FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 08 mar 2010, 01:55

Seyo_TM je napisao/la: ma bice...pored sto imamo dobre rezultate, sada se ima i sta vidjeti na terenu...kerla, popovic i mozda visca nece igrati. Ne znam ima li jos neko probleme sa kartonima...zvijezda uzela zrinjski, nije to bas lagan protivnik, igraju dosta cvrsto...
Ovo me podsjeća na početak sezone, dobili Čelika i Širokog, zaplovili u oblacima i poraz od Zvijezde i remi protiv Zrinjskog. Nakon toga smo "prosuli" bodove protiv Rudara i Torpeda. Znači, mi moramo ovjeriti bodove u narednom meču na Grbavici. Nakon toga Zrinjski gdje se može igrati i gdje igramo solidno, ovaj put bez ikakvog pritiska uz VELIKU PODRŠKU NAVIJAČA, a onda dvije ključne utakmice i potvrda imamo li ekipu sa sami vrh PL. Travnik i Slavija. Slavija je u naletu i treba se pripaziti da ne fasujemo ili da nam se ne ponovi Rudar u obliku Travnika.
Realno, ova ekipa je mnogo bolja od one sa početka sezone, ne po imenima, jer nam igraju više-manje isti igrači izuzev Višće i Radoševića koji se baš i nisu naigrali, nego po mentalitetu, količini trke i borbenosti što nam postaje odlika. Ono što mene raduje jeste stav ekipa koja vodi u Širokom 0:1 i igra veoma ofanzivno. Naš korner, dva-tri igrača ostala na centru, svi ostali u protivničkom šesnaestercu. Ono što me raduje jeste pritisak koji smo vršili na zadnje linije Čelika i Širokog i tjerali ih na nabijanje lopte i nekontrolisanu igru. Ono što me raduje je činjenica da smo ove dvije utakmice odigrali bez Selimoviča i Čolića uz rovitog i nespremnog Stanića koji su nam bili među najboljim igračima, pored Cocalića koji je otišao.

Ono što me ne raduje jeste prevelika euforija koja se stvara, dva kola su bila dovoljna da počnemo pričati o tituli, duploj kruni :roll:
Polako, utakmicu po utakmicu rješavati, BODRITI SVOJ KLUB i nadati se najboljem. To je ono što mi možemo da uradimo. Pretjerana euforija(koja se upravo dešava i lagano otima kontroli) nam sigurno neće pomoći, u to sam siguran.

Što se tiče Lazara, heh, glupo je napadati čovjeka koji je počeo davati golove, pitanje je koliko šansi upropasti, ne odigra dobro, izgubi lopti ili jednostavno bude odguran od strane protivničkog igrača. Lazarovi golovi su također plod mnogo bolje igre našeg veznog reda, odnosno više upotrebljivih lopti koje dobije. Što se Bešlije tiče, moram priznati da sam pogriješio. U njemu ima više želje za igrom i borbom nego što sam mislio. Duboki naklon uz izvinjenje(što mi inače nije stil) :mrgreen:

S tim da nam je cijela ekipa odigrala dobro, prokomentarisaću dva igrača.

Šeha, Željino dijete, veliki potencijal i već sada VRLO DOBAR GOLMAN. Masa tako nije mislila i očito POGRIJEŠILA. U redu, sereš, al onda pojedi svoja **** ako nisi u pravu.
Kerla, odličan, nije izgubio duela, pametan, kada ne zna šta će sa loptom, nabije je u aut :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 mar 2010, 01:59

Baltazar je napisao/la:nema brige dok je Amar tu sto se toga tice ;)

Bogicevic ce vjerovatno poceti sljedecu tekmu protiv Zvijezde jer nema Kerle a danas nije igrao kako ja znam
hvala! inace nekoliko puta sam gledao tog Bogicevica i dosta je dobar igrac.. mislim da ce biti pojacanje za Zelju..

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 08 mar 2010, 02:04

nikad_izvini je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la: ma bice...pored sto imamo dobre rezultate, sada se ima i sta vidjeti na terenu...kerla, popovic i mozda visca nece igrati. Ne znam ima li jos neko probleme sa kartonima...zvijezda uzela zrinjski, nije to bas lagan protivnik, igraju dosta cvrsto...
Ovo me podsjeća na početak sezone, dobili Čelika i Širokog, zaplovili u oblacima i poraz od Zvijezde i remi protiv Zrinjskog. Nakon toga smo "prosuli" bodove protiv Rudara i Torpeda. Znači, mi moramo ovjeriti bodove u narednom meču na Grbavici. Nakon toga Zrinjski gdje se može igrati i gdje igramo solidno, ovaj put bez ikakvog pritiska uz VELIKU PODRŠKU NAVIJAČA, a onda dvije ključne utakmice i potvrda imamo li ekipu sa sami vrh PL. Travnik i Slavija. Slavija je u naletu i treba se pripaziti da ne fasujemo ili da nam se ne ponovi Rudar u obliku Travnika.
Realno, ova ekipa je mnogo bolja od one sa početka sezone, ne po imenima, jer nam igraju više-manje isti igrači izuzev Višće i Radoševića koji se baš i nisu naigrali, nego po mentalitetu, količini trke i borbenosti što nam postaje odlika. Ono što mene raduje jeste stav ekipa koja vodi u Širokom 0:1 i igra veoma ofanzivno. Naš korner, dva-tri igrača ostala na centru, svi ostali u protivničkom šesnaestercu. Ono što me raduje jeste pritisak koji smo vršili na zadnje linije Čelika i Širokog i tjerali ih na nabijanje lopte i nekontrolisanu igru. Ono što me raduje je činjenica da smo ove dvije utakmice odigrali bez Selimoviča i Čolića uz rovitog i nespremnog Stanića koji su nam bili među najboljim igračima, pored Cocalića koji je otišao.

Ono što me ne raduje jeste prevelika euforija koja se stvara, dva kola su bila dovoljna da počnemo pričati o tituli, duploj kruni :roll:
Polako, utakmicu po utakmicu rješavati, BODRITI SVOJ KLUB i nadati se najboljem. To je ono što mi možemo da uradimo. Pretjerana euforija(koja se upravo dešava i lagano otima kontroli) nam sigurno neće pomoći, u to sam siguran.

Što se tiče Lazara, heh, glupo je napadati čovjeka koji je počeo davati golove, pitanje je koliko šansi upropasti, ne odigra dobro, izgubi lopti ili jednostavno bude odguran od strane protivničkog igrača. Lazarovi golovi su također plod mnogo bolje igre našeg veznog reda, odnosno više upotrebljivih lopti koje dobije. Što se Bešlije tiče, moram priznati da sam pogriješio. U njemu ima više želje za igrom i borbom nego što sam mislio. Duboki naklon uz izvinjenje(što mi inače nije stil) :mrgreen:

Šeha, Željino dijete, veliki potencijal i već sada VRLO DOBAR GOLMAN. Masa tako nije mislila i očito POGRIJEŠILA. U redu, sereš, al onda pojedi svoja **** ako nisi u pravu.
Kerla, odličan, nije izgubio duela, pametan, kada ne zna šta će sa loptom, nabije je u aut :mrgreen:
neznam brate ali ono danas je bio jedan Zeljo kojeg dugo nismo gledali..odgovorno,hrabro i ponosno...
1921-2011

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 08 mar 2010, 02:11

svaka cast Danijelu Ivankovicu na clanku na javno.ba pogotovo ovaj dio:
"Klub s vjerojatno najviše navijača u Bosni i Hercegovini. Klub onako čisto iz naroda. Klub raje koji živi i igra za svoju raju." :mrgreen:
BRAVE HEART 1979-2005

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 mar 2010, 02:33

_forzamilan_ je napisao/la:ljepota! ko jučer je bilo haman 2 godine kako željo nije donio 3 boda sa gostovanja a sada evo i pobjeda i to ubjedljiva protiv možda i najjače ekipe u ligi. evo šta se dešava kada uprava, igrači i navijači rade svi ko jedan. ovo je početak nečega što bi trebalo biti naša realnost. ako se može široki dobiti na pecari to znači da se može svakoga dobiti i na strani i kući i nije nerealno sanjati i o tituli nakon toliko godina čekanja. svaka čast i amaru i momcima ali i upravi. ŽELJO DRŽAVA :mrgreen:
U nacelu bih se slozio, al lakse je dobiti nekoga tamo gdje se igrati uvijek moze i gdje igraci imaju uvjete i kvalitetan teren da pokazu sta znaju. Da je nama samo tako drugdje (za Grbavicu nemam prigovora, uvijek je bio korektan teren za nas), bio bih presretan. Ali, jako cesto nije.
Uglavnom, nebitno, cestitke jos jednom, sve na temu receno.
...Život za Široki...

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 08 mar 2010, 02:37

ŠB_Fidelis je napisao/la:
_forzamilan_ je napisao/la:ljepota! ko jučer je bilo haman 2 godine kako željo nije donio 3 boda sa gostovanja a sada evo i pobjeda i to ubjedljiva protiv možda i najjače ekipe u ligi. evo šta se dešava kada uprava, igrači i navijači rade svi ko jedan. ovo je početak nečega što bi trebalo biti naša realnost. ako se može široki dobiti na pecari to znači da se može svakoga dobiti i na strani i kući i nije nerealno sanjati i o tituli nakon toliko godina čekanja. svaka čast i amaru i momcima ali i upravi. ŽELJO DRŽAVA :mrgreen:
U nacelu bih se slozio, al lakse je dobiti nekoga tamo gdje se igrati uvijek moze i gdje igraci imaju uvjete i kvalitetan teren da pokazu sta znaju. Da je nama samo tako drugdje (za Grbavicu nemam prigovora, uvijek je bio korektan teren za nas), bio bih presretan. Ali, jako cesto nije.
sto rece jedan momak prije, lakse je igrati u Sirokim nego u Laktasima, kad se srede te stvari svake godine ce u vrhu tablice da budu kvalitetne ekipa, i ogranizovani klubovi ( Zeljo, Sarajevo, Siroki, Zrinjski, Borac, Velez, Sloboda, Celik) do tad cemo da gledamo kako nam ligu osvaja jedna Modrica... 8-)
BRAVE HEART 1979-2005

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 02:44

Poigrale se Sarajlije nasred Pecare

Svemu dođe kraj pa tako i neučinkovitosti Željezničara u prvenstvenim utakmicama na Širokobriješkoj Pecari. Naime, plavi s Grbavice su do danas deset puta gostovali i u prvenstvenim dvobojima sa Širokim Brijegom osvojili 0 bodova, jer su doživjeli deset poraza, no današnji dan će im ostati u itekako lijepom sjećanju.

Ne samo zbog potpuno zaslužene pobjede 2:0, već još više zbog igre na koju njihovi navijači i simpatizeri mogu i trebaju biti ponosni, baš kao što su i domaći ljubitelji nogometa bili razočarani pa su na kraju svoje ljubimce ispratili pogrdnim povicima i skandiranjem.

Mreže su u prvih 45 minuta mirovale, a domaćin nijednom ozbiljnije nije zaprijetio protivničkom golu. Istina, ni gosti nisu imali neke izglednije prilike, iako su u par navrata preko rastrčanog Bešlije ulazili u kazneni prostor. Jednostavno, znalački su stali na loptu, kontrolirali igru i čekali na ukazivanje pravih prilika.

Jedna takva se dogodila u 50. minuti kada Bandović brani udarac glavom Alena Mešanovića, međutim lopta se odbija do Kerle i to je 0:1. Vodstvo gostiju i velika radost njihovih "manijaka" na istočnoj tribini stadiona Pecara.

Samo minutu iza toga Varea je imao stopostotnu priliku za poravnanje, ali je glavom preslabo šutirao i Šehić je uhvatio loptu. Ivanković je u 64. minuti bio u dobroj situaciji, ali previše sebičan. Petljao i na kraju se spetljao!

Markić je dobro pucao glavom u 68. minuti nakon Wagnerovog ubačaja iz prekida, ali je lopta za malo prohujala pored gola. Tri minute iza toga Varea s 13-14 metara šutira u bliži Šehićev kut, ovaj je loptu stisnuo uz samu vratnicu, domaći su tražili gol misleći kako je lopta prešla gol crtu, no suci su ostali nijemi i pokazali da se nastavi igrati.

Mišić je u 74. minuti s 10-tak metara šutirao pored vratnice, a Šehić u 83. minuti sjajno izvadio loptu iz gola nakon Wagnerovog pokušaja iz slobodnjaka s kojih 20 metara.

Kazna za propušteno uslijedila je već u sljedećem napadu kada je Bešlija povukao kontru po desnoj strani i ubacio loptu u sredinu, a Lazar Popović se našao na pravom mjestu i poentirao za 0:2.

Zbog skidanja dresa ovaj igrač dobiva drugi žuti, samim time i isključujući crveni karton, a samo minutu iza toga sudac Vukasović opravdano put u svlačionicu pokazuje i Kerli zbog udaranja Varee kada je lopta bila daleko od njih dvojice.

"I da nismo pobijedili bio bih zadovoljan, jer velika je stvar za naš nogomet to što napokon gostujući klubovi imaju uvjete u kojima mogu pobjeđivati na strani, a općenito sam zadovoljan igrom svoje momčadi. Kada se još dogodi pobjeda u jednom ovakvom derbiju naravno da smo presretni. Igrači su bili disciplinirani, koncentrirani i mislim da smo zasluženo pobijedili" - kazao je nakon utakmice Amar Osim, šef stručnog stožera FK Željezničara.

Domaći strateg Toni Karačić je bio tužan, međutim sportski je gostima čestitao na pobjedi, naveo kako njegova momčad nije imala svoj dan, te kako je kod 0:0 bio zadovoljan ako bi taqko ostalo, jer kako kaže, nije vidio načina na koji njegova momčad može doći do zgoditka?

Treba naglasiti da je Širokobriježanima nedostajala nekolicina igrača, međutim daleko najviše se osjetio izostanak kapetana Šilića, pokretačke snage ove momčadi. U svakom slučaju Željo se nekako iz sjene ubacio u borbu za titulu i sada nema sumnje kako ćemo do samoga kraja imati vrlo otvorenu borbu 4-5 klubova za titulu državnog prvaka.

ŠIROKI BRIJEG - Stadion Pecara. Gledatelja: 3.000. Utakmica 17. Kola PL BiH: Široki Brijeg - Željezničar 0:2 (0:0). Sudac: Radislav Vukasović (Trebinje) 7. Strijelci: 0:1 Kerla (50), 0:2 Popović (84). Žuti kartoni: Karoglan i Ćorić (Široki Brijeg), a Ćulum, Bućan i Bekrić (Željezničar). Crveni kartoni: Popović u 85. i Kerla u 86. minuti (oba Željezničar). Igrač utakmice: Alen Mešanović (Željezničar).

ŠIROKI BRIJEG: Bandović 5, Ćorić 5, Barišić 5, Ćutuk 5, Markić 5.5, Wagner 6, Martinović 5 (od 62. Renato 5), Ivanković 5, Varea 5, Mišić 5, Karoglan 5 (od 76. Peraica -). Trener: Toni Karačić.

ŽELJEZNIČAR: Šehić 7.5, Radovanović 7, Bekrić 6.5, Višća 6.5 (od 31. Popović 7.5), Kerla 7, Ćulum 7.5, Mešanović 8 (od 81. Stanić -), Bešlija 7.5 (od 90. Bogičević -), Bućan 7, Svraka 7.5, Mešić 7.5. Trener: Amar Osim.

http://javno.ba/urednikov-odabir/poigra ... ecare.html
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 08 mar 2010, 04:06

ŠB_Fidelis je napisao/la: U nacelu bih se slozio, al lakse je dobiti nekoga tamo gdje se igrati uvijek moze i gdje igraci imaju uvjete i kvalitetan teren da pokazu sta znaju. Da je nama samo tako drugdje (za Grbavicu nemam prigovora, uvijek je bio korektan teren za nas), bio bih presretan. Ali, jako cesto nije.
sve si dobro rekao i slažem se u potpunosti. kako vrijeme odmiče mislim da će biti sve manje i manje zabiti tipa umjetnih ekipa poput laktaša i modriče gdje se ne može pošteno odigrati bez da ti ne polome noge i da ti ne sude ofsajd bar jedno 20 puta po meču. vala je više i vrijeme da se krene naprijed i da gosti krenu i pobjede odnositi ako su ih pošteno osvojili. kako se već ovdje sto puta reklo mene je više strah kada Željo igra protiv nakih laktaša nego kod Širokog jer znam da i ako Željo izgubi da je izgubio od dobrog tima a ne radi lošeg i subjektivnog suđenja.

usput malo statistike. Željo, Sarajevo i Slavija su timovi u najboljim formama, u zadnjih 5 tekmi samo po 1 poraz i čak 4 pobjede a imamo trenutno 2. najbolju odbranu u ligi, samo je Borac primio manje golova. nema šta Amar je to sve fino posložio. zatim prema soccerway.com Željo je tim koji ima najveću posjećenost, 6.571 po tekmi. Borac ima nekoliko stotina manje dok npr. Sarajevo ima oko 3,500 po tekmi :mrgreen:
treba li još napominjati ko su najbolji navijaži u BIH?

forza Željo!
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

rexxxoNa_
Kontakt:

Post Postao/la rexxxoNa_ » 08 mar 2010, 06:36

_forzamilan_ je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la: U nacelu bih se slozio, al lakse je dobiti nekoga tamo gdje se igrati uvijek moze i gdje igraci imaju uvjete i kvalitetan teren da pokazu sta znaju. Da je nama samo tako drugdje (za Grbavicu nemam prigovora, uvijek je bio korektan teren za nas), bio bih presretan. Ali, jako cesto nije.
sve si dobro rekao i slažem se u potpunosti. kako vrijeme odmiče mislim da će biti sve manje i manje zabiti tipa umjetnih ekipa poput laktaša i modriče gdje se ne može pošteno odigrati bez da ti ne polome noge i da ti ne sude ofsajd bar jedno 20 puta po meču. vala je više i vrijeme da se krene naprijed i da gosti krenu i pobjede odnositi ako su ih pošteno osvojili. kako se već ovdje sto puta reklo mene je više strah kada Željo igra protiv nakih laktaša nego kod Širokog jer znam da i ako Željo izgubi da je izgubio od dobrog tima a ne radi lošeg i subjektivnog suđenja.

usput malo statistike. Željo, Sarajevo i Slavija su timovi u najboljim formama, u zadnjih 5 tekmi samo po 1 poraz i čak 4 pobjede a imamo trenutno 2. najbolju odbranu u ligi, samo je Borac primio manje golova. nema šta Amar je to sve fino posložio. zatim prema soccerway.com Željo je tim koji ima najveću posjećenost, 6.571 po tekmi. Borac ima nekoliko stotina manje dok npr. Sarajevo ima oko 3,500 po tekmi :mrgreen:
treba li još napominjati ko su najbolji navijaži u BIH?

forza Željo!
To za navijace se znalo odavno da smo najbolji.
Iako sam poslje Celika bio pod euforijom ovaj put sam totalno miran iz jednog razloga,a taj je, ne treba nam ovolika euforija,treba samo pustiti Amara da radi svoj posao !
Po pripremama se dalo naglsiti plavo proljece, samo PONOSNO I HRABRO !
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 08 mar 2010, 06:38

Sve je extra nemam sta reci osim

ZELJOOOOOOOO :mrgreen:
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 08 mar 2010, 08:49

nikad_izvini je napisao/la:

Kerla, odličan, nije izgubio duela, pametan, kada ne zna šta će sa loptom, nabije je u aut :mrgreen:[/quote
Slazem se s vecinom stvai iz teksta ali koje je to sanse Lazar promasio(sem one protiv Celika), igao je cjelu utakmicu protiv Laktasa , dao gol, Leotara preskocio zbog kartona, Celik-usao u 62min. dao gol i sad u Sirokom od 25 min.-dao gol. Gradjenje i kontrola lopte su mu uz golove jaca strana u igri, zato je bezveze davati mu nekakve epitete"mister promasaj" kad to nema veze s istinom.

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 08 mar 2010, 08:55

harry_90 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:gdje ce biti stariji od alena :mrgreen:
lazi 27 godina...alen(7godina stariji), mesic, mirso, bucan, sime, guso itd...svi stariji od njega :mrgreen:
uh jbg zeznuo sam se mislio sam da je najstariji al nema veze covjek je legenda sa proslavljanjem gola :D danas sam navijao za Zelju,jer sam nekako bio uvjeren da ce te dobit,cestitke.
Željovac je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Iako nisam navijac Zelje mogul postat clan vaseg fan cluba za ovog nogometasa Lazu,jer koliko sam dosad pratio na vasem forumu puno je se pricalo o njemu,danas mi je bas drago da je on danas dao gol jer je najstariji,al najaci je bio kad skide dres,ap ga brze bolje obuce :D
Tek napunio 27. Moraš još da učiš o Lazaru da bi bio član fan kluba :mrgreen:
4 zadnje utakmice, 3 gola. Samo ga suspenzija može zaustavit'!

Zeznut igrac,pazite se Mamica da vam ga ne ukrade :D 4 zadnje tekme 3 gola,zeznutiji od Rooneya :)
4 tekme 3 gola jer je jenu pauzirao zbog kartona(Leotar zadnje kolo na Grbavici)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2010, 09:07

Zeljeznicar - Zvijezda Gradacac
Zrinjski - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Slavija
Zeljeznicar - Travnik

Četiri naredne utakmice, tri na svom terenu. Očekujem 10.000 protiv Zvijezde.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 mar 2010, 09:15

Sve cestitke igracima,strucnom stabu,navijacima...ovo je bila utakmica gdje smo pokazali da smo ozbiljna ekipa konacno...uvijek mi padne napamet kako Amar cesto opali po dzepu nekog igraca a zna se desiti i cijelu ekipu,to je dalo rezultat,pa se sada nadam da ce ih dostojno i nagraditi premijom za ova dva odigrana kola,igraci su to ovog puta svakako zasluzili.
Ne treba u euforiju ici,ali treba posteno proslaviti...ipak,tek su dva kola iza nas i veliki nas posao ceka u nastavku,medjutim vidi se da je ekipa poprimila pobjednicki mentalitet,dobili smo veliko samopouzdanje i igraci su sada vidjeli da ne treba imati pardona nigdje i nikada...treba igrati i probati zabiti,pa kako god zavrsilo...to ce navijaci znati da cijene,hrabrost prije svega,borba za sveti dres,profesionalizam u svim segmentima kluba treba da ih poprati...
Po igrama u ova dva kola najvise me je obradovao Mirsad Beslija...momak koji je vec otpisan zbog navodne starosti,a njemu nema ni 30 godina,odradio je pripreme za desetku,a kada nema povrede,svakako je podsjetio na onog Besliju,reprezentativca,brzog,rastrcanog,punog zelje i gladnog pobjeda...samo da tako nastavi...i vec skoro otpisani Lazo Popovic je odradio pripreme,istina nije tada zabijao na prijateljskim,ali evo i uz dosta malu minutazu,pokazao je sta znacee dobre pripreme,treba mu dati sto vise prilika,stata za kartone,ali ponijelo ga je,sve je to sportski...on,Kerla i vjerovatno Visca nece moci igrati sljedecu tekmu,a veliko je to sto nas nece nasekirati njihov izostanak...Amar moze da bira izmedju Bajica i Bogicevica,moze da bira izmedju Rovcanina i Spahica,za ocekivati je da postepeno pocnu Stanic i Selimovic i to nas moze samo pojacati...sve ovo sto nas danas raduje je ustvari rezultat dobrih priprema,veliki broj prijateljskih utakmica,gdje su rezultati bili svakakvi,ali gdje je bilo puno trke i sada se vidi da smo itekako spremni za 90 minuta...svi igraci su napredovali,jedino mozda stagnira Serdarevic koji jos nije dobio sansu a ocekivao sam da bi mogao napredovati ako odradi dobro pripreme,no vrlo je bitno da su Beslija,Popovic,Culum,Bekric,Sehic,Bucan,Kerla ubacili u novu brzinu,uz majstora Mesanovica,iskusnog Simica i oporavak Colica,Selimovica i Stanica,te standardne Radovanovica,Mesica,meni nagovjestava zestoku borbu za prvih 11,uz pravi rad Amara Osima,proljece je nase...na redu je zvijezda,oni su nam dosta toga duzni na terenu i malo su nezgodni za nas,ali ocekujem uz ovoliku podrsku i borbu nova velika 3 boda i borbu za sami vrh...sada vise nista nije nedostizno,zasto nevjerovati u to!!! SVAKA CAST!!!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 08 mar 2010, 09:23

http://www.s_ource.ba/clanak/7254256792/Poslastica%20na%20Pecari/?ref=ostali
milan je kralj hahaha
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 08 mar 2010, 10:04

Sta reci nakon 5 godina gdje nas nije bilo nigdje, IMPERIJA UZVRACA UDARAC.
Niko nas nije stavljao u krug favorita za titulu a i ja sam pretpostavio da su u boljoj poziciji od nas Borac, Siroki i Sarajevo. Imamo odlican raspored do kraja, ovo sam uvijek naglasavao i opet cu, u ovih 13 preostalih kola cak 8 igramo u Sarajevu (jedna je na Kosevu) a kako igramo na strani sigurno cemo jos negdje izvuci dobar rezultat.
E sad cu napisati, Zeljo je glavni kandidat za titulu i do kraja ce voditi utrku sa Sarajevom i Sirokim, da li i sa Borcem i Zrinjskim vidjecemo u naredna tri-cetiri kola. Velez mi ne ulijeva povjerenje a da i on bude tu negdje mora pobijediti Sarajevo naredno kolo.
Imamo najboljeg trenera u drzavi, Amar Osim sto je i najvaznije.
Imamo Sehica, necu reci da je najbolji golman lige ali uopste nije losiji od najboljeg ako taj i postoji.
Imamo cetiri podjednako kvalitetna igraca na stoperskim pozicijama, Mesic, Kerla, Bajic i Bogicevic i do kraja prvenstva se mogu kladiti da cemo primiti najmanje golova od svih ekipa.
Necu pisati o bekovima i veznom redu gdje imamo nekoliko dobrih igraca i za svako mjesto imamo po dva igraca sto je veoma vazno u slucaju povreda i kartona.
Imamo Mesanovica, najlukavijeg, do zla boga teskog igraca za cuvat i vrsnog strijelca i mozda najboljeg strijelca do kraja sampionata.
Imamo upravu koja drzi sve konce u svojim rukama, bilo je tesko na samom pocetku prvenstva ali iz kola u kolo stvari su dosle na svoje mjesto.
I opet da napomenem, vi koji ga nemate ne znate sta to znaci imati Amara Osima.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 08 mar 2010, 10:17

Za mene je ovo iznenadjenje cijele lige do sada ... znamo koliko je tesko pobjediti Siroki na Pecari , a onome ko to uspije svaka cast od srca ... :!:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 08 mar 2010, 10:22

Nijaz Brković, dopredsjednik Željezničara vratio se iz Mančestera, gdje bio na sastanku Klubova evropskih asocijacija. Brković je bio jedini predstavnik iz BiH na ovom značajnom sastanku. Asocijaciju, koju iz BiH predstavlja Željezničar, između ostalih čine evropski giganti, poput: Reala, Čelzija, Mančestera, Intera, Bajerna, Glazgov Rendžersa... sa Brkovićem je bio još Željin član Predsjedništva Džemo Bisić. Tokom dvonevnog boravka u Mančesteru Brković i Bisić su uspostavili kontakte sa čelnicima najboljih evropskih klubova, ali i potvrdili saradnju sa prijateljima iz Regiona, Dinamom, Parizanom, Zvezdom, Domžalama... Brković je sa kolegama Damirom Vrbanovićem iz Dinama, Markom Vjetrovićem iz Partizana, Dentanom iz Zvezde, Dejanom Đuranovićem iz Domžala, razgovarao o Regionalnoj ligi, koja je neminovnost na ovim prostorima.

- Sastanak u Mančesteru otvorio je nove vidike, a za Željezničar je neprocjenjivo bogatstvo članstvo u društvu klubova kakvi su; Bajern, Čelzi, Porto, Glazgov, Inter Real..- izjavio je Nijaz Brković, kojeg je po dolasku iz Engleske dočekao vruć krompir, «tuzlanski slučaj Gavarić», kojeg je riješio na «najbolji» način. Na dobrobit bh fudbala. Naravno i Želje.
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 08 mar 2010, 10:23

SVAKA CAST !!! :roll: :roll:
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 08 mar 2010, 10:30

Da nije smijesno bilo bi zalosno dobili Siroki i eto ih odma na sastancima sa Evropskim klubovima.Valjda,jer su pripreme imeli u Gorazdu tipa Nacionalne Geografije ",Nisveta Dzanka."Jadan nam je ova drzava gdje uprava Zelje razgovara sa Evropskim gigantima,a 5 do 6 godina nemogu izaci na Evropsku scenu,gdje jedan obicni privatnik granapdija ko od sale moze u ovoj jadnoj ligi osvojiti titulu!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 20 gostiju.