BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la calcio » 26 avg 2014, 16:54

Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la:Bicemo na slatkim mukama sto se tice centralnih veznjaka. Besic, Pjanic, Prcic, Cimirot, Medunjanin, sve bi ih volio viditi na terenu ali to je nemoguce. Isto tako ne bih volio da nabacamo puno centralnih igraca pa da igramo bez krila jer i tu smo solidno popunjeni. Mozda bi nam formacija 433 dobro lezala s obzirom na igrace koje imamo.
--------------------Fejzic----------------
Vranjes--Bicakcic--Sunjic---Salihovic
------Cimirot----Besic----Prcic-------
----Hajrovic---Ibisevic---Visca-----

Evo za Lihtenstajn, a za Kipar ubaciti Begovica, Dzeku i Pjanica (neka odmore protiv ovih). Zakaricu takodje dati jedno poluvrijeme protiv Lihtenstajna.
Zakaric moze igrati krilo. Cimirot bi trebao odigrati ( zadnjeg veznog ) a Prcic ( bar prvih 45 minuta centralnog ili ofanzivnog veznog ). Mislim da nijedan od njih dvojice ne moze pruziti puno kao krilo. Zna se ko su krila: Hajrovic, Lulic, Salihovic ( po potrebi ), Visca, Vrsajevic, Kvrzic, Stevanovic i Zakaric. Cimirot i Prcic nisu krila. Niti se je Prcic snasao na toj poziciji. Mada protiv Liechtensteina to moze proci samo nijedan od njih nece moci dati svoj maksimum na tim pozicijama. Ne pomaze nam da pobjedimo Liechtensteina i pet golova razlike kada nikad necemo odigrati protiv jacih reprezentacija 4-3-3. Ja bi volio da vidim Cimirota pored Besica na zadnjem veznom a Prcica ispred njih dvojice.

@dinoze Nijedan nas igrac ne moze zaustaviti Bale-a, pa cak ni Kolasinac. Na njemu bi trebala da budu bar dvojica super brzih igraca ili da se cuva prostor i nada njegovom losem danu. I nije Wales samo Bale. Tu si i Ramsey i jos poneki igraci.

Druze ti si nesto pobrk'o ovdje. Ta trojica na sredini su centralni vezni u toj formaciji, Hajro i Visca su krila/krilni napadaci. Ova formacija obicno odgovara ekipama koja drzi loptu i ima posjed.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 26 avg 2014, 19:58

Besic , Cimirot ..ubitacan par sa Pjanom na vrhu i Prcicem u rezervi ... Napokon smo dobili pokretljivu sredinu terena !!!!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 27 avg 2014, 02:57

Goalgetter je napisao/la:
FliX je napisao/la:Joj zar treba za ove dvije tekme izmisljat formacije i glavu razbijat oko sastava? Ljudi moji pa mi igramo za Lihtenstajnom (167.fifa rankingu) i sa Kiprom (140.fifa rankingu)...
Opustite se i uzivajte u utakmicama :kafa:
I takav Kipar (140 FIFA Rankingu) odigra sa Portugalom u gostima 4:4 i Svicarsku muci do 90' minute drzi X.
Da nisu postigli te rezultate, danas bi bili 150+ "na fifi" :D

P.S Nemoj me nagovarat da sastavljam prvih 11 :lol:

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 27 avg 2014, 08:10

Kad ce karte za Kipar biti pustene u prodaju?Hoce li ponovo Centroturs iste ditribuirati?
Zadnja izmjena: 123456, dana/u 27 avg 2014, 09:33, ukupno mijenjano 1 put.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 27 avg 2014, 09:21

dinoze je napisao/la: Treba biti malo i realan. Sa obzirom da ce nam se odbrana sastojati od Salihovica-Sunjica-Bickacica i Vrsajevica totalno neralno bi bilo reci da necemo primiti gol od linije Lukaku-Hazard-Mertens-De Bruyne-Januzaj a sa klupe vrebaju Chadli i Origi, uzememo li tome sredinu koja jako rado daje golove a u kojoj su Fellaini, Dembele i Witsel sumnjam da ce sam Besic moci igrati protiv njih.

Razlog sto smo kvalifikacije odradili suvereno je zato sto smo imali Latviju, Letoniju i Liechtenstein u grupi.
Uredu je biti realan pa reči nešto tipa: "biće teško, Belgija je jaka, ali idemo probati osvojiti to prvo mjesto". Što se tiče kvalifikacija, mi smo uvijek "realni" kada treba umanjiti naše uspjehe i tu nam logika radi besprijekorno, ali zato svakoga drugog dižemo u nebesa. I ti igrači koje si naveo nisu nepogriješivi, a ni naši nisu baš toliki klocevi koliko ih neki ovdje predstavljaju. Što su i dokazali već mnogo puta. Budemo oslabljeni, nema sumnje, ali ko zna šta se može dogoditi Belgijancima sve tijekom kvalifikacija.

Malo zdravog optimizma mnogo znači - ne euforije. Također, bez vjere u sebe i svoje sposobnosti, nećeš nigdje dospjeti. Zbog tog kompleksa manje vrijednosti i našim igračima treba psiholog u stručnom štabu, jer se mnogi u glavama predaju i prije nego izađu na teren.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 27 avg 2014, 09:27

Pa Safet je vec predao 6 b Belgiji. Iako je nosioc grupe.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 avg 2014, 17:40

Kiparski Apoel ce igrati Ligu prvaka ali koliko vidim od standardnih igraca jedino im je golman kipranin, ostalo stranci (Brazil, Portugal). Zanimljivo mi je to kako uvijek kiparski klubovi imaju puno stranaca, pogotovo portugalaca. Mislim da im to skodi reprezentaciji. Gledao sam ih nedavno protiv Japana, pred SP, nisu me nesto impresionirali ali treba uzeti u obzir da je to za njih bila utakmica poslije zavrsetka sezone dok su se japanci spremali za prvenstvo.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 avg 2014, 00:09

123456 je napisao/la:Kad ce karte za Kipar biti pustene u prodaju?Hoce li ponovo Centroturs iste ditribuirati?
Ma ko ce drugi neko centroturs... joj koje sve mucke oko karata, gadi mi se..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 avg 2014, 12:41

Bez zayebancije: sanjam gubimo 0:3 od Kipra na poluvremenu, i svi placu sto nema Spahe :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 avg 2014, 12:48

calcio je napisao/la: --------------------Fejzic----------------
Vranjes--Bicakcic--Sunjic---Salihovic
------Cimirot----Besic----Prcic-------
----Hajrovic---Ibisevic---Visca-----

Druze ti si nesto pobrk'o ovdje. Ta trojica na sredini su centralni vezni u toj formaciji, Hajro i Visca su krila/krilni napadaci. Ova formacija obicno odgovara ekipama koja drzi loptu i ima posjed.
**** ga to meni vise lici na 4-3-3- nego na 4-5-1. Inace je sasvim OK tim samo sto bi ja igrao 4-2-3-1. Znaci Besic i Cimirot kao zadnji vezni igraci. Prcic ispred njih dvojice na sredini a Hajrovic i Visca kao krila. Pa nismo mi Real Madrid da igramo tako.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 avg 2014, 18:16

calcio je napisao/la:Kiparski Apoel ce igrati Ligu prvaka ali koliko vidim od standardnih igraca jedino im je golman kipranin, ostalo stranci (Brazil, Portugal). Zanimljivo mi je to kako uvijek kiparski klubovi imaju puno stranaca, pogotovo portugalaca. Mislim da im to skodi reprezentaciji. Gledao sam ih nedavno protiv Japana, pred SP, nisu me nesto impresionirali ali treba uzeti u obzir da je to za njih bila utakmica poslije zavrsetka sezone dok su se japanci spremali za prvenstvo.
Da se nadovezem na ovaj post, trenutno Apollon vodi u gostima protiv moskovske Lokomotive 2:0, imaju svega dva kiparska igraca na terenu. Omonia gubi od moskovskog Dynama 0:1, imaju 0 kiparskih igraca na terenu. Njihova cetvrta ekipa u Evropi, AEL Limassol, veceras igra protiv Tottenhama, oni su u prvoj utakmici imali dva kipranina na terenu. Znaci imaju cetiri ekipe u Evropi a svega 5 igraca u prvih 11. Malo cudno.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 avg 2014, 23:28

Selektor fudbalske reprezentacije Kipra Pambos Christodoulou objavio je spisak od 22 igrača na koje će računati u mečevima protiv Hrvatske i reprezentacije BiH.

Chirstodolou se odlučio za igrače uglavnom iz domaćeg takmičenja, a jedina četiri reprezentativca iz inostranstva su Laban (Astra), Makrides (Metalurg Donetsk), Christofi (Sion) i Junior (Legia Warsaw).

Najviše igrača je iz APOEL-a, njih ukupno sedam. APOEL je tim koji je izborio takmičenje u grupnoj fazi ovosezosnske Lige prvaka.

Riječ je o sljedeća 22 igrača: Giorgos Aresti, Elias Charalambous, Nestoras Mitidis, Valentinos Sielis, Marios Nicolaou, Georgios Efrem, Constantinos Charalambidis, Kostakis Artymatas, Marios Antoniades, Nektarios Aleksandrou, Efstathios Aloneftis, Anastasios Kissas, Giogos Merkis, Angelis Charalambous, Marios Stylianou, Giorgos Loizou, Antonis Georgallides, Charis Kyriakou, Vincent Laban, Constantinos Makrides, Demetris Christofi i Dosa Junior.

Selektor Christodolou je naveo da bi mogao uputiti još jedan dodatni poziv nakon ligaških mečeva tokom vikenda.

Kipar će 4. septembra odigrati kontrolni susret protiv Hrvatske, dok 9. septembra gostuje u Zenici na “Bilinom polju” našoj reprezentaciji u okviru prvog kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine koje se igra u Francuskoj.

(****)

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 29 avg 2014, 02:58

Dosta im igraca igra za APOEL.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 29 avg 2014, 04:20

gledao sam par puta Kipar u kvalifikacijama. nedo nam bog da se opustimo i umislimo da cemo lako snjima. sjecam se rezultata 4-4 u Portugalu moramo se zestoko skoncentrisat i kvalifikacije otvorit pobijedom.

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 29 avg 2014, 10:39

Najjadnije je od svega sto su forumasi već upisali pobjedu protiv Kipra... A ljudi nisu uopste naivna ekipa...
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 avg 2014, 11:58

FliX je napisao/la: P.S Nemoj me nagovarat da sastavljam prvih 11 :lol:
Ma samo se ti nemoj razocarati kada se Ciprioti iskazu kao tvrd orah, a ocekujes laganu pobjedu. :P Nisu oni naivan protivnik, jeste da su neozbiljna reprezentacija, gube od ovih manjih timova, ali su znali vecima od njih dosta muka nanijeti.

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 29 avg 2014, 14:22

Nadam se samo da Safeta neće iznenaditi ta skupina propalih đaka Ciparske škole!!!
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 29 avg 2014, 14:30

Vise igraca kipra igra u ligi prvaka nego nasih haha
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 29 avg 2014, 14:33

sanlituncay je napisao/la:Nadam se samo da Safeta neće iznenaditi ta skupina propalih đaka Ciparske škole!!!
Ti misliš da je naš selektor amater i da već nije spremio materijal za skauting?

slika
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 29 avg 2014, 14:38

kako ce ici s kartama za kipar i to

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem i 24 gosta.