Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Bassha » 30 avg 2014, 01:45

invincible1921 je napisao/la:Edin Avdic: Hrvatska je na papiru daleko najbolja rep. sa ovih prostora (Veceras BHT denvnik) ako ja ne znam valjda on zna
Dnevnik2, FTV
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 avg 2014, 02:18

invincible1921 je napisao/la:Edin Avdic: Hrvatska je na papiru daleko najbolja rep. sa ovih prostora (Veceras BHT denvnik) ako ja ne znam valjda on zna
I ja sam misljenja da trenutno imaju jaci roster na ovom SP, ali generalno nemaju bolje igrace. Srbija prakticno na prvenstvu ima 5 jakih igraca (Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Raduljica i Krstic), svi ostali su solidni. Kod Hrvata je to malo drugacija i oni su po meni kvalitetom dosta ujednaceniji-
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 avg 2014, 10:54

Halo ba ovo je svijeta tema i na njoj samo o BiH reprezentaciji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 avg 2014, 12:35

.
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 30 avg 2014, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 avg 2014, 12:39

DukeOfWellington je napisao/la:Kad ga je Rusija imala šta više da čovjek kaže.

tačno,i još im on donese titulu prvaka evrope

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 avg 2014, 12:45

AjsKjub je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:KLJUCNI I OSNOVNI PROBLEM STO CE HRVATSKA I SRBIJA BAR NAREDNIH 250 GODINA BITI ISRPED NAS U SVAKOM SPORTU IZUZEV BLJESKOVA NASIH RIJETKIH DODUSE, JE TAJ STO SVI "SRBI" I "HRVATI" DOMACI CE UVIJEK IGRATI ZA HRVATSKU I SRBIJU AKO IKAKO MOGU, PA AKO BAS NIKAOK NE MOGU ONDA CE ZA NAS... nemamo s emi sta lagat u tome to je cinjenica i istinita je jer se pokazala toliko puta. Svaki kosrakas i fudblare kaze nadam se pozivu bosne pa onda izigrava nesto gluih telefona i kad ga pozovu srb ili hrv odleti brzinom munje. Znaci pored svih svojih talenata i kvalitetnih igraca vazda mogu racunati i na ove iz BiH logicno da su bolji...
U fudbalu i košarci smo ispred Hrvatske, meni dovoljno.

ne bih baš rekao da smo u košarci bolji

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 avg 2014, 12:47

Po cemu smo mi bolji od Hrvatske u fudbalu ili u kosarci?? :roll: :hmmmmm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 avg 2014, 12:47

AjsKjub je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:objasni mi kako smo kosarkaski iznad HR

Repka igra na SP samo zbog lagane grupe na EBu 2011 i one jedne dobre tekme sa Slovenijom i kilu sreće. Mislim, opšte je poznato koliko Hrvatska ima sreće ne samo u košarci već i u sportu generalno. Klubovi nisu neko "bog zna" mjerilo jer u ekipu možeš dovesti strance koji će ti doprinijeti. Kad praviš komparacije izmedju 2 države prvenstveno ćeš gledati repku i uspjeh iste, a klupsko takmičenje dodje onako sa strane. Pored ovoga imamo i pozitivan omjer što se tiče Hrvatske. Sad da odigramo tekmu sa najjacim mogućim rosterima ubijedjen sam da bi odnijeli pobjedu. Mnogi podcjenjuju (i to po dosta) našu repku. No neću o ovome da nastavljam jer će većina zaskočiti sa ŠBBKBB argumentom.
fudbalu nije mjesto na ovom topiku, a inace me i ne zanima
Lik proziva i kaže da su bolji u SVIM ostalim sportovima, ja demantujem suprotno. Nista manje, nista više.

koja sreća,navedi neki primjer?

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 avg 2014, 12:50

invincible1921 je napisao/la:Bogdanovic je ekvivalent teletovicu eto tu smo bara bara...a sta je sa ostalim? Hrvatski mladi igraci saric je najbolji evropski igrac mladi daleko, a bgm i ukupno nije daleko od toga, hezonja je prosle sezone bio mvp kola za barcu i vrlo cesto igra, Delas ve vrlo vjerovatno ako ne ove onda naredne godine otic u neki veliki klub,a gdje su nasi talenti? Buza i vrabac uz duzno postvanje jos igraju u sparsu i sto je najgore ni tu ne dominijraju nasom ligom,znaci tesko da ce ikad nesto vise u karijeri napravit nurkicu svaka cast, al on tek treba da poakze sta moze i jel spreman talenat pretocit u kvalitet.Pogledajmo ostatak rostera: Zoric NBA liga, Tomic jedan od najboljih centara u evropi prosle godine zamalo da bude MVP drugog kruga euro lige,Simon je pored ona dva nigera najbolji igrac Lokomotive koja igra jako bitnu ulogu u evropi itd itd da ne nabrajam. Jos jednom uz duzno postovanje gdje to igraju nasi, Kikakonovic, Stipanovic, Gordic, Sutalo ... Jedna utakmica nista ne pokazuje i nemoj da se zavaravamo budimo relani. Dobili smo i litvu, jel to znaci da smo bolja rep od njih ??

Sto se tice fudbala oni imaju 7 8 igraca u top evropskim klubovima mi imamo 2-3, ostali igraci igraju u jakim ligama bitne uloge , vecina nasih igra u lijevim klubovima cak i ne igra u prvih 11. Njihov klupski fudbal je misaonoa imenica za nas...mozda bi ih dobili u medjusobnom duelu,ali to opet nista znaci ko ni za kosraku. Sad imamo dobru generaciju i dobri smo, al hrvati su konstano dobri , propustili su jedno ili dva velika takmicenja mi smo prvi put sad otisli na jedno, imaju 2 cetvrtfinala sa evropskih, i trece mjesto sa svjetskog...

žorić u nba ??

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 avg 2014, 12:52

storm_raider je napisao/la:"Genijalci" trebaju shvatiti da jedna dobijena bitka ne znaci i dobijen rat. Pametnom je i isaret dovoljan.

:thumbup:

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 30 avg 2014, 12:59

Wow, ne mogu vjerovati da ima likova koji bas ozbiljno vjeruju da je BH kosarka ili nogomet bolji od hrvatskog vec, a na osnovu nicega. Pa mislim... Meanwhile Hrvatska 4ta sa aktualnog europskog prvenstva i nastupa na SP gdje BiH ni ne ucestvuje.
Izolirani slucajevi BEZ rezultata nikakvo mjerilo nisu, odnosno da potpisem to iznad.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 avg 2014, 13:01

BurningLegion je napisao/la:Wow, ne mogu vjerovati da ima likova koji bas ozbiljno vjeruju da je BH kosarka ili nogomet bolji od hrvatskog vec. Pa mislim... Meanwhile Hrvatska 4ta sa aktualnog europskog prvenstva i nastupa na SP gdje BiH ni ne ucestvuje.
Izolirani slucajevi BEZ rezultata nikakvo mjerilo nisu, odnosno da potpisem to iznad.
Sto se tice kosarke zaista smo tu negdje, medjutim u fudbalu je ovaj Brazil napravio totalnoo haos u glavama nasih ljudi. Ne bi me zacudilo da se zbog plasmana u Katar samoproglasimo vecom rukometnom silom od Hrvatske. Tako to ide kod nas.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 30 avg 2014, 14:08

USA '90 Dream te... mislim Hrvatska košarkaška reprezentacija pokazuje svoju silu ubjedljivom pobjedom protiv raspalih Pinoya koji jedva Indiju pobijede.
Zadnja izmjena: AjsKjub, dana/u 30 avg 2014, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
Unico amore sei!
❤️🖤

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 avg 2014, 14:19

Hrvati produžetke s Filipinima igraju,ponovite još jednom kolko su jači od nas ?
Nad tobom sunce najljepše sja

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 30 avg 2014, 14:20

Još da ne kradu igrače, gdje bi nam kraj bio, bolji smo definitivno u košarci, objektivno. Hrvati stvarno imaju sreće neke ogromne, misterija mi je uvijek bila kako su došli i do polufinala EuroBasketa, a ovdje traže medalju...Nek se udare nogom u guzicu grupe ako prođu.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 30 avg 2014, 14:38

BurningLegion je napisao/la:Wow, ne mogu vjerovati da ima likova koji bas ozbiljno vjeruju da je BH kosarka ili nogomet bolji od hrvatskog vec, a na osnovu nicega. Pa mislim... Meanwhile Hrvatska 4ta sa aktualnog europskog prvenstva i nastupa na SP gdje BiH ni ne ucestvuje.
pa ne mozes vjerovati jer vi i vasi novinari mislite da ste najbolji na svijetu u svemu :lol: :lol: pa vrlo lahko je mogla i BOSNA I HERCEGOVINA biti 4 ;) kao sto je vec neko napisao vi imate puno vise srece...
Bog me dragi ne moze ubjediti da je vasa kosarkaska repka bolja od nase znaci nema sanse yebene ;) i plus kradete igrace iz Bosne i Hercegovina ja stvarno ne znam sta bi vi da vam nije nas

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 30 avg 2014, 14:56

Edin Avdic: Hrvatska je na papiru daleko najbolja rep. sa ovih prostora

Buduci da se Hrvati jedva izvukose protiv Filipina (na produzetke, Filipinci imali zadnji napad), dakle ti Filipini bi razderali i Srbiju i Bosnu. E to ti je kad konji misle da su pametni.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 30 avg 2014, 15:03

Fino je covjek rekao, na papiru ;)

A kad izadju na teren sa balkanskim sindromom zvanim "'ta ce oni" onda bude guravo :grin:

I reci za Edina da je neznalica je krajnje degutantno.
FORZA MARŠAL !!!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 30 avg 2014, 15:06

kengur je napisao/la:Edin Avdic: Hrvatska je na papiru daleko najbolja rep. sa ovih prostora

Buduci da se Hrvati jedva izvukose protiv Filipina (na produzetke, Filipinci imali zadnji napad), dakle ti Filipini bi razderali i Srbiju i Bosnu. E to ti je kad konji misle da su pametni.
De hajde suti molim te. Koje gluposti se valjaju ovih dana na ovom pdf-u, to nije normalno...

Sent from my ST18i using Tapatalk
Izdržati, to je temelj vrline!

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 avg 2014, 23:12

O kome je Edin na vecerasnjoj tekmi govorio da je bio u opticaju za naseg selektora ali da je bio preskup :?:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, legendarnadruga i 22 gosta.