Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

cala
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la cala » 29 avg 2014, 00:01

U onom Peugeotovom salonu/servisu kod grasa. Mislim da se Blok zove, ili Vermont.
21.700KM presao 49k.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 29 avg 2014, 00:59

Bosniacum Lilium je napisao/la:
dodje mi da prodam svog Focusa 2002, 85kw (top stanje, alu felge 16" s novim zimskim gumama, zatamnjen, svi servisi uradjeni, novi diskovi, disk plocice, akomulator pod garancijom jos 2 godine, novi amortizeri, pored toga imam i skinute gewinde koje su nove 1300 KM... Znaci auto u top stanju samo sto bi ga trebao mozda ispolirati i procistiti EGR) i da uzmem ovu gore bella machinu :D

Treba li reci da je Focus crn ko noc :mrgreen: Znaci svi kazu da dobro izgleda i da izdvaja od ostalih Focusa :ljepota:

:

daj sliku :D

jel benzin ?

kolko bi tražio para ?
FORZA MARŠAL !!!

NoName
Kontakt:

Re: Odg: Automobili, motori...

Post Postao/la NoName » 29 avg 2014, 01:20

cala je napisao/la:U onom Peugeotovom salonu/servisu kod grasa. Mislim da se Blok zove, ili Vermont.
21.700KM presao 49k.
Da nije Verano? Kada si ga kupio?
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 29 avg 2014, 08:33

Tamo nekad u januaru. Ugl nalazi se kod remize sa gornje strane. U podnozju onog pjesackog mosta.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 29 avg 2014, 09:04

NoName je napisao/la:Po meni je problem u tim malim autima, jesu odlični ako se vozi samo po gradu ali ipak, kad-tad, auto zatreba i za neke duže relacije. Moja supruga vozi baš taj mali autić (Spark) i kad mora izaći na autoput to je drama, plus što je auto baš nestabilno. Zbog toga i hoću da joj promjenim u nešto drugo.

Isto tako, pošto imamo jednu garažu, onda je moj auto u garaži a njen vani tako da prvo moram pomjeriti njen auto pa onda izvuči svoj. Ili da odem njenim autom a malo je teže smjestiti čovjeka od 190+ cm i 110 kg u jednog sparkića :mrgreen:
Probaj C4 novi, lijepo je zensko auto, plus Business, ili jos bolje Exclusive izdanje, je zaista atraktivno, a nije ni neudobno za voziti na duze relacije i po autoputu uz izrazito nisku potrosnju.

Novo ti ne treba, u biti ne bih nikome ni preporucio novo. Uvijek radije vozilo bar par godina staro, a da je vise klase, nego razne Dacie i sl. nove za isti novac, pa da se raspada do 100 000 km. Ne treba to nikome, i nema smisla, iznimno mu opada cijena cim izadje iz salona, sto je istina i za polovna, ali si ga makar manje platio, plus imas i dalje novije, sigurno, udobno vozilo, a makar je vise klase.
BaDa12 je napisao/la:Baš kad ste se dotakli ovih "ženskih auta"... I meni se sviđaju ti modeli, uz C4 i novi Megane, simpatičan je onako i novi Clio. A, kako sam upratile ove nove Astre i Corse su skuplje, a poprilično slatke...

Nego, zanima me je li to neka optimalna cifra za takve automobile, relativno mlade? Ili je bolje, recimo, do 20 hiljada naći novi auto, poput Chevrolet Avea ili Fabije?

Nisam najupućenija u ovu industriju, pa mi je značajno šta god da pročitam.

Onako ja razmišljam, da se pripremam lagano. :)
Kao sto rekoh, ne bi kupovao novo, zaglavis ako zelis proci bolje sa nekim najosnovnijim benzincem koji ne ide, a trosi, nikakva oprema i opet nemas auto. Sad, to je od covjeka do covjeka, ali prije bi uzeo sve navedeno gore staro do 3 godine i uz dobru opremu, dizel, nego nov Aveo, Fabiu i slicno.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 29 avg 2014, 09:44

BurningLegion je napisao/la:
NoName je napisao/la:Po meni je problem u tim malim autima, jesu odlični ako se vozi samo po gradu ali ipak, kad-tad, auto zatreba i za neke duže relacije. Moja supruga vozi baš taj mali autić (Spark) i kad mora izaći na autoput to je drama, plus što je auto baš nestabilno. Zbog toga i hoću da joj promjenim u nešto drugo.

Isto tako, pošto imamo jednu garažu, onda je moj auto u garaži a njen vani tako da prvo moram pomjeriti njen auto pa onda izvuči svoj. Ili da odem njenim autom a malo je teže smjestiti čovjeka od 190+ cm i 110 kg u jednog sparkića :mrgreen:
Probaj C4 novi, lijepo je zensko auto, plus Business, ili jos bolje Exclusive izdanje, je zaista atraktivno, a nije ni neudobno za voziti na duze relacije i po autoputu uz izrazito nisku potrosnju.

Novo ti ne treba, u biti ne bih nikome ni preporucio novo. Uvijek radije vozilo bar par godina staro, a da je vise klase, nego razne Dacie i sl. nove za isti novac, pa da se raspada do 100 000 km. Ne treba to nikome, i nema smisla, iznimno mu opada cijena cim izadje iz salona, sto je istina i za polovna, ali si ga makar manje platio, plus imas i dalje novije, sigurno, udobno vozilo, a makar je vise klase.
BaDa12 je napisao/la:Baš kad ste se dotakli ovih "ženskih auta"... I meni se sviđaju ti modeli, uz C4 i novi Megane, simpatičan je onako i novi Clio. A, kako sam upratile ove nove Astre i Corse su skuplje, a poprilično slatke...

Nego, zanima me je li to neka optimalna cifra za takve automobile, relativno mlade? Ili je bolje, recimo, do 20 hiljada naći novi auto, poput Chevrolet Avea ili Fabije?

Nisam najupućenija u ovu industriju, pa mi je značajno šta god da pročitam.

Onako ja razmišljam, da se pripremam lagano. :)
Kao sto rekoh, ne bi kupovao novo, zaglavis ako zelis proci bolje sa nekim najosnovnijim benzincem koji ne ide, a trosi, nikakva oprema i opet nemas auto. Sad, to je od covjeka do covjeka, ali prije bi uzeo sve navedeno gore staro do 3 godine i uz dobru opremu, dizel, nego nov Aveo, Fabiu i slicno.
Ima li kod tebe šta zanimljivo? Upravo krećem prema Kramaru u Ljubuski pa da produzim. Pošalji PP ja ne mogu sa mobitela
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 avg 2014, 11:25

hodža je napisao/la:
dodje mi da prodam svog Focusa 2002, 85kw (top stanje, alu felge 16" s novim zimskim gumama, zatamnjen, svi servisi uradjeni, novi diskovi, disk plocice, akomulator pod garancijom jos 2 godine, novi amortizeri, pored toga imam i skinute gewinde koje su nove 1300 KM... Znaci auto u top stanju samo sto bi ga trebao mozda ispolirati i procistiti EGR) i da uzmem ovu gore bella machinu :D

Treba li reci da je Focus crn ko noc :mrgreen: Znaci svi kazu da dobro izgleda i da izdvaja od ostalih Focusa :ljepota:

:

daj sliku :D

jel benzin ?

kolko bi tražio para ?
1.8 TDCI 116 ponija :beba: slikat cu ti pa cu ti poslati na fb :) samo te gewinde vrijede 250-300 KM :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 29 avg 2014, 12:44

haj pošalji...da vidim valjal' šta :D
FORZA MARŠAL !!!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 29 avg 2014, 20:55

Eh vidis, zaboravio sam na tog novog Clia. Stvarno prelijepo auto, a mislim da nije ni pretjerano skupo.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 01 sep 2014, 09:25

joj kako mi se svadja Alfa Romeo 147, al me odbija to sto govore skupo odrzavanje i da se ona kupuje srcem -.-

Sent from my iPhone using Tapatalk

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 01 sep 2014, 09:42

gojzerica je napisao/la:joj kako mi se svadja Alfa Romeo 147, al me odbija to sto govore skupo odrzavanje i da se ona kupuje srcem -.-

I meni ljepšeg auta nema :clap:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 sep 2014, 23:10

gojzerica je napisao/la:joj kako mi se svadja Alfa Romeo 147, al me odbija to sto govore skupo odrzavanje i da se ona kupuje srcem -.-

da te ne furam, tako je.

Evo za mog Focusa nabavna cijena filtera zraka 4x manja od te Alfe :mrgreen:

Hoces uzet Foćusa, jeftino :kafa: :mrgreen:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 01 sep 2014, 23:21

da te ne furam, tako je.

Evo za mog Focusa nabavna cijena filtera zraka 4x manja od te Alfe :mrgreen:

Hoces uzet Foćusa, jeftino :kafa: :mrgreen:
Da focus valja ne bi ga ti prodavao :P

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 sep 2014, 23:24

Hocu da uzmem Alfu 147 s 4 vrata, Focus je sa 2. Ipak ja imam drugu cijenu za dijelove :kafa: :opaopa:

Napisao sam sta treba Focusu uraditi stranicu prije :D

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 02 sep 2014, 08:29

Otkako sam kao nešto istraživala o automobilima, i kasnije se ovdje prijavila, samo vidim novi Megane oko sebe. Ili je neki znak ili sam ih samo sad svjesnija. :hmmmmm:
:ljepota:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 02 sep 2014, 08:53

ako ne spadas medju vise, vece, deblje itd zene onda bolje da oko sebe vidis novi clio :mrgreen: znaci cisti pojam pravog zenskog auta, da sam zena ne bi razmisljo dalje al sam igrom slucaja maco :kafa:

:mrgreen:

http://www.p.ik.ba/artikal/6252247/vw-s ... ljno-golf/" onclick="window.open(this.href);return false;

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 sep 2014, 17:12

Ima li negdje u SA blize onaj Auto Shop, ili je kod auto pijace najblizi?? Trebaju mi slova za gepeka Peugeot i 307, pa da neko ne zna gdje blize ima uzeti?? Ili bar da je prema Alti gore, svaki dan gore idem...

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 09 sep 2014, 17:03

Ma kakvi to ba, vozajte se sa Stilom, da vam ja udam svog Stila :lol: :lol: bgm ko curica je :cool:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 sep 2014, 17:33

e ajmo soferi treba mi mala pomoc, pa da krenem ovako.
prije nekog vremena unutrasnja plastika u autu mi se pocela mijenjati, ne sva ali samo neki dijelovi, laticar kod suvozaca i jos neki manji djelici, tj postali su ljepljivi, kao katran, i sto je najgore to sve ostaje po rukama kada se dira, bude crno sve, prvo sam mislio da je to od sunca ali izgleda da nije. da je od onih sprejeva sto sam koristio ( nikad vise ) bajg daje sjaj, mirise, i et napravi mi belaj :D
pa sam cuo da postoji neka tecnost pomocu koje mogu skinuti taj ''katran'', jel neko imao slican problem, i cime je to rijesio?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 sep 2014, 23:31

Peugeot 206 ili Golf 4 ? Vaša mišljenja?
Ja te volim, volim Željo..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, enobarca i 5 gostiju.