Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Izgleda da su promijenili termin? Latvija igra navecer a nama su uvalili onaj u 14:45
nerminh74 je napisao/la:a ovo je po meni paranoja ili nesto jos gore ...Kritikuje se selektor, Savez sto se ne objavljuju informacije, sto se ne moze procitati poneki trac, sto se ne moze naci neka zamjerka
To je cista politikanerska demagogija koja od rata na ovamo eliminira/diskreditira sve i svakog koji pokusa kritikovat' ustaljeni 'poredak' ... kad se mogu svi politicari time branit' (i odbranit') sto nebi i sluzbenici sportskih saveza ...

Naklon do poda savezu, stručnim stožerima U-16, U-18, U-20 i A reprezentacije, igračima pomenutih selekcija i naravno navijačima koji su nosili naše momke. Treba se samo sjetiti da smo do prije koju godinu malo imali mlade reprezentacije, malo nismo. Kada smo imali gubili smo od Mađarske, Belgije i sličnih i redovito bili na začelju B divizije. Danas su sve naše reprezentacije A divizija, borimo se za svakoga igrača i konačno imamo trenere sa imenom i prezimenom. Dakle, još jednom svaka čast.
Što se nene tiče, čovjeka ne znam, volim čitati njegove komentare utakmica i igrača, redovito dolazi sa nekim insiderskim informacijama i dobro je imati takvom člana foruma, ali da je bahat, da ne voli odgovarati na pitanja forumaša, da i ono što odgovori (većinom) bude sa visoka, to sve stoji.
Što se nene tiče, čovjeka ne znam, volim čitati njegove komentare utakmica i igrača, redovito dolazi sa nekim insiderskim informacijama i dobro je imati takvom člana foruma, ali da je bahat, da ne voli odgovarati na pitanja forumaša, da i ono što odgovori (većinom) bude sa visoka, to sve stoji.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Ne kazem da nema takvih, ali ne znam zasto s takvima uopste i ulazis u diskusiju. Velika vecina je nas koji iz srca pratimo reprezentativnu kosarku i koji smo zasluzili da znamo sve sto se desava oko nje.neno#4 je napisao/la:@kobe, iz krajnosti u krajnost. Navijaci koji su do jucer pljuvali Halimica, igrace, Savez kako ne dijeli informacije, kako smo prezaljeni vec, kako nemamo kvalitet, kako igraci Sparsa su nezasluzeno na spisku i na kraju udjemo medju osam najboljih. Valjda i ljudi koji se brinu o toj djeci znaju nesto...
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 27 avg 2014, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Nadam se da ce Musa izabrati klub a ne ime.Po meni bi najbolje bili da ode u jedan od ova cetiri Kahasol,Stella,Unikaha,Huventud..Dzaba ti Barselona,Real,Fener kad je to vec krcato top talentima i samo bi ga gusili.
Gledam Slobodu dovode opet neke igrace,pa bolje da su te pare ulozili u skolu kosarke i doveli koje dijete na stipendiju.Ovako samo ce biti hajd nek imaju omladinske selekcije,a sto nece nijednog igraca napraviti e to nije ni bitno
Nadam se da ce Spars izboriti ABA ligu ove sezone da bi mogli ovi mladi igraci dodatno napredovati,a i samim tim ce klub vise zaradit njihovom prodajom.
Gledam Slobodu dovode opet neke igrace,pa bolje da su te pare ulozili u skolu kosarke i doveli koje dijete na stipendiju.Ovako samo ce biti hajd nek imaju omladinske selekcije,a sto nece nijednog igraca napraviti e to nije ni bitno

Nadam se da ce Spars izboriti ABA ligu ove sezone da bi mogli ovi mladi igraci dodatno napredovati,a i samim tim ce klub vise zaradit njihovom prodajom.
tako jekobe24 je napisao/la:Ne kazem da nema takvih, ali ne znam zasto s takvima uopste i ulazis u diskusiju. Velika vecina je nas koji iz srca pratimo reprezentativnu kosarku i koji smo zasluzili da znamo sve sto se desava oko nje.neno#4 je napisao/la:@kobe, iz krajnosti u krajnost. Navijaci koji su do jucer pljuvali Halimica, igrace, Savez kako ne dijeli informacije, kako smo prezaljeni vec, kako nemamo kvalitet, kako igraci Sparsa su nezasluzeno na spisku i na kraju udjemo medju osam najboljih. Valjda i ljudi koji se brinu o toj djeci znaju nesto...
nema potpisa
Zao mi je sto sam na ovom forumu uspjeo samo mali broj ljudi da isprovociram, zao mi je kada citam koliko se malo zna o Bosanskoj kosarci jer se na ovom forumu samo o djeci iz Sarajeva pise, a kad neko kao ja napise da ima te djece svuda po Bosni, ovdje mi se navale na kosti sve sami pametnjakovici, koji iz Sarajeva nikad izasli nisu.
Pisete ovdje o nekoj djeci koje niti ste gledali, niti ih ikad vidjeli ocima, ali hajde da se o njima pise, najvise se nasmijem ]kada pisete o djeci Srpskog entiteta, pa nemate pojma o njima a pisete o Sikirasu i Labusu, Jovanovicu i Zaklanu, Salicu i Simanicu. Zna li mozda neko od vas sta je zajednicko svoj ovoj djeci?
Zajednicko im je to sto su kosarku naucili da igraju u Bijeljini, a ovaj grad niko ni da pomene kao da nije Bosanski grad!
Ja pokusavam bezuspjesno da provucem ovdje i njihova imena, ali ne, vi ovdje nastavljate da pisete o Musi velicanstvenom, Amaru genijalnom, Halimicu bogomdanom i Harunu nenadjebljivom.
Bolan znate li da je u Bijeljini pehar juniorskog prvaka Bosne, koliko ih ima u juniorskoj reprezentaciji, naravno nijedan, hej nijedno dijete od 12 najboljih u Bosni.
Dobro zasto ja iz Bijeljine da pisem da je Bosna moja drzava
Pisete ovdje o nekoj djeci koje niti ste gledali, niti ih ikad vidjeli ocima, ali hajde da se o njima pise, najvise se nasmijem ]kada pisete o djeci Srpskog entiteta, pa nemate pojma o njima a pisete o Sikirasu i Labusu, Jovanovicu i Zaklanu, Salicu i Simanicu. Zna li mozda neko od vas sta je zajednicko svoj ovoj djeci?
Zajednicko im je to sto su kosarku naucili da igraju u Bijeljini, a ovaj grad niko ni da pomene kao da nije Bosanski grad!
Ja pokusavam bezuspjesno da provucem ovdje i njihova imena, ali ne, vi ovdje nastavljate da pisete o Musi velicanstvenom, Amaru genijalnom, Halimicu bogomdanom i Harunu nenadjebljivom.
Bolan znate li da je u Bijeljini pehar juniorskog prvaka Bosne, koliko ih ima u juniorskoj reprezentaciji, naravno nijedan, hej nijedno dijete od 12 najboljih u Bosni.
A jeste moja drzava!!!
I navijam zaBosnu u inat svima!
a hercegovinu?edin74 je napisao/la:A jeste moja drzava!!!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
bjeljina ima izvrsnu skolu kosarke i to je cinjenicaedin74 je napisao/la:Zao mi je sto sam na ovom forumu uspjeo samo mali broj ljudi da isprovociram, zao mi je kada citam koliko se malo zna o Bosanskoj kosarci jer se na ovom forumu samo o djeci iz Sarajeva pise, a kad neko kao ja napise da ima te djece svuda po Bosni, ovdje mi se navale na kosti sve sami pametnjakovici, koji iz Sarajeva nikad izasli nisu.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Možda zbog toga što ne želimo da polažemo velike nade u njih pa da se kasnije razočaramo kada (ako) odbjegnu preko Drine ? Ti kao da ne živiš ovde uopšte.
Zarathustra
-
- Kontakt:
Ovo je čisto provociranje na nacionalnoj osnovi,evo,i ja sam se s tobom raspravljao i nismo istomisljenici,nisam Musliman,nemam ime Bošnjačko,ateista sam,ali sam Bosanac veći od 95% raje i svaku mladu reprezentaciju pratim,ne samo košarkašku,tako da nemoj mi tih provokacija,kao da se ne bi glorificirao Sikiraš da je jučer zabio 37 koševa,nemoj mi te seljačke priče,treba te banovat zbog ovoga...edin74 je napisao/la:Zao mi je sto sam na ovom forumu uspjeo samo mali broj ljudi da isprovociram, zao mi je kada citam koliko se malo zna o Bosanskoj kosarci jer se na ovom forumu samo o djeci iz Sarajeva pise, a kad neko kao ja napise da ima te djece svuda po Bosni, ovdje mi se navale na kosti sve sami pametnjakovici, koji iz Sarajeva nikad izasli nisu.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.
@zaboljisportuBiH
" Sad kad pogledaš vidjet ćeš recimo das mo mi uzeli u juniorima prvaka Tursku, a zijanili od svih koje su Turci poderali ko novine itd itd".
Jos uvijek tvrdim: Bajina greska!
A dijelom i Haruna koji je dopustio da njega dovedu i da se tako Baja i raja okoriste na racun saveza i igraca.
Sve ok, ko radi taj i grijesi, ali se treba uciti na greskama.
" Sad kad pogledaš vidjet ćeš recimo das mo mi uzeli u juniorima prvaka Tursku, a zijanili od svih koje su Turci poderali ko novine itd itd".
Jos uvijek tvrdim: Bajina greska!
A dijelom i Haruna koji je dopustio da njega dovedu i da se tako Baja i raja okoriste na racun saveza i igraca.
Sve ok, ko radi taj i grijesi, ali se treba uciti na greskama.

edin74 je napisao/la:Zao mi je sto sam na ovom forumu uspjeo samo mali broj ljudi da isprovociram, zao mi je kada citam koliko se malo zna o Bosanskoj kosarci jer se na ovom forumu samo o djeci iz Sarajeva pise, a kad neko kao ja napise da ima te djece svuda po Bosni, ovdje mi se navale na kosti sve sami pametnjakovici, koji iz Sarajeva nikad izasli nisu.
Ima sigurno djece veoma zanimljive i van Sarajeva ali moras znati da ta djeca koja igra za neke klubove iz Sarajeva su dovedena sirom BIH. Bijeljina tj klub Buducnost iz Bijeljine stvara talente i veoma dobro rade ali se o svima prica podjednako. Buducnost nema ni jednog reprezentativca jer su sve igrace prodali (Sikiras-Stella, Simanic-Zvezda, Salic-Partizan).
Ne znam sta znace njihova imena jer 2 od 3 igraju za Srbiju a o kome se treba govoriti u kadetskoj repci kad su njoj najbolji redom: Musa, Gegic, Sikiras i Antunovic. Necemo sigurno govoriti o Bosku Bojovicu koji je minute dobijao na kapaljku ili Verlasevicu.
Bijeljina nije juniorski prvak BIH ali ima neki pehar nezvanicnog prvenstva.
Ne znam stvarno sta hoces da prikazes, mozda da neko ne voli igrace iz Bijeljine ali pravo pitanje se postavlja da ti igraci nisu uopste iz Bijeljine nego iz drugih gradova. (Simanic-Topola, Salic-Sokolac itd).
Kad pominjete Sparse, njima treba kapu dole za ulaganja i zelju za rad, ali velika vecina njihovih igraca dolazi iz drugih klubova diljem drzave, pa tako nisu bas samo oni zasluzni za talente koji se trenutno nalaze kod njih a ne kod domicilnih klubova koji nemaju finansijku moc da ih zadrze i razvijaju. Njima svaka cast za ulaganja i ocigledan napredak kosarke u drzavi. Dok se budu kurvali sa raznim menadzerima nece imati previse simpatija. btw zelim im uspijeh kao i svim klubovima u drzavi koji unatoc silnim problemima opstaju u ovoj dzungli
Usput da "potrosim malo tastature" i kazem sa nase padobranske strane das e prica po Sarajevu ako Haruna sutnes nogom u guzic.u @Neni se razbije vilica

Usput da "potrosim malo tastature" i kazem sa nase padobranske strane das e prica po Sarajevu ako Haruna sutnes nogom u guzic.u @Neni se razbije vilica

- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Lijepo je vidjeti ime Bosna i Hercegovina tik uz kosarkaske velesile,Tursku,Spaniju,Francusku,Srbiju.
BosnaE
turska i srbija vise nisu velesile, sto vise turska je imala bljeskove, ali po meni nije nikada bila velesila pogotovu kada znam da sve radi nazor i da otima djecu po drzavama koje su nekada bile u osmanskom carstvunewton_heath_lyr je napisao/la:Lijepo je vidjeti ime Bosna i Hercegovina tik uz kosarkaske velesile,Tursku,Spaniju,Francusku,Srbiju.

Ima li prenos utakmice danas?
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Koga nazvati onda velesilom ako Tursku koja je aktualni prvak Evrope u U 20 i U 18 konkurenciji opisujes kao "bljesak". Ko je onda velesila?nerminh74 je napisao/la:turska i srbija vise nisu velesile, sto vise turska je imala bljeskove, ali po meni nije nikada bila velesila pogotovu kada znam da sve radi nazor i da otima djecu po drzavama koje su nekada bile u osmanskom carstvunewton_heath_lyr je napisao/la:Lijepo je vidjeti ime Bosna i Hercegovina tik uz kosarkaske velesile,Tursku,Spaniju,Francusku,Srbiju.
BosnaE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.