Sanjin Prcić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neutral
Kontakt:

Re: Sanjin Prcić

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2014, 17:05

Da, desno krilo s tim da se dosta vraća već na početku meča.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 24 avg 2014, 17:38

Pa u gol sine Sanjine

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2014, 17:41

Penal na nivou naše lige prije deset godina. Katastrofalni sudija, no golman Rennes-a brani.

Prcić dobar, mogao je zabiti, no lopta je otišla kraj gola metar - dva (prije toga stativa Rennes-a).

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 24 avg 2014, 17:52

Neutral je napisao/la:Penal na nivou naše lige prije deset godina. Katastrofalni sudija, no golman Rennes-a brani.

Prcić dobar, mogao je zabiti, no lopta je otišla kraj gola metar - dva (prije toga stativa Rennes-a).
Penal-tragikomedija :D :D mislim da je Rennes bolja ekipa, ali remi je realan do kraja..
Po meni, Prcic ne bas sjajan.. propustio je dobru priliku, imao je par pogresnih dodavanja, i jako losa saradnja sa bekom(koji je ocajan, frajer uopste ne trci naprijed) i nije mi jasno kako je kapiten ekipe.

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 24 avg 2014, 17:57

Po meni najbolji pojedinac svoje ekipe, drago mi je kad vidim da neki nas igrac preuzima incijativu prilikom prekida, zaduzen za sve prekide u timu. Malo mi cudno da igra desno krilo, ali to vjerovatno trener zahtijeva od njega u ovom trenutku. Samo naprijed Sanjine...

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 24 avg 2014, 18:38

eto, dalje mi se nesto i ne gleda :D malo Stutgart ispratit :) :)

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 24 avg 2014, 18:39

Ne odgovara mu pozicija krila..nema brzinu za prodor ;)
Unica grande amore

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 avg 2014, 13:41

Uh, ako Gourcuff dodje u Rennes moglo bi biti upitno Sanjinovo igranje u prvih 11, bez obzira sto je Francuz vec godinama ispao iz fudbala... :?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Tiro
Kontakt:

Post Postao/la Tiro » 27 avg 2014, 14:05

kobe24 je napisao/la:Uh, ako Gourcuff dodje u Rennes moglo bi biti upitno Sanjinovo igranje u prvih 11, bez obzira sto je Francuz vec godinama ispao iz fudbala... :?
Gorkuf je najsporiji igrac u historiji fudbala... ;)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 avg 2014, 14:34

ma igrat' će Prcić u prvih 11, al' povučenije, Gourcuff će igrat' kao ofanzivni vezni :D s druge strane, ni Montanier nije načisto koju formaciju da koristi, dvije različite je koristio u drugom i trećem kolu, za prvo nisam siguran :D Prcić jednom igrao kao ofanzivni vezni, drugi put kao krilni igrač :D

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 29 avg 2014, 18:57

Sanjin je dao intervju za zvanični klupski sajt...

Ovoga ljeta je napravio transfer iz Sochauxa u redove francuskog prvoligaša Rennesa i za kratko vrijeme se izborio za mjesto u početnoj postavi iako ima svega 20 godina.

Sanjin Prcić je u prva dva kola francuske Ligue 1 pružio veoma dobre nastupe, te u okviru prvog kola upisao dvije asistencije.

Transferom u redove Rennesa uslijedio je i poziv selektora A reprezentacije BiH Safeta Sušića za nadolazeće susrete.

U intervjuu za zvaničnu internet stranicu Rennesa Prcić govori o svojim prvim utiscima u novoj sredini, te pozivu u reprezentaciju.

“U prvom meču smo ostvarili pobjedu rezultatom 6:2. Bila je to veoma dobra partija u jednoj sjajnoj atmosferi koju su priredili naši navijači. Super osjećaj. U drugoj utakmici smo remizirali protiv St. Etiennea što je pozitivan rezultat za nas. Od kako sam stigao ovdje veoma se dobro osjećam”, opisao je Prcić na početku razgovora svoj utisak nakon prve dvije ligaške utakmice.

Odlične igre protiv Eviana (1. kolo), te protiv St. Etiennea. Jeste li očekivali tako brz proces uklapanja u novu sredinu?

“Nisam. Rennes je veliki klub u kojem ima još prostora za napredak. To se može primjetiti i na našim treninzima da momčad ima dosta potencijala. Trudimo se da zadatke i način igre učinimo što jednostavijim. Cijeli tim djeluje kao jako dobar kolektiv, susretljivi su što mi pomaže i na tome sam im zahvalan”.

Protiv St. Etiennea ste igrali na desnom krilu?

“Moj je posao na sredini terena, što radim i na treninzima. No, ne smeta mi igranje na desnoj strani jer moram biti spreman žrtvovati se za ciljeve ekipe”, pojasnio je Prcić.

Izvođenje prekida vaša je bolja strana.

“Čim sam stigao na pripreme trener me je puštao da izvodim prekide i rekao da se ne ustručavam to činiti. To zahtijeva dosta rada na treningu i bitno je da se uklopim sa drugim igračima koji imaju tu obavezu. Prekid je veoma bitan segment u igri iz kojeg možete postići mnogo golova. Izvodio sam prekide i ranije i volim to raditi”.

Prcić je dodao kako je veoma bitno što u timu ima par iskusnih igrača kao što je Gelson Fernandes, posebno zbog toga što je našem novopečenom A reprezentativcu ovo druga sezona u Ligue 1.

Dobio si poziv u A reprezentaciju. Postaješ dio ekipe najboljih fudbalera svoje zemlje. Kako to doživljavaš?

“Vrlo sam ponosan na to. Već pet godina sam nosio dres mlađih nacionalnih selekcija BiH. Sada sam pozvan u najbolji tim i izuzetno sam sretan. Pred nama je kvalifikacioni meč protiv Kipra i za mene je to svakako jedan novi izazov”, otkrio je Prcić Francuzima.

Kakvo je vaše mišljenje po pitanju reprezentacije BiH?

“Radi se o mnogo jakoj ekipi koja u posljednjih pet godina bilježi veliki uspon, a kruna toga je plasman na Svjetsko prvenstvo. Prvi Mundjal u historiji za našu zemlju. Igrači su napravili sjajan posao i pokazali da naše vrijeme tek dolazi. Posebna je atmosfera po pitanju reprezentacije. Svi Bosanci i Hercegovci punim srcem navijaju i u narednom periodu ćemo pokušati da ih što više razveselimo”, kazao je za kraj razgovora 20. godišnji veznjak iz Beltforta
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Amarkony
Kontakt:

Post Postao/la Amarkony » 30 avg 2014, 00:45

Sad ocekujem da ce, kroz neki period, isti oni koji su kritikovali Susica sto ne zove Prcica, opet ga kritikovat al sad sto ga je pozvao. Isto kao sto je bilo i sa Hadzicem. I jos hoce da ih neko shvata za ozbiljno (npr. bune se kada im se spusti slusalica...) :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 avg 2014, 00:46

Amarkony je napisao/la:Sad ocekujem da ce, kroz neki period, isti oni koji su kritikovali Susica sto ne zove Prcica, opet ga kritikovat al sad sto ga je pozvao. Isto kao sto je bilo i sa Hadzicem. I jos hoce da ih neko shvata za ozbiljno (npr. bune se kada im se spusti slusalica...) :D
Zasto bi ga neko kritikovao sto ga je pozvao? To on nije zasluzio partijama u Francuskoj ligi i mladoj repci ili sta. :hmmmmm:

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 30 avg 2014, 00:49

Ne bi se niko bunio ni za Tinu ni za Hadžića,da je to išlo normalnim redom... nego oni su odmah uletili na spisak za Brazil na osnovu poluvremena,a zapostavili se igrači tipa Zukanovića ili Prcića koji je prošao sve omladinske selekcije i kao takav je morao biti prije ove dvojice na spisku!
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 avg 2014, 00:52

Posto vidim da se Anel trpa u isti kos sa drugima, mozda ovako da se jos jednom objasni:

Anel jeste jedno vrijeme bio aktuelan, sa 20-21 godinu dok je igrao u Riedu, i dok je sa njima cak i Europa Ligu igrao i privlacio interes mnogih klubova. Medjutim, nije se nastavio razvijati kao igrac, presao je ipak u bolji klub Sturm (napomenucu opet, milimetri ga dijelili od Hajduka), ali daleko od toga da pruza tamo partije dostojne toga da ide na SP ili da i dalje bude u reprezentaciji.

Sad kad uporedis sa Prcicem, koji je dosta puta znao jako dobro odigrati u mladoj reprezentaciji, te prvotimcu Sochauxa, te i sad Rennesa, ne vidim kako se mogu uporedjivati njih dvojica.

Sve i da podbaci Sanjin u sljedecim utakmicama, barem je na dostojan i posten nacin se izborio za poziv, igrama u klubu i mladoj reprezentaciji.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 30 avg 2014, 01:08

Amarkony je napisao/la:Sad ocekujem da ce, kroz neki period, isti oni koji su kritikovali Susica sto ne zove Prcica, opet ga kritikovat al sad sto ga je pozvao. Isto kao sto je bilo i sa Hadzicem. I jos hoce da ih neko shvata za ozbiljno (npr. bune se kada im se spusti slusalica...) :D
Znači prognoziraš loše igre Prcića? Jer nema razloga da ga se kritikuje,ako momak igra dobro.

Živi bili,pa vidjeli,opet ćeš se osramotiti
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 30 avg 2014, 13:45

Uvrijeđena tetkica sad je ponosna što ga je pozvao Pape,a ne tako davno je izjavio da se nikad više neće odazvati pozivu selektora .Ma fuj ..... :tokralju: :guz: :guz: :guz: :bih:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 30 avg 2014, 14:34

Ziko je napisao/la:Uvrijeđena tetkica sad je ponosna što ga je pozvao Pape,a ne tako davno je izjavio da se nikad više neće odazvati pozivu selektora .Ma fuj ..... :tokralju: :guz: :guz: :guz: :bih:
Pandža je bio u pravu... al u qrcu
DRUG NEBI TI PUNCA

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 30 avg 2014, 19:53

Prcic na klupi (prema sastavu sa rezaltati..)... Od 20h igraju protiv Caena.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 avg 2014, 21:17

Prcic usao :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, bianconerze, CAGarfia, Google Adsense [Bot] i 47 gostiju.