Lokos19 je napisao/la:effe_sa je napisao/la:
Samo što su to opet 34 miliona eura koje je dobio BVB, a spomenuti portugalski klubovi od iznosa od 40 ili 50 miliona, jedva dobiju (ili jedva im ostane) 15.
A svjesno i hinjski izbjegavas da porto i pri kupovini igraca ucestvuje sa 50%, odnosno da su kupovine igraca i moguce samo uz investitore. Tako da je logicno da nemogu ni kasirati puni iznos. Da se Porto vodi njemackom transfer politikom oni nikad nebi doveli martineza, jamesa itd. nit bi vidjeli CL.
Nemoj ti dodavat i izmišljat neke svoje teorije, nego fino onaj članak od neki dan, koji je postavio drDule pročitaj.
Ti si naivac ako vjeruješ da oni tako čisto kupuju i prodaju igrače. Kakvi crni investitori? I znači učestvuju 50 %, a zarade poslije na igraču 1-2 miliona. Ti vjeruj u čiste brojke koje oni prezentuju, vjeruj što se mene tiče da dobiju i te pune iznose od 40 ili 50 miliona. Nije moj problem što si ti naivan....
effe_sa je napisao/la:
Samo ja govorim o glupim, pojedinim kritikama po osnovu transfera BVB-a i još nekih njemačkih klubova. A slika je skroz drugačija kada se gornje činjenice sagledaju...

Samo što eto neko uspije i te činjenice iskrivit...

Upravo ti iskrivljavas. Neide ti matematika nikako, al bas nikako...
Schürrle, reprezentativac njemacke i ponajbolji igrac BL-a se proda za 22mio, dok se jedan Markovic, nedokazani talenat koji je najmanje dva stepena iza Sirlea se utopi za 30mio. Götze vrijedi 45 proda se za 37, Kagawa vrijedi 22 proda se za 16, Mandzukic vrijedi 30 proda se za 22. Mangala vrijedi 28 proda se za 40. Witsel vrijedi 20 proda se za 40. James vrijedi 23 proda se za 45.
Nema sta svabe razvaljuju na trzistu. Ekspert si, alal ti cufte.

[/quote]
Ti kada predstavljaš Schurllea čovjek bi rekao da se radi o Riberyju, Robbenu, Hummelsu i sl. On je dobar, ali daleko od toga da je ponajbolji igrač lige bio. Pa nije bio ni u prvoj postavi repke.
Kada spominješ Mandžu, on da ga nije Pep faktički prekrižio, ne bi otišao ni za mnogo veću cifru. Bayern ga prodao iz drugih razloga i samo je bilo bitno uzeti bilo koju pristojnu cifru. I Jamesa sad ne petljaj. Ti si hvalio transfer politiku Portugalaca.
I da utopi se Marković za 30 miliona, a koliko dobije Porto? 1-2 miliona možda....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland