda, ali i dalje fali nešto. Ipak igrača kojeg je izbacio Mamić smo doveli, to je po meni za svaku pohvalu :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 sep 2014, 18:39

shaman7 je napisao/la:Kao da pravimo dobar posao sa pojačanjima i mladim igračima, prvo Barišić, pa ovaj dečko onda, ali i dalje fali nešto. Ipak igrača kojeg je izbacio Mamić smo doveli, to je po meni za svaku pohvalu :)
Naši namirisali PARE ili ti ŠOLDE. :urnebes:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 sep 2014, 18:40

Nemojte molim vas da me neko pogrešno shvati što ću ovo reći.
Ali radi nekih padobranaca mi je iznimno drago što je sve više ovakvih igrača kod nas :) DA SE JOŠ VIŠE JEDU ZA JEZIK KAD KAŽU KRKANI ONO VEHLEŽ!
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 01 sep 2014, 18:54

NeverGiveUp je napisao/la:Nemojte molim vas da me neko pogrešno shvati što ću ovo reći.
Ali radi nekih padobranaca mi je iznimno drago što je sve više ovakvih igrača kod nas :) DA SE JOŠ VIŠE JEDU ZA JEZIK KAD KAŽU KRKANI ONO VEHLEŽ!
Sto bi te iko pogresno shvatao druze moj?

Ja sam cuo iz "pouzdanih" informacija da je Mrkva u kontaktu sa Mandzukicem da nas mozda pojaca na zimu ako se nebude mogao naci neki kvalitetniji napadac. :D
Jedino nam jos fali taj jedan napadac ubica gore, a i bez njega kad nas jednom krenu golovi, svima cemo naplatiti i to dobro.

Forza Velez!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 01 sep 2014, 19:02

NeverGiveUp je napisao/la:Vidit' ćeš (ne daj Bože ustvari da vidiš), ako ne izborimo ove sezone... na šta će tek onda ličiti tribina.
Gadan smo mi mentalitet.
Ma ja mislim da smo trenutno negdje blizu dna sto se tice posjete,mozda 10%gore-dole,tesko da to moze losije.Ipak su na tribini bolesnici koje nista ama bas nista nemoze odvratiti od gledanja Veleza.Ali je caka u tome da je nama krajnje vrijeme da ponovo punimo tribine,dakle tesko da moze losije ali mi moramo puno bolje.Sto rece neki dan Denter u autu, nasoj RAji je dosadila prosjecnost ekipe i rezultata.Nama zbog toga pod hitno treba rezultat,jer bi tako znacajnim rezultatom sigurno vratili armiju na stadion,malo su se ljudi otudjili od Veleza.Zato smatram da ovgodisnju borbu nasih Rodjenih moramo podrzati maximalno,jer fakat je vrijeme da se dignemo.
PS Zadnju tekmu tribina iza gola mi se ucinila malo bolja kad sam gledo na tv-u
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 sep 2014, 19:31

Dobrodošli i Toliću i Barišiću nemam ništa protiv vas šta više napravili ste veliki korak i došli u dobar klub za vas ali ne mogu skontati upravu i njihove kentre. Daj bola dovode se neki mladi anonimusi lafo iz Dinama i iz Zagreba a pustaju se naša djeca Behram i Bašić. Momci koji su mostarska djeca i koja bi ginula sutra za petokraku. Momci koji su talenti nevjerovatni. Zar nije lakše vezat našu djecu pa i pogurat ih s rapama ako ih ima nego placat neke zagrebcane i posušake koji ce se ispalit cim ugrabe prvu priliku. Neznam haj drago mi je u jednu ruku sto su došli i što smo nešto dobili ali se više syebem kad znam šta smo izgubili
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 01 sep 2014, 19:43

RezervniGolman je napisao/la:Dobrodošli i Toliću i Barišiću nemam ništa protiv vas šta više napravili ste veliki korak i došli u dobar klub za vas ali ne mogu skontati upravu i njihove kentre. Daj bola dovode se neki mladi anonimusi lafo iz Dinama i iz Zagreba a pustaju se naša djeca Behram i Bašić. Momci koji su mostarska djeca i koja bi ginula sutra za petokraku. Momci koji su talenti nevjerovatni. Zar nije lakše vezat našu djecu pa i pogurat ih s rapama ako ih ima nego placat neke zagrebcane i posušake koji ce se ispalit cim ugrabe prvu priliku. Neznam haj drago mi je u jednu ruku sto su došli i što smo nešto dobili ali se više syebem kad znam šta smo izgubili
Meni je Bašić već kalibar bio za seniorsku ekipu. On je hladan kao špricer kad igra, em što sam mu gledao CV imao sam prilike onako na terminu igrati sa njim lopte a i pogledati ga na jednoj utakmici. Ima kretanje pa sigurno za 3 klase bolje od Popovića, još mislim da nema nikakve treme, zna se kako se bori za Velež, možda je to najveća greška uprave u zadnje 2-3 sezone sigurno. Prije svega mi je žao što izgubišmo ekstra igrača, a onda i dopuštamo drugim klubovima da zarade na našim igračima jer će se Kina sigurno progurati.

@Mi smo poganog mentaliteta, pravi mostarski a opet znamo šta je ljubav. Primjer : Na remiju protiv Mladosti sjedi do mene neki stariji čovjek, zaista ga prvi put vidim, onako 60-ak godina, ništa više sigurno. Nakon utakmice je doslovno poludio, kune se da neće više nikada doći Veleža pogledati, psuje bogove, majke sebi, igračima, svima okolo. Ništa preglasno, ali dovoljno da ga ja čujem , pored mene je tu. Dođe utakmica sad u Subotu, zajedno ulazimo na stadion, on ispred mene se penje na dedarsku, sav onako nasmijan kao da nikada se Mladost nije ni desila. Imamo mi ljubav prema klubu, imamo sve, ali nešto fali. Ubijeđen sam kad bi Velež zaredao par pobjeda da bi opet hiljadu i po ljudi na tribinama mogli viditi.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 sep 2014, 19:56

Shaman pa bilo ti je sad oko milje ipo protiv Olimpica. Oko 200 iza jednog gola 300 iza drugog gdje su svlacionice i oko milje na dedari samo sto se na dedari cini manje posto bude 200 ljudi na vrhu iznad stolica. Iznenadi me u avazu da je bilo 500 gledalaca a bilo je bez dedare toliko
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 01 sep 2014, 19:56

RezervniGolman je napisao/la:Dobrodošli i Toliću i Barišiću nemam ništa protiv vas šta više napravili ste veliki korak i došli u dobar klub za vas ali ne mogu skontati upravu i njihove kentre. Daj bola dovode se neki mladi anonimusi lafo iz Dinama i iz Zagreba a pustaju se naša djeca Behram i Bašić. Momci koji su mostarska djeca i koja bi ginula sutra za petokraku. Momci koji su talenti nevjerovatni. Zar nije lakše vezat našu djecu pa i pogurat ih s rapama ako ih ima nego placat neke zagrebcane i posušake koji ce se ispalit cim ugrabe prvu priliku. Neznam haj drago mi je u jednu ruku sto su došli i što smo nešto dobili ali se više syebem kad znam šta smo izgubili
Slazem se brato, ali mozda uprava nema izbora sa pustanjem nase djece ako hoce sami da idu, jos ako im familije uz to nisu za to da ostanu u Velezu jer misle da im djeca mogu vise. Mislim da da cemo biti u stanju zaustaviti raniji odlazak mladih talenata jedino onda kada Velez bude dosta finansijski stabilniji klub, a vjerujem da smo na dobrom putu da to postignemo.
Kada se gleda stara Velezova prijeratna skola(bio sam u njoj sve do pocetka rata), vecina Hercegovine je bila uz Velez, svakom mladicu je bio san da igra za Velez, bilo da je iz istocne ili iz zapadne Hercegovine. Mladi talenti koje bi izbacila Velezova skola bi potipisivali ugovore, oni extra talenti bi ostali u klubu dok bi drugi isli na kaljenje u Lokomotivu, Leotar...Onda bi se neki od njih vracali, npr Ibro Rahimic iz Leotara, Margeta iz Lokomotive... To se sve dogadjalo jer je Velez bio najjaci profesionalni klub u regiji, samim tim je privlacio sve mlade talente.
Danas su stvari drugacije, ima milion malih klubova, skola fudbala, Velez nije finansijki najjaci klub u regiji, milion nekih stvari se promijenilo, ali mi se napokon prilagodjavamo, na dobrom smo putu da napokon postanemo finsnijki stabilan klub. Jedino tako se mozemo vratiti na stare grane, da smo mi ti koji kupe najbolje talente iz regije, da od njih pravimo dobre igrace koje bi za dobre SOLDE prodavali u Evropu bas kao prijeratni Velez koji je ako se izuzme pomoc tadasnjih giganta Sokola i Aluminija, od toga uglavnom i zivio.

Forza Velez!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 sep 2014, 20:02

Široki je pravi test naših mogućnosti,a sve su prilike da ćemo morati mi kupiti napadača kad već neće uprava.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 01 sep 2014, 21:26

RezervniGolman je napisao/la:Shaman pa bilo ti je sad oko milje ipo protiv Olimpica. Oko 200 iza jednog gola 300 iza drugog gdje su svlacionice i oko milje na dedari samo sto se na dedari cini manje posto bude 200 ljudi na vrhu iznad stolica. Iznenadi me u avazu da je bilo 500 gledalaca a bilo je bez dedare toliko
Ja sam nekako kontao da je bilo oko 1200 do 1300 ljudi, ali negje nakon 10 minuta igre.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 01 sep 2014, 22:20

NeverGiveUp je napisao/la:Vidit' ćeš (ne daj Bože ustvari da vidiš), ako ne izborimo ove sezone... na šta će tek onda ličiti tribina.
Gadan smo mi mentalitet.
Druže, tribina će biti ista, mi što dolazimo,opet ćemo dolaziti......

Mislim, i ta **** Evropa, odigraš dvije utakmice i onda hiš iz nje......Evropa ne treba da bude cilj, nego posljedica....dobrog rada, kvaliteta pokazanog kako na terenu tako i u vođenju kluba, odanosti navijača i slično.....

Nije ovo loše, ne igramo dobro a ne gubimo, to je ipak znak da postoji kvalitet....sad, hoće li se on u ovoj godini pretvoriti u put u Evropu (kao nagradu) zavisi od mnogo faktora.....naravno, ponajviše od nas, ali moraš imati i sportske sreće, neke ti seokolnosti trebaju poklopiti itd....

Ovo oko Bašića i ovih momaka što dolaze,a što Rezervni poteže.....ono, pitanje ima logiku, ali budimo objektivni, je li tu bilo do uprave ili ipak do roditelja.....ne znam, ali nisam siguran da je Uprava tu mnogo mogla uraditi...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 sep 2014, 22:55

Feja oče daj jednog napadača. Je l' dosta bilo tih veznjaka i obrambenih? :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 sep 2014, 23:17

Igral vam ovaj Cemalovic uopste,jel on kod vas jos?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 sep 2014, 23:23

Tu je, ali ne igra.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 sep 2014, 00:09

bog me ne ubio ako klub za ovih 15 dana nepronađe novog centafora, možda nas iznenade. :roll:

siguran sam da će feja iznenaditi musu po pitanju taktičke postavke, ali budimo realni, neće nam biti nimalo lako.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 02 sep 2014, 00:39

Znas koja je razlika izmedu njih dvojice i ove nase dvojice ... to je da su ovima iz Dinama vec obecali kule i gradove i ovi skontali nista od toga daj mi da igram e tako ce sada biti i sa ovom nasom dvojicom jedino ako budu bas talenat iznad drugih da produ dalje inace ce opet biti vrnimo se mi Velezu ....
Nas najveci problem je sto mi nemamo maltene ozbiljne omladinske skole ... ja vec djecu pratim ima 5 godina i govorio sam Avdi za Djanija Salcina koji je ove godine presao u Sarajevo i za malog Behram zaboravio sam mu ime ali je momak ima dvije godine presao u Dinamo de ih bolan Avdo nekako vezi kontraktom on veli bice sve uredu :D :D djeca sad imaju 13 godina i vrlo su talentovana ali izgleda svi su vidjeli talenat osim nasih pogotovo mi se ovaj mali Djani Salcin svidja o njemu ce se cuti toga dosta samo ako bude nastavio ovako ... igra djete sa obadvije noge nema razlike ima 13 godina a na terenu zrelost ko neko od 18 godina strasan pregled igre vidi se da ima nesto urodjeno u sebi ...
Dalje imali smo te mahale gledao sam sta svo stim mahalam navukli u Velez pa ono je za plakati izgleda da je clanarina bitna ....
Anti Nakarada

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.