Kawhi je napisao/la:
Finale iza nas je ono u kojem je Duncan imao 38 godina i opet bio 3. najbolji igrač u njemu.Što ne bi spomenuli 2003. kad je bio u primeu i odigrao playoff kakav Kobe nije nikad.Vjerovatno su i tada sistem i odlični saigrači(SJAX bio drugi igrač ekipe)krivi bili.
Zaboravljaš sjajne partije MWPa i Gasola koje im je pružio sistem Lakersa u finalu s Bostonom.Gdje su pogotovo u odlučujućoj 7. tekmi bili bolji od Kobea.
Ti vidiš Kobea kao najsličnijeg igrača Jordanu,gotovo savršenu kopiju.Znam,elegancija,želja za pobjedom i sve,al ko što Alem kaže nema šanse da je Kobe ispred Wilta ili Birda.
Kobaja iza Birda?
You must be joking..
Pa spomeni onda i 2007. godinu kad je Dankan bio u prajmu, pa nije mogao Zi Bou i Dru Gudenu staviti 20+ppg. Parker pojeo to finale..
Imao je vala težak zadatak 2003. u pichku materinu, te igračke gromade u liku Kenjona Martina i Mutomba skinutog sa gerijatrije..
Spomeni i finale kontra Orlanda gdje Kobi jeo malu djecu u tekmama i imao 30+ppg 6sk 8asista.. Meni je to vrijednije od Dankanovih, kol'ko, 20+ i 15+ skokova..
Pa ne govorim da je Kobi sam uzeo prsten, možda kontra Orlanda bi i prošla ta priča, al' kontra Seltiksa ne. Al' je bio najzaslužniji, što ne umanjuje činjenicu da je Gasol odigrao vrhunski..
Ovo boldirano mi jednostavno para oči. Haj što je Kobi plodio i Dankana i San Antonio u većini susreta kad su se sastajali, već što je ovo izrečeno takva glupost da je za plakat'.
2001. vam je metla bila u finalu zapada; Kobaja imao okruglo 33 poena, 7 skokova, 7 asistencija uz 53% iz igre.
Kad malo bolje skontam nije odigrao nikad jedan takav plejof, Kobaja ih ima nekoliko.

Nama je Željo svetinja jedina.