FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Neka je sretno. Imate odlicnu ekipu i sve je moguce.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Mi samo sirimo roster,evo jos tri Bekic,Kaudio,Kalassi al opet furamo 15 igraca i izmjene znamo napamet..morat ce se siriti ova zapadna tribina za ove rezerve
Da hocemo bar u kupu dobiti nesto tipa Podgrmec prosle godine nevidim drugi nacin da vidimo ove na dijelu

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
ne znam ja nesto ne vjerujem da mozemo napraviti senzaciju ,prvo imamo jako loš rezultat iz prve utakmice a drugo ovi njemci zele i to jako da igraju evropu .da je to neki talijanski i engleski klub kojim zna biti svejedno da li ce proci u grupe onda bi bilo puno lakse ove švabe ce igrati maksimalno .a sto se tice buducnossti ako nastavimo ovim putem ne sumnjam da cemo se naci u grupama bar za EL u naredne 2-3 godine ,malo srece u zrijebu i to se moze ostvariti .
- franklampard8
- Kontakt:
HvalaProbisvjet je napisao/la:Neka je sretno. Imate odlicnu ekipu i sve je moguce.

1946
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Srijeda, 27. 8. žrijeb je htio da baš tad Sarajevo igra svoju utakmicu sa Drinom iz Zvornika. Međutim sve što mogu pročitati na temi Sarajeva jest priča o utakmici na Borussia Park stadionu u njemačkom gradu Monchengladbachu.
Umjesto Drine priča se o Borussiji - Sensation it is!!!
Umjesto Drine priča se o Borussiji - Sensation it is!!!
Zadnja izmjena: Oerde, dana/u 27 avg 2014, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
Zelimo i mi da igramo grupnu fazu, po ovome sto su igraci pokazali zasluzujemo a o tribinama da i ne pricamo 
I mjesto nam je u grupnoj fazi. Po prikazanoj igri nije me strah da ce nas nakantat
ali me je strah da nam nece falit jedan pogodak. Ako budemo strpljivo igrali pogodci ce doci sami od sebe, samo strpljivo hrabro i cvrsto u odbrani. Iako sam kritkovao Deju za onu glupost vjerujem da ce sada biti na visini zadatka, a ne da zakasni na loptu jer je vidio da sudija dize zastavicu(kako to moj kolega protumaci)

I mjesto nam je u grupnoj fazi. Po prikazanoj igri nije me strah da ce nas nakantat

Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
-
- Kontakt:
Ja iskreno zadovoljan sa porazom od 2 razlike.Njemci su to, izvuce sve moguce pouke iz prvog meča i smanjiti greske na minimum minimuma, još njihov teren....
Sve iznad ovog je premija
Sve iznad ovog je premija
Najava: play off Europa lige Borussia-Sarajevo
Sarajevo u revanš meču play-offa Europa lige gostuje u Mönchengladbachu.
Ponovo smo na pragu grupne faze, i kako stvari stoje opet će nas jedna greška i nedostatak sreće koštati plasmana.
Favorizovanoj Borussiji smo se suprotstavili sa velikom željom, bez mnogo respekta i što je najvažnije dobrim dijelom utakmice i bolje izgledali na terenu. Ipak preovladala je fizička sprema na strani Njemaca, kao i više jakih utakmica u nogama izabranika Luciana Favrea.
U sedmici iza nas oba kluba su igrala ligaška kola, i oba su remizirala (1:1). Borussia je na otvaranju nove sezone Bundeslige na domaćem terenu spašavala bod protiv Stuttgarta i pogotkom Kramera u 90-oj minuti anulirala prednost gostiju. Sarajevo je pak s druge strane dva boda izgubilo u sudijskoj nadonkadni, jer nismo realizovali jedanaesterac i nekolicinu šansi u toku utakmice.
Lucian Favre sigurno neće mnogo mijenjati ekipu i formacijski sistem koji koristi. Ekipa se ne bi trebala značajno razlikovati od one koja je istrćala na Koševu prošlog četvrtka, vjerovatno će Kramer dobiti šansu sa klupe, kao i mlađi Hazard, dok iako oporavljen Max Kruse vrlo vjerovatno neće konkurisati za ovaj meč. Na gol će Sommer. Lijevi bek je Dominguez, dok će na desni Johnson, dok je u rotaciji još i Korb koji je dobio šansu protiv Stuttgarta. Stoperski par čine Jantschke i Stranzl. Centralni vezni igrači Nordtvelt i Švicarac Xhaka, s mogućnošću da Kramer dobije šansu umjesto norveškog internacionalca. Lijevo krilo je Traore, dok bi na desnom krilo svoje mjesto trebao zauzeti Hahn. U rotaciji za ove dvije pozicije su i mlađi Hazard, lijevo i Herrmann desno. Najistureniji igrači Borussie su Raffael i igrač bosanskih korijena Hrgota.
Dženan Ušćuplić je izjavio da ekipa u Njemačku putuje da se nadigrava i da će svoju šansu tražiti iz kontri i polukontri.
Sarajevo u ovoj utakmici nema šta izgubiti, s druge strane eventualnim podvigom i iznenađenjem u Njemačkoj ostvarili bi najveći uspjeh bosanskohercegovačkog klupskog fudbala. Čuda se dešavaju, pa bilo to da šef Borussie uvede u igru igrača pod suspenzijom pa prolaz ostvarimo za zelenim stolom ili da Sarajevo nadigra Njemce, svejedno je. Mi vjerujemo u čudo!
Još jednom. Isključivo karakter! Inat, silni. Jedanaest momaka koji vjeruju da vrijede bez obzira šta cifre govore, jedanaest momaka koji su spremni poginuti za to u šta vjeruju. K'o da je zadnja!
Idemo momci!
http://fksinfo.com/novosti/najava-play- ... ajevo/2551" onclick="window.open(this.href);return false;
Ponovo smo na pragu grupne faze, i kako stvari stoje opet će nas jedna greška i nedostatak sreće koštati plasmana.
Favorizovanoj Borussiji smo se suprotstavili sa velikom željom, bez mnogo respekta i što je najvažnije dobrim dijelom utakmice i bolje izgledali na terenu. Ipak preovladala je fizička sprema na strani Njemaca, kao i više jakih utakmica u nogama izabranika Luciana Favrea.
U sedmici iza nas oba kluba su igrala ligaška kola, i oba su remizirala (1:1). Borussia je na otvaranju nove sezone Bundeslige na domaćem terenu spašavala bod protiv Stuttgarta i pogotkom Kramera u 90-oj minuti anulirala prednost gostiju. Sarajevo je pak s druge strane dva boda izgubilo u sudijskoj nadonkadni, jer nismo realizovali jedanaesterac i nekolicinu šansi u toku utakmice.
Lucian Favre sigurno neće mnogo mijenjati ekipu i formacijski sistem koji koristi. Ekipa se ne bi trebala značajno razlikovati od one koja je istrćala na Koševu prošlog četvrtka, vjerovatno će Kramer dobiti šansu sa klupe, kao i mlađi Hazard, dok iako oporavljen Max Kruse vrlo vjerovatno neće konkurisati za ovaj meč. Na gol će Sommer. Lijevi bek je Dominguez, dok će na desni Johnson, dok je u rotaciji još i Korb koji je dobio šansu protiv Stuttgarta. Stoperski par čine Jantschke i Stranzl. Centralni vezni igrači Nordtvelt i Švicarac Xhaka, s mogućnošću da Kramer dobije šansu umjesto norveškog internacionalca. Lijevo krilo je Traore, dok bi na desnom krilo svoje mjesto trebao zauzeti Hahn. U rotaciji za ove dvije pozicije su i mlađi Hazard, lijevo i Herrmann desno. Najistureniji igrači Borussie su Raffael i igrač bosanskih korijena Hrgota.
Dženan Ušćuplić je izjavio da ekipa u Njemačku putuje da se nadigrava i da će svoju šansu tražiti iz kontri i polukontri.
Sarajevo u ovoj utakmici nema šta izgubiti, s druge strane eventualnim podvigom i iznenađenjem u Njemačkoj ostvarili bi najveći uspjeh bosanskohercegovačkog klupskog fudbala. Čuda se dešavaju, pa bilo to da šef Borussie uvede u igru igrača pod suspenzijom pa prolaz ostvarimo za zelenim stolom ili da Sarajevo nadigra Njemce, svejedno je. Mi vjerujemo u čudo!
Još jednom. Isključivo karakter! Inat, silni. Jedanaest momaka koji vjeruju da vrijede bez obzira šta cifre govore, jedanaest momaka koji su spremni poginuti za to u šta vjeruju. K'o da je zadnja!
Idemo momci!
http://fksinfo.com/novosti/najava-play- ... ajevo/2551" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek
- franklampard8
- Kontakt:
VanBasten je napisao/la:Najava: play off Europa lige Borussia-Sarajevo
Idemo momci!

1946
-
- Kontakt:
FK Sarajevo
Jedva čekam da svani napokon taj nezaboravni četvrtak i hordanje na tribinama i van stadiona!
Ne znam gdje i kako da počinjem i da završim ovaj važan post. Jednostavno sam previše uzbuđen pred ovakvu historijsku utakmicu da bi uopće mogao dati neku stručnu izjavu. Previše emocije i prevelika euforija me hvataju u ovim trenutcima.
Dres, šalovi, pjesme i zastave su spremni za veliko putovanje i gostovanje u Mönchengladbachu na Borussia-Parku u Njemačkoj. Nosit ću naravno i naše Zlatne Ljiljane, jer sutra dostojno predstavljaju naši izvanredni igrači/naša zlatna generacija i mi vatreni i gromoglasni navijači naš voljeni klub, naš prelijepi grad Sarajevo i našu državu i istovremeno domovinu, jednu jedinu Bosnu i Hercegovinu!
Ja očekujem od naši sjajni momaka jednu borbenu, pametnu i hrabru utakmicu. Mi smo svi već pokazali karakter i potencijal ovog kao preporođenog i evropskog Sarajeva. Ja se nadam da ćemo izvući/ponijeti jedan povoljan rezultat i skupo prodati kožu kao već i na našim stadionu Asim Ferhatović "Hase"-Koševo i također imati još više sreće. Onda je stvarno sve moguće, čak i čudo i senzacija. Bilo bi to zaista ludilo neviđeno i najveći poslijeratni uspjeh našeg kluba i bh. klupskog fudbala.
Do zadnjeg dana života mog' samo Saraj'vo!
Moja prognoza: Tradicijonalni 3-1 u gostima za FK Sarajevo!
Svi u napad jedan je Hase! Hajmo Saraj'vo! Uz tebe vječno su Horde Zla, bordo armija!
U glavnom, mi smo već sada pobjednici ove cijele bordo odnosno evropske priče, san je postao java! Do utakmice više neću pisati, jer uskoro krećemo na ako Bog da hairli, sretan i siguran put. Želim nama svima/bordo naciji puno sreće, zdravlja, radosti i uspjeha! Mi smo divovi!
Ne znam gdje i kako da počinjem i da završim ovaj važan post. Jednostavno sam previše uzbuđen pred ovakvu historijsku utakmicu da bi uopće mogao dati neku stručnu izjavu. Previše emocije i prevelika euforija me hvataju u ovim trenutcima.
Dres, šalovi, pjesme i zastave su spremni za veliko putovanje i gostovanje u Mönchengladbachu na Borussia-Parku u Njemačkoj. Nosit ću naravno i naše Zlatne Ljiljane, jer sutra dostojno predstavljaju naši izvanredni igrači/naša zlatna generacija i mi vatreni i gromoglasni navijači naš voljeni klub, naš prelijepi grad Sarajevo i našu državu i istovremeno domovinu, jednu jedinu Bosnu i Hercegovinu!

Ja očekujem od naši sjajni momaka jednu borbenu, pametnu i hrabru utakmicu. Mi smo svi već pokazali karakter i potencijal ovog kao preporođenog i evropskog Sarajeva. Ja se nadam da ćemo izvući/ponijeti jedan povoljan rezultat i skupo prodati kožu kao već i na našim stadionu Asim Ferhatović "Hase"-Koševo i također imati još više sreće. Onda je stvarno sve moguće, čak i čudo i senzacija. Bilo bi to zaista ludilo neviđeno i najveći poslijeratni uspjeh našeg kluba i bh. klupskog fudbala.
Do zadnjeg dana života mog' samo Saraj'vo!
Moja prognoza: Tradicijonalni 3-1 u gostima za FK Sarajevo!
Svi u napad jedan je Hase! Hajmo Saraj'vo! Uz tebe vječno su Horde Zla, bordo armija!
U glavnom, mi smo već sada pobjednici ove cijele bordo odnosno evropske priče, san je postao java! Do utakmice više neću pisati, jer uskoro krećemo na ako Bog da hairli, sretan i siguran put. Želim nama svima/bordo naciji puno sreće, zdravlja, radosti i uspjeha! Mi smo divovi!
Zadnja izmjena: TheSpecialOne, dana/u 27 avg 2014, 15:04, ukupno mijenjano 3 puta.
- Burberry46
- Kontakt:
Oko 700 Drezdenovacazgembo89 je napisao/la:Je li poznato kolika ce podrska biti Dinamo Dresdena

Sretno svima koji idu, Gladbach cijeli bice bordo bijeli!!
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
http://www.rp-online.de/sport/fussball/ ... -1.4479336" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima li kakav svabo da nam ovo prevede

1946
Fino je imati bratske navijačke grupe, ali se ja nešto bojim ovih Dresdenovaca. :/
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nema potrebe za zabrinutost, oni su na svom forumu objavili da su sutra gosti i da sve rade sta im nasi momci kazu, a ima tu jos mnogo stvari koje su za pohvalu.hilmo je napisao/la:Fino je imati bratske navijačke grupe, ali se ja nešto bojim ovih Dresdenovaca. :/
pa drezdenovci spremaj nered , ovi iz gladbaha ocekuju to ... nadam se da nista nece biti ..
Ma samo nek ne pale baklje na utakmici, sad sta ce biti po gradu bas nas briga. 

1946
to je to, imao sam priliku 2 puta vec sjediti sa njima i pricat prvo protiv Atrmoitosa pa sada i Borusije, sve su to normala momci, malo ih nerviraju ovi iz zapadne njemacke al tu staje sve, fanatici kao i mi i na kraju oni ce se ponasati onako kako nasa grupa bude zahtjevala jer se igra utakmica FK Sarajevo, a sve sto se desi izvan stadiona ne mora znaciti da ce potencirati Drezdenovci, znaju i domacini ko im dolazi, a imaju i oni oni njihovu prijateljsku grupu iz madjarske tako da nisu ni oni naivni ni nevini !!!Head je napisao/la:Ma samo nek ne pale baklje na utakmici, sad sta ce biti po gradu bas nas briga.
ugl treba ovo ostaviti po strani, nek je nasim momcima sretno sutra, kako igracima tako i raji koja putuje i da prodje sve bez problema !!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Favre :
"Sarajevo je dva puta pobjedama u gostima eliminiralo svoje protivnike. Oni su i dalje opasna ekipa", rekao je Lucien Favre, trener Borussije M'gladbach na današnjoj zvaničnoj press-konferenciji.
Ovo volim da cujem, neka im se strah uvuce pod kosti
Ps. Sretno nasoj braci koja putuje u njemacku i naravno hvala braci dresdenovcima sto ih dolazi oko 700
Oko 2000 ocekujem nasih tamo abd, idemo saraj'o obraduj nas, cuda su moguca, lopta je okrugla
"Sarajevo je dva puta pobjedama u gostima eliminiralo svoje protivnike. Oni su i dalje opasna ekipa", rekao je Lucien Favre, trener Borussije M'gladbach na današnjoj zvaničnoj press-konferenciji.

Ovo volim da cujem, neka im se strah uvuce pod kosti

Ps. Sretno nasoj braci koja putuje u njemacku i naravno hvala braci dresdenovcima sto ih dolazi oko 700

Oko 2000 ocekujem nasih tamo abd, idemo saraj'o obraduj nas, cuda su moguca, lopta je okrugla
04.10.2009 !!
Ukratko : Iz Borusije su spremni da docekaju navijace dvije skupine i svjesni su da ce doci Ultras Dresden i govore da su svjesni prijateljske veze izmedju navijaca HZ i UD. Takodjer se sprema veliki broj policijskih patrola vise nego proslo kolo protiv Stutgarta i slijedece protiv Kelna, jer smatraju da su UD najveci huligani u Njemackoj sto su pokazali u neredima DFB pokalu. UD su vec u nedelju odrzali sastanak i ocekuje ih se oko 500 dok se za navijace Sarajeva ocekuje 700 ulaznica. Ultras Dresden ce na utakmicu doci u cetvrtak nekoliko sati prije utakmice, a bice uocljivi po bojama slicnim navijacima Horde Zla... Zato momci pamet u glavu ko god ide, nije zbog mare da "dobijemo" od njih vec zbog njihove murije, kad švabo stavi zabranu ne smijes kucni prag preci kako trebaHead je napisao/la:http://www.rp-online.de/sport/fussball/ ... -1.4479336

M.Delac 2
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, haris004, johntravolta123, rimljanin90, sekac i 26 gostiju.