FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 29 avg 2014, 00:04

effe_sa je napisao/la:I iskreno ja za Mandžom žalim
Ne trebas zaliti ni za njim. Mandzukic iz sezone pod Juppom je bio odlican, lavovski se borio, davao golove, medjutim kako je dosao Pep sve je to nestalo, pokazivao je pretjeranu prgavost na terenu, vise vremena proveo svadjajuci se s protivnickim igracima, psovao Guardioli itd.. Da ne govorim o tome kako je unosio nemir u tim. S druge strane dosao je Lewandowski koji je jednostavno upgrade u odnosu na Mandzukica, znam reci ces promasuje dosta prilika, ali se takodjer nalazi u mnogo izglednih prilika tokom meca, ovo je jedna od osobina koje su Mandzukicu falile, takodjer bolji je tehnicar jednostavno mnogo kompletniji u svemu osim te trke i borbenosti. Za tu trku i borbenost uvijek imamo Mullera naseg, a od Mandzukica nista ne bi bilo dok je Guardiole u Bayernu.
Sto se tice Kroosa ne mogu da vjerujem da toliki broj ljudi jos "hudi" za njim, ajde da je u pitanju Lahm ali Kroos.
Pustite se njega ne zasluzuje on to.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 avg 2014, 00:13

Admir_Sa je napisao/la:
da je muller otišao u real pisalo bi se ovo isto za krosa, a kros bi bio identifikacija bayerna. takav je to mentalitet tih simpatizera bayerna, juventusa...uvijek upravu, šta god klub uradi to je super odluka, šampioni svemira i prodavanja magle
Ne bi, vjeruj bratu. Ima nas koji ovaj klub malo duže prate i osjete takoreći ta neka dešavanja u i oko kluba.
Svojevremeno se znalo da Kahn neće nigdje, Scholl isto tako, sada se to može reći za Mullera, Lahma i Švajnija.
Uvijek je bilo tzv. gnjida u ekipi koje su bile teško podnošljive i koje su mogle postati (bolje i veće) ikone kluba, ali njihov karakter im to nije dopuštao.
Valjda si mogao primjetiti da se neki od nas godinama kunu u Mullera i vide ga kao budućeg kapitena Bayerna.

Kroos je vazda bio prihvaćen kao veliki talenat, dok mu je karakter bio neispitan. Pod tim 'sumnjama' je i otišao...
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 avg 2014, 00:16

anelbavarac je napisao/la:
Znam, znam vidim koliko se trudis da pojasnis svoje tvrdnje da odlazak Kroosa nije gubitak.
Tu ce biti uvijek misljenja podijeljena, neki zale za njegovim odlaskom, neki kao da su jedva cekali da ode.
Pa bit će podijeljena....Samo niti po njemu treba pljuvati, niti treba žaliti kao da su nam otišli Ribery, Robben, Muller ili Lahm.... ;) Vrijeme će najbolje pokazati....
anelbavarac je napisao/la:Mandzo je imao sansu da ostane i da se bori za mjesto sa Lewom, ali se evidentno uplasio konkurencije, i pobjegao glavom bez obzira.
Ma Mandžo se nije slagao s Pepom i jedini izlaz je bio da ode. Meni je žao što je otišao, ali s druge strane mi je drago i zbog njega, pogotovo što je to najbolje za sviju. A i on se skrasio opet u klubu koji mu odgovara. A kod nas je sve osvojio... ;)
anelbavarac je napisao/la:Znam da ne volis Poljaka i da si mu dao onaj nadimak, ali nema dvojbe ko je bolji igrac od njih dvojice, barem za mene.
Ne sporim mu kvalitet (samo ga ne uzdižem toliko). Ako on bude uspješan, bit će uspješan i Bayern. Zato mu želim uspjeh. Bit će momenata kada će nas oduševit, a i kada će se kosa čupat zbog njegovih promašaja. Nadam se ipak više ovom prvom. Uspjeh kluba je bitan.

Što se grupe u LP tiče, zanimljiva grupa. Ne prelagana, ali je prolaz pod muss.
I bit će od samog početka uzbudljivo, to želimo, za tako nešto gorimo..... ;)

A sada i trener ima sve što mu treba, pa očekujemo dobar fudbal, dobre rezultate.
Naravno da se u LP mora daleko, ali ne mora se osvojiti. Konkurencija je super jaka. Ali mora se sve učiniti da se daleko dogura i po mogućnosti osvoji. Ovakav Bayern ne smije protiv bilo koga loše izgledati.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 avg 2014, 00:25

effe_sa je napisao/la: Ovakav Bayern ne smije protiv bilo koga loše izgledati.... ;)
Ključna stvar.

Većinu nas više boli način ispadanja od Reala nego što se to u biti i desilo.

Ja sam još ekstremniji po tom pitanju... Naime, želim kada pobjede, da to urade u stilu i sa manirima. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 avg 2014, 00:30

geronimo je napisao/la:
Većinu nas više boli način ispadanja od Reala nego što se to u biti i desilo.
To je ključno....Jedan onakav poraz još i tada bi i ja poželio da ode Pep. Znači ne smije se za zlo uzimati ako se ispadne od jakog protivnika, ali ekipa nam je toliko jaka da joj se ne smiju dešavati debakli.... ;)
geronimo je napisao/la: Ja sam još ekstremniji po tom pitanju... Naime, želim kada pobjede, da to urade u stilu i sa manirima. :D
Znam, znam.....A znaš mene, neka je pobjeda, pa kakva god. :D :D Samo jasno je da i ja volim pobjedu u velikom stilu, s pravim fudbalom. Ali zato mi ništa mrže kada lijepo ofanzivno odigraju, a ispadnu. Tu mi pada jedna crna utakmica na pamet, ona protiv Intera onda u osmini finala. Pa mi razvalili protivnika a ispali....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 29 avg 2014, 00:47

Grupica kakvu mi zaljubljenici u 100%nogomet volimo. :mrgreen:

Nešto volim taj engleski šmek,
samo eto ono pošto je City sve samo ne englesko, volio bih Liverpoola da im odmah pokazemo koliko se Evropsko promijenilo od njihovog posljednjeg izleta.

City naša stara znanica,
reklo bi se i mušterija, ali nu ti vraga, omjer nam 2-2. :hmmmmm:

CSKA Ruska škola, ne baš dobra u nogometu, stalno su Rusi pred Bajom klečali prije nego li sudija znak dao. :cool:

Roma Talijani stari, po dobrom Talose ne pamtimo u prošlosti dalekoj, ali danas nešto naopačke dobijaju vrlo lako po 4 komada. :zviz:

Neće oni nama prepreku predstavljati, jer forma im u silaznoj putanji, a šta i da nije. :cool:

Pep se pod hitno dozvati mora, jer u nogometu mi Bayarci naučili smo uživati. :bih:

Ne želimo tika-tako, osim ako nije tika-taka dominacija. :!:

Ne zelimo 3-4-2-1, osim ako nam protivnici baš teško mogu gola dati. :!:

Ne želimo nikakve inovacije, želimo da se zna ko kuda. :!:

ps:da ispravim effe i geru, Bayo prije finala ne smije ispasti ni pod razno,
tu definitivno opravdanja nema, drug PEP pametno kaže minimum finale, jer tu jedna utakmica, moguće da nešto po zlu krene, ali u dvije utakmice bilo koji protivnik se mora proći.

Živjeli! :!:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 avg 2014, 00:55

effe_sa je napisao/la: Ali zato mi ništa mrže kada lijepo ofanzivno odigraju, a ispadnu. Tu mi pada jedna crna utakmica na pamet, ona protiv Intera onda u osmini finala. Pa mi razvalili protivnika a ispali....
Jao, to mi je najbolnija rana. Sjećam se da su fanovi intera na poluvremenu već mjenjali upravu, trenera, nekim igračima čak i prijetili :D , kad u nastavku se njihove zastave vijore. :mrgreen:

Vezano za pomenutu riječ, moram istaći da sam bio optimista na minulom SP, odmah nakon tekme protiv Portugala.
Ono gnojenje, sreća i šta sve ne uz to je smjernica ka titulama njemačkim ekipama. Oni jednostavno (ps:konjić mi rek'o :D ) ne mogu bez toga.
Dakle, znalo se :!:

Klare zadao visoke ciljOve, nije da ih ni mi ne priželjkujemo, ali ne treba se svakim postom to isticati. Zašto?
Ne pitaj! Nešto nije kako treba čim Klare gleda reprize u gluho doba noći. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 29 avg 2014, 01:06

Ja bih samo jednu stvar rekao, za ove kritičare Guardiole (iako sigurno postoji materijala za kritiku):

Onaj Bayern na Etihadu ne samo da je bolji od Juppovog Bayerna, nego je ono možda i najbolji fudbal koji sam ja lično gledao. Ajd' neću se suzdržavati, ono je bilo savršenstvo od fudbala i bolje od onog svijet nije nikad vidio, barem po mom mišljenju. Dakle, tih 90 minuta,
E sad, kako je Guardiola uspio da izgubi onakvu igru do polufinala sa Realom veliko je pitanje. Jest' moj Real bio silan, i ubojit, ali nevjerovatna je razlika u igri Bayerna između tog dvomeča, i duela sa City-em, gotovo nestvarna.

Hoću reći, ako je Guardiola u svojoj prvoj sezoni uspio imati taj "bljesak" (nazvaću ga tako, jer ona igra nije potvrđena kasnije, ni blizu, nego se desio debakl), onda mislim da bi, ove sezone s ovim kadrom mogli vidjeti mašineriju koju fudbalski svijet dosad nije vidio. I opet jedina ekipa koja bi joj mogla parirati je Real, ali opet iz kontre, igrom i nadigravanjem nikako.

Da li je Guardiola šupljak ili ne ova sezona će pokazati, ali eto moje mišljenje je da nije. Ne zbog titule u Bundesligi, nego čisto zbog te utakmice, gdje je pokazao svoju viziju, samo je pitanje da li će je (napokon) uspjeti do kraja prenijeti na igrače.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 avg 2014, 01:13

Clutch je napisao/la:Ja bih samo jednu stvar rekao, za ove kritičare Guardiole (iako sigurno postoji materijala za kritiku):

Onaj Bayern na Etihadu ne samo da je bolji od Juppovog Bayerna, nego je ono možda i najbolji fudbal koji sam ja lično gledao. Ajd' neću se suzdržavati, ono je bilo savršenstvo od fudbala i bolje od onog svijet nije nikad vidio, barem po mom mišljenju. Dakle, tih 90 minuta
Moram se sloziti sa tobom. Nakon sto sam odlucio da se javim na ovu temu htio sam da napisem ovakav post. Ali nisam i evo ukazala se prilika. To je najbolja izvedba nekog tima sto sam ja ikad gledao u jednoj utakmici a tekme pratim od '97. To je jednostavno bio masterclass na svim poljima.

I za nijansu slabija od te utakmice ali isto masterclass je bila ona za tri dana poslije protiv Leverkuzena gdje smo odigrali 1:1 a mogli smo pobjediti 8:1.

Ja samo ne znam sta se desilo poslije te dvije utakmice. I to bih volio da znam.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 01:16

Utakmica protiv City-a se pamti cijeli život. Ja sam tada mislio da smo dostigli maksimum i da samo tako treba igrati do kraja sezone, no uslijedio je pad, možda i prerana titula u prvenstvu, Bog sami zna šta se tu sve dogodilo.

Pad Bayern-a je bio vidljiv u domaćoj utakmici protiv City-a, utakmica koja mi je jako sumnjiva, ne što je Bayern izgubio, već što su igrači nakon 2:0 stali kao da su amateri u pitanju.

Neki će reći, sve su to sami izgovori, no treba ući malo dublje u uzroke pada u igri.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 29 avg 2014, 01:39

Nesto slicno Cityu je bilo i utakmica kod kuce protiv Schalke,ali to je bilo dosta kasnije,nekad u februaru ili pocetkom marta,kada smo nakon 28 minuta vodili 4:0.Mislim da Schalke lopte nije vidio u prvom poluvremenu.
#miasanmia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 avg 2014, 01:43

schweinsteiger je napisao/la:Nesto slicno Cityu je bilo i utakmica kod kuce protiv Schalke,ali to je bilo dosta kasnije,nekad u februaru ili pocetkom marta,kada smo nakon 28 minuta vodili 4:0.Mislim da Schalke lopte nije vidio u prvom poluvremenu.
Da. I to je bila tekma. Ali treba uzeti u obzir da je Salke tada vec bio na konopcima i igracki nisu bili konkurentni, dok pogledaj igrace ManC koji su igrali tada.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 avg 2014, 04:27

muamerc je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ja bih samo jednu stvar rekao, za ove kritičare Guardiole (iako sigurno postoji materijala za kritiku):

Onaj Bayern na Etihadu ne samo da je bolji od Juppovog Bayerna, nego je ono možda i najbolji fudbal koji sam ja lično gledao. Ajd' neću se suzdržavati, ono je bilo savršenstvo od fudbala i bolje od onog svijet nije nikad vidio, barem po mom mišljenju. Dakle, tih 90 minuta
Moram se sloziti sa tobom. Nakon sto sam odlucio da se javim na ovu temu htio sam da napisem ovakav post. Ali nisam i evo ukazala se prilika. To je najbolja izvedba nekog tima sto sam ja ikad gledao u jednoj utakmici a tekme pratim od '97. To je jednostavno bio masterclass na svim poljima.

I za nijansu slabija od te utakmice ali isto masterclass je bila ona za tri dana poslije protiv Leverkuzena gdje smo odigrali 1:1 a mogli smo pobjediti 8:1.

Ja samo ne znam sta se desilo poslije te dvije utakmice. I to bih volio da znam.
To na Etihadu jeste bila najbolja utakmica, ali samo najbolja utakmica Bayerna koju sam gledao.I dalje se ne moze nista porediti sa Barcelona-Real 5-0 iz 2010e , pa finale LP protiv Manchestera iz 2011, pa protiv Arsenala kada je Arsenal zabio gol a nije imao udarca na gol, dok je Barca imala oko 30 itd itd.Ono sto je bitno je to da igraci shvate Guardiolinu viziju, koja ce se vjerovatno razlikovati od njegove Barcelone, jer je ono neponovljivo sto govori cinjenica da niko nije jos ponovio uspjeh od 6 titula u jednoj sezoni.Tiki-taka iz 2012/13/14 nema nit je imala veze sa onom iz 2009-2011.Ono sto je posebno za vas bitno je to da Bayern moze biti bolji od svakog dosadasnjeg Bayerna, dok Barcelona ne moze, niti ce vise ikada igrati tako dobro i kompaktno kao onda, iako je mozda sada i igracki jaca :kafa:
27.10.2020

mistermagoo
Kontakt:

Post Postao/la mistermagoo » 29 avg 2014, 08:11

Ko jos place za Tonijem on stvarno nema pojma o futbalu. Da mi je neko prije godinu dana nudio Xabi Alonsa za Kroosa, odma bih pristao. I jos ponudio Realu 10 miliona na to. Kao sto je neko vec rekao, Kroos je dizelas, i od njega nismo nikakve fajde imali u sredini. A o njegovim sigurnosnim pasovima i usporavanju igre da ne pricam. Sta je Real vidio u njemu, ja neznam, uglavnom odlican posao smo uradili sa tim.

A potez sa Benatia+Alonso je fenomenalan, i rijesava nekoliko problema. Lahm se vraca na RB/RM, Dante na klupu, Alonso redovno zabije iz kornera kao i Benatia, Alonso zna Real u bocu (a Real nam je najveci ako ne i jedini konkurent), ... Da ne nabrajam sve ostalo.

Dakle radujem se novoj sezoni kao beba.
Schickeria München

mistermagoo
Kontakt:

Post Postao/la mistermagoo » 29 avg 2014, 08:23

Valencia je napisao/la:Monolog
Kros se dokazao, tacno se zna koliko moze u ovom trenutku. I pored nekih motorickih nedostataka, moze se reci da moze puno. Te mane se u Bajernu primjete manje nogo bi u nekom EPL klubu recimo. Momak je pravi 'bajrnovski igrac'. Nesto poput Jeremisa, Salihamidzica, Ciklera i drugih u proslosti. Ima nedostatke ali i neki poseban kvalitet koji jako doprinosi kolektivu. Lider svakako nije. Nije ta kajla. Ali jesto izuzetno stalozen i racionalan. Sjeti se Svajna u proslosti. Koliko je taj imao losih partija, pa je poslije toga izrastao u jednog od najboljih veznjaka ikada (u Bajernu, a i sire). Dobar je na svoj, 'bajernovski' nacin. Igraca takvih karakteristika nema u drugim ekipama, nije ni ranije bilo. Bajern je uvijek imao karakteristican stil i posebne/unikatne domace proizvode. Kros sa sobom nosi 'bajernov identitet'. Taj njegov udio ce sigurno faliti Bajernu u buducnosti. I njemu ce faliti Bajern, jer u Realu nece moci ispoljiti sve svoje kvalitete kao sto bi mogao u Bajernu. Stvarno neshvaljiv transfer...
Za Bayern se neigra "iskljucivo" zbog para. To Kroos nije nikako skonto. Sjecam se kad je Scholl pricao, kad je trebao produzivati ugovor, otisao kod Ulija u kancelariju, ovaj mu rekao "Mehmet, sljedece dvije sezone imas ovakvu platu". I Scholl je samo rekao "Hvala Uli". Eto, i Müller je vec dvije ponude drugih klubova i ogromne pare bez ikakvih pregovora odbio. Zato kazem, za Bayern se neigra "iskljucivo" zbog para.

A Jens Jeremies? Izvini ali da li imas ikako pojma sta pises? Kad je 2001 protiv Real Madrid-a Jens Jeremies sjebanog koljena odlucio da ipak igra, iako je znao da mu to znaci kraj kariere, kako su ga doktori upozoravali, zabio je go i Bayern je usao u finale sa Valenciom. A Jens Jeremies je poslije toga morao okoncati karieru. Sto je najbolje, rekoa je da je bilo vrijedno toga. I ti usporedjujes Kroosa sa Jeremiesom? :crazy:
Schickeria München

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 avg 2014, 09:35

Xavi u 11 ima presicu na Bernabeu.

Ocekuje se da ce reci kako je zahvalan Realu na lijepim godinama i kako je uvijek sanjao da zaigra za Dortmund, pa mu je sad zao sto nece.

:D

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 29 avg 2014, 09:41

rikimo je napisao/la:Xavi u 11 ima presicu na Bernabeu.

Ocekuje se da ce reci kako je zahvalan Realu na lijepim godinama i kako je uvijek sanjao da zaigra za Dortmund, pa mu je sad zao sto nece.

:D
Xabi* :D :D

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 avg 2014, 09:42

Ja Xabi, tipfeler... iako kako je krenulo mozda i njega pep dofura :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 10:32

Reina 3 miliona eura.
Xabi 10 miliona eura.
Bernat 10 miliona eura.
Benatia 26 miliona eura.
Lewandowski džabe.
Rode džabe.

Potrošeno 49 miliona eura, zarađeno 53 miliona eura na prodaju (Kroos 30 miliona eura, godina dana ugovora, 22 miliona eura Mandžo, Contento 1 milion).

Bayern Munchen, :kafa:

PS: Xabi-a zovem Artista, :cool:

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 29 avg 2014, 11:05

Neutral je napisao/la:Reina 3 miliona eura.
Xabi 10 miliona eura.
Bernat 10 miliona eura.
Benatia 26 miliona eura.
Lewandowski džabe.
Rode džabe.

Potrošeno 49 miliona eura, zarađeno 53 miliona eura na prodaju (Kroos 30 miliona eura, godina dana ugovora, 22 miliona eura Mandžo, Contento 1 milion).

Bayern Munchen, :kafa:

PS: Xabi-a zovem Artista, :cool:
Bas kontam reko kako bi ga nazvali , svidja mi se to The Artist :) slazem se, imamo li kvorum, IMAMO :P :)

Protiv Schalkea u subotu ocekujem lijepu predstavu nase ekipicice, ma da se i Schalke mora vadit ipak izgubili prvo kolo, al bice fina tekmica :) 0-3 :salut:
FC Bayern !!!!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.