BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

FliX
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la FliX » 25 avg 2014, 23:30

Joj zar treba za ove dvije tekme izmisljat formacije i glavu razbijat oko sastava? Ljudi moji pa mi igramo za Lihtenstajnom (167.fifa rankingu) i sa Kiprom (140.fifa rankingu)...
Opustite se i uzivajte u utakmicama :kafa:

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 25 avg 2014, 23:53

+!.. upravu si. ako njih nemozemo pobjedti i opustit se onda nemamo sta trazti. Trebali bi ovake ekipe dobiti sa formacijom 2-7-1. :lol:
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 avg 2014, 00:10

FliX je napisao/la:Joj zar treba za ove dvije tekme izmisljat formacije i glavu razbijat oko sastava? Ljudi moji pa mi igramo za Lihtenstajnom (167.fifa rankingu) i sa Kiprom (140.fifa rankingu)...
Opustite se i uzivajte u utakmicama :kafa:
I takav Kipar (140 FIFA Rankingu) odigra sa Portugalom u gostima 4:4 i Svicarsku muci do 90' minute drzi X.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 avg 2014, 01:44

Bicemo na slatkim mukama sto se tice centralnih veznjaka. Besic, Pjanic, Prcic, Cimirot, Medunjanin, sve bi ih volio viditi na terenu ali to je nemoguce. Isto tako ne bih volio da nabacamo puno centralnih igraca pa da igramo bez krila jer i tu smo solidno popunjeni. Mozda bi nam formacija 433 dobro lezala s obzirom na igrace koje imamo.
--------------------Fejzic----------------
Vranjes--Bicakcic--Sunjic---Salihovic
------Cimirot----Besic----Prcic-------
----Hajrovic---Ibisevic---Visca-----

Evo za Lihtenstajn, a za Kipar ubaciti Begovica, Dzeku i Pjanica (neka odmore protiv ovih). Zakaricu takodje dati jedno poluvrijeme protiv Lihtenstajna.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 avg 2014, 01:55

Cimirot :D Ipak je to reprezentativni nivo ne znam kakve muke spominjete Medunjanin Besic Pjanic ce igrati uz Lulice i eventualno Dzeko Ibisevic ili pak Hajrovic umjesto Ibisevica...Cimirot ne moze jos igrati bitnu rolu u rep. tako da ne znam zasto ga ubrajate ima tu i Sušić u veznom,,bitno je da je momak dobio poziv znaci da se racuna na njega..

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 avg 2014, 01:58

Susica sam zaboravio :facepalm:
Izvini Tino, kasno je *ebi ga.
Pa @zgembo, to je prijateljska utakmica protiv strasnog Lihtenstajna, kad cemo probati ove novajlije ako ne sad?

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 avg 2014, 02:06

Ma uredu prijateljska ali ti kazes bicemo na mukama kao mnozina u buducnosti zato kazem lijepo od Susica sto je ukazo priliku ali tu ima vec kostur 8-9igraca koji ce iznijeti kvalifikacije uz eventualne otkaze poput Kolasinca..Nema dobrog fudbalera bez igraca iz liga 5 nije vazno u kojem je klubu samo da igra fudbal na tom nivou gledao sam za vikend Sent Etien Ren lopta ne smiruje i neko mi sad kaze Cimirot Stanic Zakaric Hadzic Vrsajevic Susic sve je to tanko zasad..

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 avg 2014, 09:07

Netreba shvatiti utakmicu protiv Kipra olako i da cemo ih glat dobtiti. Mora se u ove utkamice uci maksimalno koncetrisano jer ce u ovoj grupi svaki bod biti vazan. Sa obzirom da idemo na drugo mjesto jer protiv Belgije namamo sta traziti moramo biti maksimalno koncentrisani i ne riskirati sa formacijama i igracima. U startu smo hendikepirani za Kolasinca i Mujdzu a sto posto ce jos neko odpasti. Znaci odbrana nam je katastrofa kao uvijek i opet pocinjemo kvalifikacije sa Salihovicem na beku. Odigras jednom nerijeseno i vec si hendikeprian jer iza su Israel i Wales.

Interesuje me u utakmici protiv Wales koga ce Susic staviti na ljevog beka da zaustavi Balea.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 26 avg 2014, 09:20, ukupno mijenjano 3 puta.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 avg 2014, 09:18

calcio je napisao/la:Bicemo na slatkim mukama sto se tice centralnih veznjaka. Besic, Pjanic, Prcic, Cimirot, Medunjanin, sve bi ih volio viditi na terenu ali to je nemoguce. Isto tako ne bih volio da nabacamo puno centralnih igraca pa da igramo bez krila jer i tu smo solidno popunjeni. Mozda bi nam formacija 433 dobro lezala s obzirom na igrace koje imamo.
--------------------Fejzic----------------
Vranjes--Bicakcic--Sunjic---Salihovic
------Cimirot----Besic----Prcic-------
----Hajrovic---Ibisevic---Visca-----

Evo za Lihtenstajn, a za Kipar ubaciti Begovica, Dzeku i Pjanica (neka odmore protiv ovih). Zakaricu takodje dati jedno poluvrijeme protiv Lihtenstajna.
Zakaric moze igrati krilo. Cimirot bi trebao odigrati ( zadnjeg veznog ) a Prcic ( bar prvih 45 minuta centralnog ili ofanzivnog veznog ). Mislim da nijedan od njih dvojice ne moze pruziti puno kao krilo. Zna se ko su krila: Hajrovic, Lulic, Salihovic ( po potrebi ), Visca, Vrsajevic, Kvrzic, Stevanovic i Zakaric. Cimirot i Prcic nisu krila. Niti se je Prcic snasao na toj poziciji. Mada protiv Liechtensteina to moze proci samo nijedan od njih nece moci dati svoj maksimum na tim pozicijama. Ne pomaze nam da pobjedimo Liechtensteina i pet golova razlike kada nikad necemo odigrati protiv jacih reprezentacija 4-3-3. Ja bi volio da vidim Cimirota pored Besica na zadnjem veznom a Prcica ispred njih dvojice.

@dinoze Nijedan nas igrac ne moze zaustaviti Bale-a, pa cak ni Kolasinac. Na njemu bi trebala da budu bar dvojica super brzih igraca ili da se cuva prostor i nada njegovom losem danu. I nije Wales samo Bale. Tu si i Ramsey i jos poneki igraci.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 avg 2014, 09:38

Nije ni Bale fuzija Ronalda, Messija i Suareza...odlican igrac, al debelo placen iznad njegove realne cijene...uostalom, vec smo ih dobili u jaranskoj tekmi s Bale-om u ekipi, ne sumnjam da to mozemo ponoviti..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 avg 2014, 10:14

Papastathopoulos je napisao/la:Nije ni Bale fuzija Ronalda, Messija i Suareza...odlican igrac, al debelo placen iznad njegove realne cijene...uostalom, vec smo ih dobili u jaranskoj tekmi s Bale-om u ekipi, ne sumnjam da to mozemo ponoviti..
Bale jeste odlican igrac a sada kada se je ustalio u prvih 11 Reala samo jos napreduje. I blizu je Ronaldu igracki. Transfer od 94 miliona nije slucajan. Tu se na radi o par milki gore dole. Imao je prva dva, tri mjeseca probleme u Realu dok nije nasao svoje mjesto. Ali to je iza njega i radi se o mega zvijezdi. Odlican je i Ramsey u Arsenalu. Wales ko Wales svake kvalifikacije igraju sve bolje i bolje. I sada kada konacno idu 3 ekipe iz grupe dalje ( odnosno 2 + 1 ) sigurno misle da je doslo i njihovih 5 minuta. Tako da njih ne smijemo nikako podcjeniti. Imali su prosle kvalifikacije iskustva sa Hrvatskom i Srbijom. Tako da im je poznat nas stil igre i znaju sta da ocekuju. Treba na njih gledati kao na potpuno ravnopravnog protivnika i pripremati se maksimalno na njih kao na npr. za Belgiju nista manje. Ako se budu gledali samo prosli rezultati Walesa mogu nas neugodno iznenaditi. Posebno jer su opasni po krilima ( engleski stil igre ) a kod nas nece igrati Kolasinac a sa Mujdzom se nikad ne zna. Mada rano je sada pricati o Walesu ali posto je covjek spomenuo Bale-a.

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 26 avg 2014, 10:23

dinoze je napisao/la: Interesuje me u utakmici protiv Wales koga ce Susic staviti na ljevog beka da zaustavi Balea.
Jesmo se ubezobrazili. Čuj sad bi da imamo i lijevog beka u prvih XI.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 avg 2014, 10:44

Ajax je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Nije ni Bale fuzija Ronalda, Messija i Suareza...odlican igrac, al debelo placen iznad njegove realne cijene...uostalom, vec smo ih dobili u jaranskoj tekmi s Bale-om u ekipi, ne sumnjam da to mozemo ponoviti..
Bale jeste odlican igrac a sada kada se je ustalio u prvih 11 Reala samo jos napreduje. I blizu je Ronaldu igracki. Transfer od 94 miliona nije slucajan. Tu se na radi o par milki gore dole. Imao je prva dva, tri mjeseca probleme u Realu dok nije nasao svoje mjesto. Ali to je iza njega i radi se o mega zvijezdi. Odlican je i Ramsey u Arsenalu. Wales ko Wales svake kvalifikacije igraju sve bolje i bolje. I sada kada konacno idu 3 ekipe iz grupe dalje ( odnosno 2 + 1 ) sigurno misle da je doslo i njihovih 5 minuta. Tako da njih ne smijemo nikako podcjeniti. Imali su prosle kvalifikacije iskustva sa Hrvatskom i Srbijom. Tako da im je poznat nas stil igre i znaju sta da ocekuju. Treba na njih gledati kao na potpuno ravnopravnog protivnika i pripremati se maksimalno na njih kao na npr. za Belgiju nista manje. Ako se budu gledali samo prosli rezultati Walesa mogu nas neugodno iznenaditi. Posebno jer su opasni po krilima ( engleski stil igre ) a kod nas nece igrati Kolasinac a sa Mujdzom se nikad ne zna. Mada rano je sada pricati o Walesu ali posto je covjek spomenuo Bale-a.
Za mene licno je Suarez recimo miljama ispred Balea..kao covjek je glup k'o felga, ali igracki se ne mogu porediti, bar meni...a placeni su tu negdje, mozda je cak Urugvajac i jeftiniji bio...ja ne strahujem od njega, a ni od Wales-a...Safet ce pregledati njihove kasete, prostudirati njihovu igru i odluciti hoce li nam trebati LB u ovoj utakmici..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 avg 2014, 10:56

Papastathopoulos je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Za mene licno je Suarez recimo miljama ispred Balea..kao covjek je glup k'o felga, ali igracki se ne mogu porediti, bar meni...a placeni su tu negdje, mozda je cak Urugvajac i jeftiniji bio...ja ne strahujem od njega, a ni od Wales-a...Safet ce pregledati njihove kasete, prostudirati njihovu igru i odluciti hoce li nam trebati LB u ovoj utakmici..
Ako pogleda kasete vjerovatno ce igrati bez ljevog beka.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 26 avg 2014, 12:00

dinoze je napisao/la:Netreba shvatiti utakmicu protiv Kipra olako i da cemo ih glat dobtiti. Mora se u ove utkamice uci maksimalno koncetrisano jer ce u ovoj grupi svaki bod biti vazan. Sa obzirom da idemo na drugo mjesto jer protiv Belgije namamo sta traziti moramo biti maksimalno koncentrisani i ne riskirati sa formacijama i igracima. U startu smo hendikepirani za Kolasinca i Mujdzu a sto posto ce jos neko odpasti. Znaci odbrana nam je katastrofa kao uvijek i opet pocinjemo kvalifikacije sa Salihovicem na beku. Odigras jednom nerijeseno i vec si hendikeprian jer iza su Israel i Wales.

Interesuje me u utakmici protiv Wales koga ce Susic staviti na ljevog beka da zaustavi Balea.
Ovo boldirano je najgori način razmišljanja. Hajde što se ti predaješ prije nego što su kvalifikacije počele, nego što i Sušić nažalost skoro sigurno već sada kalkulira sa drugim mjestom. Pa ne igraju za Belgiju terminatori pa da treba kleknuti pred njih. Razlog zbog kojeg smo kvalifikacije za SP odradili tako suvereno jeste što se od prvog dana razmišljalo isključivo o prvom mjestu. Sve ispod je bilo tabu tema.

Na SP-u smo opet uključili svoj prokleti mentalitet niže vrijednosti i rekli Argentina prva, mi drugi i na kraju ispušili oba mjesta za prolazak dalje. Ako ćeš nešto raditi, uvijek treba ići na to da uradiš najbolje, bez obzira na prepreke, u suprotnom bolje i ne započinjati ništa ako ćeš se zadovoljiti nižim od maksimalnog.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 avg 2014, 13:10

revan je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Netreba shvatiti utakmicu protiv Kipra olako i da cemo ih glat dobtiti. Mora se u ove utkamice uci maksimalno koncetrisano jer ce u ovoj grupi svaki bod biti vazan. Sa obzirom da idemo na drugo mjesto jer protiv Belgije namamo sta traziti moramo biti maksimalno koncentrisani i ne riskirati sa formacijama i igracima. U startu smo hendikepirani za Kolasinca i Mujdzu a sto posto ce jos neko odpasti. Znaci odbrana nam je katastrofa kao uvijek i opet pocinjemo kvalifikacije sa Salihovicem na beku. Odigras jednom nerijeseno i vec si hendikeprian jer iza su Israel i Wales.

Ovo boldirano je najgori način razmišljanja. Hajde što se ti predaješ prije nego što su kvalifikacije počele, nego što i Sušić nažalost skoro sigurno već sada kalkulira sa drugim mjestom. Pa ne igraju za Belgiju terminatori pa da treba kleknuti pred njih. Razlog zbog kojeg smo kvalifikacije za SP odradili tako suvereno jeste što se od prvog dana razmišljalo isključivo o prvom mjestu. Sve ispod je bilo tabu tema.

Na SP-u smo opet uključili svoj prokleti mentalitet niže vrijednosti i rekli Argentina prva, mi drugi i na kraju ispušili oba mjesta za prolazak dalje. Ako ćeš nešto raditi, uvijek treba ići na to da uradiš najbolje, bez obzira na prepreke, u suprotnom bolje i ne započinjati ništa ako ćeš se zadovoljiti nižim od maksimalnog.
Treba biti malo i realan. Sa obzirom da ce nam se odbrana sastojati od Salihovica-Sunjica-Bickacica i Vrsajevica totalno neralno bi bilo reci da necemo primiti gol od linije Lukaku-Hazard-Mertens-De Bruyne-Januzaj a sa klupe vrebaju Chadli i Origi, uzememo li tome sredinu koja jako rado daje golove a u kojoj su Fellaini, Dembele i Witsel sumnjam da ce sam Besic moci igrati protiv njih.

Razlog sto smo kvalifikacije odradili suvereno je zato sto smo imali Latviju, Letoniju i Liechtenstein u grupi.

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 26 avg 2014, 13:48

------------------Begovic---------------

---------------Bico----Sunjic-----------

--Vrsajevic---------------------Lulic
--------------Besic----Cimirot---------

--------Pjanic-------------Prcic--------

------------Dzeko-----Vedo------------

Moze se probati. :D
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 avg 2014, 13:55

h1a2s3o je napisao/la:------------------Begovic---------------

---------------Bico----Sunjic-----------

--Vrsajevic---------------------Lulic
--------------Besic----Cimirot---------

--------Pjanic-------------Prcic--------

------------Dzeko-----Vedo------------

Moze se probati. :D
Bez krila ili bi rekao Vedi da igra lazno krilo kao sto mu je Susic govorio pa covjek nije imao 2 kontakta sa loptom`?

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 26 avg 2014, 14:11

Nije Kipar tako naivan kao što ovdje pojedinci misle... hebem ja tu Coca Cola ranking listu,to je šprdačina obična... A lihtenštajn je prijateljska tako da me to i ne zanima...
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 26 avg 2014, 14:16

Lihtenstajn kako god...

Cipar:

....................Begovic........................
Vrsajevic.....Sunjic.....Bicakcic.....Salihovic
...............Pjanic........Besic..................
...Hajrovic.........Prcic..............Lulic.......
.....................Dzeko..........................

Iako mislim da ce Susic staviti 4-4-2, sa Ibisevicem u vrhu a Prcic na klupu
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], dedo26, HariTz, kakarut, tutankamon1905 i 65 gostiju.