Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Epidaurus
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Epidaurus » 26 avg 2014, 17:41

Pa mogli bi konkurisat za medalju ako bi Mirza bio na razini Dirka na Evropskom u Srrbiji 2005.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 17:48

Epidaurus je napisao/la:Pa mogli bi konkurisat za medalju ako bi Mirza bio na razini Dirka na Evropskom u Srrbiji 2005.
Teško je biti na Dirkovoj razini, ali imaće Mirza bolje suigrače oko sebe. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 avg 2014, 17:52

Clutch je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Pa mogli bi konkurisat za medalju ako bi Mirza bio na razini Dirka na Evropskom u Srrbiji 2005.
Teško je biti na Dirkovoj razini, ali imaće Mirza bolje suigrače oko sebe. ;)
Na Dirkovoj razini nijedan evropski igrač sem Dražena u historiji ne može biti :D Mislim da i sa tim timom koji možemo sastavit za Evropsko 2015. teško možemo bit bolji od Španije, Francuske, Hrvatske, Litvanije a možda čak i Srbije i Turske ako im se ovi mladi iskažu

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2014, 19:11

Clutch je napisao/la:Ne znam jesam li previše nerealan,ali kad bi mi imali sve igrače zdrave,dobrog naturalizovanog igrača na poziciji play,te Duška na klupi, nikako se ne mogu oteti utisku da bi mi s takvim rosterom bili kandidat i za zlato.

Vjerujem da ima još ljudi koji se potajno tome nadaju. :mrgreen:

zlato na kojem prvenstvu,balkanskom?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 19:25

Subjektivan sam Filipe, maštam. :mrgreen: I da ti odgovorim na pitanje: na Eurobasketu. :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 26 avg 2014, 20:52

U velikom padu kvota na pobjedu Islanda.

Trebali bi ih sutra dobiti.

Očekujem timsku igru, da Gordić uzme koji šut, a on može i preko ruke ubaciti, sjetimo se EP 2011 kad je slomio Crnu Goru s takvim šutevima.

Vjerovatno će i Kikanović više šutirati, a uz dobro raspoložene Šutala i Mitrovića trebali bi to dobiti, a bilo bi i lijepo da pokažu da i bez Mirze mogu do pobjede. :bih:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 26 avg 2014, 20:54

armin je napisao/la:U velikom padu kvota na pobjedu Islanda.

Trebali bi ih sutra dobiti.

Očekujem timsku igru, da Gordić uzme koji šut, a on može i preko ruke ubaciti, sjetimo se EP 2011 kad je slomio Crnu Goru s takvim šutevima.

Vjerovatno će i Kikanović više šutirati, a uz dobro raspoložene Šutala i Mitrovića trebali bi to dobiti, a bilo bi i lijepo da pokažu da i bez Mirze mogu do pobjede. :bih:

Ocekujem malo vecu minutazu za Buzu,Vrabca i Glogovca :salut:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 26 avg 2014, 21:43

Lijepo je to kad postoji euforija, jer se iza toga kriju neki dobri rezultati, ali Car je Car, odnosno razum.
Ovdje netko spominje Pašalića, vidim sada i Milošević je nakon jedne požrtvovane utakmice postao top igrač, sutra će kod nekih i Albijanić doći u kombinaciju itd., vidim neki idu daleko pa govore da bi smo se mogli nositi i sa Španijom ...

Mi bi trebali imati ako Bog da 4 vrhinska igrača - Mirza,Juka, Nihad i neki dobar Amer, zatim u drugom ešalonu imamo Gordiča,Kikanovića, u trečemu Šutala,Mitrovića,Stipanovića, i ostali.

Svi se bore, igraju i skaču, i to je dobro, ali nije to sve. Stipanovič je srčan borac, požrtvovan, ali je i ograničen igrač.

Lično sam da se da prilika mlađima nego da se poziva Pašalić i slični, ili da se za ovo vrijeme do prvenstva pokušaju nači neki igrači koji iz raznoraznih razloga nisu do sada igrali ili nisu htjeli.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 avg 2014, 21:55

abraham je napisao/la:Lijepo je to kad postoji euforija, jer se iza toga kriju neki dobri rezultati, ali Car je Car, odnosno razum.
Ovdje netko spominje Pašalića, vidim sada i Milošević je nakon jedne požrtvovane utakmice postao top igrač, sutra će kod nekih i Albijanić doći u kombinaciju itd., vidim neki idu daleko pa govore da bi smo se mogli nositi i sa Španijom ...

Mi bi trebali imati ako Bog da 4 vrhinska igrača - Mirza,Juka, Nihad i neki dobar Amer, zatim u drugom ešalonu imamo Gordiča,Kikanovića, u trečemu Šutala,Mitrovića,Stipanovića, i ostali.

Svi se bore, igraju i skaču, i to je dobro, ali nije to sve. Stipanovič je srčan borac, požrtvovan, ali je i ograničen igrač.

Lično sam da se da prilika mlađima nego da se poziva Pašalić i slični, ili da se za ovo vrijeme do prvenstva pokušaju nači neki igrači koji iz raznoraznih razloga nisu do sada igrali ili nisu htjeli.
Koji plej od mlađih je danas bolji od pasalica?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 26 avg 2014, 22:10

ako imamo ili bi imali amerikanca i gordića, ne vidim smisla u spominjanu pašalića

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 avg 2014, 00:00

@abraham, niko nije spominjao Milosevica kao top igraca, ali je on ove godine mnoge iznenadio svojom borbenoscu u dvije utakmice u kojima je dobio priliku, u obje je imao 10ak skokova, i bukvalno se bacao po parketu za loptom...
Nije neki igrac, vjerovatno imamo i bolje na njegovoj poziciji(pogotovo povratkom Nihada), ali, svaka ekipa treba imati jednog takvog radnika, mi to imamo u njemu i u Andriji, koji ce takodje biti izmjena kad se Juka vrati, a prosle godine si to imao i u Masicu i Persicu, samo u manjim kolicinama...Meni je bilo smijesno kad sam vidio da ga je pozvao na pripreme, ali me iznenadio svojom borbom i ne forsiranjem, igrao je za ekipu a ne za statistiku i isao na svaki skok, a ne pustao da se lopta odbije do njega ko neki, iako ne igra u nekoj jakoj ekipi(nezz jel mu jos uvijek vazi ugovor s Zlatorogom??)..

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 avg 2014, 00:18

Zelja od Abrahama je Adamović za kojeg je Pasalic :arrow: Pasha.

Idemo zadnju uzet i završiti sa 4:0. :bih:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 avg 2014, 00:29

Kikanovic ima visinu konstrukciju al ljudi ga bacaju ko macku pod kosem stim da ima mehku ruku pa nadomjesti to poenima Stipanovic opet bori se gradi se gura se al je brate pocesto zakovan na nekoliko poena nemamo mi centra pod kosem tipa Krstic u Srbiji ili pak sutera kao sto je Domercant bio znas da ce u svakom lsucaju ubaciti +10 ,a raznovrstan u sutu i 2 i 3..Ograniceni smo i Mirza je taj sto nas vadi ponekad je zalosno to se sve svodi oko njega 4 igraca u polju ko Dunde i cekaju da on preuzme odgovornost u 3-4 min znaju s.**** po 10-15 poena

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 27 avg 2014, 00:35

JHam je napisao/la:@abraham, niko nije spominjao Milosevica kao top igraca, ali je on ove godine mnoge iznenadio svojom borbenoscu u dvije utakmice u kojima je dobio priliku, u obje je imao 10ak skokova, i bukvalno se bacao po parketu za loptom...
Nije neki igrac, vjerovatno imamo i bolje na njegovoj poziciji(pogotovo povratkom Nihada), ali, svaka ekipa treba imati jednog takvog radnika, mi to imamo u njemu i u Andriji, koji ce takodje biti izmjena kad se Juka vrati, a prosle godine si to imao i u Masicu i Persicu, samo u manjim kolicinama...Meni je bilo smijesno kad sam vidio da ga je pozvao na pripreme, ali me iznenadio svojom borbom i ne forsiranjem, igrao je za ekipu a ne za statistiku i isao na svaki skok, a ne pustao da se lopta odbije do njega ko neki, iako ne igra u nekoj jakoj ekipi(nezz jel mu jos uvijek vazi ugovor s Zlatorogom??)..
Borbenost je ok, več sam spomenuo da se svi naši bore, jer da nije tako zijanili bi kvalifikacije. I sam je selektor rek'o da je izvukao i više od maksimuma iz njih. Znači mi smo igrali protiv ispod-prosječnih reprezentacija, a kada se trudiš u takvim utakmicama i boriš dođe i rezultat. S druge strane kad te pritisne neka druga jača reprezentacija, onda i pored toga što se trudiš treba još nešto. O tome ja govorim. Nije isto igrati protiv VB i Srbije, ili neke druge jače reprezentacije, kad imaš kvalitetniju odbranu, skok, i individualni kvalitet igrača. Nije isto igrati u rumunjskoj ligi i u Španiji.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 27 avg 2014, 00:46

Ma Minja je nas Bruce Bowen [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 avg 2014, 01:27

Pasalic je za mene solidan treci plej, koji moze igrati solidnih 10-ak minuta, i to samo u slucaju povrede jednog od prva dva pleja, ili u slucaju da imamo problema sa licnim greskama. Ofanzivno je dosta limitiran, ali moze asistirati i to je dovoljno za to vrijeme koje bi proveo na parketu. O pozivanju mladjih igraca na PG nema ni govora, jer realno su svi losiji od Muhameda.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 avg 2014, 08:24

kobe24 je napisao/la:Pasalic je za mene solidan treci plej, koji moze igrati solidnih 10-ak minuta, i to samo u slucaju povrede jednog od prva dva pleja, ili u slucaju da imamo problema sa licnim greskama. Ofanzivno je dosta limitiran, ali moze asistirati i to je dovoljno za to vrijeme koje bi proveo na parketu. O pozivanju mladjih igraca na PG nema ni govora, jer realno su svi losiji od Muhameda.
ako drugi plej najcesce igra 10-15 minuta da zamjeni prvog pleja, kako ces navuci 10 minuta za 3 pleja
on najcece sluzi za 2-3 minuta radi nekih brzih faulova ili ako se neki od plejeva povrijedi
znaci sam si u osnovi sa tih 10-tak.minuta potvrdio da pasalic moze biti 2 plej
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 avg 2014, 10:24

Amerikanac i Gordić su sasvim dovoljni, Pašalić nema kvalitet za reprezentaciju BiH. Ono što je do sada odigrao je u užasno. Jedan Gordić će biti zamjena pleju, a ne Pašalić koji je mnogo slabiji igrač od Nemanje.

Nemanja je odličan plej, ali u toku utakmice ima uvijek velikih padova zbog kojih jednostavno ne može biti prvi plej u ozbiljnoj reprezentaciji, a tako ni u klupskoj košarci gdje je uvijek bio zamjena. Siguran sam da će biti i zamjena u Cedeviti.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 avg 2014, 10:34

Neutral je napisao/la:Amerikanac i Gordić su sasvim dovoljni, Pašalić nema kvalitet za reprezentaciju BiH. Ono što je do sada odigrao je u užasno. Jedan Gordić će biti zamjena pleju, a ne Pašalić koji je mnogo slabiji igrač od Nemanje.

Nemanja je odličan plej, ali u toku utakmice ima uvijek velikih padova zbog kojih jednostavno ne može biti prvi plej u ozbiljnoj reprezentaciji, a tako ni u klupskoj košarci gdje je uvijek bio zamjena. Siguran sam da će biti i zamjena u Cedeviti.

Slabo si informisan.Nemanja je jedino kod Partizana ulazio Sa klupe jer je dosao tokom sezone.Budućnost,Virtus,Igokea uvjek starter.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 avg 2014, 10:44

Nisam loše informiran, igrač je koji će ulaziti sa klupe sa svojom energijom.

Te nabrojane ekipe nisu ni o od ozbiljnih, ;)

Biće drugi plej u Cedeviti. Imao je velik potencijal, no nije se razvio u igrača koji će biti lider u nekoj ekipi kao recimo Mirza i Nihad.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 25 gostiju.