NeverGiveUp je napisao/la:Neki kažu da ih ne zabrinjava toliko ovo prosipanje bodova, odnosno neriješeni rezultati, (mene itekako DA).
Može li se neko sjetiti kada smo zadnji put uvezali 2 ili pak 3 pobjede (ali da nisu bile zaredom domaće) ? Ja ne...
Dalje... Mi ako uopšte hoćemo da razmišljamo o tom izlasku na EU scenu a kamoli da izborimo istu moramo početi pobjeđivati utakmice u kojima se to od nas ne očekuje.
Na šta tačno mislim ? Jedan Željo kiksa kući protiv Zrinjskog, i to nadoknadi pobjedama sa strane. Zrinjski prošle sezone kiksa kod kuće protiv objektivno lošijeg protivnika i onda uzme neku jaču ekipu vani i zareda nekoliko pobjeda. Bojim se da mi to i dalje nemamo u sebi, da nismo toliko jaki! Široki nam je rak rana, mislim da tamo nikada nismo pobijedili. I to bi bilo čak i u redu da mi možemo uvezati nekoliko pobjeda kod kuće bez problema ali i to nam je postalo u rangu osmog svjetskog čuda.
ITEKAKO sam zabrinut jer se bojim totalnog kolapsa kako ono malo RA fanatika što je ostalo tako i generalno Veleža kao kluba ako ove sezone ne izborimo taj dugoočekivani ISKORAK!
Još jednom ponavljam, ovoj ekipi fali jedan izraziti KREATIVAC pored Blagojevića jer svi smo vidili na šta nam igra liči kada dotični nije na terenu i naravno taj špic igrač.
Kada su nas Sandžaklije upozoravale da dovodimo propalitet i lika koji je ZABIO ( nula ) golova, mi smo to olako zanemarili. Nije da se mi pitamo i da možemo uticati na odluku/e uprave kluba ali ne treba sebi davati lažnu nadu.
Ovo ne stoji. Zato što je pred sezonu rečeno da se ide pokušati izboriti ta Evropa ili preko kup, a ako se ne uspije, idemo daje, jer se klub iz godine u godinu diže. Nije ti ovo 2002 ili 2003 kada smo ispali. od tada pa na ovmo se dosta tog izmijenilo druže.