Rusilac je napisao/la:Svako ima svoje,svako ima svoje.Vrijeme ce dati odgovore.
Meni licno,nemam sta kriti,ne bi bila mrska blamaza odmah u prvoj utakmici cisto da neke usijane glave shvate da kad izgubis Misimovica a na njegovo mjesto dodje Tino Susic da je to ogroman korak unazad ili da Spahica ne moze mjenjati Šunjic ili Vranjes i da je to jos veci korak nazad,da Avdija ne moze igrati cak ni protiv Kipra,da je Mujdza van forme pet puta bolji od njega,da nije isto igrati u turskom drugoligasu i sjediti na klupi u Kijevu,da igraci poput Hadzica nemaju sta traziti na spisku,da je ostanak Safeta Susica samo produzavanje agonije sa neminovnim padom svake vrste,da svako ko i ma oci vidi da on nema pojma i da mu je vazniji interes familije i njegov licno od uspjeha reprezentacije,da ce po cijenu poraza uvijek staviti bratica i bratove pulene,da kad se povrijedi Pjanic ili kad ga protivnik zatvori nasa igra je umrla,da smo nezahvalni se.atori koji tjeraju najvece legende iz reprezentacije, itd.itd.
Kad sve to spoznamo,priznamo sebi,tek onda mozemo ici u nove pobjede na zdravim osnovama.
Na ovim mrka kapa.
Slažem se sa tobom da će biti teško nadomjestiti ove igrače i da mi nemamo adekvatne zamjene za njih kao i da ima mlađih i boljih bekova u našoj ligi od Avdije. Ali, eventualni neuspjeh bi značio ne samo krah Safeta nego cijele reprezentacije i svih njenih igrača, a ja to ne bih volio jer smatram da ova reprezentacija i pored Avdije i Safeta i Hadžića posjeduje kvalitet da napravi nešto dok ne dođe do njene smjene. Znači uvjeren sam da možemo nešto uraditi u Francuskoj, i iz tog razloga ne bih volio da nam bude hladan tuš u ovim kvalifikacijama, jer poznavajući nas odmah se možeš halaliti sa Francuskom a onda kada bude smjena generacija k'o zna kakvu ćeš imati ekipu.
Mada raja ne razmišlja baš o budućnosti gledaju samo sadašnjost. Nikome nije na pameti da ti dvojica napadača imaju 28 i 29 godina, i da mogu još neke dvije, tri godine igrati na vrhunskom nivou. Ova generacija momaka traje od onih kvalifikacija sa Ćirom, znači nekad od 2008, naravno ne cijela ali temelji su udareni tada, a od tada je prošlo već 6 godina...