Dzeko ce u ovakvom Cityu morati da trci vise nego ikada. Ali to nazalost nije njegova igra. Uvijek se je znalo ( i na to su pojedinici upozoravali na ovom forumu ) da je Jovetic vrhunski igrac samo sto je Dzeko imao veliki bonus ispred njega ( prije pocetka sezone ) a to je da je bio uigran sa timom i da je postigao puno golova. Jovetic je bio daleko najbolji igrac predsezone sa 6 postignutih golova ( 2 Liverpoolu ). I danas je nazalost opet iskoristio svoju priliku. Tandem Dzeko - Jovetic se nije pokazao kao sijajan u ove dvije utakmice. Aguero je naravno zabetonirano prvi napadac sto se zna vec jako dugo ( osim par pojedinaca na forumu ) a za drugo mjesto se bore sada potpuno ravnopravno Dzeko i Jovetic. Bar jos mjesec dana do povratka Negreda. A onda ce se boriti njih trojica. Dzeko i Jojo sigurno jesu veliki prijatelji izvan terena ali na terenu i jedan i drugi zele igrati cim vise. Dzeko je lose zavrsio u onoj prilici zato jer igra pod velikim pritiskom da mora zabiti zbog velike konkurencije. A tada je najteze zabiti. Jovetic nije ludi Balotelli koji ce sam sebe izbacivati iz momcadi.bordobijeli je napisao/la:ne znam otkud to da se seta po terenu ,Dzeko nije mandzukic,tevez ,da trci od igraca do igraca i ganja loptu on je tip napadaca za 20 metara gdje ima fantasticno gradjenje i igru ledjima ,igra dobro glavom i dobar osjecaj za gol i to je njegovo a nikako neki sprintevi po 50 metara i slicno .ne mogu da shvatim da neko ko prati toliko reprezentaciju i sad to ne primjecuje i onda još napisu dzeko se setka po terenu
@Aragon evo ja govorim onako kao je bilo. Nekad ga hvalim ali ne uvijek kao pojedini. Mislim da je to ispravan nacin.