Ljudi ne volim price teorije zavjere protiv nas i to da nas u savezu neko nevoli(iz ne znam ni sam kojih razloga).Bilo je nekih sudijskih gresaka na nasu stetu(desava se i drugima) ne mora odmah znaciti da je to smisljeno protiv nas.Recimo na svijetskom prvenstvu su Mexcu ponistili dva cista gola(kod rezultata 0:0) ali su ljudi nastavili igrati dobro i zabili jos 3 gola.Klub treba da ulozi zalbu ako je bilo nekih nepravednih odluka,i probati to argumentovano dokazati,ali i nastaviti igrati jos bolje i bez kukanja.

Teorija zavjere i kukanje na neke nepravde je vecinom odlika "malih" klubova,zar da Velez strpamo medju "male" klubove.Treba muski izdrzati nepravde i uzvratiti jos jace,to jest jos boljom igrom.Bilo je sudijskih gresaka i u Zenici moram priznati(pogotovo sto je Celikov gol pao iz cistog ofsajda,jer je bio njihov igrac u putanji lopte prema golu pa je uticao na igru)ali to nije glavni razlog zasto nismo pobjedili.Glavni je razlog to sto smo igrali slabo i sto nismo bili na nivou onoga sto mozemo.Odbrana je bila na nivou a napad je zatajio(sa sredinom terena).Jesu li se bojali povreda(posto je bila kisa) a Celikovi igraci igrali "muski" u duelima ne znam ali nisu bili na nivou.I to je proble na sta se trebamo usredsrediti.Ako ovako budemo i dalje igrali nema nista od Evrope,i moraju se poceti pobjedjivati i ovi da kazem jaci klubovima u gostima.Bez toga nema Evrope,a ako budu igrali ovako nonsalantno u ostalim utakmicama nema nista od toga.
Sto se tice izgubljenih bodova mi smo realno kiksali samo sa Obarskom,ostalo je OK.I drugi klubovi ce kiksati i svi ce igrati izmedju sebe,bit ce i kod njih izgubljenih bodova.Sjecate li se lani koliko smo bili zaostali za Zeljom(cini mi se 12 bodova na polusezoni)pa umalo ih ne prestigosmo na kraju.

Treba samo igrati i skupljti bodove,i za mene je svaki bod vrijedan sa gostujuceg terena.Ne treba se odmah razocarati ako ne napravimo onaj rezultat koji smo svi ocekivali,ipak je i Celiku gorilo pod nogama i nikome nece biti lahko doci do bodova u Zenici.Trebamo se okreniti Olimpicu,napuniti stadion(koliko se moze bolje)i probati dobiti.Feja ih poznaje dobro i mislim da ce mo ih dobiti lakse nego sto se ocekuje(samo igraci moraju igrati puno bolje i agresivnije,ono protiv Celika je bila agresivnost-nula bodova)
IDEMOOOO RODJENI
P.S.Za @crnova.Bola Bekicu vas je politika stvorila i politika vas odrzava,ta davno bi se ugasili da nije toga,ko da nekoga boli qrac za zrinjskim,ljudi navijaju za Dinamo i Hajduk.Niksic je u nasem klubu odavno,i to sto je trenutno Premijer ne znaci odmah da nas politika podrzava i gura.Da se politika pita davno bi nas rasformirali,ali dok i jedno srce kuca za sveti dres on ce biti tu.Da ne bi rata i izdaje vas zrinjevaca Velez bi danas bio nesto ko Maribor,ali u ratu mu se zadase skoro pa smrtonosni udarci od kojih i danas ima posljedice(jos nema adekvatne uslove za igranje u odnosu one koje je imo pod BB) Bilo koji drugi klub bi se ugasio do sada da je dozivio sudbinu Veleza.Da je pravne drzave drugacije bi sve bilo,ali u ovakvoj drzavi sila vlada,a ne pravda.Qurac bi mogo zabraniti u bilo kojoj drugoj pravnoj drzavi jednom klubu da ne moze koristiti gradsko dobro pod istim uslovima kao i drugi klub(ovi),to samo moze u ovoj "sugavoj" drzavi(kako imate obicaja reci) a ta vam je "sugava" drzava sve dala pa cak i ono sto vam ne pripada.Haj zdrao

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA