Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa mogli bi konkurisat za medalju ako bi Mirza bio na razini Dirka na Evropskom u Srrbiji 2005.
Teško je biti na Dirkovoj razini, ali imaće Mirza bolje suigrače oko sebe.Epidaurus je napisao/la:Pa mogli bi konkurisat za medalju ako bi Mirza bio na razini Dirka na Evropskom u Srrbiji 2005.

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Na Dirkovoj razini nijedan evropski igrač sem Dražena u historiji ne može bitiClutch je napisao/la:Teško je biti na Dirkovoj razini, ali imaće Mirza bolje suigrače oko sebe.Epidaurus je napisao/la:Pa mogli bi konkurisat za medalju ako bi Mirza bio na razini Dirka na Evropskom u Srrbiji 2005.

Clutch je napisao/la:Ne znam jesam li previše nerealan,ali kad bi mi imali sve igrače zdrave,dobrog naturalizovanog igrača na poziciji play,te Duška na klupi, nikako se ne mogu oteti utisku da bi mi s takvim rosterom bili kandidat i za zlato.
Vjerujem da ima još ljudi koji se potajno tome nadaju.
zlato na kojem prvenstvu,balkanskom?
Subjektivan sam Filipe, maštam.
I da ti odgovorim na pitanje: na Eurobasketu. 

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
U velikom padu kvota na pobjedu Islanda.
Trebali bi ih sutra dobiti.
Očekujem timsku igru, da Gordić uzme koji šut, a on može i preko ruke ubaciti, sjetimo se EP 2011 kad je slomio Crnu Goru s takvim šutevima.
Vjerovatno će i Kikanović više šutirati, a uz dobro raspoložene Šutala i Mitrovića trebali bi to dobiti, a bilo bi i lijepo da pokažu da i bez Mirze mogu do pobjede.
Očekujem timsku igru, da Gordić uzme koji šut, a on može i preko ruke ubaciti, sjetimo se EP 2011 kad je slomio Crnu Goru s takvim šutevima.
Vjerovatno će i Kikanović više šutirati, a uz dobro raspoložene Šutala i Mitrovića trebali bi to dobiti, a bilo bi i lijepo da pokažu da i bez Mirze mogu do pobjede.

armin je napisao/la:U velikom padu kvota na pobjedu Islanda.
Ocekujem malo vecu minutazu za Buzu,Vrabca i Glogovca

#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Lijepo je to kad postoji euforija, jer se iza toga kriju neki dobri rezultati, ali Car je Car, odnosno razum.
Ovdje netko spominje Pašalića, vidim sada i Milošević je nakon jedne požrtvovane utakmice postao top igrač, sutra će kod nekih i Albijanić doći u kombinaciju itd., vidim neki idu daleko pa govore da bi smo se mogli nositi i sa Španijom ...
Mi bi trebali imati ako Bog da 4 vrhinska igrača - Mirza,Juka, Nihad i neki dobar Amer, zatim u drugom ešalonu imamo Gordiča,Kikanovića, u trečemu Šutala,Mitrovića,Stipanovića, i ostali.
Svi se bore, igraju i skaču, i to je dobro, ali nije to sve. Stipanovič je srčan borac, požrtvovan, ali je i ograničen igrač.
Lično sam da se da prilika mlađima nego da se poziva Pašalić i slični, ili da se za ovo vrijeme do prvenstva pokušaju nači neki igrači koji iz raznoraznih razloga nisu do sada igrali ili nisu htjeli.
Ovdje netko spominje Pašalića, vidim sada i Milošević je nakon jedne požrtvovane utakmice postao top igrač, sutra će kod nekih i Albijanić doći u kombinaciju itd., vidim neki idu daleko pa govore da bi smo se mogli nositi i sa Španijom ...
Mi bi trebali imati ako Bog da 4 vrhinska igrača - Mirza,Juka, Nihad i neki dobar Amer, zatim u drugom ešalonu imamo Gordiča,Kikanovića, u trečemu Šutala,Mitrovića,Stipanovića, i ostali.
Svi se bore, igraju i skaču, i to je dobro, ali nije to sve. Stipanovič je srčan borac, požrtvovan, ali je i ograničen igrač.
Lično sam da se da prilika mlađima nego da se poziva Pašalić i slični, ili da se za ovo vrijeme do prvenstva pokušaju nači neki igrači koji iz raznoraznih razloga nisu do sada igrali ili nisu htjeli.
Koji plej od mlađih je danas bolji od pasalica?abraham je napisao/la:Lijepo je to kad postoji euforija, jer se iza toga kriju neki dobri rezultati, ali Car je Car, odnosno razum.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ako imamo ili bi imali amerikanca i gordića, ne vidim smisla u spominjanu pašalića
@abraham, niko nije spominjao Milosevica kao top igraca, ali je on ove godine mnoge iznenadio svojom borbenoscu u dvije utakmice u kojima je dobio priliku, u obje je imao 10ak skokova, i bukvalno se bacao po parketu za loptom...
Nije neki igrac, vjerovatno imamo i bolje na njegovoj poziciji(pogotovo povratkom Nihada), ali, svaka ekipa treba imati jednog takvog radnika, mi to imamo u njemu i u Andriji, koji ce takodje biti izmjena kad se Juka vrati, a prosle godine si to imao i u Masicu i Persicu, samo u manjim kolicinama...Meni je bilo smijesno kad sam vidio da ga je pozvao na pripreme, ali me iznenadio svojom borbom i ne forsiranjem, igrao je za ekipu a ne za statistiku i isao na svaki skok, a ne pustao da se lopta odbije do njega ko neki, iako ne igra u nekoj jakoj ekipi(nezz jel mu jos uvijek vazi ugovor s Zlatorogom??)..
Nije neki igrac, vjerovatno imamo i bolje na njegovoj poziciji(pogotovo povratkom Nihada), ali, svaka ekipa treba imati jednog takvog radnika, mi to imamo u njemu i u Andriji, koji ce takodje biti izmjena kad se Juka vrati, a prosle godine si to imao i u Masicu i Persicu, samo u manjim kolicinama...Meni je bilo smijesno kad sam vidio da ga je pozvao na pripreme, ali me iznenadio svojom borbom i ne forsiranjem, igrao je za ekipu a ne za statistiku i isao na svaki skok, a ne pustao da se lopta odbije do njega ko neki, iako ne igra u nekoj jakoj ekipi(nezz jel mu jos uvijek vazi ugovor s Zlatorogom??)..
Zelja od Abrahama je Adamović za kojeg je Pasalic
Pasha.
Idemo zadnju uzet i završiti sa 4:0.

Idemo zadnju uzet i završiti sa 4:0.

Kikanovic ima visinu konstrukciju al ljudi ga bacaju ko macku pod kosem stim da ima mehku ruku pa nadomjesti to poenima Stipanovic opet bori se gradi se gura se al je brate pocesto zakovan na nekoliko poena nemamo mi centra pod kosem tipa Krstic u Srbiji ili pak sutera kao sto je Domercant bio znas da ce u svakom lsucaju ubaciti +10 ,a raznovrstan u sutu i 2 i 3..Ograniceni smo i Mirza je taj sto nas vadi ponekad je zalosno to se sve svodi oko njega 4 igraca u polju ko Dunde i cekaju da on preuzme odgovornost u 3-4 min znaju s.**** po 10-15 poena
Borbenost je ok, več sam spomenuo da se svi naši bore, jer da nije tako zijanili bi kvalifikacije. I sam je selektor rek'o da je izvukao i više od maksimuma iz njih. Znači mi smo igrali protiv ispod-prosječnih reprezentacija, a kada se trudiš u takvim utakmicama i boriš dođe i rezultat. S druge strane kad te pritisne neka druga jača reprezentacija, onda i pored toga što se trudiš treba još nešto. O tome ja govorim. Nije isto igrati protiv VB i Srbije, ili neke druge jače reprezentacije, kad imaš kvalitetniju odbranu, skok, i individualni kvalitet igrača. Nije isto igrati u rumunjskoj ligi i u Španiji.JHam je napisao/la:@abraham, niko nije spominjao Milosevica kao top igraca, ali je on ove godine mnoge iznenadio svojom borbenoscu u dvije utakmice u kojima je dobio priliku, u obje je imao 10ak skokova, i bukvalno se bacao po parketu za loptom...
Ma Minja je nas Bruce Bowen [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Pasalic je za mene solidan treci plej, koji moze igrati solidnih 10-ak minuta, i to samo u slucaju povrede jednog od prva dva pleja, ili u slucaju da imamo problema sa licnim greskama. Ofanzivno je dosta limitiran, ali moze asistirati i to je dovoljno za to vrijeme koje bi proveo na parketu. O pozivanju mladjih igraca na PG nema ni govora, jer realno su svi losiji od Muhameda.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
ako drugi plej najcesce igra 10-15 minuta da zamjeni prvog pleja, kako ces navuci 10 minuta za 3 plejakobe24 je napisao/la:Pasalic je za mene solidan treci plej, koji moze igrati solidnih 10-ak minuta, i to samo u slucaju povrede jednog od prva dva pleja, ili u slucaju da imamo problema sa licnim greskama. Ofanzivno je dosta limitiran, ali moze asistirati i to je dovoljno za to vrijeme koje bi proveo na parketu. O pozivanju mladjih igraca na PG nema ni govora, jer realno su svi losiji od Muhameda.
on najcece sluzi za 2-3 minuta radi nekih brzih faulova ili ako se neki od plejeva povrijedi
znaci sam si u osnovi sa tih 10-tak.minuta potvrdio da pasalic moze biti 2 plej
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Amerikanac i Gordić su sasvim dovoljni, Pašalić nema kvalitet za reprezentaciju BiH. Ono što je do sada odigrao je u užasno. Jedan Gordić će biti zamjena pleju, a ne Pašalić koji je mnogo slabiji igrač od Nemanje.
Nemanja je odličan plej, ali u toku utakmice ima uvijek velikih padova zbog kojih jednostavno ne može biti prvi plej u ozbiljnoj reprezentaciji, a tako ni u klupskoj košarci gdje je uvijek bio zamjena. Siguran sam da će biti i zamjena u Cedeviti.
Nemanja je odličan plej, ali u toku utakmice ima uvijek velikih padova zbog kojih jednostavno ne može biti prvi plej u ozbiljnoj reprezentaciji, a tako ni u klupskoj košarci gdje je uvijek bio zamjena. Siguran sam da će biti i zamjena u Cedeviti.
Neutral je napisao/la:Amerikanac i Gordić su sasvim dovoljni, Pašalić nema kvalitet za reprezentaciju BiH. Ono što je do sada odigrao je u užasno. Jedan Gordić će biti zamjena pleju, a ne Pašalić koji je mnogo slabiji igrač od Nemanje.
Slabo si informisan.Nemanja je jedino kod Partizana ulazio Sa klupe jer je dosao tokom sezone.Budućnost,Virtus,Igokea uvjek starter.
Nisam loše informiran, igrač je koji će ulaziti sa klupe sa svojom energijom.
Te nabrojane ekipe nisu ni o od ozbiljnih,
Biće drugi plej u Cedeviti. Imao je velik potencijal, no nije se razvio u igrača koji će biti lider u nekoj ekipi kao recimo Mirza i Nihad.
Te nabrojane ekipe nisu ni o od ozbiljnih,

Biće drugi plej u Cedeviti. Imao je velik potencijal, no nije se razvio u igrača koji će biti lider u nekoj ekipi kao recimo Mirza i Nihad.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 25 gostiju.