RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- BurningLegion
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Aha. A dobro, ali ipak se ne bi trebalo vezivati s tim kroz takvu prizmu iskljucivo, cisto zbog svih onih koji ga i danas podrzavaju. I bivsi sustavi su sustavno gazili i unistavali brojne klubove (i regije) pa se nije to povlacilo iskljucivo. Naredjivala je i UDBA Zelji svasta na racun Sarajeva. Pa Partizan, Zvezda kad su kao rezimski klubovi osnovani, zna se koji su ''na njihovom mjestu'' platili ceh i nestali. Puno je tu stvari...
Nije privatno, ali je radnicko sportsko drustvo, simbol naroda, simbol regije od 500 000 ljudi... Prva asocijacija, uz Stari most, za Hercegovinu..BurningLegion je napisao/la:Ne moze, jer nije Velez necije privatno vlasnistvo niti je vlasnistvo jednog naroda.
Ali, ljudska glupost, politika, rat i podjele cine svoje.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
-
- Kontakt:
Niko od nas to ne podržava dok je u okvirima sporta ali neki su klubovi u davna vremena ispali iz sportskog kolosijeka pa je to bilo logičnoBurningLegion je napisao/la:Aha. A dobro, ali ipak se ne bi trebalo vezivati s tim kroz takvu prizmu iskljucivo, cisto zbog svih onih koji ga i danas podrzavaju. I bivsi sustavi su sustavno gazili i unistavali brojne klubove (i regije) pa se nije to povlacilo iskljucivo. Naredjivala je i UDBA Zelji svasta na racun Sarajeva. Pa Partizan, Zvezda kad su kao rezimski klubovi osnovani, zna se koji su ''na njihovom mjestu'' platili ceh i nestali. Puno je tu stvari...
14.02.1945
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Zabranjivanje klubova zbog fašizma stojim. Kamo sreće da je i danas tako.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- BurningLegion
- Kontakt:
Ha i to je subjektivno poimanje, rijetko kad je u BiH bio nekakav iskljucivi sportski kolosijek tih klubova, koliko god nekome tesko bilo priznati, razlike mogu biti samo u razlicitim sustavima, ali ja, osobno, to za takvo sto ne bih vezao jer nema potrebe. Glupo je pricati o nekakvim ''fasistickim klubovima'', mislim smijesno, mozes zabraniti onda pola klubova u BiH na nekoj rezimskoj osnovi, gluposti bazirane na osobnim animozitetima.MostarskiAntifasist je napisao/la:Niko od nas to ne podržava dok je u okvirima sporta ali neki su klubovi u davna vremena ispali iz sportskog kolosijeka pa je to bilo logičnoBurningLegion je napisao/la:Aha. A dobro, ali ipak se ne bi trebalo vezivati s tim kroz takvu prizmu iskljucivo, cisto zbog svih onih koji ga i danas podrzavaju. I bivsi sustavi su sustavno gazili i unistavali brojne klubove (i regije) pa se nije to povlacilo iskljucivo. Naredjivala je i UDBA Zelji svasta na racun Sarajeva. Pa Partizan, Zvezda kad su kao rezimski klubovi osnovani, zna se koji su ''na njihovom mjestu'' platili ceh i nestali. Puno je tu stvari...
Pa, nekad ranije svakako, ali danas, pa i ne bas toliko, puno toga se promijenilo i puno vise ce ti ljudi danas znati za neke druge stvari, simbole, ali dobro. Ovisi odakle i dolazis i sve.bulbasor je napisao/la:Nije privatno, ali je radnicko sportsko drustvo, simbol naroda, simbol regije od 500 000 ljudi... Prva asocijacija, uz Stari most, za Hercegovinu..BurningLegion je napisao/la:Ne moze, jer nije Velez necije privatno vlasnistvo niti je vlasnistvo jednog naroda.
Ali, ljudska glupost, politika, rat i podjele cine svoje.
Kak god, nebitno, da ne kvarim ljudima temu.
- Mostarac1971
- Kontakt:
-
- Kontakt:
BL opet se nebi složio s tobom jer je Velež vazda bio i ostao ponos Hercegovine. Klub iz raje,klub radničke klase koji je ostavio jedan od dubljih tragova u regionskom fudbalu. Klub sa masom svojih legendi i navijača. Može on biti i treća liga ali Velež je Velež. Simbol grada,slobode i hercegovine. Problem je što se Velež veže za komunizam a jedina spojka između njih je to da je tada privreda bila jaka i da smo tada igrali najljepši fudbal. Da ne trolamo više sretno momcima,sretno Rođenim i da se akobogda vrate s tri boda
14.02.1945
-
- Kontakt:
SAMO POBJEDA , RODJENI !!!
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
Naprijed Velež ljubavi moja
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
GOLOVA ROĐENIIIIIIIIIIIIIII GOLOVAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
Hajmo raja, nabacite jedan link na vugla !
Evo jedan desnom unutrašnjom http://www.bhrt.ba/bht1-uzivo/" onclick="window.open(this.href);return false; pucaj!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
Hvala. Ali, nece. Skinuo i ovaj flowplayer - dzaba ! 

-
- Kontakt:
Nasao link ! Sve u dure.
-
- Kontakt:
Ajde okaci link molim te, ja ne mogu da nadjem nijedan koji radiBICE GUSTO je napisao/la:Nasao link ! Sve u dure.

dajte link
Ajde rodjeni, igro sam dvicu na vas,lijepa kvota 2,50, samo mogla bi vas kostat ova nosalancija Anesa Haurdica 

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ovo nisu HAAD dresovi?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- hercegovac236
- Kontakt:
A u pm
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.