Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

invincible1921
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la invincible1921 » 28 avg 2014, 04:06

Iako sa ih dosta kritikovao ovdje na forumu ovo je po meni najbolja utakmica u ovim kvalifikacijama. Ne zbog pobjede toliko ,koliko jer su pokazali dozu zrelosti i bez kljucnih igraca uz pomoc borbenosti nadomjestili manjak kvaliteta i zasluzeno slavili. Ruku na srce bila bi ovo puno laksa pobjeda , ali protiv nas uvijek nekoga krene , island je ubacio valjda sve za tri poena do poluvremen sto su poksuali :? svaka cast na euru ce biti druga prica , po meni prva petorka:

C: Nurkic
PF: Kikanovic
SF: Mirza
SG: Djedovic
PG: Amer neki valjda taj DJ

Druga petorka:

C:Stipanovic
PF: Milosevic
SF: Mitrovic
SG: Sutalo
PG: Goridic

Naravno da se nece igrat u smjenama petorki kompletnih, tako da najvecu pomoc prvom timu ocekujem od gordica u napadu i stipanovica u odbrani, sutalo i mitrovic bi tu trebali biti ko Ray Allen u Miamiu kad je guravo uc ubacit par trica ili jednostavno uc ubacit par trica pa kad god :D Uz ove igrace poveo bi jos Vrabca i Buzu radi iskustva da zakljuce roster od 12 igraca, pasalica bi izostavio jer iako je napredovao dosta mislim iskreno da nam ne trebaju 3 playa tj treci pored gordica i amera. Vrijeme je jbemu za taj drugi krug :bih:
=\_1921_/=

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 28 avg 2014, 07:36

kakav kikan, nosi ga iz prve postave ako neces ekstremni poraz stope samoubistava tokom prvenstva :kafa:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 28 avg 2014, 07:52

Bravo momci, svaka čast! :bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 avg 2014, 08:11

zgembo89 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Znači da rezimiramo: igrali smo bez djedovica, nurkica, naturalizovanog, todića, pa i persica i naravno bez teletovica i dobismo u gostima a ovdje su pljuvali i govorili da je ovo ekipa nikakva bez mirze
Persic uopste nije kvalitetan igrac niti bi doprinio sta igri kad vidis da jedan MItrovic mlati na klupi..
Mitrovic je suter i tu je dobar, sve ostalo na zalost je ispodprosijecno
dok je persic radnik, onaj koji odradzuje veliku kolicinu prljavog posla, a sut mu nije los cak ima i solidan ulaz
zbog toga sto persica nije bilo igrao je milosevic i donekle odradio te prljave poslove
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 avg 2014, 08:41

Imamo 3 jako razlicita centra. To je dobro za jednu ekipu. Mozemo rotirati ovisno o protivniku, raspolozenju igraca te licnim greskama...Mislim da su nam sva 3 jako potrebna za odredjenu ravnotezu u timu..

Nurkic - klasicni centar koji ima sve i koji je dominanatan u reketu
Kikanovic - kosarkaska inteligencija na nivou, precizan i elegantan sut sa poludistance, slabiji u odbrani, skoku i u igri u reketu
Stipanovic - borac, timski igrac, pozitivna energija, odlican u odbrani i dobar u skoku, solidan u reketu

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 28 avg 2014, 08:56

Cestitke momcima! Bice ovo odlicno do EP iduce godine aBd.

Nego meni se cini da imamo niz od 7 pobjeda u zadnjih 7 takmicarskih tekmi (zadnje tri na proslom EP i cetiri u ovim kvalifikacijama). :)
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 28 avg 2014, 09:07

nurkela > andrija > kikan

:kafa:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 28 avg 2014, 09:23

Na Eurobasketu bi to trebalo izgledati skroz drugačije od ovih kvalifikacija:

PG - Gordic - Wright - Pasalic
SG - Djedovic - Sutalo - Mitrovic
SF - Persic - Milosevic - Vrabac/Buza - Sulejmanovic?
PF - Teletovic - Todic
C - Nurkic - Stipanovic - Kikanovic

Ovo nekih 15 igrača (ako se riješi pitanje Sulejmanovića - onda 16 igrača) - roster za Eurobasket (i nadati se da će svi biti zdravi i spremni)

Ja se ne bih odricao usluga Wrighta, vec mu formu tempirao za Eurobasket, a Milosevic je svojom borbenoscu zasluzio da bude u rosteru!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 avg 2014, 09:28

I meni se svidja Milosevic.... Borben je, igra odbranu, dosta visok i ima mnogo skokova, zna ponesto i pogoditi....Koristan igrac u svakom slucaju, mene je pozitivno iznenadio..

bilalx

Post Postao/la bilalx » 28 avg 2014, 09:51

bravo momci...svaka cast za sve uradjeno! :clap: :clap:

dule ostani! :bow:

p.s. a vi pljuvaci, hejteri, trolovi, negativci i ostala ljubomorna gamadi...izadjite nekad iz svojih brloga...presvucite uflekane i umrljane potkosulje i gace u kojim sjedite ispred komjutera i zderete cips, smoki, jeftine cokolade, "vocne" sokove...(po)radujte se nekad u zivotu....aplaudirajte uspjehu drugih ljudi...cestitajte nekom na necemu pozitivnom....pokazite mrvu ljudskosti i postovanja prema onim koji vas predstavljaju u svijetu i zbog kojih ljudi znaju da postoji drzava u kojoj i vi zivite...nismo vam mi krivi za vase nezadovoljstvo i beskorisnost!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 avg 2014, 10:28

hz1987 je napisao/la:Na Eurobasketu bi to trebalo izgledati skroz drugačije od ovih kvalifikacija:

PG - Gordic - Wright - Pasalic
SG - Djedovic - Sutalo - Mitrovic
SF - Persic - Milosevic - Vrabac/Buza - Sulejmanovic?
PF - Teletovic - Todic
C - Nurkic - Stipanovic - Kikanovic

Ovo nekih 15 igrača (ako se riješi pitanje Sulejmanovića - onda 16 igrača) - roster za Eurobasket (i nadati se da će svi biti zdravi i spremni)

Ja se ne bih odricao usluga Wrighta, vec mu formu tempirao za Eurobasket, a Milosevic je svojom borbenoscu zasluzio da bude u rosteru!
ne vjerujem da ce wrigt biti u rosteru pogotovu ako ivanovic ostane, a sulejmanovic je dugo igrao centra i sada ga pokusavaju prebaciti na 4 i zasto ti nema vrabca i buze medzu igracima koje treba zvati na pocetak priprema
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 avg 2014, 10:34

Sinoć nam je falila skoro cijela prva petorka a sa Mirzom četvorka. Nijedna ekipa osim Amerika se ne bi mogla s tim nosit. A pogotovo ne mi, mi smo mala zemlja, teško je naći 5 odličnih igrača a kamo li još 10.

Kad dođe Juka bit' će mi žao bilo ko da ispadne iz prve petorke od Kikana i Stipe.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 28 avg 2014, 10:38

@nermin eto ti i Vrabca i Buze na 3... :D

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 28 avg 2014, 10:40

Mislim da bespotrebno stavljate Wrighta u roster jer on neće igrati..barem ne kod Duška.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 avg 2014, 10:48

Clutch je napisao/la:Mislim da bespotrebno stavljate Wrighta u roster jer on neće igrati..barem ne kod Duška.
Istina. Nama treba play koji zna pogoditi zicer.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 28 avg 2014, 10:51

Claus je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Mislim da bespotrebno stavljate Wrighta u roster jer on neće igrati..barem ne kod Duška.
Nama treba plej koji ce preuzet odgovnost a ne odmahnut rukom u najvaznijim minutama prvenstva ... Ukoliko dusko ostane selektor ja se nadam da ce nam on naci nesto preko svog kluba sto bi automatski i znacilo odredjeni nivo kvaliteta igraca jer nece u panati svako igrat.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 avg 2014, 10:54

grgr je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Nama treba plej koji ce preuzet odgovnost a ne odmahnut rukom u najvaznijim minutama prvenstva ... Ukoliko dusko ostane selektor ja se nadam da ce nam on naci nesto preko svog kluba sto bi automatski i znacilo odredjeni nivo kvaliteta igraca jer nece u panati svako igrat.
To se naravno podrazumijeva. Igrač na tako odgovornoj poziciji ne smije biti kukavica. Ako Duško ostane selektor, ne sumnjam da će nam srediti kvalitetnog igrača.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 avg 2014, 11:01

Pa zar Dusko nije aminovao dolazak ovog DJ Mbenge?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 avg 2014, 11:05

JHam je napisao/la:@nermin eto ti i Vrabca i Buze na 3... :D
ali mu i dalje stoji sulejmanovic na 3 dok je on 5 na 4 :mrgreen: :opaopa:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 14 gostiju.