RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 29 avg 2014, 02:39

Ljudi ne volim price teorije zavjere protiv nas i to da nas u savezu neko nevoli(iz ne znam ni sam kojih razloga).Bilo je nekih sudijskih gresaka na nasu stetu(desava se i drugima) ne mora odmah znaciti da je to smisljeno protiv nas.Recimo na svijetskom prvenstvu su Mexcu ponistili dva cista gola(kod rezultata 0:0) ali su ljudi nastavili igrati dobro i zabili jos 3 gola.Klub treba da ulozi zalbu ako je bilo nekih nepravednih odluka,i probati to argumentovano dokazati,ali i nastaviti igrati jos bolje i bez kukanja. :roll: Teorija zavjere i kukanje na neke nepravde je vecinom odlika "malih" klubova,zar da Velez strpamo medju "male" klubove.Treba muski izdrzati nepravde i uzvratiti jos jace,to jest jos boljom igrom.Bilo je sudijskih gresaka i u Zenici moram priznati(pogotovo sto je Celikov gol pao iz cistog ofsajda,jer je bio njihov igrac u putanji lopte prema golu pa je uticao na igru)ali to nije glavni razlog zasto nismo pobjedili.Glavni je razlog to sto smo igrali slabo i sto nismo bili na nivou onoga sto mozemo.Odbrana je bila na nivou a napad je zatajio(sa sredinom terena).Jesu li se bojali povreda(posto je bila kisa) a Celikovi igraci igrali "muski" u duelima ne znam ali nisu bili na nivou.I to je proble na sta se trebamo usredsrediti.Ako ovako budemo i dalje igrali nema nista od Evrope,i moraju se poceti pobjedjivati i ovi da kazem jaci klubovima u gostima.Bez toga nema Evrope,a ako budu igrali ovako nonsalantno u ostalim utakmicama nema nista od toga.

Sto se tice izgubljenih bodova mi smo realno kiksali samo sa Obarskom,ostalo je OK.I drugi klubovi ce kiksati i svi ce igrati izmedju sebe,bit ce i kod njih izgubljenih bodova.Sjecate li se lani koliko smo bili zaostali za Zeljom(cini mi se 12 bodova na polusezoni)pa umalo ih ne prestigosmo na kraju. ;) Treba samo igrati i skupljti bodove,i za mene je svaki bod vrijedan sa gostujuceg terena.Ne treba se odmah razocarati ako ne napravimo onaj rezultat koji smo svi ocekivali,ipak je i Celiku gorilo pod nogama i nikome nece biti lahko doci do bodova u Zenici.Trebamo se okreniti Olimpicu,napuniti stadion(koliko se moze bolje)i probati dobiti.Feja ih poznaje dobro i mislim da ce mo ih dobiti lakse nego sto se ocekuje(samo igraci moraju igrati puno bolje i agresivnije,ono protiv Celika je bila agresivnost-nula bodova)

IDEMOOOO RODJENI

P.S.Za @crnova.Bola Bekicu vas je politika stvorila i politika vas odrzava,ta davno bi se ugasili da nije toga,ko da nekoga boli qrac za zrinjskim,ljudi navijaju za Dinamo i Hajduk.Niksic je u nasem klubu odavno,i to sto je trenutno Premijer ne znaci odmah da nas politika podrzava i gura.Da se politika pita davno bi nas rasformirali,ali dok i jedno srce kuca za sveti dres on ce biti tu.Da ne bi rata i izdaje vas zrinjevaca Velez bi danas bio nesto ko Maribor,ali u ratu mu se zadase skoro pa smrtonosni udarci od kojih i danas ima posljedice(jos nema adekvatne uslove za igranje u odnosu one koje je imo pod BB) Bilo koji drugi klub bi se ugasio do sada da je dozivio sudbinu Veleza.Da je pravne drzave drugacije bi sve bilo,ali u ovakvoj drzavi sila vlada,a ne pravda.Qurac bi mogo zabraniti u bilo kojoj drugoj pravnoj drzavi jednom klubu da ne moze koristiti gradsko dobro pod istim uslovima kao i drugi klub(ovi),to samo moze u ovoj "sugavoj" drzavi(kako imate obicaja reci) a ta vam je "sugava" drzava sve dala pa cak i ono sto vam ne pripada.Haj zdrao :P
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 avg 2014, 08:32

RezervniGolman je napisao/la:
RockyMaivia je napisao/la:
VigorMostarac je napisao/la:Trenutno je teška situacija sa bodovima 9 bodova iz 5 utakmica.
Mislim da kiks koji smo imali protiv Mladosti i Čelika moramo isplegati sa pobjedama protiv Olimpika i Širokog u Lištici
pa onda nastaviti pobjednicki niz.
Ako sada ispadnemo iz utrke teško će biti kasnije a naše zadovoljstvo netreba i neće biti 4 mjesto.
Idemo na prvo idemo biti Prvaci ,imamo -4 boda i more utakmica do kraja.
Mi moramo vjerovati i želiti 1.mjesto
zašto da ne?Prvaci? :hmmmmm:
Sa normalnim trenerom 1.mjesto bi bilo sasvim realno za ocekivati.Ovako moli Boga za to 4.mjesto.
Pa hajmo se zauzet da dovedemo Husniju Arapovica :urnebes: :urnebes: babe jedan si mi od drazih na ovom forumu ali gdje ces ovo napisat
brata malo sam prolupao :crazy: gledo neke stare uspomene pa me dirnule :eh:
slika

SAMO TEBE VOLIMO,SAMO TEBI PJEVAMO
VFC THE RELIGION

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 29 avg 2014, 09:06

Nebi se slozio sa vama koji piste da nam je jedini kiks do sada MVO na domacem terenu. Ako je klubu, igracima, navijacima cilj da se plasiramo u Evropu onda moramo uzimati po tri boda protiv ekipa kao sto su Celik. Te ekipe muku muce i maju ogromne probleme. Ok, nisu mozda u rangu Viteza, Radnika i ostalih davljenika ali znatno slabiji od nas. Svinje dobise strumfove, Siroki dobi fukare (obadvoje u gostima). Ako cemo u Evropu nema prosipanja bodova kako na domacem tako i na gostujucem terenu. Da je barem pola ekipe bilo na normalnom nivou (po meni samo 2 - 3 igraca) Celika bi bez vecih problema dobili. Ono sto me raduje jeste to da Feja nije nimalo bio zadovoljan prikazanim. Valjda ce te greske ispraviti u sutra protiv Olimpica.
Moj sastav 4 - 2 - 3 - 1:

Dragoje

Maletic - Skahic - Skaljic - Pejic

Nikolic - Blagojevic

Haurdic - Jankovic - Vladavic

Popovic

MOSTAR USRCU VELEZ DO GROBA :!: :!: :!:
Prkosni i Ponosni od 1922

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2014, 09:25

Ne može Nikolić igrati. Dobio je crveni protiv Čelika. Hoće li Merza biti spreman za sutra? Ako ne bude, onda će vjerovatno uz Blagojevića igrati Zvona.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 29 avg 2014, 09:38

zizu1991 je napisao/la:Ne može Nikolić igrati. Dobio je crveni protiv Čelika. Hoće li Merza biti spreman za sutra? Ako ne bude, onda će vjerovatno uz Blagojevića igrati Zvona.
Bravo Zizu, zaboravio sam da je Nikolic suspennziran. Onda Zvona i Blagoje pocinju. Samo me strah da Blagoje nije preumoran. Tek se vraca a ovo mu je treca tekma u sedam dana.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 29 avg 2014, 10:39

Blagoje ne može zadnjeg veznog igrati nikako, baš nikako !

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 29 avg 2014, 10:52

drakensang je napisao/la:Blagoje ne može zadnjeg veznog igrati nikako, baš nikako !
Pa neci ni igrati zadnjeg veznog. To je Zvoniceva pozicija (protiv Olimpica), defanzivna uloga. Blagojevic je barem po meni, veza izmedju odbrane i napada. Jest da se spetljao nekoliko puta protiv Celika ali ja ga samo na tom mjestu vidim sve dok je Jankovic clan Veleza (iako nije u formi).

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2014, 11:11

Blagoje kod nas igra ono što Pjanic igra u Romi, banalnim rijecnikom receno. Dakle, on nije DMF nego deep lying playmaker koji igra uz jednog bulldoga na sredini terena, koji pokriva veliki prostor i radi onaj prljavi dio posla za ekipu.

Nakon iskljucenja Nikolica do rokade sa Zvonicem, cistio je ispred odbrane sta je mogao u okviru svojih mogucnosti. Pozicioniranje mu je dobro, ali nema mase za cupanje sa premijerligaskim divljacima. Takodjer nekada zna pokazati slabu procijenu kretanja lopte ili igraca, te se jasno vidi da mu defanziva nije jaca strana.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 29 avg 2014, 11:24

zizu1991 je napisao/la:Blagoje kod nas igra ono što Pjanic igra u Romi, banalnim rijecnikom receno. Dakle, on nije DMF nego deep lying playmaker koji igra uz jednog bulldoga na sredini terena, koji pokriva veliki prostor i radi onaj prljavi dio posla za ekipu.

Nakon iskljucenja Nikolica do rokade sa Zvonicem, cistio je ispred odbrane sta je mogao u okviru svojih mogucnosti. Pozicioniranje mu je dobro, ali nema mase za cupanje sa premijerligaskim divljacima. Takodjer nekada zna pokazati slabu procijenu kretanja lopte ili igraca, te se jasno vidi da mu defanziva nije jaca strana.
Da ti brate ne radis ko scout za Louis Van Gaal:a :urnebes: ......nebi ga wikipedija bolje opisala :thumbup:

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 avg 2014, 12:34

slika
slika
slika
slika
USTANITE ĐAVOLI,PODRŽIMO NAŠE ROĐENEslika
VFC THE RELIGION

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 avg 2014, 14:09

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
slika
slika

VI STE PONOS MOSTARA GRADA
Zadnja izmjena: VigorMostarac, dana/u 30 avg 2014, 08:56, ukupno mijenjano 1 put.
VFC THE RELIGION

1945
Kontakt:

Post Postao/la 1945 » 29 avg 2014, 14:32

Sutra svi iza gola nema opravdanja nisma mogo, i sl. gluposti znaci svi sutra u Vrapčiće ne smije bit izrada svi sto pisete da ste dosli iza gola da pokazemo svima da nismo neki klosari koji su jucer nastali i da nas se nemože skupit dovoljno da odradimo utakmicu kako treba idemo armije samo hrabro.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Starmo 1981

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 29 avg 2014, 15:33

SUTRA KO MOŽE STARO-MLADO-PAMPERSICE-ŠTAKE na stanicu u 15:00h, nas nekolicina će odatle krenuti i ravno na NAVIJAČKU TRIBINU!

DOSTA VIŠE ZAYEBANCIJE.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 29 avg 2014, 15:39

NeverGiveUp je napisao/la:SUTRA KO MOŽE STARO-MLADO-PAMPERSICE-ŠTAKE na stanicu u 15:00h, nas nekolicina će odatle krenuti i ravno na NAVIJAČKU TRIBINU!

DOSTA VIŠE ZAYEBANCIJE.
:clap: :clap:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 29 avg 2014, 15:46

pravnik1981 je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:SUTRA KO MOŽE STARO-MLADO-PAMPERSICE-ŠTAKE na stanicu u 15:00h, nas nekolicina će odatle krenuti i ravno na NAVIJAČKU TRIBINU!

DOSTA VIŠE ZAYEBANCIJE.
:clap: :clap:
:thumbup: bit cu sa vama,sutra nam Rodjeni igraju jako,jako bitnu utakmicu.Ono sta ja mogu pomoci,ucinicu.Docu na stadion i svojim prisustvom i navijanjem dati podrsku klubu kojeg volim
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 29 avg 2014, 15:52

Ako budemo igrali cvrsto, borbeno i bez nekog velikog pardona u startovima (kao celik protiv nas), ubjedjen sam da bodovi ostaju kod nas.
U drugu ruku, ako se budemo pribijavali, previse respectovali protivnika, ako pojedinci budu igrali umisljeno ko' da su Ronaldo, bez borbe, moglo bi biti dosta problema. Objektivno, ova liga je dosta ujendacena, sve je to mala razlika medju timovima, ima mozda dva-tri tima koja malo odskacu, ali i oni se mogu dobiti sa borbom i zalaganjem. Sve u svemu, ni Vitez( uzimam Vitez kao primjer jer su trenutno zadnji na tabeli) se ne moze dobiti ako nema borbe, zalaganja, treba protiv svakoga oznojiti dres.

Forza Velez!

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 avg 2014, 16:06

slika
VFC THE RELIGION

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 29 avg 2014, 16:07

VigorMostarac je napisao/la:slika
Brato stavio si gore grb Crvene Zvezde, skini tu sliku

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 avg 2014, 16:11

Coraco je napisao/la:
VigorMostarac je napisao/la:slika
Brato stavio si gore grb Crvene Zvezde, skini tu sliku
slika
VFC THE RELIGION

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 avg 2014, 16:14

slika
VFC THE RELIGION

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.