FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Alleenn
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Alleenn » 27 avg 2014, 00:07

Elegant je napisao/la:Sa vama cu da podjelim jednu informaciju koja nije bas vesela po nas ali eto barem da se zna.

Prije par dana su u Sarajevo dosli ljudi iz Saudijske Arabije sa poslovnom namjerom, navodno su bili zainterseovani da preuzmu jedan od sarajevskih klubova Zeljeznicar/Olimpik, i sad ne znam sta se izdesavalo ali navodno su izabrali Olimpik. I također zele da kupe zemlju na Otoci gdje je stadion i da grade moderni ... kratko receno Olimpk bi mogao da bude kupljen od ovih lovatora.

Ovo sve uzmite sa rezervom jer mozda nije isitna, ali ja sam ovo cuo od covjeka koji ne bi prodavao maglu i slicno.

Napisao sam ovo i na temi Olimpika.
Neko te je dobro slagao ta delegacija koja je dolazila kupila je u Konjicu hotel, bazen i uzela u koncesiju 30 godina stadion dole... jos ostali samo papiri o kupoprodaji i koncesija na stadion

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 avg 2014, 00:22

Maribor ima skoro istu ekipu unazad 3-4g onaj tavares ibrahimi u napadu vec nekoliko sezona ostali su vecina balkanci uopste nije ekipa koja ima neka zvucnija imena ili da se isticu pojedinci igra im je bezveze i opet se dovukose do LP-a

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 27 avg 2014, 00:28

Evo tebi zgembo srednje jaka ekipa i molim te je dovedi bezveze igrom do lige sampiona. Maribor je pravi primjer kako se treba i mora raditi. Treci put igraju play off LP, zasluzili su da udju u grupnu fazu..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 avg 2014, 00:34

E jesi vidio onu precku pa odbranu Handanovica pred kraj :D imali su srece kolko su teski podsetilo me na mec Partizan Anerlecht kad je partizan usao u LP

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 avg 2014, 00:35

zgembo89 je napisao/la:E jesi vidio onu precku pa odbranu Handanovica pred kraj :D imali su srece kolko su teski podsetilo me na mec Partizan Anerlecht kad je partizan usao u LP
a jesi vidio mariborove 3 4 sanse da rijese sve sa 2-0. U 80i nekoj udarci CELTIC 10(1)-MARIBOR 11(5) zasluzeno bez ikakve srece
=\_1921_/=

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 27 avg 2014, 00:36

Alleenn je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sa vama cu da podjelim jednu informaciju koja nije bas vesela po nas ali eto barem da se zna.

Prije par dana su u Sarajevo dosli ljudi iz Saudijske Arabije sa poslovnom namjerom, navodno su bili zainterseovani da preuzmu jedan od sarajevskih klubova Zeljeznicar/Olimpik, i sad ne znam sta se izdesavalo ali navodno su izabrali Olimpik. I također zele da kupe zemlju na Otoci gdje je stadion i da grade moderni ... kratko receno Olimpk bi mogao da bude kupljen od ovih lovatora.

Ovo sve uzmite sa rezervom jer mozda nije isitna, ali ja sam ovo cuo od covjeka koji ne bi prodavao maglu i slicno.

Neko te je dobro slagao ta delegacija koja je dolazila kupila je u Konjicu hotel, bazen i uzela u koncesiju 30 godina stadion dole... jos ostali samo papiri o kupoprodaji i koncesija na stadion
Nemam ništa protiv Konjica, čak naprotiv to je naša raja dole većinom, ali majke ti šta će im stadion Igmana na 30 godina. Razumijem za bazen i hotel.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 27 avg 2014, 00:37

Zasluzili su tu srecu, pogotovo protiv mrtvog Seltika. Helem nejse, pravi su primjer za sve klubove s Balkana,pocevsi od naseg Zelje :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 avg 2014, 00:39

pa morali su imat sanse kad je Celtic kreno na sve ili nista stoper im bio u 16m Maribora nije se vraco nikako al ja se slazem ako ne mozes parirat ekipi pokusaj se odbraniti i ides na kontru to je njima uspjelo jednom i bilo je dovoljno za prolaz..kad je Zeljo igo a Mriborom bogicevic odma rijesio neizvjesnost greskom u odbrani :D

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 avg 2014, 00:46

zgembo89 je napisao/la:pa morali su imat sanse kad je Celtic kreno na sve ili nista stoper im bio u 16m Maribora nije se vraco nikako al ja se slazem ako ne mozes parirat ekipi pokusaj se odbraniti i ides na kontru to je njima uspjelo jednom i bilo je dovoljno za prolaz..kad je Zeljo igo a Mriborom bogicevic odma rijesio neizvjesnost greskom u odbrani :D
ma ja maribor nikad necu prelazit ako nista da smo izvukli bolji rez. Tamo mi iz 8 suteva jedan go oni iz 7 cetiri :( tacno da se rasplaces
=\_1921_/=

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 avg 2014, 00:57

bila je dobra ekipa tada Zelje ali neiskustvo je uzelo danak nije fizicka sprema presudila nego srljanje ako ne mozes kontrolisat loptu nabij je i zdravo,a ne u zadnjim minutama primis dva gola..

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 27 avg 2014, 01:19

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Alleenn je napisao/la:

Nemam ništa protiv Konjica, čak naprotiv to je naša raja dole većinom, ali majke ti šta će im stadion Igmana na 30 godina. Razumijem za bazen i hotel.

Ono sto ja znam hoce za potrebe svojih mladjih selekcija reprezentacije... jer je dosao covjek koji je zaduzen za sve te selekcije i trazio lokaciju koja to sve ima... barem je to smisljeno za pocetak a kasnije ce se sigurno siriti

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 27 avg 2014, 02:24

Drago mi je zbog Maribora. Prije dvije godine bila je to tad naša velika šansa, vodili smo na poluvremenu u Sloveniji, a onda smo se raspali i pokazali da, koliko god to željeli i bili tad optimistični, i to s pravom optimistični, nismo još bili sazreli za ozbiljnije stvari u Evropi. A Maribor je jednostavno trenutno puno stabilniji klub. Dvije godine poslije oni dolaze do Lige šampiona, a mi smo u padu, i to iz ove perspektive izgleda neminovnom i logičnom padu, jer jednostavno nismo imali snagu i mogućnosti da zadržimo taj tada veoma dobar tim i probamo ga još poboljšati. Klub se napeo nakon povratka Amara, pokušali smo u 2-3 sezone da napravimo čudo, i bio je to jedan ludi nalet, došli smo, sasvim zasluženo, do duple krune, ali cilj je bio evropski rezultat, nismo uspjeli i brzo se poslije pokazalo da smo se napeli preko svojih granica. Ovo što nam se sad dešava, ova čudna tranzicija na koju se izgleda većina nas još uvijek ne može navići, trebala bi da vodi prema tome da kada, a nadam se akobogda ubrzo, budemo opet u prilici da sklopimo tako ozbiljan tim, neće ovisiti naš dalji napredak od jedne ili dvije sezone rezultata u Evropi, pogotovo jer nas rijetko služi sreća pri žrijebu. To je svrha te famozne stabilizacije, to se pokušava, i nekima od nas je to jasno, a neki zaborave čim ekipa podbaci na terenu.

S ovim porazom od Zrinjskog, nadam se da smo zaokružili loš start. Protivnici jesu bili teški, ali se moglo više. Posebno sam ljut na utakmicu sa Zrinjskim, ne zato što nam je to jedini poraz, nego jer smo pokazali da nismo naučili ništa iz utakmice sa Širokim, gdje smo također zaslužili da izgubimo. Ono što nas treba brinuti jeste da u dvije utakmice sa najjačim klubovima u ligi, i to na našem terenu, nismo pokazali da se trenutno možemo, ili mislim još tačnije: znamo, s njima nositi. Dvije pobjede na strani, što je realno za očekivati, ponovno bi nas vratile u igru za vrh. Vjerujem da do te dvije pobjede možemo doći i s ovim što smo dosad pokazali ove sezone. One bi bile dobar temelj na kojem bismo dalje trebali raditi na tome da ova ekipa krene ozbiljnije kontkretizirati svoj potencijal. Oni igrači iz prošle sezone, ta ekipa s kojom smo naprimjer od tri zadnje utakmice sa pitarima, uspjeli dva puta da ih nadigramo, nije ništa bolja od ovosezonske. Čak naprotiv. Samo smo tad bili malo bolje posloženi, ekipa je dala svoj maksimum, a mane, kojih smo imali mnogo, uspjevali smo prikriti.
FK Željezničar 1921

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 27 avg 2014, 05:09

Umjesto da spavam kao svako normalan :D , malo rovim po baš starim postovima na našoj temi. Evo jedan dobar, iz 2008. godine, za sve one koji govore kako sada propadamo, da nam nikad gori Željo nije bio, pa čak porede ovu ekipu sa onim godinama prije Amarovog povratka:
Groundhopper je napisao/la:Uprava kluba F.K. Željezničar je odbila da plati troškove kadetske ekipe za završnicu prvenstva u Zvorniku.Tako da je skoro bilo otkazano učešće nada plavih,da se nije dogovorilo tj. da igrači,iz prevelike želje,ne plate sami troškove,a oni iznose 110 KM po igraču!Da bi se borili za prvaka,osvjetlili obraz kluba,moraju da plate učešće,dok je očigledno klubu priča o brizi o igračima iz omladinskog samo loš paravan!

Na sinoć održanom sastanku koji je zakazan sa ciljem da se novonastali problem riješi što brže i efikasnije,sportski direktor kluba Dželaludin Muharemović nije se pojavio,ovim gestom i naravno pokazao koliko je upravi stalo do omladinskog pogona koji je sasvim sigurno jedan od boljih u državi o čemu govore i rezultati.

Da sve ipak nije SLUČAJNO govori i podatak da su igrači na putu za Bihać iz svog džepa morali izdvojiti 40 KM po igraču,samo da bi proveli dva sata sa ručkom u jednom hotelu,da ne bi odmah nakon šest sati putovanja izašli na teren.

:oops: :oops: :oops:
:lolno:
FK Željezničar 1921

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 27 avg 2014, 05:35

A evo i jedan iz 2009. godine, kako se čovjek poželi pobjede na strani.
bilalinho2 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:uzeli smo smrde!!!!
gotovoooooooooooo pobjeda nakon 3 godineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo zeljooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
:D

A sad bih mogao i spavati malo...
FK Željezničar 1921

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 27 avg 2014, 07:19

Da vam kazem iskreno, ja bih i sa 7 bodova iz naredne utakmice bio zadovoljan, a dobro će nam doći i ova reprezentativna pauza ako nista da budu spremni Varea i Nuspahic...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 27 avg 2014, 07:41

Vi brzo zaboravljate o obecanjima o evropskom Zelji a to kad se obecavalo bi taman sad negdje trebalo da bude a sad sasvim druga slika.Trenutni evropski Zeljo izgleda ovako.
Nema igraca da valja da kazemo odskace sve srednja zalost pa nanize.
Nemamo para nemamo trenera nemamo uslovni stadion za evropske utakmice a sav ovaj supljak oko podmladjivanja ekipe je prica za malu djecu.Onaj koji je obeco tada evropskog Zelju nek objasni razloge zasto to nije tako.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 27 avg 2014, 08:13

Alipasino je napisao/la:Vi brzo zaboravljate o obecanjima o evropskom Zelji a to kad se obecavalo bi taman sad negdje trebalo da bude a sad sasvim druga slika.Trenutni evropski Zeljo izgleda ovako.
Nemamo para nemamo trenera nemamo uslovni stadion za evropske utakmice a sav ovaj supljak oko podmladjivanja ekipe je prica za malu djecu.Onaj koji je obeco tada evropskog Zelju nek objasni razloge zasto to nije tako.
Ja se sjecam da si ti obecavao evropskog Zelju. Hajde sokole sad objasni. :problem:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 avg 2014, 08:18

Kako vam se vise da ponavljati jedno te isto, a jos + covjek 3 posta iznad objasnio kako i zasto smo dosli do ovakve situacije, i da se ova djeca moraju istrpiti, da ce doci vrijeme kad cemo biti bez dugova (uskoro) i da cemo moci opet dovoditi igrace tipa Zeba, Bekric, Nyema i sl. Mi MORAMO podrzati ovog Zelju a ne da budemo ovako jadni navijaci... Jade jadne, 150.000 lajkova na fcb, a ni 2000 clanova... FUJ
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 27 avg 2014, 08:57

Baja_Zvjerka je napisao/la:Kako vam se vise da ponavljati jedno te isto, a jos + covjek 3 posta iznad objasnio kako i zasto smo dosli do ovakve situacije, i da se ova djeca moraju istrpiti, da ce doci vrijeme kad cemo biti bez dugova (uskoro) i da cemo moci opet dovoditi igrace tipa Zeba, Bekric, Nyema i sl. Mi MORAMO podrzati ovog Zelju a ne da budemo ovako jadni navijaci... Jade jadne, 150.000 lajkova na fcb, a ni 2000 clanova... FUJ
Naravno da moramo istrpiti jer trebamo se isčupati iz ovih dugova AL TO LJUDI NEĆE DA RAZUMIJU,ja ću ih istrpiti jedino ako poginu na terenu pa neka svaku izgube al neće moći kao neke tetke hodati po istom.Što se mene tiče ni evropa mi ove godine nije pod moranjem,al bi bilo šteta jer tada se igrači ne bi mogli tako lahko prodati i kada bi se prodali ne bi bila pristojna cijena zbog pozicije na tabeli...
Sve u svemu ljudi moji tek je danas 5. kolo, loš start ne znači loše prvenstvo...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 27 avg 2014, 09:26

Alipasino je napisao/la:Vi brzo zaboravljate o obecanjima o evropskom Zelji a to kad se obecavalo bi taman sad negdje trebalo da bude a sad sasvim druga slika.Trenutni evropski Zeljo izgleda ovako.
Ja koliko se sjećam Žujo je to obećavao a on više nije tu. @ROberto slažem se sve sem da nismo ništa naučili od tekme sa Širokim. Ja mislim da smo baš ovu tekmu zaslužili bod a da smo protiv Širokog zaslužili poraz, ali eto to je fudbal.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, pinki i 37 gostiju.