BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

Ajax
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la Ajax » 01 sep 2014, 16:07

jestamaji je napisao/la: griješiš, 95% želi uspjeh, ali pape nam je svima dao dovoljno materijala da sumnjamo u njegove trenerske kvalitete. iskreno rečeno, ja bi bio najsretniji da ti koji ga brane ispadnu na kraju najpametini, to bi značio onda direktan plasman u francusku!
Ma znam samo meni je vise glupo ista kritikovati. Na kraju se samo prcas ovdje sa ljudima. Bas zbog tih njegovih greski taktickih kao i nepozivanja pojedinih igraca i ja sumnjam u njega i zato se trudim da ga konstruktivno kritikujem. Ali dzabe kad pojedini misle da je to protiv selektora ako kazes da Tino nije trenutno nasa najbolja 10-tka i to se odma shvati kao neka provokacija. A ti isti ( koji ga sada vide u prvih 11 ) su govorili prije par mjeseci da nece sigurno zaigrati ni minut na SP a prije da nece biti ni pozvan. A ja sam i tada govorio da treba biti pozvan kao 23 igrac ako nista zbog Papeta i zato jer ima potencijal i vidi sad :roll:

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 01 sep 2014, 16:07

Ajax,Mihajlović je podmlađivao repku i on je do kraja ciklusa ostao pri tome... I svjesno su Srbi žrtvovali kvalifikacije! A u tim kvalifikacijama,njih niko nije nadigrao,ni Belgija ni Hrvatska,izgleda ružno kad primiš u Bg 3 GOLA OD BELGIJE,al kad pogledaš utakmicu,i stative Srbije prije tih golova,onda ne možeš reći da su oni repka u qurcu,pa oni imaju najtalentovanije omladince u Europi,u tim uzrastima ni Hrvati im nista ne mogu! Tuku se ravnopravno sa Španijom,Francuskom,Italijom,Njemačkom,dolaze do finala i osvajaju!
Razumijem ja kad ti griješi igrač od 19-20 godina,al brate Avdija se gura u repku ko da mu je 18 godina! Iritira to svakoga,yebe te u mozak selektor,frajer reklame gađa!
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 sep 2014, 16:14

Svako ima svoje,svako ima svoje.Vrijeme ce dati odgovore.
Meni licno,nemam sta kriti,ne bi bila mrska blamaza odmah u prvoj utakmici cisto da neke usijane glave shvate da kad izgubis Misimovica a na njegovo mjesto dodje Tino Susic da je to ogroman korak unazad ili da Spahica ne moze mjenjati Šunjic ili Vranjes i da je to jos veci korak nazad,da Avdija ne moze igrati cak ni protiv Kipra,da je Mujdza van forme pet puta bolji od njega,da nije isto igrati u turskom drugoligasu i sjediti na klupi u Kijevu,da igraci poput Hadzica nemaju sta traziti na spisku,da je ostanak Safeta Susica samo produzavanje agonije sa neminovnim padom svake vrste,da svako ko i ma oci vidi da on nema pojma i da mu je vazniji interes familije i njegov licno od uspjeha reprezentacije,da ce po cijenu poraza uvijek staviti bratica i bratove pulene,da kad se povrijedi Pjanic ili kad ga protivnik zatvori nasa igra je umrla,da smo nezahvalni se.atori koji tjeraju najvece legende iz reprezentacije, itd.itd.
Kad sve to spoznamo,priznamo sebi,tek onda mozemo ici u nove pobjede na zdravim osnovama.
Na ovim mrka kapa.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 sep 2014, 16:21

bordobijeli je napisao/la:pa ne znam bas da li se moze mrvicom nazavati odlazak na sp ,srbija ima ekipu po imenima kao i mi ako ne i bolju pa nije otisla na sp i ima takvih primjera koliko hoces ,sport je to do prije 2-3 godine san nam je bio da samo odemo na jedno veliko natjecanje a sad odjednom to je kao sasvim normalna stvar i kao ako ne udjemo u cetvrtfinale onda je to loše ,ne treba se ni zadovoljavati al treba biti realan
Realan cilj je sa ovakvom reprezentacijom proci bar drugi krug na SP/EP a poslje toga daj sta das. I za to cemo imati tri sanse. Jedna je vec propustena jos dvije. Treba postaviti visoke ciljeve ako zelis napraviti neki uspjeh ko se zadovolji sa malim tesko ikad nesto puno postigne. Drugi krug je sasvim realan cilj. Sto se tice Srbije odlicna su ekipa samo su bili ofanzivno losi a pozadi ko beton. Sada kada polako stasaju Mitrovic, Markovic i Ljajic to ce biti sasvim druga stvar. Mislim da ce se i oni kvalifikovati na EP. A mi generacije da Dzekom i Pjanicem necemo uvijek imati i zato jos vise to treba iskoristiti maksimalno dok se jos moze nebi li prosli bar u taj drugi krug. Oni cak iz svojih klubova prodaju igrace po 5 miliona u bolje klubove a sada su doveli i odlicnog stranog selektora. Ne brinem se ja za njihov fudbal u buducnosti.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 16:23

Rusilac je napisao/la:Svako ima svoje,svako ima svoje.Vrijeme ce dati odgovore.
Meni licno,nemam sta kriti,ne bi bila mrska blamaza odmah u prvoj utakmici cisto da neke usijane glave shvate da kad izgubis Misimovica a na njegovo mjesto dodje Tino Susic da je to ogroman korak unazad ili da Spahica ne moze mjenjati Šunjic ili Vranjes i da je to jos veci korak nazad,da Avdija ne moze igrati cak ni protiv Kipra,da je Mujdza van forme pet puta bolji od njega,da nije isto igrati u turskom drugoligasu i sjediti na klupi u Kijevu,da igraci poput Hadzica nemaju sta traziti na spisku,da je ostanak Safeta Susica samo produzavanje agonije sa neminovnim padom svake vrste,da svako ko i ma oci vidi da on nema pojma i da mu je vazniji interes familije i njegov licno od uspjeha reprezentacije,da ce po cijenu poraza uvijek staviti bratica i bratove pulene,da kad se povrijedi Pjanic ili kad ga protivnik zatvori nasa igra je umrla,da smo nezahvalni se.atori koji tjeraju najvece legende iz reprezentacije, itd.itd.
Kad sve to spoznamo,priznamo sebi,tek onda mozemo ici u nove pobjede na zdravim osnovama.
Na ovim mrka kapa.
Slažem se sa tobom da će biti teško nadomjestiti ove igrače i da mi nemamo adekvatne zamjene za njih kao i da ima mlađih i boljih bekova u našoj ligi od Avdije. Ali, eventualni neuspjeh bi značio ne samo krah Safeta nego cijele reprezentacije i svih njenih igrača, a ja to ne bih volio jer smatram da ova reprezentacija i pored Avdije i Safeta i Hadžića posjeduje kvalitet da napravi nešto dok ne dođe do njene smjene. Znači uvjeren sam da možemo nešto uraditi u Francuskoj, i iz tog razloga ne bih volio da nam bude hladan tuš u ovim kvalifikacijama, jer poznavajući nas odmah se možeš halaliti sa Francuskom a onda kada bude smjena generacija k'o zna kakvu ćeš imati ekipu.

Mada raja ne razmišlja baš o budućnosti gledaju samo sadašnjost. Nikome nije na pameti da ti dvojica napadača imaju 28 i 29 godina, i da mogu još neke dvije, tri godine igrati na vrhunskom nivou. Ova generacija momaka traje od onih kvalifikacija sa Ćirom, znači nekad od 2008, naravno ne cijela ali temelji su udareni tada, a od tada je prošlo već 6 godina...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 sep 2014, 16:26

trebali bi svi oni istrajati do rusije! nadajmo se!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 sep 2014, 16:27

Rusilac je napisao/la:Svako ima svoje,svako ima svoje.Vrijeme ce dati odgovore.
Na ovim mrka kapa.
a ne znam zasto gledate sve tako loše i crno ,rezultati su nam sasvim dobri plasman na sp u pripremnim smo igrali dosta dobro i s argentinom ,nigeriju tu smo podbacili i iran dobili nije to bas totalni raspad .a sto se tice misketa i spahica sigurno da su mogli još pomoci al njihov izbor je da se oproste od reprezentacije sto je i normalno imaju 34 godine .mislim ako bude pozitivna atmosfera da mozemo otici i na ep s ovom ekipom :bih:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 sep 2014, 16:27

FaraonTM je napisao/la: Mada raja ne razmišlja baš o budućnosti gledaju samo sadašnjost. Nikome nije na pameti da ti dvojica napadača imaju 28 i 29 godina, i da mogu još neke dvije, tri godine igrati na vrhunskom nivou. Ova generacija momaka traje od onih kvalifikacija sa Ćirom, znači nekad od 2008, naravno ne cijela ali temelji su udareni tada, a od tada je prošlo već 6 godina...
Ja sam to za treceg napadaca ponovio bar 50 x na ovom forumu. Bas zato spominjem Tankovica i slicne ali pojedinci misle da je to provokacija. Hrvatska povede sestoricu napadaca a mi dvojicu od 28,29 godina. I zato mislim da se je trebalo na to misliti kada se je pregovaralo sa Seferovicem, Tankovicem, Hrgotom itd..
Pod hitno nam treba dobar i mlad treci napadac koji ima veliki potencijal. Nismo u situaciji da odbacujemo dobre napadace kao takvi nam ne trebaju. A Visca nam igra treceg napadaca.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 sep 2014, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 16:28

Ajax je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Mada raja ne razmišlja baš o budućnosti gledaju samo sadašnjost. Nikome nije na pameti da ti dvojica napadača imaju 28 i 29 godina, i da mogu još neke dvije, tri godine igrati na vrhunskom nivou. Ova generacija momaka traje od onih kvalifikacija sa Ćirom, znači nekad od 2008, naravno ne cijela ali temelji su udareni tada, a od tada je prošlo već 6 godina...
Ja sam to za treceg napadaca ponovio bar 50 x na ovom forumu. Bas zato spominjem Tankovica i slicne ali pojedinci misle da je to provokacija. Hrvatska povede sestoricu napadaca a mi dvojicu od 28,29 godina. I zato mislim da se je trebalo na to misliti kada se je pregovaralo sa Seferovicem, Tankovicem, Hrgotom itd..
Pod hitno nam treba dobar i mlad treci napadac koji ima veliki potencijal.
Ma imat ćemo se kad kajati...

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 sep 2014, 16:31

Ajax je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:pa ne znam bas da li se moze mrvicom nazavati odlazak na sp ,srbija ima ekipu po imenima kao i mi ako ne i bolju pa nije otisla na sp i ima takvih primjera koliko hoces ,sport je to do prije 2-3 godine san nam je bio da samo odemo na jedno veliko natjecanje a sad odjednom to je kao sasvim normalna stvar i kao ako ne udjemo u cetvrtfinale onda je to loše ,ne treba se ni zadovoljavati al treba biti realan
Realan cilj je sa ovakvom reprezentacijom proci bar drugi krug na SP/EP a poslje toga daj sta das. I za to cemo imati tri sanse. Jedna je vec propustena jos dvije. Treba postaviti visoke ciljeve ako zelis napraviti neki uspjeh ko se zadovolji sa malim tesko ikad nesto puno postigne. Drugi krug je sasvim realan cilj. Sto se tice Srbije odlicna su ekipa samo su bili ofanzivno losi a pozadi ko beton. Sada kada polako stasaju Mitrovic, Markovic i Ljajic to ce biti sasvim druga stvar. Mislim da ce se i oni kvalifikovati na EP. A mi generacije da Dzekom i Pjanicem necemo uvijek imati i zato jos vise to treba iskoristiti maksimalno dok se jos moze nebi li prosli bar u taj drugi krug. Oni cak iz svojih klubova prodaju igrace po 5 miliona u bolje klubove a sada su doveli i odlicnog stranog selektora. Ne brinem se ja za njihov fudbal u buducnosti.
ja ti garantujem da ni jedan svjetski trener ne bi uzeo reprezentaciju BIH i da neko od njeg trazi da se plasira na ep i da još mora proci i u drugi krug ,ko nam to moze obecati ja bi ga odma postavio za selektora .

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 sep 2014, 16:32

FaraonTM je napisao/la: Ma imat ćemo se kad kajati...
Nazalost. Samo napadac kao sto je Dzeko moze doci za 20 godina a moze za 40 godina. Mala je mogucnosr da cemo ga imati u sljedecih 10 godina. A bez vrhunskog spica tesko ce se i kvalifikacije proci. Ali neka imamo mi tog Djurica koji nije ni standardan i Hodzica koji nije ni zaigrao za Dinamo. A njima Cop koji je prvi strjelac lige i DInama ne moze doci ni na spisak od 23 igraca i jos se bore ljudi za Hrgotu koji se je rodio u Bosni :roll: :roll:
I onda od jednom ne smijes ni kritikovati nista.

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 01 sep 2014, 16:34

A jbg kad smop pisali za Prcića da treba,ovdje se smijali,provocirali : Dugo će on biti u drugoj ligi Francuske,pa sad kad je poziv dobio,nakon milion zavrzlama,usutili se!
Sad prozivaju Vrančića,sad i on ne valja iako igra u Bundesligi,kao treba ga provjeriti...
Ne valja Hrgota,nije se sast'o s loptom na Koševu...
Ne valja Tanković...
Nije valjao ni Seferović!
Ne valja Spaha,nek ide,imat ćemo bolju reprezentaciju!

A sad ce biti kuknjava,povrede su nas krenule,u repci nam igrači bez kluba,HajdukovCI nam se nude kao opcija za budućnost,što je van svake pameti,i Lokomotiva će ih prestići,više nisu ni top 3 u HNL...
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 sep 2014, 16:34

jeb.iga ne možemo ga iz rukava izvući. nemamo mi ni prvih jedanaest kako treba, ima tu par rupa, a kamoli trećeg napadača. a od ovakvog saveza i imbecilnih amatera koji se tamo produciraju i samo svoji ličnu korist gledaju ne možeš očekivati da vode računa o nekoj našoj djeci po dijaspori i da ih u mladim godinama pridobe za reprezentaciju. ja od tih idiota ne očekujem ništa! teško da će se to ikad promijeniti. neće nama više nikad jedan begović pasti sa neba, to zaboravite!
daj bože da sa ovim što imamo izguramo francusku i akobogda rusju, a poslije toga vidjećemo, valjda se i na ovim prostorima u zadnjih 10-15 godina nešto rodilo da valja!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 sep 2014, 16:39

@ bordobijeli Sve i jedan kvalitetan trener ako se sa ovakvim igracima nebi kvalifikovao na EP bi ili sam dao ostavku ili bi ga smjenili. Sto se tice drugog kruga to je sasvim realan cilj. Kada cemo ako ne sada sa Dzekom - Pjanicem. Jesi li ti svjestan toga ili nisi. Uvijek treba postaviti visoke ciljeve ako zelis uspjeti. Sjeti se samo kako je Ciro dogurao do treceg mjesta. Da nas je vodio na SP Ciro ili cak Ivica Osim ako bi on to mogao mi bi se momacki potukli sa Francuzima u drugom krugu a ni sa Nigerijom jim nije bilo lako. Tek toliko. Jos jednom previse idealiziras stvari i to ne sada nego svaki tvoj post. Iz dobrih namjera sigurno samo svejedno to nije dobro. Svaka cast Susicu kao najboljem igracu ikad ali treba ga kritikovati kao selektora kada on to zasluzi.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 sep 2014, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 16:40

Ajax je napisao/la:
Nazalost. Samo napadac kao sto je Dzeko moze doci za 20 godina a moze za 40 godina. Mala je mogucnosr da cemo ga imati u sljedecih 10 godina. A bez vrhunskog spica tesko ce se i kvalifikacije proci. Ali neka imamo mi tog Djurica koji nije ni standardan i Hodzica koji nije ni zaigrao za Dinamo. A njima Cop koji je prvi strjelac lige i DInama ne moze doci ni na spisak od 23 igraca i jos se bore ljudi za Hrgotu koji se je rodio u Bosni :roll: :roll:
Pa kad nam je sve osim igrača na amaterskom nivou u komplet reprezentaciji i savezu...

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 sep 2014, 16:42

FaraonTM je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Pa kad nam je sve osim igrača na amaterskom nivou u komplet reprezentaciji i savezu...
na nivou crne afrike!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 sep 2014, 16:50

Vidim i Kipar se ne shvaca ozbiljno,opet se ne skautira,princip lako cemo.
Zaboravlja se da Kipar ima predstavnike u grupi LP i EL,da je Kipar malo,ako je uopste imalo,slabiji od Welsa i Izraela,da su znali pomrsiti racune i puno jacima od nas,sjetice se neki 4:4 protiv Portugala u Lisabonu.

Na zalost imamo puno razloga da strahujemo od Kipra a u tu situaciju smo se sami doveli klimanjem glavom na mutne radnje i nepotizam,pljujuci nase najbolje igrace,vjerujuci u medijske lazi i podvale itd.

Vratiti se na pobjednicki kolosjek nakon praznjenja i neuspjeha na SP nije jednostavno ni najboljim reprezentacijama,u tome se ogleda moj najveci strah+odlazak igraca i losa ukupna atmosfera u i oko reprezentacije.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 01 sep 2014, 16:54, ukupno mijenjano 2 puta.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 sep 2014, 16:53

Ajax je napisao/la:@ bordobijeli Sve i jedan kvalitetan trener ako se sa ovakvim igracima nebi kvalifikovao na EP bi ili sam dao ostavku ili bi ga smjenili. Sto se tice drugog kruga to je sasvim realan cilj. Kada cemo ako ne sada sa Dzekom - Pjanicem. Jesi li ti svjestan toga ili nisi. Uvijek treba postaviti visoke ciljeve ako zelis uspjeti. Sjeti se samo kako je Ciro dogurao do treceg mjesta. Da nas je vodio na SP Ciro ili cak Ivica Osim ako bi on to mogao mi bi se momacki potukli sa Francuzima u drugom krugu a ni sa Nigerijom jim nije bilo lako. Tek toliko. Jos jednom previse idealiziras stvari i to ne sada nego svaki tvoj post. Iz dobrih namjera sigurno samo svejedno to nije dobro.
ma i ja bi volio da prodjemo u drugi krug i treba to biti cilj al nije normalno da pljujemo po reprezentaciji sto se nije plasirala u drugi krug i da to bude kao katastrofa sto nismo prosli dalje ,prvo treba otici na ep pa tek onda postavljati dalje neke ciljeve ,mi nismo jos ni posli kvalifikacije a ljudi pricaju kako je samo uspjeh ako prodjemo do cetvrtfinala kao da samo mi imamo dobre igrace i niko drugi .i ima ona VELIKA OCEKIVANJA VELIKO RAZOCARENJE MALO OCEKIVANJE VELIKA RADOST .

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 16:57

Rusilac je napisao/la:Vidim i Kipar se ne shvaca ozbiljno,opet se ne skautira,princip lako cemo.
Zaboravlja se da Kipar ima predstavnike u grupi LP i EL,da je Kipar malo,ako je uopste imalo,slabiji od Welsa i Izraela,da su znali pomrsiti racune i puno jacima od nas,sjetice se neki 4:4 protiv Portugala u Lisabonu.

Na zalost imamo puno razloga da strahujemo od Kipra a u tu situaciju smo se sami doveli klimanjem glavom na mutne radnje i nepotizam,pljujuci nase najbolje igrace,vjerujuci u medijske lazi i podvale itd.

Vratiti se na pobjednicki kolosjek nakon praznjenja i neuspjeha na SP nije jednostavno ni najboljim reprezentacijama,u tome se ogleda moj najveci strah+odlazak igraca i losa ukupna atmosfera u i oko reprezentacije.
Kipar nije ništa bolji od Latvije i Litvanije. A u tom APOELU i Apollonu igraju svi osim Kiprana, možda ukupno da ima 4,5 kiparskih igrača zajedno u ta dva kluba, sve ostalo stranci.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 sep 2014, 17:00

bordobijeli je napisao/la: ma i ja bi volio da prodjemo u drugi krug i treba to biti cilj al nije normalno da pljujemo po reprezentaciji sto se nije plasirala u drugi krug i da to bude kao katastrofa sto nismo prosli dalje ,prvo treba otici na ep pa tek onda postavljati dalje neke ciljeve ,mi nismo jos ni posli kvalifikacije a ljudi pricaju kako je samo uspjeh ako prodjemo do cetvrtfinala kao da samo mi imamo dobre igrace i niko drugi .i ima ona VELIKA OCEKIVANJA VELIKO RAZOCARENJE MALO OCEKIVANJE VELIKA RADOST .
Slazem se samo treba razlikovati one koji pljuju samo da bi pljuvali i oni koji kritikuju opravdano zbog neke trenutne pogreske. Uostalom vidjecemo mozda nas Pape sve pozitivno iznenadi igracki i takticki jer Kipar nije nimalo naivan protivnik. Samo i pored toga trebao bi popuniti neke pozicije ( spic, stoper, zadnji vezni ) sa novim igracima bar do kraja ovih kvalifikacija.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], kakarut i 11 gostiju.