Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

brazzo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la brazzo » 01 sep 2014, 01:11

Jok. U to vrijeme je Zmaj bio 'glavni' tim u Tuzli i vecina igraca je tu i igrala ukljucujuci i neke od kasnijih reprezentativaca osim Sice, Mahmutovic te Ibisevic u mladjim kategorijama a ima ih jos mada se trenutno ne mogu sjetiti a ne gugla mi se :)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 01 sep 2014, 01:12

Ovaj trener Viteza se zove Veseljko :lol: :lol: :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 01:14

habib je napisao/la:faraon sta sa time hoces da kazes jel?
Ko skonta skontat će :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 01 sep 2014, 01:17

RiverPlate je napisao/la:Ovaj trener Viteza se zove Veseljko :lol: :lol: :lol:
:rol: :rol:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 01 sep 2014, 11:33

FaraonTM je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Idu izbori svako naredno kolo treba ocekivati kakve gluposti, ovo je bosna.
+1

I šta je ovo sa Slavijom, lafo para nemaju, nemaju uprave, ništa nemaju, al' nemaju ni poraza :D
zato kad se obezbijede, u drugoj polusezoni slijedi show :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 01 sep 2014, 12:36

KAd počinje kup natjecanje,kad je izvlacenje,zna li netko ?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 01 sep 2014, 13:12

na grbavici istok nije adekvatan, a u tuzli ce gostujuce slat na ovu skelu :crazy: :wtf:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 sep 2014, 13:28

Eto jeste neki, sad vam ni vip loza ne valja :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2014, 14:28

Bas sam neki dan raspravljao sa nekim velezovcem da ce biti gubljenja bodova konkretno kod pitara a on mi kaze da je velez odigrao predobro i da vise niko nece vidjeti boda s koseva pa evo veliki travnik uze bod umalo i tri. Bice toga jos i to ne samo kod pogancera nego i kod drugih ekipa. Siroki opet pojacanje i to klasno i moguce jos jedno u vidu napadaca po meni opet najozbiljni za prvaka jer rade na terenu a ne napuhuju situaciju i igrace vise nego sto je realno.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 01 sep 2014, 14:38

pile87 je napisao/la:Bas sam neki dan raspravljao sa nekim velezovcem da ce biti gubljenja bodova konkretno kod pitara a on mi kaze da je velez odigrao predobro i da vise niko nece vidjeti boda s koseva pa evo veliki travnik uze bod umalo i tri. Bice toga jos i to ne samo kod pogancera nego i kod drugih ekipa. Siroki opet pojacanje i to klasno i moguce jos jedno u vidu napadaca po meni opet najozbiljni za prvaka jer rade na terenu a ne napuhuju situaciju i igrace vise nego sto je realno.
Evo me,moram se korigovati,bio si u pravu previse sam ih respektovao.I sad mislim da imaju odlicnu ekipu,ali nesto im ne valja.U svakom slucaju bolje je da sam pogrijesio u pogledu njihovih mogucnosti,bice zanimljivo prvenstvo.Ipak ih ostavljam u konkurnciji za prvaka a fkt. sam mislio da ce pomesti konkurenciju a sada je sasvim jasno da ce biti neizvjesno do kraja
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 01 sep 2014, 14:43

Ja ne znam samo na osnovu cega vi mislite ili ste mislili da ce Sarajevo pomesti ligu?
Pa doveli hrpu novih igraca, OK, realno su za ovu ligu pojacanja, ali nogomet je momcadski sport. Gdje je tu Europa, gdje su tu pripreme, uigravanja, trazenje idealnih 11...
Pa jedan Široki Brijeg koji godinama isti kostur ekipe ima je u svakom datom momentu legitimni konkurent za naslov prvaka bilo kome u ligi, vec godinama, cinjenica.
Samo, u nas nema grandioznih najava niti se netko puse van proporcija, radi se i ako se pruzi prilika, kao prosle godine koju nazalost nismo iskoristili i sami smo sebi krivi jer izgubiti onakvu utakmicu poput one u Mostaru mozes jednom u 10 godina, naravno da ce se ici na titulu.
Sarajevo, naravno, sasvim realno i moze osvojiti titulu na kraju, zasto ne, ali iskreno ne vidim sta kome trebaju gluposti tipa ''prekucali ligu'', ''prejak sastav'' ili sta vec. Pa ne bi bolan da Barcelona igra u ligi, o cemu pricate, i oni bi stali sekund da moraju Travnik u gostima dobiti kad ''gori''.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 01 sep 2014, 14:44

rodjenisa je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Bas sam neki dan raspravljao sa nekim velezovcem da ce biti gubljenja bodova konkretno kod pitara a on mi kaze da je velez odigrao predobro i da vise niko nece vidjeti boda s koseva pa evo veliki travnik uze bod umalo i tri. Bice toga jos i to ne samo kod pogancera nego i kod drugih ekipa. Siroki opet pojacanje i to klasno i moguce jos jedno u vidu napadaca po meni opet najozbiljni za prvaka jer rade na terenu a ne napuhuju situaciju i igrace vise nego sto je realno.
Evo me,moram se korigovati,bio si u pravu previse sam ih respektovao.I sad mislim da imaju odlicnu ekipu,ali nesto im ne valja.U svakom slucaju bolje je da sam pogrijesio u pogledu njihovih mogucnosti,bice zanimljivo prvenstvo.Ipak ih ostavljam u konkurnciji za prvaka a fkt. sam mislio da ce pomesti konkurenciju a sada je sasvim jasno da ce biti neizvjesno do kraja
ovakav kadar sarajeva ako ne bude uvjerljivo sampion drzave, smatracu blamazom. pazi, ovaj kadar sto oni imaju je ravan recim kadru zeljeznicara iz 2000/01. mora se priznati da bi bilo iznenadjenje kad bi sarajevo bilo drugo ili trece. siroki jeste jak, i vjerovatno ce opet bitii medju top 3 na kraju, kao i vjerovatno zrinjski, ali sarajevo uvjerljivo ima najbolji kadar i sve ispod 10 bodova prednosti nad drugoplasiranim timom, ja bi (kao navijac) smatrao neuspjehom. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 sep 2014, 14:52

Davno sam reko tj po zavrsetku prosle sezone, da ako pitari sad ne osvoje titulu nek prestanu igrat fudbal jer je nikad nece osovjiti ako sad nisu u stanju i nek predju na vaterpolo .toliko
=\_1921_/=

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2014, 15:11

Ma ja uopste ne smatram da sarajevo ima neke svemirce, recimo onaj napadac sirokog na grbavici raznese nasa dva stopera a ne znam ni ko je da je u sarajevu bilo bi ko da je marko kraljevic :) pjesme bi mu pjevali.
Samo razlika je od napuhavanja stvari kad dovedes igraca iz druge srpske lige i od njega napravis ikonu pa suludo je ocekivati da se taj nosi sa nekom ozbiljnijom ekipom, ili bilbija pa da je valjao igrao bi u vosi.samo se to kod nas dobro mediski napuhano vise nego ostali eto zrinjski mi je formaciski i takticki bolji od bilo koje ekipe u ligi i bez nekih velikih i napuhanih imena, doduse za to treba trener.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 01 sep 2014, 15:15

jovanmaksimovic je napisao/la: ovakav kadar sarajeva ako ne bude uvjerljivo sampion drzave, smatracu blamazom. pazi, ovaj kadar sto oni imaju je ravan recim kadru zeljeznicara iz 2000/01. mora se priznati da bi bilo iznenadjenje kad bi sarajevo bilo drugo ili trece. siroki jeste jak, i vjerovatno ce opet bitii medju top 3 na kraju, kao i vjerovatno zrinjski, ali sarajevo uvjerljivo ima najbolji kadar i sve ispod 10 bodova prednosti nad drugoplasiranim timom, ja bi (kao navijac) smatrao neuspjehom. ;)
Imaju losiji kadar od Sirokog sto ce nastavak sezone i dokazati kao sto ce dokazati da je Duljevic najkvalitetniji igrac u njihovom rosteru koji je po mom skromnom misljenju previse napuhan.. Kvalitetni jesu ali ne toliko koliko pokusavaju prezentovati.. Da bi se "prosetali" ligom na nacin koji si ti opisao potreban im je super kvalitetan igrac u svim linijama.. Recimo Loncaric, Boris Pandza, Jajalo i Kajkut..
BUDI ŽELJO !!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 sep 2014, 15:18

Slazem se da Sarajevo ima najbolji tim(i to poslije rata ja mislim da nisu nikad bili jaci)Ne vjerujem da ce napraviti veliku bodovnu razliku,ali vjerujem da ce se sa Sirokim boriti za titulu i vjerujem da ce proci prvi(ali ne tako komotko sto eki govore)Sarajevo ima prednost i to sto 6 utakmica igra u Sarajevu(bilo da se igra kuci ili a strani ,Zeljo,Olimpic i Slavija). Trenutno su u krizi zbog umora od Evrope i zbog neuigranosti,ali vjerujem nakon pauze da ce biti druga prica.Samo sto i dalje stoji da imaju veoma slabu odbrani i da ce se oni sa ovakvom odranom(i golmanom) naprimati golova i u PL.

Bit ce izgleda ove godine dobro interesantna liga,za vrh ce se boriti Sarajevo,Siroki,Olimpic,Zeljo,Velez i zrinski(ne vjerujem da ce Borac ove godine biti u bilo koj trci),ima tu par klubova koji ce biti u sredini i koji mogu svakoga dobiti tipa Celik,Borac,Slavija pa i Sloboda ,a svi ostali ce se boriti za goli zivot do samog kraja.Dakle bit ce jos iznenadjenja koliko god hocete i prospanja bodova ovih iz vrha na racun ovih iz donjeg dijela tabele,a vjerujem isto tako da ce biti jako zanimljivo Kup takmicenje.Ja volim gledati nasu ligu pa tako kad igraju ovamo MU i MC a kod nas recimo Celik-Sloboda ja uvijek izaberem nasu ligu za gledati a ovu drugu ako nadjem usput gledam na komputeru(nisu mi bliski toliko ko nasi klubovi :bih: )
Zadnja izmjena: rodjak, dana/u 01 sep 2014, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 sep 2014, 15:19

fedeltafrotta je napisao/la:na grbavici istok nije adekvatan, a u tuzli ce gostujuce slat na ovu skelu :crazy: :wtf:
Ova skela je 10 puta uslovnija od istoka raspadnutog
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 01 sep 2014, 15:25

Dobra analiza al za pogancere bi kokos realno trebala dobiti jednog horoza u pakas na 7 dana.
Evo i ja zasluzi ban. :thumbup:

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 01 sep 2014, 15:26

pile87 je napisao/la:Ma ja uopste ne smatram da sarajevo ima neke svemirce, recimo onaj napadac sirokog na grbavici raznese nasa dva stopera a ne znam ni ko je da je u sarajevu bilo bi ko da je marko kraljevic :) pjesme bi mu pjevali.
Samo razlika je od napuhavanja stvari kad dovedes igraca iz druge srpske lige i od njega napravis ikonu pa suludo je ocekivati da se taj nosi sa nekom ozbiljnijom ekipom, ili bilbija pa da je valjao igrao bi u vosi.samo se to kod nas dobro mediski napuhano vise nego ostali eto zrinjski mi je formaciski i takticki bolji od bilo koje ekipe u ligi i bez nekih velikih i napuhanih imena, doduse za to treba trener.
to je to!
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 sep 2014, 15:26

Sto se tice mog kluba, umor ne smije biti opravdanje. Dizali smo se dizali i evo. Nama je potrebno manje medijske pompe i vise konkurencije medju igracima. Siroki sa Pandzom je po meni prvi favorit za titulu ali mi ako se dovedemo u red sigurno mozemo biti sampioni.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.